Nişamlımla anlaşamıyorum sanırım artıkk, gel gitler içindeyimm...

Aramasına ve yapıcı konuşmasına sevindim canım :) iyi yapmışsın o zaman :) ne yazdıysan artık uykum yorgunum falan diyen cocuğu firlatmissin yataktan :)

Şimdi ne is yapıyor nişanlın?

işin ciddiyetini anladı herhalde canım.
ben uyuyor sanıyordum ama kalkıp okumuş maili sonrada beni aradı evet bende şaşırdım :)
birçok iş başvurusu yaptı ama olmadı canım.
şimdi kendi işini açmak istiyor. onun için dükkan falan bakıyor babaannesi destek olucak sanırım.
babasıyla ipleri kopardı görüşmüyorlar artık. babasının maddi durumu gayet iyiydi. ama bize hiç huzur vermedi ne yazıkki.
bende yeterki huzurumuz olsun gerekirse iş bulursun demiştim. öyle de yaptı.
benim insanlara garip gelen iki davranışımı açıklıyorummmmmmmmm
1) yüksek lisans mezunu olupta çalışmamam
2)ehliyetim olupta araba sürmemem
bu sorular soruluyormuş daha çokkk benim içinn. insanların işi gücü yok yaa...
ben hiçç kimsenin bişeyini yadırgamam. derim tercihi öyledir olabilir derim.
ne garip insanlar yaaa...

her ne sebep olursa olsun sorunları konuşup halletmek yerine seni tersleyerek geçiştiren bir adamla mutlu olamazsın. belki hata sende de olabilir ancak bu iş böyle çözülmez. bence çok iyi düşünmelisin. nice ev hanımları var hiç biri için bu yaşta bir kız böyle olur mu diye yorum yapılmuyor. neticede o senin evde olduğunu bile bile nişanlanmadı mı seninle. şimdi bu tavırlar başkalarının fikirlerinden etkilendiğini gösteriyor. her şeyde başkalarının kararına da danışılması bunu destekler nitelikte. bence ona şöyle bir akıl verildi kendisi doğru düzgün iş bulamayınca o da çalışsa şöyle olmaz böyle olmaz falan denildi. ancak bir adam dik durabilmeli kendi kararının arkasında durabilmeli. senin çalışmadığını bilerek nişanlanan adamın fikirleri şimdi değişmişse daha bir çok konuda değişecek demektir. bu da seni çok yoracaktır.
ailen ne düşünüyor bu konuda bence onlara danışmalısın.
çünkü biz ne kadar konuşsakta olayları tamamen bilemeyiz. sen ve en yakınında olan ailen daha doğru kararlar verebilirsiniz

Su akar yolunu bulur....

Canım biraz çek kendini izle herşeyi olanları düşün söylenenler yaşadıklarını ve yaşayacaklarını.

Sonra muhasebesini yap. İçine siniyorsa ve inanıyorsan ozaman sabırla bekleyeceksin.

Ama içine sinmeyen bişiler varsa, sabahları kalktığında huzursuz uyanıyorsan ve huzurla uyuyamıyorsan ozaman bir kere daha düşün derim. Sonuçda kendimizden değerli yok biliyorsun.

evet bazen nasılsa seviyo bırakmaz diyerek çok rahat görebiliyo erkekler sevgilisini/nişanlısını, onların bu düşünceye itilmesindede sanırım biraz biz bayanlarında payı olabilir, sanırım iş konusunu kafasına çok taktığından dolayıda stresli bi dönemde olabilir. Kist konusunuda çok çok takma kafana etrafımdaki çoğu evli yada bekar bayanda var bu sorun belki gitsem bendede çıkar hatta bi arkadaşıma doktor çocuk sahibi olman çok zor demişti hiçde zorlanmadan çocuğu oldu şükür. Tabiki herkesin yapısı farklıdır ama çok takma ihmal de etme tabi

Sizde bi anormallik yok,sıkmayın canınızı.

1. Artık yüksek lisansın da bi albenisi kalmadı,torpiliniz yoksa kadro da yok.

2.Erkek şoförlerin tutumu nedeniyle araba kullanmaktan tiksiniyorum ben de...

Hakkınızda hayırlısı olsun...

babam bu iş zor diyor.
annem de mecbur değilsin diyor. her gün yeni bir sorunları oluyor.
evet etkileniyor çok duyduklarından bunu ben de farkettim.
sürekli terslemiyor ama ani çıkışları olabiliyor.10 dk sürüp geçiyor.
bendede hata vardır kimi zaman yok diyemem zaten.
biraz önce babaannesiyle konuşmuş demiş bir nişanlım görsün öyle karar veririz ev için demiş.
o da senin maddi durumun şuan iyi değil demiş. yani evde oturmak zorundayım ve görmeme bile gerek yok.
sağolsun düşünmüş teklif etmiş tamam da beni en çok kızdıran mecbur bırakılmak.
ayrıca dediğiniz gibi beni bu şekilde tanıdı. ben ona ileride çocuklarıma kendim bakmak istediğimi de söylemiştim zaten.
ben tek çocuğum annem çalıştığı için kardeşim olamadı. yalnızlık çektim. kreşlerde büyüdüm.
bu nedenlede evlilik arifesi yoğun bir iş hayatına atılmak istemedim.
hakkımda hayırlısı gerçekten.

teşekkür ederim... evet kist olayına ilk hafta çok üzülmüştüm. ama Allah büyüktür.

teşekkür ederimm...
araba sakin yerlerde sürebiliyorum ama trafik yoğunsa ben strese giriyorum kasılıyorum. süremezmiyim sürerim ama sırf o stres yüzünden kaçıyorum trafikten.
dediğiniz gibi torpil yoksa iş bulmak zorlaştı artık. kii bu benim tercihim saygı duymaları lazım bence.

Bir de dün bana demiştiki insanlar soruyormuş neden öğretmenlik yapmıyor diye...
o da zor durumda kalıyormuş cevap verirken.
garip garip bakıyormuş insanlar yüzüne.
ee ben ne yapıyım dedim bende nişanlım işsiz deyince banada garip bakıyorlar ki çoğu zaman söylemiyorum bile dedim.
ben bundan gocunmuyorum.
ailesinin ve çevrenin konuştuklarından çok etkileniyor sanırım.

Son düzenleme:

Bekara karı boşamak kolay tabi.

Yıllarca emek ver,oku,ondan sonra üç kuruş para versinler eline dalga geçer gibi.

Ama anlamazlar,anlatamazsın.

Kafan basmıyordur,ondan atanamıyorsundur.

Bekara karı boşamak kolay tabi.

Yıllarca emek ver,oku,ondan sonra üç kuruş para versinler eline dalga geçer gibi.

Ama anlamazlar,anlatamazsın.

Kafan basmıyordur,ondan atanamıyorsundur.

canım kpss ye girmedim zaten. uzağa gitmek istemediğim için hem de biliyorsundur tarih bölümündeki alım sayısının azlığını.
bir dershane deneyimim oldu 3 ay kadar. staj yapmak için girmiştim ama canımı okudular. ssk mı yapmadıkları gibi tek kuruş bile vermediler.
ama çok iyi kullandılar. ve beni üzmekten geri kalmadılar ben de bırakmak zorunda kalmıştım dershaneyi.

Dershane ben de düşünmüyorum canım,atanamazsam ne olacak bakalım...:18:

yanlışmı okudum. hatam varsa düzeltin. siz ögretmensiniz çalışmıyosunuz ama o tümden işsiz ama milletin agzına bakıyo ne dicem şaşırıyorum diyo öylemi. bu erkekler gün geçmiyoki şaşırtmasınlar. fazla fedakar olunca iyi olmuyosun canım arada bi lafını oturtacaksın ki anlasın kıymetini. yoksa bilmiyo bu erkek milleti. bütün suç herşey nişanlında okudugumla yorum yapıyorm tabiki. bazen bakıyorm çevreme kız hiç fedakar degildir her istedigini aldırır , parası varmı umrunda olmaz, onlar el üstünde tutulur, bizse ne hayallerden vazgeçeriz onlar için ama biz aciz oluruz gözlerinde degerimiz olmaz. bende birebir fedakarlık bolca verip alamayan bi insanım seni çok iyi anlıyorum. o sözleri söylemekle çok ayıp etmiş kimseyi ilgilendirmz nişanlımın çalışıp çalışmaması diyip susturması lazım insanları ama galiba onlarn lafına takılıp oda boguluyo.ne diyim hakkında hayırlısı olsun.

o da para bulabilirse iş açmayı düşünüyor canım.
babasıyla iş yapıyordu ama babasının çok kötü hareketlerine maruz kalarak işini bırakmak zorunda kaldı.
babası nişanımıza gelmedi v.s birsürü olay oldu.
belkide arada bunalıma giriyor bilemiyorum.
ama insanların laflarından etkilenmemesi lazım. ama lafımı oturttum güzelce. öyle olunca dün gece yarısı aradı konuşmak için.
bugün de konuştuk bi kaç kez telefonda bana sorunlarını anlattı ama ben mesafeli konuşuyorum.
dediğin gibi öyle kızlar da var ama biz sevince fedakarlık yapıyoruz.
insanlık bunu gerektirir diyerek ama erkekler bazen taktir etmeyi bilmiyor. ve en yakınında kim varsa kırmaktan kaçınmıyorlar.
arada bir ayar çekmek gerekiyor. bizim gidebiliceğimizi bilmeliler...

Benim burda gördüğüm en büyük problem ailesinin herşeye saygısızca karışması sen evlendikden sonra en büyük problemi o aileyle yaşarsın hani insan gelin burda oturun şu an başka çaremiz yok der mecbur burda oturmaya ne demek niye nişanı babasının istediği yerde yapasınız siz yapmışsınız zaten kimsenin senin adına birşeye karar vermesine izin verme bunun için kopacaksa bırak kopsun.Nişanlınında ailesiyle konuşduklarını gelip sana anlatması yada onlarla seni bunları konuşması onları konuşturması yanlış hemde çok

zaten babasıyla görüşmüyor artık canım. çok olaylar oldu çünkü.
bugün dedimki sağolsun babaannen destek olmak istiyor anlıyorum fakat mecbur olmak istemiyorum en azından bir kez görmek ve kendi kararımı vermek istiyorum dedim.
o da ben de öyle söyledim zaten dedi. mecbur değilsin dedi.
eğer diretseydi iyi olmazdı zaten bizim için canım.
evet ailesiyle konuştuklarını anlatıyor bazen. eğer ailesiyle beni oturup eleştiriyorsa bencede hoş değil.
çünkü biz hiç onu eleştirmiyoruz ailemle aramızda.

aynen öyle canım en iyisini yapmışsın hatalı oldugunu anlasın. tamam sıkılıyodur , bunalıyodur anlıyorm olabilr ama seni kırmak zorunda degil mesafeli olmak zorunda degil. erkekler hep böyle benmkide bişeye canı sıkılsın oturup anlatcagına uzaklaşır benden. gözünü korkut canım yapamaz bidaha. bazen arkama dönüp bakıyorm neler yapmışım ama o beni hep kırmış bundn sonra yok fedakarlık diyorm :) gene yapıyorm ama bu sefer fazlasıyla degil. yerinde yapcakmışsın herşeyi onu anladım. geç olmadıysa tabi:)

malesef canım ben burda aileninde çok önemli oldugunu düşünüyorum. anne , babanın çocuklarına baglı olarak düzgün yetiştirmesinin bununla çok alakası var. nişanlımdan biliyorm ve seni çok iyi anlıyorm . nişanlımın annesi babasıda ayrı. benm yetiştirilme tarzımla onunki bir degil. malesefki bazen bakıyormda ben büyütüyorum onu. eger çok seviyosun iyi bi kişiligi varsa oturun konuşun inşallah tatlıya baglarsınız.

Nişanlılık dönemi hazırlıklar üst üste geldiğinden en stresli dönem ve ailelerinde araya girmesi ile daha da zorlaşabiliyor..

O stresle ve hazırlık telaşı ile eskisi kadar birbirine zaman ayıramıyor insan ( Ama bi mesaj atmak zor değil )

Sorumluluklar başlıyor netice de..

Ama sizinki biraz çizmeyi aşmış stresli olunabilir daha yoğun olunabilir ama bunu da sizinle paylaşması lazım

Terslemek ya da senin yaşında böyle bi kız yok demek çözüm değil..

Bence durumunuzun iyi olmasından ve öğretmen olmanızdan dolayı kendini yetersiz görüp size çatıyor..

Önce de bunları biliyordu ama iş ciddiye binince durumun daha çok farkına vardı ve bocalayıp saçma sapan hareketler sergiliyor gibi..

İnşallah hakkınızda en hayırlısı ne ise o olur, ama onla ama onsuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…