• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikahtan Sonra Kayınvalidenin Evine Gidilir mi?

Sonrada Kaynana bana hayati zindan etti oluyor... Arkadaslar ne var bunda gidip bi yemek yense, kalp kirmaga degermi...bizde öyle adet yok deyip isin icinden cikmak, olabilir ama onlarin adetimis, belkide meraki var, nevar yani oda oglunu evlendiriyor gelinini göstermek istiyor ne güzel... Ki böyle bi adet var,yani kimi yerlerde, nikahtan sonra erkek tarafi yemek verir ister evde ister disarda, kiz gelinlikle evinden alinincada kaynana evine ayak bastiranlar da var ondan sonra dügün yerine gecirtenler, yani her yerin adeti baska...
Konusahibinin anladigim kadariyla sebepleri var, hicbirseye karismayip, maddi manevi ama simdide su adet bu adet diyorlar sanirsam...bu durumda size hak veriyorum, benim yazdiklarim hemen alevlenip gitne etme falan yazanlara... Yani ortada ufak tefek sorunlar varsa haz etmesenizde onlarinda adetiyse yapmalisiniz bence, hem bu size herseyden önce esinizin gözünde arti puan kazandirir, ileride kimse size bisey diyemez.. Hoslanmasanizda söylersiniz nisanliniza, sirf senin hatrin icin yapiyorum diye oda sizin kiymetinizi daha iyi bilir..karsi tarafada onlar icin yaptiginizi gösterirsiniz. Arada ciddi sorunlar varsa tabiiki durumlar degisir nereye kadar neye izin verirsiniz size kalmistir... Senin günün, aman sIkILirsin, yok gelinlik sikar rahatsiz der falan filan bunlar cok basit bahaneler, ne var yani bi gün biraz telasli, yorucu gecse ölürmüsünüz... Hem sadece gelinin günün degil maalesefki, tabiiki gelin en önemli genel onun istekleri olmali buna katiliyorum ama Damatinda günü, ayni zamanda iki tarafinda annesinin ve Babasininda günü evlatlarinin mürrtini görüyorlar... Yani diycem ufak sorunlariniz varsa tek,böyle seylerle kalp kirip arayi sogutmayin... Bende Kv mlen pek uyusmam, ufak mevzularda zitta giderim oda bana, ama bu önemli bigün ve tek ikinizin arasinda olan bisey degil, dügün dernek, davetliler... Herkesin kendi bilcegi sey tabii ama cogu yorumlari cok kati buldum... Gelinler bastan daha elle tutulur sorun yokken bu tür kafa tutarlarsa, sonra kendilerine cephe alininca dert yanmasinlar... Herseyin bi yeri yordami vardir bana göre...
Konusahibi simdiden size mutluluklar dilerim, allah bi yastiktabkocatsin insallah...

Sonrada Kaynana bana hayati zindan etti oluyor... Arkadaslar ne var bunda gidip bi yemek yense, kalp kirmaga degermi...bizde öyle adet yok deyip isin icinden cikmak, olabilir ama onlarin adetimis, belkide meraki var, nevar yani oda oglunu evlendiriyor gelinini göstermek istiyor ne güzel... Ki böyle bi adet var,yani kimi yerlerde, nikahtan sonra erkek tarafi yemek verir ister evde ister disarda, kiz gelinlikle evinden alinincada kaynana evine ayak bastiranlar da var ondan sonra dügün yerine gecirtenler, yani her yerin adeti baska...
Konusahibinin anladigim kadariyla sebepleri var, hicbirseye karismayip, maddi manevi ama simdide su adet bu adet diyorlar sanirsam...bu durumda size hak veriyorum, benim yazdiklarim hemen alevlenip gitne etme falan yazanlara... Yani ortada ufak tefek sorunlar varsa haz etmesenizde onlarinda adetiyse yapmalisiniz bence, hem bu size herseyden önce esinizin gözünde arti puan kazandirir, ileride kimse size bisey diyemez.. Hoslanmasanizda söylersiniz nisanliniza, sirf senin hatrin icin yapiyorum diye oda sizin kiymetinizi daha iyi bilir..karsi tarafada onlar icin yaptiginizi gösterirsiniz. Arada ciddi sorunlar varsa tabiiki durumlar degisir nereye kadar neye izin verirsiniz size kalmistir... Senin günün, aman sIkILirsin, yok gelinlik sikar rahatsiz der falan filan bunlar cok basit bahaneler, ne var yani bi gün biraz telasli, yorucu gecse ölürmüsünüz... Hem sadece gelinin günün degil maalesefki, tabiiki gelin en önemli genel onun istekleri olmali buna katiliyorum ama Damatinda günü, ayni zamanda iki tarafinda annesinin ve Babasininda günü evlatlarinin mürrtini görüyorlar... Yani diycem ufak sorunlariniz varsa tek,böyle seylerle kalp kirip arayi sogutmayin... Bende Kv mlen pek uyusmam, ufak mevzularda zitta giderim oda bana, ama bu önemli bigün ve tek ikinizin arasinda olan bisey degil, dügün dernek, davetliler... Herkesin kendi bilcegi sey tabii ama cogu yorumlari cok kati buldum... Gelinler bastan daha elle tutulur sorun yokken bu tür kafa tutarlarsa, sonra kendilerine cephe alininca dert yanmasinlar... Herseyin bi yeri yordami vardir bana göre...
Konusahibi simdiden size mutluluklar dilerim, allah bi yastiktabkocatsin insallah...

Teşekkür ederim. Allah razı olsun

Ben gitmek istemiyorum. Akrabalarını tanımıyorum. Orada gelinlikle oturup onların nasihatlerini falan dinleyemeyeceğim. Benim akşam olacak eğlenceme içlerinden bir tanesi bile gelmiyor. Gelselerdi o zaman. Onlar bana uymuyorsa bende onlara uymam. Nişanlıma da söyledim gitmem diye. Sen annene söylemezsen ben o an gelmiyorum derim dedim. O gün benim günüm beni hiçe sayıp plan yapmaları çok saçma. Emrivaki resmen.

El öpme falan onlara hiç gelemem. Kimse bize sizin adetiniz ne diye sormadı bile. Ben onların adetlerine uyamayacağım.

Canim bence gidin. Benim otelde dügün oldugu icin bir gece orada kaldik. Ama nikah olsaydi ve kayinvalidemin böyle bir hazirlik yaptigini bilseydim giderdim. Alt tarafi yemek. Yemeyip ucundan alsaniz bile yeter. Sizin anneniz böyle yemek hazirlayip akrabalar falan olsaydi nisanliniz kusura bakma gitmem, söylemezsen de o an gelmiyorum derim dese zor durumda kalmazmiydiniz? El öpmeye falan gelemem diyorsunuz ama ben bulundugum ortamda bulunan her yaslinin elini öperim. Taniyim tanimayayim. Kayinpederin bir ters lafiyla üc haftaligina Türkiye'ye gelip kendilerine haber bile vermemis biriyim. Yine yapsin yine ayni davranisi görür yani esin ailesine kendini ezdirme taraftari asla degilim. Eglenceme hicbiri gelmiyor diyorsunuz, acaba herkesin kendi hesabini ödedigi bir eglence mi? Eger öyleyse herkesin gelmesini gelebilmesini beklemeyin. Ayrica yasli akrabalar varsa nasil gelsinler?

Gitmekle birsey kaybetmezsiniz bence, kayinvalidenizle sorunlariniz yoksa hatta büyürsünüz bile gözlerinde. Eski usül insanlar malesef böyle. Bizim neslimiz bu ve bunun gibi bize gereksiz-sacma gelen adetleri degistirecegiz ama simdinin yaslilarini kirmayalim. Bende olmadi ama benim baba tarafinda var bu uygulama. Evde dügün yemegi hazirlanir. Halalarimin gelinleri -dügün yapmayanlar- hep geldiler yemege. Annecim cok sagol bizim icin zahmete girip o kadar hazirlik yapmissiniz ama herkes bizi bekliyor fazla kalamayacagiz dersiniz. Hem nisanliniz zor durumda kalmaz hem siz lafa söze firsat vermez üzerinize düseni yaparsiniz hem de kayinvalidenizin hevesi kursaginda kalmaz, gelen gidene mahcup olmaz.

bizde gelin aldigimizda ole yapilmisti gce dugunden sonra kayinvalideye gidildi hoca cagrildi imam nikahi yapildi tavuklu pilav ayran yndikten sonra konvoy esliginde vlerine gittiler

yaa arkadaşlar erkek tarafı en temel görevini düğünü bile yapmıyolar yapmadıkları gibi ucundan kıyısından destek olmuyolar, etliye sütlüye asla karışmıyolar, elleri ceplerine gitmiyo, ama iş saçma sapan bi adete gelince yerine getirilecekkkk, bu mantıklımı sizce, hani erkek tarafı kızın tüm adetini yerine getirirde 2 saat dişini sıkıver deriz öyle bi durum yok ki bu kız niye onların suyuna gidecek

aslında gitmek istememenizin altında ki sebep kvnizin evinde ki misafirler onlar benim nikahıma gelmiyor ben neden onların ayağına gideyim ki...bence kvnizinde böyle adetleri yoktur siz sizi evdekiler görsün bak gelinimi sizin için getirttim diye hava atmak için uydurmuştur bunu....bende olsam gitmezdim......

merhaba cnm, evt var ben samsunluyum bizde var böyle adet ben mesela nikahdan sonrada dügünden sonrada gitdim kayinvaldemlere yemek yedik eve sonra evimize gitdikkk...

tabiki herkesde ayri basi insanlarda yok mesela benim arkadasim evlendi gecen hafta onlarda yokmus mesela...

rabbim hayirli etsin insallah bir ömür boyu mutlu olursun

sadece bununla sınırlıysa iyi gidip bir yemek yemekten bir şey olmaz sanırım, ama sürekli yeni adetlerle size şok yaşatacaklarsa baştan dur demekte yarar var. bizim düğünümüzde bana hiçbir şey söylemediler şunu yapacağız bunu yapacağız denmedi denseydi mutlaka müdahale ederdim düğün gecesi eşim sabah altıda kalkacağız yedide annemler kahvaltıya gelecek onlara kahvaltı hazırlayacağız dedi ben tabi şoklardayım iki üç gün annemlerde kalıp ondan sonra balayına gideceğiz deyince ikinci şok. düğünün ertesi günü biz çok kötü kavga ettik tartıştığımız için kahvaltı hazırlayamadık benim kv başladı telefonla aramaya "oğlum niye aramıyorsun geleceğiz hadi" falan fistan kabus gibiydi. bunların hepsi kötü bir anı olarak kaldı benim için. sana önerim nasıl olmasını istiyorsan bunların hepsini eşinle baştan konuş yeni yeni adetler çıkarmasınlar bu senin en güzel günün kimsenin bu güzel gününden pay çıkarmasına izin verme. düğünden sonra yüzüne bile bakmıyorlar. düğünümde etrafımda dönenlerin hiçbirini düğünden sonra yanımda göremedim çok mantıklı davran düğün öncesi.

Aynı durum bendede var hemde düğün akşam gece eve çıkmamı istediler bende kahve içeriz o zaman dedim o an psikolojim nasıl olur bilmiyorum ama sorun çıkartmim dedim sevmiyorum böyle şeyleri ama misafirlerine mahçup olsun istemem

benim nikahım 3 buçuktaydı. akşam 8 de eğlencemiz vardı tabii sadece gençler arasında. bizde eğlence saatine kadar kayınvalideme gitmiştik. ama ben çok severdim kayınvalidemi oturduk yemek yedik. zaten komşular akrabalar derken birden saat akşam 8 olmuştu. hee bu arada kayınvalideme arkadaşlarım kuzenlerim de gelmişti. biz arka odada çay sigara yapmıştık. modunu düşürme boşver bende gelinlikle oturdum hep doya doya eşini de kırma bence çoğu yerde adet böyle olabilio.

Herkesin değişik bir adeti var işte uygulamaya kalkarsan,ama bence insanları sıkmamak bunaltmamak lazım kayınvalide olarak teklif edersin gelmek isterlerse gelirler yok istemezlerse zorlanmamalı yeni evlileri kendi haline bırakmalılar diye düşünüyorum.

Ben de gitmiştim hem de ben istemiştim. Çünkü imam nikahı kıyılcaktı düğünden sonra aksine ben kendi evimde kalabalık istemediğimden kv nin evinde olsun dedim:) Gittik yedik,içtik nikah kıyıldı evimize geldik. Çokda dert değil yani.
Tabi adet bu deseler bilmiyorum ne yapardım ..sen de zaten eğlence var diyosun..Nikah eğlence arası vakit kalıyorsa git bir güzel karnını doyur acıkıyo insan ,sora bakarsınız eğlenmenize. Yok eğlence yemekli ztn dersen de istediğini yap valla boşver..

arkadaşlar gitme falan diyosunuz ama bence yanlış yapıyosunuz...
Benim başıma gelmedi fakat çokta ayıpladığımı söyleyemem.
Bence gayet doğal bişey..
Git güzelim ya ne kaybediceksin ki.. Bence buraya konu etmek bile çok saçma

Şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım ben. Nişanlıma ailesi böyle demiş. Nikahtan sonra onlara gidecekmişiz yemek yiyecekmişiz. Ben gitmem dedim annemde git diye tutturdu. Gelinlikle oraya gidip bir sürü tanımadığım insanın arasında oturamam. Adetmiş öyle diyorlar. Var mı sahi böyle adet? Hiç çekemem ben ya gitmeyeceğim dedim. O günde gelmiyorum ben derim herhalde. Evime gitmek istiyorum ben. Öyle olmaz mı zaten gelin-damat kendi evine gitmez mi?

evet böyle bir adet varmış bende duymuştum,ama eve gitmek yerinde dışarıda bir yemek yenebilir

Adet demeyelim,istek diyelim buna.Düğün senin düğünün olsa da,hayallerini büyükler de kuruyor.Onlar da heveslenmişler gelin olarak evlerindeniçeri gir istemişler.Kötü bir şey yok bunda.Kırmaya,kırılmaya,o gününü mahvetmeye değmez.

bizde de var böyle bir adet bende gittim düğünden sonra gitmiştim oturduk yemek yeme faslı falan ama zaten yeterince yorgun ve heyecanlı olduğun için hiçbir şey anlamıyorsun gittiğinden bence gidebilirsin bunda kötü birşey yok
ayrıca biz aldığımız tüm gelinleri de mutlaka baba evine getiririz bu kadar sorun edecek birşey olduğunu düşünmüyorum ama gitmediğin taktirde sorun olacağı kesin

Şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım ben. Nişanlıma ailesi böyle demiş. Nikahtan sonra onlara gidecekmişiz yemek yiyecekmişiz. Ben gitmem dedim annemde git diye tutturdu. Gelinlikle oraya gidip bir sürü tanımadığım insanın arasında oturamam. Adetmiş öyle diyorlar. Var mı sahi böyle adet? Hiç çekemem ben ya gitmeyeceğim dedim. O günde gelmiyorum ben derim herhalde. Evime gitmek istiyorum ben. Öyle olmaz mı zaten gelin-damat kendi evine gitmez mi?

canım ne var bunda yemek yr evine gidersin buralarda böyle yeni gelin geldi anlamı sonuçta geceyi orda geçirmiyceksin ki

Böyle bir adet duymadım hiç.Adet olarak varsa gidiverin ne sakıncası olacak baştan böyle gitmemezlik yaparsanız sonrasında size üzüntü olur.Bu adetin lafını bile etmeyin eşinize gidin güzelce yemeğinizi yiyip eğlencenize gidin.Problem yapmayın sonrasında gidip gitmemekte kendi iradenizi kullanırsınız ama bu konuda büyük hatanız olur

Adetler yöreden yöreye değişir. Büyükleriniz istiyorsa ne var gitseniz. Altı üstü yemek yiyip evinize geçeceksiniz. Ha gitmeyin burda kalın deseler ben de hoş karşılamazdım. Bence yumuşak başlılık size bir şey kaybettirmez. Mutluluklar diliyorum. Allah bir yastıkta kocatsın hayırsıyla.

Back
X