Nikahtan Sonra Kayınvalidenin Evine Gidilir mi?

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım ben. Nişanlıma ailesi böyle demiş. Nikahtan sonra onlara gidecekmişiz yemek yiyecekmişiz. Ben gitmem dedim annemde git diye tutturdu. Gelinlikle oraya gidip bir sürü tanımadığım insanın arasında oturamam. Adetmiş öyle diyorlar. Var mı sahi böyle adet? Hiç çekemem ben ya gitmeyeceğim dedim. O günde gelmiyorum ben derim herhalde. Evime gitmek istiyorum ben. Öyle olmaz mı zaten gelin-damat kendi evine gitmez mi?

Bunu ilk kez duyuyorum.

Bildiğim şöyle bir adet var yalnız. Düğün sonrası gelin "anne baba evine dönmez". Uğursuzluk getirir, evlendikten sonra da anne babasının evine döner diye düşünüyorlar sanırım. Batıl inanç bence.

Düğün sonrası çiftin kendi evine gitmesi gerekir, yorgun argın bir de kayınvalidenin evine gidilmez ki.

Ama bu nikah/nişan gibi bir durumsa, bilmiyorum.

bizim nikahımız düğünden 2 ay önce oldu düğünden sonrada beklediler heralde ama biz arkadaşlarla kop kopa gittik,düğünden 3 gün sonra batmana geldik 3 günün 2 günü otelde son gecede o ailesinde ben ailemde kaldım kına gecesi falanda yapmadım batmana geldiğimiz için el öpme sağa sola dürü dağıtma gibi her türlü saçmalıktan yırttım hayatı parsellemeye gerek görmüyorum :ssz:
istemiyosan gitme

Evet biz de dugunden sonra kvdemin evine gittik,
kvdem arabanin ustunden seker ve para sacti,
kavanoz kirdi ,
evin kapisina bal surdu
bense garip garip bakiyordum bu kadin ne yapiyor diye :)

Biraz oturduk sonra da otele gitmistik
O zamanlar baska ilde gorev yapiyorduk ,evimizi de oraya kurmustuk ,
dugunden 3 gun sonra evime kavusabilmistim :)

nikah mı düğün mü? bir de gündüz vakti mi akşam mı?
bir adet değil bu böyle bir şey yoktur. olsa bile ne münasebet zorunda değilsiniz. ama belki gün içerisindeyse nikah nikahtan sonra yakınlarla oturulabilir onu kastediyordur. üst baş değiştikten sonra tabii ki. yine de zorunda değilsiniz.

nikah mı düğün mü? bir de gündüz vakti mi akşam mı?
bir adet değil bu böyle bir şey yoktur. olsa bile ne münasebet zorunda değilsiniz. ama belki gün içerisindeyse nikah nikahtan sonra yakınlarla oturulabilir onu kastediyordur. üst baş değiştikten sonra tabii ki. yine de zorunda değilsiniz.
Nikah canım nikah dairesinde tören olacak akşam üzeri dört buçukta oradan çıkar çıkmaz kayınvalidenin evine gidilirmiş eve gelin giriyor anlamında. Gelinliği çıkartmayacağım çünkü akşam bir mekan kapatıldı orada eğlenceye gidilecek. Ben anlam veremedim o yüzden gitmeyeceğim. Evde misafirleri olacak onlarla ayıptır söylemesi pide yenilecekmiş el öpülecekmiş. Onların hiçbiri eğlenceye gelmiyor ben niye gideyim ki?

Nikah canım nikah dairesinde tören olacak akşam üzeri dört buçukta oradan çıkar çıkmaz kayınvalidenin evine gidilirmiş eve gelin giriyor anlamında. Gelinliği çıkartmayacağım çünkü akşam bir mekan kapatıldı orada eğlenceye gidilecek. Ben anlam veremedim o yüzden gitmeyeceğim. Evde misafirleri olacak onlarla ayıptır söylemesi pide yenilecekmiş el öpülecekmiş. Onların hiçbiri eğlenceye gelmiyor ben niye gideyim ki?

vallahi resmen kafaya göre adet icat etmişler. hiç gitmeyin bu ne saçmalıkmış öyle. adet olsa da sizin adetiniz değil. daha ilk günden müdahele hiç hoş değil.

böyle bir şey var
düğünü yada nikahı gündüz olan çiftler düğünden sonra kv evine gider yemek yer falan sonra erkek tarafından bir grup insan gelin ve damadı eve bırakır hatta damadı yumruklayarak falan eve sokarlar :)
çocukluğumda çok görmüştüm bunu ama şimdilerde pek rastlamadım

bizim düğün nikahtan 10 ay sonra oldu :) hiç bir adeti yapmadık.yoksa 10 ay sonra düğün yapmazdık :)) düğünden sonra biz de arkadaşlarla bir şeyler içmeye gidecektik.adet falan pek umrumuzda değildi.ama düğünden sonra o kadar acıkmıştık ki koşa koşa gittik valla arkadaşları da alıp :)))) ordan hoooppp deniz kenarına :) benim kendi evim var istesem buraya da gelirdim ama o yorgunlukla hiç sarmadı.adet denince insanın zıt gidesi geliyor.kendimden biliyorum.o an canınız ne isterse onu yaparsınız ama acıkmış olursunuz.mis gibi pidenizi yiyiverin gitsin valla :)

evet böyle bi adet bende duymustum.Bence gidin gerilmeden yemeğinizi yer eğlenceye gidersiniz.Eşinizi böyle bi olayla arada bırakmayın.Mutluluklar:71::71:

Var canım böyle bir adet genelde köylerde vardır gelin nikah kıyılınca kayınvalidesine gelir yemek yeni kaynana yemek verir yani misafirlere ama köy yerinde tabi herkes gelir baya birkaç çeşit yemekli olur eğer nikah önceden kıyıldıysa saç ve foto çekiminden sonra gelirler yemekler yenir hatta evin önünde oynanır davullu zurnalı sonra düğünün ya da eğlencenin yapılacağı yere gidilir. Zaten nikah erken olacakmış sizin evden nikaha giderken sizin evinizden gelin alıcı olacak yani siz saçınızı filan yaptırınca evinize geleceksiniz oradan damat sizi çıkaracak bir daha o gün tekrar annenizin evine nikahtan sonra gitmezsiniz nilkaha gidersiniz annenizin evinde, eh eğlence içinde akşama çok vakit lacak nikahtan sonra kaynanıza gidersiniz direkt evinize de gidilmez. Kaynananızdan eğlenceye oradan evinize geçersiniz artık. Yani adetler böyle ama şehirlerde kız gelir evine nikah ya salonda ya da önceden yapıldığı için saçtan sonra evine gelir sonra gelin alıcı yapılır direkt salona gidilir düğün için.

benimde geçen konusu geçti kv dem seni evden alıcaz bize geliceksin bizden çıkıcaksın dedi ben böle kaldım :53::53: ama tamda adamına diyor hiçbir adet falan yapmayı sevmeyen ve yapmayan bana, bende öyle birşey bilmiyorum babamın evinden düğün salonuna ordanda evime gelicem kimse kusura bakmasın :27::27: hatta nişanlıma dedim hiç sakınmam oda şaşırdı zaten öylede birşey olmicak biliyosun dedim :27::27::27:

bu adet yine iyimiş aynı gün olduğu için.Eşimin memleketinde düğünün ertesi sabah gelin erkenden gelinliği tekrar giyer eve gelen bir ordu misafirin ortasında oynar eline verdikleri bugdayı milletin üstüne atarmış bereket için..bana yapmadılar eltilere yapmışlr..
çok saçma...
sizin durumda ne yapılır bilemem ama sanki eve gelip yemek yiyip tekrar evden cıkıp mekana gitmek çok karmaşa gibi duruyor

Gelin almadan sonra, yani kız baba evinden çıkınca (düğün -nikahtan önce) direkt Kv evin gidilir..Orda yemek mi yenecek, imam nikahı mı kıyılacak, onların gerek gördüğü adetler mi yapılacak yapılır..Saati gelince de, nikah dairesine ya da düğün salonuna gidilir..

Düğünden/nikahtan sonra da tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..yani gelinle damat kendi evine..

Biz de böyle oldu..Çevremde de böyle gördüm..

Sizin ki gece düğünden sonra mı KV ye gidilecek?

Öyleyse saçma..

Ama sorun yapmaya da değmez.

bende biliyorum böyle oluyor ablamında nikahtan sonra hep beraber damat evine gitmiştik yemeğe ama düğün iki hafta sonraydı ablamı alıp eve dönmüştük..
sanırım senin durum farklı ama sorun etmemelisin bu günler bir defa oluyor kv den de heves etmiş istiyor belki onunda oğlu evleniyor sonuçta..kırma bence en fazla yarım saat sonra özgür bırakırlar meraklanma :1:

Boyle bı adet var gercekten.bızım nıkah 4 teydı.nıkahtan cıkıp kv nın evıne gıtmıstık.yemekler yendı sohbet muhabbet sonraada ordan cıkıp dugune gıtmıstık.ben gıtmenı tavsıye ederım.hem gıder karnınızı doyurursunuz.hemde kv nın gonlu olur.cok bısey ıstememıs bence.ılk gunden sorun cıkmasına degmez

Daha yeni evlenmişken böyle şeyleri sorun etmeyin bence ,eşinizle ailesi arasında fuzili bir sorun oluşabilir,böyle adetleri varsa çok da ayıp olur, nikahtan sonra biraz sıkın dişinizi eşinizin hatırına ,sevgiler.

O gun kayinvaldelere gitmemek icin tatsizlik cikartmaya ne gerek var. Adet bile olmasa, nikahtan sonra saat 5 te evinize gidip gelinligi atip ne olacak? Insan hergun gelinlik giymiyor ki.. Kaynananiz mis gibi hazirlayacakmis iste, yersiniz icersiniz, eglentilerinizi yaparsiniz, gece de evinize gidersiniz. Adet mi bilmem ama Istanbul'da da dugun yapilmadiysa nikahtan sonra hemen herkes evine gitmez. En yakinlara (aile ve yakin dostlar) yemek verilir, durum musaitse disarda onceden tutulmus bir salonda filan.. Degilse evde.. Dans edilir, eglenilir, dugun olmasa da senlik olur bir acidan. Ev kacmiyor ya...gidersiniz geceleyin..

bizdede böyle olmuştu normal bişey bunda gariplik yok
onlarda gelin aldıkları için mutlu oluyorlar yemek veriyorlar gururlanmanız lazım
hepsi sizin şerefinize..

benim nıkahım düğünde oldu bide akşam düğünü gece saat 1 de eşimin sülalesiyle bırlıkte kvdemde yemek yedık bide gelinlikle yer sofrasına oturtular benı masalara erkekler oturmuş rezıl bı anıydı gerdekten korktuğum halde bır an önce evımıze gitsek dıye dua edıyordum içimden böyle bı adet var zor geçiyor ama gidersenızde fena olmaz

Back
X