Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

Olay daha cok taze belki tekrar barisirlar siz geri plada durun.
Takilari erkek tarafinin taktiklarini vermeleri lazim.ama dun ayrilmis hadi bugun takilarimizi verin demeniz hos olmaz yangindan mal kacirir gibi.

Nişanlanmak herhangi bir resmi belge gerektirmeksizin hukuki işlem sayılır. Dolayısıyla bozmanın da bir takım sorumlulukları var. Örneğin evet abiniz eski nişanlısından takılan altınları, alınan hediyeleri geri isteyebilir. Altınlar bozdurulduysa ya da hediyeler başka bir iş için kullanıldıysa onlara denk maddi karşılık isteyebilir. Bunun karşılığında karşı taraf da nişanı bozan tarafa tazminat davası açabilir, bunu da bilin. Ayrıca bir de eklenti yapayım, boşanma sırasında da her ne olursa olsun, kim takarsa taksın kadına takılan altınlar kadına ait sayılır ve erkek tarafı isteyemez.

verilir diye biliyorum ben.
ve sosyal medyadan fln silmek için acele etme belki barışırlar falan sonra kalkıp sana cephe almasınlar :)

Benim bildigimde hersey geri verilir

Ay içim şişti görümce düşmanları konu sahibine yüklenmiş. Konu sahibi haklı ailesini düşünmek zorunda. Maddi olarak bitik durumdayız diyor.
Gelin hanımda ne aç gözlüymüş yahu neyse evlenmeden belli etmiş kendini.
Benim iki ablam evlendi ben nişanlıyım biz şunu isteriz bunu isteriz demedik anneme sorulunca ne istersiniz diye annem utanıyordu o derece :))
Altınlar geri verilmek zorunda zaten gururu haysiyeti olan herkes verirde siz zorlanırsınız böyle Bi aileden geri almaya.

size çok teşekkür ederim. kimse ne durumda olduğumu bilmiyor. ağlıyorum ,üzülüyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor. sadece bunu sormak ve akşama abimi bilgilendirmek için açtım bu konuyu. burda bana fena diyolar. aylarca it gibi çalışıp her yönden kendimi mahrum edip onlar için çabalamışım şimdi ben fena oluyorum. zor cok zor

bence ne yapıp edip geri alın çünkü ailenizi yolunacak kaz gibi görmüşler yanlarına kalmasın..

sen benim ve annemin ne durumda olduğunu bilmiyosun, yarım saattir telefonda ağlıyoruz. ben sadece akşama gittiğimde bu konuları abimle konuşabilmek için bu soruyu sorup bilgi edinmek istedim. sen benim fena olup olmadığımı da bilemezsin. altın derdine düşmüşmüşüm. bak bak. aylarca çalışıp emek verdim ben, destek oldum. abime canım feda. ama hepimiz maddi yönden bittik. şu an bunu düşünmek zorundayım.

Abin atmışsa nişanı kız tarafı vermez.

Bu bir çoğumuz tarafından doğru bilinen bir yanlış. Yok tabi ki öyle bir şey. İnsanlar altınları kaptırmamak için nişan bile atmaz yeri gelince.

Çok zor...verdim ben atınları dese ne yapabilirsiniz? Tamamen kızın vicdanına kalmış..

Verdiğine dair ispat yükü kız tarafında oluyor o zaman. Öyle kolay değil neyse ki. :)

Hukuken vermek zorunda dava açılabilir.

Abin istemese de siz konuşun olmazsa dava açacağınızı belirtin açsanız alırsınız da haklı yanları yok

Konu sahibi, benim abimin başından böyle bir şey geçti hatta konu bile açtım. Bu yüzden bu konuda çok tecrübeliyiz. Bizimki daha abim istemeden gelin kendiniz alın, yoksa çatır çatır yiyeceğim falan demişti. Abim de seninki gibi üzerine düşmedi. Burnundan gelsin dedi, başımın gözümün sadakası olsun dedi. Sonra tanıdıklarımız vasıtasıyla gönderdi biz altın için çirkeflik yapmayınca. Ama bir kağıda imza falan attırmış. :)

Nişan bozulunca kim ne taktıysa iade edilir. Haksız bir kazanç oluyor çünkü. Benim eşim dostum annem babam tanımadıkları bir kıza sırf gelin olacak diye altın hediye ediyor, iş bozulduktan sonra ne sıfatla hak edecek ki onları?
Azıcık gururu ve Allah korkusu varsa zaten kendisi verir. Ama vermezse de mahkeme yoluyla alabilirsiniz. Bozdurdum harcadım derse o zamanki değeriyle öder. Sadece nişan yüzüğü ve alışılmışın dışında hediye edilen şeyleri vermek zorunda değil diye biliyorum.

Burada kafasına göre nişan atmış, kızı rezil etmiş diyenler var. Nişanı kız atmış olsaydı ne olacaktı? Nişanlılık tanıma evresidir. Adam sırf altınlarımı iç etmesin diye çirkefliğini gördüğü kızla bir ömür mü geçirmeli?

Kaldı ki zaten rencide edecek şeyler yaşattıysa kız da erkek tarafında tazminat davası açabilir. O da hukuki yollardan arasın hakkını eğer haklıysa.

İyi de ne yapsın adam demekki cidden dayanamadı yoksa o kadar masraf yapıp en sonunda neden yeter be desin.

Ayrıca tabi ki altınları düşünecek sıcağı sıcağına. O kadar borç,masraf var ne yapsınlar kıza mı bıraksınlar?

Bu tür şeyler olay olduğu an uzatılmadan yapılmalı,adamın hakkı olan taktığı takılar verilmezse ona göre erkenden dava açarlar.

Hiç ağlayıp üzülmeyin nişan dönemi bunun için var.Boşanmaktansa nişan atmak daha iyidir her zaman.
Abiniz adına sevindim böyle bi kızdan kurtulduğu için.
O eşyalar falan hepsi sizin zaten kendisi bi çöp almamış onları geri verebiliyorsanız verin maddi olarak dardaymışsınız.
Altınları da seve seve vermek zorunda vermezse de ufaktan tehdit edin mahkeme yoluyla alırız diye çok uzatmaz verirler diye düşünüyorum korkup.
Ama asla pısmayın aman istemeyiz havalarına da girmesin abiniz kendisi takmış elbette geri alacak.
Ve abinizi de barışın falan filan diye zorlamamalı bence kimse.

Hiç takılma yaşamayan bilemez tabi ki aileni düşüneceksin... Zaten ilişki bitme sebebi bitmek bilmeyen istek he keşke abin düğün işine girmeden bitirseydi ama bazen aşk gözleri kör ediyor sizde buna sitem etmişsiniz zaten.
Hayırlısı olsun bakalım

gerçekten zor bir durum iki taraf içinde ama mantıklı ve vicdanen de doğru olan altınların size geri verilmesidir

Maddi yönden abinize destek verdiyseniz ilk fırsatta bunu kendiniz için fırsata mı çevirmeniz lazım.

Abiniz herşeye tamam demiş almış alırken aklı nerdeymişte 1 hafta 2 hafta kala ayrılıyo

Bukadar zamanda isteyeceğini istemiştir daha ne istiycekki ayrılıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…