Nişamlımla anlaşamıyorum sanırım artıkk, gel gitler içindeyimm...

AngelHeart

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
28.798
4.539
448
Arkadaşlar merhaba... bu konuyu açmayı çok düşündüm ve dayanamadım artık.
sorun nerde bilmiyorum.
ama sözlenmeye karar verdiğimiz günden beri sorun eksik olmadı.
birsürü badire atlattık. nişanlımın ailesel sorunları fazla.
nişan arifesinde babasıyla işlerini ve yollarını ayırdı. bu arada nişanlımın anne babası ayrı...
olsun nişanlandıktan sonra iş bulur diyerek nişanlandım sevdiğim için. 3 aydırda ona iş bakmasına yardım ettim hep arkasındayım.
fakat çok tartışır olduk nişanlandıktan sonra.
ani çıkışları oluyor ve beni bozabiliyor aniden. sonra özür diliyor ama ben üzülmüş oluyorum.
şimdi annesiyle bi işte çalışıyor. akşamları yorgun olduğu için telefonla fazla konuşmak istemiyor. tersliyorr. v.s v.s
biraz öncede tartıştık. eve geldi saat 1 de... aile bireyleriyleydi. benle konuşmaya gelince ben yatçam hemen diyip uzatmak istemiyor.
beni artık anlamadığını düşünüyorum.
ayrılsammı ne yapsam düşünceleri sürekli kafamda dolanıp duruyor.
biraz öncede tartıştık gene. çok dırdırcısın biraz huzur ver kendinede banada diyor.
benim seni terslediğim yok diyor.
bu arada ben 29 yaşındayım. asıl mesleğim öğretmenlik ama çalışmıyorum. ailemle yaşıyorum. maddi durumumuzda Allaha çok şükür iyi.
iyi bir iş çıksa çalışmak isterdim ama evdeyim. mesela nişanlıma da dedim eğer iş açarsan gelir çalışır yardım ederim sana dedim.
bana diyor ki biraz önce herkes beni garipsiyormuş. benim yaşımda olup böyle yaşayan bir kız yokmuş.
şimdilik bu kadar anlatıyım ama daha kafamı karıştıran çok şey varr. ben onla sıfırdan başlamayı kabul ettim tüm imkanlarımı da reddediyorum ama o sanırım farkında değil. bir de benim oturcağım eve olsun benim düğün yerime kadar bana sormadan karar verilmeye çalışıldığını görüyorum. bu da beni sıkıyorr. ne yapıcağımı şaşırdım.
zaten yumurtalıklarımdada kist çıktı. doktor hamileleğin biraz zor olabilir dedi. ona da sıkıldım ve artık stres yapmak istemiyorum hiçbişey için. bu gidişle bir psikologtan yardım almam gerekicek. ne yapmalıyım sizcee?

canım öğretmenmişsin... belki kpss den atanamayacağını düşünüyor olabilirsin (branşını bilmedim için böyle diyorum ) ama devlet olmasa da bulunduğun şehirde illaki özel okull yada binbir tane dersane vardır...bul bir iş çalış...öğrencilerin olsun kafanı dağıt hem de para da kazanırsın bak evlenme eşiğindesiniz... sen 4 yıl bunun için mi okudun eğitim fakültesinde canım yaa? sürekli evde olduğun için zaten kafanda herşey daha da büyür...çünkü düşünmeye bol zamanın olduğu için... ama çalışsan akşamdan akşama aklına gelir dertler tasalar... ve sen de yorgun olacağın için zaten senin de uykun gelir sen de çok uzatmak istemezsin... ama ne olursa olsun seni terslememeli kalbini kırmamalı...gelgitler yaşamakta hakısın şimdiden böyle davranan evlenince daha da kötü olur die...

tarih öğretmenliği canım branşım...
bir etüt merkezinden çağırmışlardı fakat çok çok az bir rakam teklif etmişlerdi yol paramı ancak karşılıyordu.
gitmedim. kendi bitirdiğim koleje cv mi bıraktım başvuru yaptım ama arayan olmadı canım.
şuan yazlıktayım. takmamaya çalışıyomm ama birraz duygusallık bekliyorum galiba yaa bilemedim ki.
o da diyorki evlilik hayatı böyle değil. eşler birbirini zor görüyor diyor. yani ilginin evliliktete zor olduğunu söylüyor.
her gün kırıyor sonra özür diliyor ben konuşunca. insan düşünüyor acaba evlenincede böyle yapar mı diye. çünkü babasının mizacı da öyle.
nişanlımda bir şey olsa hemen senin yüzünden der.

Daha nişanlısınız...
Ve şimdiden böyle gelgitler yaşıyorsanız bu evlilik için lütfen iyi düşünün...
İnsan mutlu olmak için çabalarken bütün çabalarının boşa çıkması yapılan fedakarlıkların farkına varılmaması azarlanması vs vs insanı bi süre sonra çok yoruyor...
Geçen giden zaman geri gelmez...
Kırılan kalp çekilen sıkıntı insanın pskolojisini alt üst eder...
Bu yüzden iyi düşünün yaşıcak ne kadar ömrümüz var ki bunu mutlu olmak varken mutsuz bi şekilde geçirelim...Kendim için herkes için böyle düşünüyorum...

Canım lafıma baslamadan once yumurtalıktaki kistin için cok gecmıs olsun Allah yardımcın olsun. Senden birkaç yas kucuk olmama ragmen yasadıklarını anlayabılıyorum umarım yol gosterebılıırım.

Oncelikle okuduğum kadaryla sen elınden gelenı yapıyorsun her fırsatta. Aranızda atladıgınız badirelerde bır değil birden cok gibi gözüküyor boyle durumlarda ınsanı bırbrıne daha cok baglar derler . Her ne olursa olsun kopmayışınız cok guzel. Ama sende hep fedakar olan taraf olamazsın. Bıkere ınsanın zoruna gıden ' senın yasında olup boyle yasayan kız yok ' demesi hoş değil . E madem bu durum hosuna gıtmıyor ozaman guzel bı hayat sunmaya calış oyle degılmı ?
Tamam bu devırde ış bulmak okadar kolay degıl ama oyleyse neden boyle bı sorumluluğu ustlenmıs ? Tamam sende kabullenmışsın sevdıgın ıcın. İş bulur dıyerekten hayırlı bırseye bağlamıssınız ama azda değil 3 ay olmus hala bı ış bulamamış , bulmamış demıyorum ınanıyorumkı bulamamıştır .

Terslediğim yok derken bıle terslemıs oluyor aslında. Butun gun calısmıs yorgundur ıllakı ama yınede bı yarım saat yada 15 dakka gunun ozetını anlatabılır neler yaptıgından bahsedebılır bırden yatıcam dıyıp basından savamaz ki canım . Madem huzur ıstıyor. Bıkac zaman rahat bırak bakalım dırek ayrılıga gıtmek olmaz bu durum onunda hosuna gıtmıyordur sana ıstedıgın hayatı sunamaması onunda gucune gıdıyordur erkek sonucta. Bıraz rahat bırak o senın ustune dusucek goruceksın. Kacan kovalanır lafına hep ınanmısımdır. Bu sefer senın onla ılgılenmedıgı zannedıp yorgn argn gelsede o konusmaya fırsat arıcaktır . Bu yzden bıkac zaman onun tabırıyle dır dır yapma madem . Bakalım oylemı huzurlu oluyormus .

Sana sormadan ev bakmaları dugun yerını ayarlamalarıda cabası . Sen evlenıceksn sen oturucaksın kıme ne ? Boyle zamanlar tatlı telaslar hos seylerdır herseyı beraber bakmak beraber yapmak ıster ınsan. Bırlıkte ortak kararla daha ıyı olmazmı ? Bu konudada tepkını koy bugun evıne kadar karısırsa yarın senın bırsey demene hıc fırsat vermezler. Demem o kı fazla yuz verdıysen sımdı o yuzlerı alma zamanı.

çok teşekkür ederim beni anladığınız için.
ailem hiç nişanlıma sormadılar senin ne zaman işin olcak yada başka türlü bir imada bile bulunmadılar.
onun aile üyelerinden birinin evi var ara sokakta. alın oturun demiş. onun burda oturmaktan başka şansı yok zaten demiş. fedakarlık çok yapılınca kıymet bilinmiyor mu acabaa? çok mütevazi oldukça insanın tepesine mi binmeye çalışıyorlar bilmiyorum.
çok haklısınız. ömrüm ne kadar ki? bir mutlu bir mutsuz nasıl gider?
bana dırdırcı dedi çok çocuksusun dedi.
şimdide son bomba benim yaşımda böyle yaşayan bir kız olmaması ve herkesin hayret etmesiymişş. bugün ailece konuşuldu sanırım kusurlarım. ben biraz taktir görebilmeyi isterdim.

Çok teşekkür ederim canım düşüncelerin için.
uzun uzun çok güzel izah etmişsin.
bana kızdı bak dedi gene yarımsaat konuştukk. yarın sabah erken kalkıcam ama yorgun kalkıcam diyor.
2-3 gecedir hiç ellemedim akşamları. 9 da yattı uyudu beni hiç aramadan. uyuyakalıyormuş koltukta ama gece bi kez arayıp iyi geceler demeden yatmayı sevmiyorum iyi geceler dileyip 2 dk içinde kapattım telefonu. neymiş o uyuduktan sonra gece yarısı neden arıyormuşum? belliki uyuyormuş artıkk. ne gerek varmışş?
daha böyle birsürü şeyy... ben de diyorum ki beni beğenmiyorsan kapı açık. birşey demiyor ben böyle deyince.
herhalde biz ne dersek kabul ettiririz düşüncesindeler. bugün de bi yer var yol geçmez kervan geçmez. bana orda düğün düşündüklerini söylediler. dedim sonra nişanlıma benim çevremde herkesin arabası yok uzaktan gelicekler.
ayrıca dedim orası düğün yeri değil mangal yerii... otobüs bile geçmiyorr kapkaranlık yol dedim.
kiii biz çok güzel bir nişan yaptık elimizden geldiğincee... annem de iyi düşün kızım mecbur değilsin demeye başladıı.
insanları hep iyi niyetli görüyorum ben. bundada hatam var belkii... belki bende bir süre kendi yoluma çekilip düşünmeliyim canım.

Evet haklısın ne kadar çok fedakarlık yapılırsa o kadar kıymet bilinmiyor. Bu bir gerçek ve gerek burda okuduklarım olsun gerek yaşadıklarım gerek çevremde olanlar bunu gerçekten kanıtlıyor.. Ne kadar alttan alınırsa insanlar karşısındakini ezmeye çalışıyor. Kendi kararlarını sormadan danışmadan karşısındakine kabul ettirmeye çalışıyorlar. Gerçekten iyi niyeti suistimal eden çok insan var..
Sen mutlu olmak için huzurlu olmak için elinden geleni yaparsın hatta bazen daha fazlaını yaparsın ama sonuç boş olur...
Ve ayrıca sen o kadar okul okumuşsun. İş olsa tabiki çalışmak istersin.İş varda sanki sen mi çalışmıyorsunda böyle bi söz söyleme hakkını kendilerinde bulmuşlar... Gerçekten yazık böyle insanlara, destek olunması gereken yerde köstek oluyorlar...

ben geç yattığım ve uyuyamadığım için haliyle geç kalkıyorum. bunada çok şaşırıyorlarmış.
insanlar nedense kendi hayatlarına bakmıyorlar.
benim ailem bile bana laf söylemiyor.
sorunlu bir ailesi var. babası birsürü şey yaptı söyledi aileme bana arkamdan konuşmuş hep. nişanımıza bile gelmedi.
sebebi de biz nişan yerini onun istediği yerde yapmamışız da bilmemne de...
o kadar çok konu var ki... ama ailem birgünden bir güne aaa ne kötüü deyip ona laf söylemediler. hep yardım etmeye çalışıyorlar onlar da.
hatta bizim boş bir ev var gelin oturun toparlanana kadar dediler. ama onun ailesii öyle şey olmazz sen iç güveysi değilsin demişlerr.
ama onların istediği ev olunca ben mecburmuşum orda oturmaya. yaa bilmiyorumm...
biraz geri çekilip olucakları görmek istiyorum.

Ne demek canım . Yorgun kalkıcak haklıda ınsan yınede ıster bı yatmadan ıyı geceler dılemesını uyku dahamı onemlı tabı ıster ıstemez uyya kalıyodur olabılır ama barı sen aradııgnda terslemese ya ? en basıt ornegı vereyım erkek arkadsmla yaklasık 2.5 yıldır bırlıkteyız okulum yenı bıttı . Okul zamanlarımda bu saatlere kadar ders calısırdım o 7de ıse kalkardı ben okula. yınede sen ders calıs ben uyyım erken kalkıcam demezdı benım dersım ne zaman bıtrse ozaman uyurduk tabı bu suredede mesajlasıyo olurduk . Buda hoşuma gıderdı tabi . Bu yuzden ınsan ıster en azındn uyucagını belırtmek ıcın ıyı geceler demesını . Aradıgın ııcn bıde ne gerk var dıyo suna bak bu sefer gelır gelmez yatıp uyynca ınsanda konsmak ıstemıyodamı aramıyo srmyo dıye dusunur nerden bılceksın uyudugunu ?
Dusunmelı bunları ınce detaylar degıl alıskanlık olmalı bı kere uykusuz yorgn olsa dahı . Dedıgın gıbı belkıde hep ıyı nıyetlı oldugundan kaybedıyosun canım ne desem hoş gorur der olmuş bu yzden bırden bıtırmek olmaz yavas yavas sende ondan elını eteğını cek bakalım boylemı huzur bulucakmıs . Istemedıgın durumlardada acık acık soyle kızcagını dusunsen bıle sımdıden bu tur ufak tefek prblemler cozulmesse evlılıkte daha buyuk sebeplere yol acar pısman olcagın bırsey yapma yol yakınken daha detaylı dusun .

Bu aileyle nasıl uğraşıcaksın arkadaşım...
Dediğin gibi biraz kendini geri çek ve olacakları izle ama baktın gördün olmuyor çok yara alıyorsun bu işe bi son ver...
Belki çok zor olucak yaşanmışlıklar var alıştığın sevdiğin biri ama böyle bi hayatın nasıl geçeceğini düşün.
Aileninde desteği var sana ne mutlu bu çok iyi bir şey.
Umarım hakkında hayırlısı olur.

uzun bir mail yazdım şimdi.
msj attım mail yazdım müsait olduğunda okursun diye.
msj atma mail at yuh diyorum aşkıma benim diye gülücük yapmış.
bende yazmıcam artık zaten. mail attım istediğin zaman okursun dedim.
düşünücem biraz olayları. uzaktan bakmak istiyorum bir süre herşeye.

çok teşekkür ederim canım.
Allah hayırlısını versin inşallah.
zaten nişanlım babasıyla ilişkisini kesti. görüşmüyor artık.
tam bişeyleri hallettik derken başka birşey çıkıyor.
uzaktan bakmak sanırım iyi olucak.

Neyine şaşırıyorlarmis canım senin, nasılmışsin da nasil olman gerekiyormuş ? Onları ne ilgilendiriyorsa artık böyle üzerine vazife olmayan her şeyi eleştiren insanlara sınır oluyorum. Ne kadardır birliktesiniz?

1.5 yıldır beraberiz canım.
askere gitti geldi 5 ay bekledim. gelincede 3,5 ay sonra nişanlandık.
hani evde oturuyorum ya ben sürekli.
arkadaşlarım evli olduğu için arada bir görüşebiliyoruz.
annem babamla çıkarız genelde.
onun dışında öğlen uyanırım. bana diyor sen şanslı sınıfındasın senin gibi yok böyle yaşayan hiçkimse diyor.
dünyada bir tek benim yaniii... uzaylıyım ben herhalde.

Yok yok yalnız degilsin ben de varım aynen senin gibi :) sıkma sen canını onlara. Böyle kız çok canım onların gözüne batan senin okumuş olman sanırım. Ne ypacakmissin ki sokak sokak gezecekmiymissin yani. Bunlara oylesi lazim sanirim. Bence fazla tanıma fırsatın olmamış canım onu. Ama nişanlilik zaten tanıma evresidir. Bence mailden ziyade yüzünüze görüşüp enine boyuna tartisin ve ona gore kararlar alın.

çok tanıyamadım belkide iç yüzünü olabilir canım.
ama çevremde hep efendiymiş nişanlın diyorlar. dışı sizi içi beni yakar demiyorum tabiki.
mail attım diye msj atmıştım ya bana cevap geldi şimdi
gülerek yazmış demişki;
tebrik ederim telefonla yetişemediğin yerde pc ile yaptın huzursuzluğunu demiş bilmemne.
mailimi okudu herhalde rest çekmiştim.
bugün çok göz alıcıydın bilmemnede sıralamış yazmış.
of offffffffffffffffffff...
o zaman ikimizde uzaylıyız onlara göre canım.

Bugün goz alıcıydin derken görüşmüş muydunuz bugün?

evet görüşmüştük canım. kayınvalideme gitmiştik ailemin bayanlarıyla. nişanlımı orda gördüm.
aradı 15 dk önce. mailimi uyanıp okumuş.
ben içimde ne varsa açık açık döktüm.
kimse benim hakkımda karar vermesin dedim.tamam dedi.
üstüme gelmeden konuştu güzel bir ses tonuyla.
sonunda delirdiğimi anladı herhalde.
senle kötü olmayı hiç istemiyorum ben seni seviyorum falan filan dedi.
dedim o zaman azcık dilini tut. o zaman bende sana huzur veririm dedim.
demek bazen bindirmek lazımm canımm...

Aramasına ve yapıcı konuşmasına sevindim canım :) iyi yapmışsın o zaman :) ne yazdıysan artık uykum yorgunum falan diyen cocuğu firlatmissin yataktan :)

Şimdi ne is yapıyor nişanlın?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…