Ben nişan atmadım ama teyzem 2 kere nişan attı. Bi kere 5-10 sene de geçse söylenen, hatırlayan, parmakla gösterilen kişi oluyorsunuz ve bi ara dedikodunuz dönüyor. bu olumsuz..
Ammaaaa gelelim olumlu yönlerine;
* Teyzem hepsine kulak tıkadı, sevmedi-sevilemedi. Şimdi böyleyse sonra daha kötü olacaktı, Çekicem bi süre dedi.
* Kendini sürekli hayırlısı olan buymuş, sabret diye telkin etti.
* Daha sonra mükafatını eniştemle aldı. Şimdi evli ve gerçekten çok mutlu. Gönlüne, gözüne göre biriyle evlendi. Her gün şükrü var, Allah da bozdurmasın.
*Önceden kayınvalidesi, kayınpederi ve kaynı kötüydü. Gerçekten zor insanlardı. Şimdi pamukşekeri gibi bir kayınvalidesi var görseniz bayılırsınız. Yani her yönden mutlu şimdi.
*Ben o zaman bana söylenenleri, parmakla gösterenlerin halini de sonradan gördüm. Herkesin oğlundan, kızından, kendinden gördüm dedi ama ah etmemişti. Allah deyip, bıraktı.
Diyeceğim o ki olmayacaksa bırak olmasın. Hayırlısı buymuş de. Kulak tıka-sabret-dua et. Sonra Allah mükafatını da veriyor, gönlüne göre olanı da. Tabi bu birazı teyzemin anlatımı, birazı dışarıdan gördüğüm ama inanın teyzem herşeyini söyler.