• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişan atma

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.545
198
688
- Yurtdışı
Merhaba,

2 hafta önce nişanı bozduk, ayrıldık. Sebep ; nişanlımın ailesi onları sevmediğimi düşünüyormuş bu nedenle beni istemiyorlarmış. Ev almamız için verecekleri maddi desteği de çekiceklermiş. Onlar çok içli dışlı bir ilişki istiyorlar; ben bu kadar içli dışlı olmak istemiyorum. Yine de haftanın bir günü onlardaydım hep. Bu sefer de işten çıkıp direk bize gel diye tutturuyorlardı ve buna takılmışlardı. Ben ise önce evime uğruyordum sonra nişanlım beni alıp onlara götürüyordu..Onlara gittiğim zaman yapmacık davranıyormuşum. Az arkadaşım varmış, akrabam yokmuş; arkadaşalarımla görüşmüyormuşum asosyalmişim.
Annesi onlara gittiğimde ' evlendikten sonra her akşam bizde yemek yer gidersiniz ' diyordu; 'her pazar bizde balkonda kahvaltı yaparız' diyordu.Evet bu düşüncesini kafama taktım tabii ki ama onlara birşey belli etmedim..
Nişanlım ailesinden sürekli baskı görüyor ve etkileniyormuş. Aranızda köprü kuramıyorum diyip ayrılmak istedi.
Bu arada ailesinden bana, benden ailesine laf taşıdı.. Babası evlenicek diye sürekli laf sokuyormuş artık bize bu adamdan hayır yok diyormuş..Tüm bunlardan nişanlım çok etkileniyormuş...Ailem seni istemiyor dedi..Gelinlik bakarken bile yüzüm gülmüyormuş güya..Yorgundum dedim..
Çok mutluydum nasıl bu hale geldik bir anda anlayamadım. Hazmedemiyorum bir türlü..2 hafta oldu..tamam dedim yüzüklerini vereyim dedim haftaya..2 hafta geçti yüzükleri de istemedi benden.. feysten fotomuzu silmedi ama isimlerimizin baş harflerini silmiş her yerden..ben de ayrılık kararını verir vermez hem onu hem de annesini feysten sildim..Tüm olanlara çok şaşkınım atlatmaya çalışıyorum ama olmuyor , çok özlüyorum malesef ...Hayattan tat alamıyorum, 3 ay sonra da nikah tarihimiz var..Onu da halan iptal ettirmemiş ama yakında ettirir heralde zaten..Nişanlım karakter olarak pasif-agresif kişilikte birisi..Yani sorun olduğunda sorundan kaçmayı seçiyor, çözmeyi seçmiyor hiçbir zaman, iş hayatında da böyle.. Kızdığında , alındığında birşey olduğunda düşüncelerini benimle paylaşmıyor malesef ailesine direk aktarıyormuş herşeyi..
Acaba alttan mı alsaydım idare mi etseydim diye düşünüyorum bazen..Sizce hata mı yapmışım alttan alınabilir miydi?Nasıl atlatıcam bu durumu? Zaman geçmiyor bana..Gelinliğim bile alınmıştı..Bu arada 34 yaşındayım, bir daha nerden sevdiğim insanı bulucam da evlenicem diye moralim bozuluyor..Kolay kolay hayatıma biri girmiyor zaten..O hiç sevmiyor mu özlemiyor mu beni :((

Seni cok iyi anliyorum
Bazen insanlar senin robot degil de insan oldugunu unutuyorlar
Senin de kalbin var sende uzulup alinabilirsin yuzun dusebilir yada senin de mizacin durgun olabilir bunlar cok normal seyler ve insanin canini acitansa biseye kirilip suratini astiginda seni kiranlar sucu kendilerinde aramak yerine suratini astigin icin bide sana kizarlar
Allahtan hayirlisini dile yasin kac olursa olsun umutsuzluga dusme kim senin kaderinse o olacak hayatinda akisina birakmaya calis cnm

Annesi onlara gittiğimde ' evlendikten sonra her akşam bizde yemek yer gidersiniz ' diyordu; 'her pazar bizde balkonda kahvaltı yaparız' diyordu.Evet bu düşüncesini kafama taktım tabii ki ama onlara birşey belli etmedim..
Nişanlım ailesinden sürekli baskı görüyor ve etkileniyormuş. Aranızda köprü kuramıyorum diyip ayrılmak istedi.
Bu arada ailesinden bana, benden ailesine laf taşıdı.. Babası evlenicek diye sürekli laf sokuyormuş artık bize bu adamdan hayır yok diyormuş..Tüm bunlardan nişanlım çok etkileniyormuş...Ailem seni istemiyor dedi..

Bize gel diye surekli baski yapilmaz. + Laf tasiyan bir erkekle sorunlarin cozulmez. Evlendiginizde fazlasi olur azi olmaz. Ailesiyle uygun degilmissiniz . O yuzden uzulme.

Haftada 4-5 gün görüşürdük, evlilik nedeniyle de devamlı koşuşturma ve yoğunluğumuz vardı..Şimdi birden bire nasıl bir boşluğa düştüm anlatamam..Evet mizaç olarak durgunumdur biraz; çok konuşkan bir tip değilim.. annesi de demiş zaten durgun diye..nişanlım da espirili falan olmasa da çok konuşur, karakter olarak da baya saf bir insandır..
ama biz çok süper anlaşıyorduk, kavgamız yoktu gürültümüz yoktu, mutlu olduğumu düşünüyordum onunla..ailesi de yüzüme karşı çok iyi davrandıkları için tüm bunlardan haberdar değildim..aniden haberdar oldum ve şok oldum..sonra anneler gününde annesini bu sebeple aramadım nişanlımla da küstük zaten bitme noktasındaydık..annesi de anneler gününü kutlamadım diye silmişmiş beni..bu arada ben annemi kaybettim , annem hayatta değil..bu nedenle onun bu düşüncesi bana çok anlayışsızca geldi..

Annesi çok nasıl desem iyi bir insan değilmiş. Nisalini da 19,20 yaşında sandım. Ne demek ailem istemiyor. Kendisi karar veremiyor mu. Annesi zaten bir başına sorunmus. Ne demek asosyal, akrabası yok vs. Ona ne bundan ? Bayağı aşağılamaya çalışmış hadsiz. Kotu kalpli biri olduğu için senin ne yaşadığını,ne hissedebilecegini düşünmeden bir de anneler gününde aramanı beklemiş. Nisanlinin orada seni koruması gerekiyordu, annesinin dediklerini yetiştirmek yerine. Bence saf falan değil nisanlin. Saf insan kirmaktan korkar, seni üzecek ne varsa yetiştirmiş annesinin söylediği. Allah karşına iyi bir insan çıkarsın , dua et bu ayda bol bol. Hiç de belli olmaz bu işler 60 olmadın ya karamsar bakma , gül düşün gülistan olsun. Sevgiyle kal

Doğrusunu yapmışsın.
Boyle pasif bir erkek ile evlenmek büyük hata olurdu ailesinin dedigini yapmış ailesinin sözüne bakan kendi isteği kişiliğini bulamamış bir adam ondan ne koca olur ne baba.
O kadar şey söylemişler hakkınizda hic biride elle tutulur şeyler degil.
Bir evlilige giden iliskiyi sonlandırmak icin bahane üretmişler. Üzülmeyin yaşınıza takılmayın
Allah karşınıza daha dogru birini çıkarır.

Nisanlin seni sevmiyormus bence. Sevse kopru olamiyorum aranizda diyip ayrilarak kolaya kacmazdi, ve ne de ailesi seni sevmis. Belki de hakkinda hayirli olan budur.

Konu sahibesi adamın kişiliği hakkındaki analiziniz çok doğru

Belli ki akıllı bir insansınız

Nişanlınızın karakteri gelişememiş bence, bu da adam erkek aile babası olur dağ gibi arkamda durur diyeceğiniz tarzda biri değil. Daha çok çocuk gibi annesi ne derse o

Ben zayıf karakterli birini sevemezdim , karakter çok önemli. Aileyle olan sorunlardan önce adamın karakteri sizi hiç rahatsız etmedi mi?

Konu sahibesi adamın kişiliği hakkındaki analiziniz çok doğru

Belli ki akıllı bir insansınız

Nişanlınızın karakteri gelişememiş bence, bu da adam erkek aile babası olur dağ gibi arkamda durur diyeceğiniz tarzda biri değil. Daha çok çocuk gibi annesi ne derse o

Ben zayıf karakterli birini sevemezdim , karakter çok önemli. Aileyle olan sorunlardan önce adamın karakteri sizi hiç rahatsız etmedi mi?
Ailesi ile tanıştıktan sonra sorunlar çıktı, ailesiyle tanışmadan önce zaten 6 ay beraberdik ve bu karakterini yansıtıcak herhangi bir olay vs olmamıştı..6. ayımızda evlenme teklifini etti ve ailesiyle tanıştım ve o zaman da benzer sorunlar yaşanmıştı yine aynı konular üzerine..o zaman da ilişkimiz çok iyi gidiyordu çok seviyordum başka problemimiz yok diye alttan almıştım psikolojik olarak ayrılığa hazır değildim çünkü dediğim gibi herşey güzel gidiyordu ve nişanlımın pasif agresif karakteri nedeniyle düşüncelerinden haberdar değildim..o zaman da mesela evlenme teklifi ettiğinde fazla tepki vermemişim diye bundan dolayı soğuduğunu söylemişti bana..sonra devam kararı aldık ve 1 ay sonra bana 2. kere evlenme teklifi etti.. 3-4 ay sonra da nişanlandık zaten 2 ay nişanlı kalabildik..tabii ki zayıf karakterli birini istemem haklısın, ama ona o kadar alıştım ki birden bire sanırım fazla da arkadaşım olmadığı için boşluğa düştüm..günde 3 kere telefonla konuşurduk vs.. şimdi arayan soran yok ..özlüyorum..gelinliğim alınmıştı..şok yaşıyorum..şu anda nasıl atlatacağımı bilemiyorum..

Nisanlin seni sevmiyormus bence. Sevse kopru olamiyorum aranizda diyip ayrilarak kolaya kacmazdi, ve ne de ailesi seni sevmis. Belki de hakkinda hayirli olan budur.
nişanlımda pasif-agresif kişilik bozukluğu var malesef..geçmişte bu sebeple işini ve okulunu bırakmış..Şimdi de aynısını bana yapıyor..sevip sevmediğinden ben de emin olamıyorum ama kişilik bozukluğundan da yapıyor olabilir belki de..

Back
X