Nişan atma

Çünkü yalvarırken ikna etmeye çalışırken birisi bu kararı almam kolay değildi ben de umut verici hikayeleri dinledikçe mutlu oluyorum nedeni bu çünkü bana karşına saçma sapan biri çıkarsa pişman olacaksın ben de olacağım dedi
Siz de nişan atma sebebinizi yazarsanız başkaları da sizinkini tecrübe eder. Israrlı muhabirler gibi yazın da yazın, anlatın da anlatın, daha başka yok mu, okumak öğrenmek istiyorum... Bana biraz kötü koku geldi açıkçası bu ısrarınızdan. Siz niye nişan attınız ve ne diyerek kafanızı karıştırmaya çalışıyor. Sanki cevaplıyormuş gibi her yoruma cevap yazıyorsunuz ama yaa, öyle miymiş böyle miymiş vah vah tan öteye gitmiyor yazdıklarınız. Ben sizin sebebinizi öğrendikten sonra nişan atma olayımı yazacağım.

O kadar şeyden sonra iki yalvardı diye mi aklınız karıştı, gerçekten buna mı tav oldunuz? Adam ite kaka gidiyordu, affederseniz farklı olmayacak, sizinle ikenki konforunu geri almak için yalvarıyor, seviyor nazlı gelin olmayı. Bir de dışarısı karaktersiz adam dolu demişsiniz, eski nişanlınız onlardan da beter. Onların imkanı varken içlerinde ne varsa çıkarmışlar, düşünün bi sizinkinin imkanı olsa neler neler yapar, nasıl biri olur? Eline geçen ilk fırsatta neler neler yapabileceğini düşünün.

Nişan bir altın yüzükten ibaret, çıkarırsın biter gider. Evlenince çaaat bosanamazsın. Aynı evin içindesin, sabah kavga etsen akşam iki ekmek bir yoğurt için araman gerekecek. Dünya iyisi de olsa nişan atıp da dizlerini döven görmedim, altı üstü bir yüzük çünkü, tak çıkar tak çıkar.

Siz de nişan atma sebebinizi yazarsanız başkaları da sizinkini tecrübe eder. Israrlı muhabirler gibi yazın da yazın, anlatın da anlatın, daha başka yok mu, okumak öğrenmek istiyorum... Bana biraz kötü koku geldi açıkçası bu ısrarınızdan. Siz niye nişan attınız ve ne diyerek kafanızı karıştırmaya çalışıyor. Sanki cevaplıyormuş gibi her yoruma cevap yazıyorsunuz ama yaa, öyle miymiş böyle miymiş vah vah tan öteye gitmiyor yazdıklarınız. Ben sizin sebebinizi öğrendikten sonra nişan atma olayımı yazacağım.
Bi tanesi nişan attım pişman oldum dese koşa koşa eski nişanlısına dönecek gibi bir hava var.

Merhaba arkadaşlar , aranızda nişan atıp mutlu olup iyi ki nişan atmışım diyenlerin hikayelerini dinleyebilir miyim ? Özellikle nişanlı çiftlerin dışındaki faktörlerden ziyade nişanlıların kendisinden kaynaklanan nedenlerle nişan atanlar anlatırsa sevinirim
Siz anlatacaksiniz,insanlar yorum birakacak..
Zaten anlatmak isteyen kendi konusunu acardi gibime geliyor.
Formatini degistirdiniz BDV'nin..
Onceki konunuzda da yazilmisti zaten sizin surecinizle alakali farkli oneriler.

Merhaba üç buçuk yıllık bir ilişkim var evlilik sürecine çok zor girdik nişanlanırken kararsızdı teklif ederken kararsızdı düğün tarihi alındı hala kararsızım kafayı yiyeceğim tarzı şeyler söylerken bir yandan da diğer süreçlerde olduğu gibi kaybetmemek için gitmeme de izin vermedi ne zaman ayrıldım o zaman kafasına dank etti harekete geçti bu süreçte bana defalarca bahaneler buldu anneme taktı ve beni çok yordu üzdü ayrıldığımda ise kaybetme korkusu yaşayıp gitmemi istemedi manipülasyonlara beni ikna etti ama düğün yeri tutulmasına rağmen yaşadığı kararsızlık benim bu evlilikte mutlu olmayacağımı gösteriyor en son olarak sağlık raporu almadan önce beni aradı ve kararsızım kafayı yiyeceğim dedi sağlık raporu da almaya gelmedi ve hali ile çok korkuyorum çevremde herkes mutsuz olacağımı doğru kişi olmadığını söylüyor ve bana senin davranışlarından da kaynaklanıyor dedi kendisi fakat madem öyle Kişiler değişmez buna rağmen neden düğün yeri tutuldu dediğimde birşey demiyor susuyor çok yoruldum ve tükendim ve hayırsız olduğunu düşünüyorum düğüne iki aydan az bir süre var evlenmek istemiyorum ama doğru karar mı bilmiyorum bana her konuda güvenen ailem artık açıkça istemiyoruz ama sen bilirsin diyor ve nişandan Sonra aileler arasında hiç iletişim de olmadı aileme de saygısızlık yapıyor lütfen evlenmek istemiyorum sizce doğru karar mı ona sorduğumda sorun sen değilsin ben sürekli düşünerek seni de kendimi de yordum benim mücadelem kendimle gibi cevaplar verdi ben doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum evlenince böyle depresif ve sürekli kararsız olan biri beni mutsuz ederdi sizce
Siz zaten kendi kendinize nisanliymissiniz. Ortada bir partner yokmuş ki. Neyine pişman olacaksınız

Kafanı karıştırıp ikilemde kalıyorsan iletişimi kes numaranın iki hanesini değiştir. Hatta ailen bile engeli bassın.
Bak ozaman kafan karışmaz.

Lütfen siz bana hiçbir şey yazmayın çünkü ben böyle sert mizaçlı kişilerle konuşacak birşey görmüyorum

Bu arada diğer konunuzu okudum inşallah evlenerek yanlış yapmazsınız.aşkından gebersemde böle biriyle evlenmem ailenizde destek oluyomuş bazı aileler var adı kondu geri dönüş olmaz diyo umarım yanlış karar vermezsiniz.
Ben de evlenmeyeceğim bazı yazanlar öyle tepkiler vermiş ki gören de her konuda netler hayatta kafaları karışmıyor zanneder . Daha yeni bitti ve bocalıyorum karşı taraf uğraştıkça ama bunu anlamaktan uzak çoğu insan aşk sanki iki artı iki dört eder gibi davranıyor gaddarca yazıyorlar o yüzden belki de burası dertleşmek için doğru bir platform değilmiş onu gördüm sizin uslübunuz için teşekkür ederim

2 kez nisan atmis birey olarak aklinizda soru isareti birakacak cumleler kurdurtuyorsa o iliskinin sonu mutluluk olmuyor.
Ilk nisanlim ile ayrilis sebebim kendisinin, arkadasi ile benim hakkimda konusurken kufurlu uslupla soylemlerde bulunup arkadasinin da bana bunlari gondermesi hasebiyle olmustu. Zaten hayat tarzi olarak uyumsuz gordugum cok yonu vardi.
Ikinci nisanlim ile de kendisinin agir psikolojik problemlerinin tedavi ile de duzelememesi ve annesinden, ailesinden bagimsiz karar alip sahislardan kopamadigi ve finansal olarak onlara bagimli olmasi ve yeni aile kuracak yapida olmamasi sebebiyle idi. Ancak tum bunlari bile bile nisan attiktan sonra yine affedip bu sahisla evlendim ve kisa surede de bosandim. Sonu husrandi. Hakli 1 neden ile nisani atti iseniz kararinizdan donmeniz sadece vaktinizden, yasinizdan, hayatinizdan, geleceginizden calar.
Belki az da olsa aydinlamaniza yardimci olmustur. Gecmis olsun.

Nişan attım yalvar yakar affet hata yaptım diyor kafamı karıştırmak istiyor ama kafam karışsın isteniyorum o yüzden bu durumları yaşayan insanların hikayelerini bilmek istiyorum
Sorumsuz, gram güven vermeyen, sana kendini sürekli tedirgin hissettiren, muhtemelen kaygı problemleri yaşatan, ne yapacağı belli olmayan birinden evlenmeden kurtulduğun için şükretmelisin bence.
Konunda herkes çok güzel yorumlar yazmıştı; onları tekrar okursan kafa karışıklığına birebir gelir.
Önemli olan yeniden biriyle olup olmayacağın değil, şu an önemli olan bu kişiyle olmaman gerektiği. Ucuz kurtulmuşken duygusal davranıp hayatını yakma lütfen, iyi olsaydınız zaten atılmazdı o nişan. Ne değişti yani, adamın kişilik özellikleri mi?

2 kez nisan atmis birey olarak aklinizda soru isareti birakacak cumleler kurdurtuyorsa o iliskinin sonu mutluluk olmuyor.
Ilk nisanlim ile ayrilis sebebim kendisinin, arkadasi ile benim hakkimda konusurken kufurlu uslupla soylemlerde bulunup arkadasinin da bana bunlari gondermesi hasebiyle olmustu. Zaten hayat tarzi olarak uyumsuz gordugum cok yonu vardi.
Ikinci nisanlim ile de kendisinin agir psikolojik problemlerinin tedavi ile de duzelememesi ve annesinden, ailesinden bagimsiz karar alip sahislardan kopamadigi ve finansal olarak onlara bagimli olmasi ve yeni aile kuracak yapida olmamasi sebebiyle idi. Ancak tum bunlari bile bile nisan attiktan sonra yine affedip bu sahisla evlendim ve kisa surede de bosandim. Sonu husrandi. Hakli 1 neden ile nisani atti iseniz kararinizdan donmeniz sadece vaktinizden, yasinizdan, hayatinizdan, geleceginizden calar.
Belki az da olsa aydinlamaniza yardimci olmustur. Gecmis olsun.
Teşekkür ederim belki siz de sizinle aynı tecrübeyi yaşayıp evlenip mutsuz olan kadınların yazdıklarını okusanız belki de evlenmezsiniz kim bilir çünkü kadınlar olarak duygusal yaratıkların işte o yüzden bana bu yazdığınız yardımcı oldu çok teşekkür ederim umarım çok çok mutlu olursunuz

Sorumsuz, gram güven vermeyen, sana kendini sürekli tedirgin hissettiren, muhtemelen kaygı problemleri yaşatan, ne yapacağı belli olmayan birinden evlenmeden kurtulduğun için şükretmelisin bence.
Konunda herkes çok güzel yorumlar yazmıştı; onları tekrar okursan kafa karışıklığına birebir gelir.
Önemli olan yeniden biriyle olup olmayacağın değil, şu an önemli olan bu kişiyle olmaman gerektiği. Ucuz kurtulmuşken duygusal davranıp hayatını yakma lütfen, iyi olsaydınız zaten atılmazdı o nişan. Ne değişti yani, adamın kişilik özellikleri mi?
Çok haklısınız evet evlenmeyeceğim zaten ben de şu an aşırı derecede evlenme korkusu da yarattı bu şahıs

Çok haklısınız evet evlenmeyeceğim zaten ben de şu an aşırı derecede evlenme korkusu da yarattı bu şahıs
Şu an allak bullak olmuşsundur zaten ama zaman içinde rayına oturuyor her şey emin ol. Psikolojik destek al gerekirse.
Ben nişan atmam gerekirken duygusal davranıp, inanıp evlendim, 1 yıl sonra boşandım, tabii ki çok zor oldu ama şu an çok şükür çok mutlu bi beraberliğim var ve hatırlamıyorum bile evlendiğimi.
Kendine zaman ve DEĞER ver, dilerim çok mutlu olursun.

Teşekkür ederim belki siz de sizinle aynı tecrübeyi yaşayıp evlenip mutsuz olan kadınların yazdıklarını okusanız belki de evlenmezsiniz kim bilir çünkü kadınlar olarak duygusal yaratıkların işte o yüzden bana bu yazdığınız yardımcı oldu çok teşekkür ederim umarım çok çok mutlu olursunuz
Rica ederim. Guzel dileginiz icin ben de tesekkur ediyorum her ne kadar su an epey mutsuz olsam da. Yine de o kisiyle evliyken de mutsuzdum sonucta.
insaAllah siz, hakkinizda dogru karari verip mutlu olursunuz.

Böyle büyük konuşmayın bence bilip bilmeden de yorum yapmayın ben bu formatı ilk kez kullanıyorum yeni üyeyim kimseye silah zoru ile de yazın demiyorum saçma yorumlarınızı kendinize saklayın
Büyük konuşmadım,silah zoru birseylere zorlandığımı hissetmiyorum. Bu konuya 2 mesaj yazdım, diğerini gormemişsiniz bile. Yorumlarımı nereye saklayacağımi da size sormayacağım.

Şu an allak bullak olmuşsundur zaten ama zaman içinde rayına oturuyor her şey emin ol. Psikolojik destek al gerekirse.
Ben nişan atmam gerekirken duygusal davranıp, inanıp evlendim, 1 yıl sonra boşandım, tabii ki çok zor oldu ama şu an çok şükür çok mutlu bi beraberliğim var ve hatırlamıyorum bile evlendiğimi.
Kendine zaman ve DEĞER ver, dilerim çok mutlu olursund
Dilerim sizin de mutluluğunuz katlanarak devam eder teşekkür ederim

Ne gibi sorunları vardı mesela ?
Örneğin öfke problemi vardı.Biz sevgiliyken öğrencileri çok döverdi sürekli okula onun için şikayet gelirdi. Aynı okulda değildik ama bana söylüyordu. Nişanlandık takım elbise almaya gittiğimiz gün avm’nin otoparkında yer bulamadık. Yarım saat sonra tam bulduk park edecekken aynı anda başkası hızlı bir şekilde park etti. Çok sinirlendi arabadan inip park eden adamı öyle bir dövdü ki inanamazsınız. Adam benim ex’in yarısı kadar. Arabada 3 küçük çocuğu karısının yanında dövdü. Ben çok üzülmüştüm bin kere özür diledim ailesinden. Evlendik ne mi oldu? Beni dövdü sonra. Evlenmeden sürelkli borcun var mı, kredini ödemeye başla gibi sürekli komutlar verirdi. Evlendik tüm paramı almaya çalıştı, sürekli müdahale etti ve büyük sorunlar yaşadık. Bekarken hiç birikim yapamamış, bir araba almıştı oda krediyle. Annem demişti ki bunun hiç parası yok yani ailesiyle yaşıyor özel ders dersane birde okulda deli gibi çalışıyor normal değil demişti. Ben kurcalamadım ama evlendikten sonra kumar oynadığını öğrendik. Paralar oraya gidiyormuş. Başka bir şeyde biz severek evlendik yani beni sevdiğini sanmıştım. Ama sürekli bir belirsizlik yaşıyordu duygularında. Bugün bir mesaj atıyor seni çok seviyorum diye. Bir sonraki buluşmamızda aslında ben senin beni sevdiğin kadar sevemiyorum diye bir cümle kuruyor. Seviyor musun sevmiyor musun diyordum seviyorum ama aşık değilim diyordu. Şu an anlatamadım ama. İlişki içinde hiçbir zaman bana karşı ölüp bitmedi. Ben ondan kat kat güzeldim ama sürekli bana kusurlar buldu. İşte yüzünde çok çil var yüzüne bakınca gözüm takılıyor, normal yürüyoruz mesela ayaklarında bir sorun mu var. Burnun da kemik mi var. Bende haliyle sen beni sevseydin bu kadar kusurum göze batmazdı diyordum ki bunların hiçbiri yok bu arada. Ayrılıyordum sevgiliysen bu sebeplerden. Kapımda yatıyordu resmen barışana kadar. Çiçekler hediyeler ikna ediyordu. Bende aptal gibi kanıyordum. Şimdi her şeyin farkındayım da bedeli ağır oldu. Uzun yazdım da belki seninde uyandıracak bir parça bir şey bulursun diye. Birde bu sevgi konusunda belirsizliği evlenince de öok arttı. 2 veya 3 kere beni karşısına ciddi bir şekilde konuşalım diye oturtup ben seni sevmiyorum artık bundan eminim demişti. Hatta bir konuşmayı benim binbir ısrarımla tüm masrafı karşılayacağıma söz vermemek 2 günlük Kapadokya tatilimizde yapmıştı. O tatil burnumdan getirdi. Zaten bugün gittik yarın döneceğiz. O arada beni sevmediğini söyleyecek kadar ne problemin var. Eve gidince söyle şimdi mi sırası. Böyle aptal gibi bir insandı. Benim için bedeli ağır oldu umarım kimse yaşamaz böyle bir tecrübeyi

Son düzenleme:
Baskalarinin hikayesinin size ne katkisi olacak?
Gelecekle ilgili supheleriniz varsa, dogru kisi olmadigini dusunuyorsaniz ayrilin.
Öyle deme. Keşke bende nişanlıyken bu siteyi bilseydim, yazardım sorunları burda ki cevaplarla kesin atardım. Reel de anlatamazdım herkese. Anlattığım da olabilir stresten diyordu ciddiye almıyorlardı. Ben boşanınca fark ettim burayı ve acı veya değiş her şeyi pat pat söylüyorlar insanın gözü açılıyor. Beni bir tanısanız bu kadar saf insan olurmuymuş derdiniz.

Örneğin öfke problemi vardı.Biz sevgiliyken öğrencileri çok döverdi sürekli okula onun için şikayet gelirdi. Aynı okulda değildik ama bana söylüyordu. Nişanlandık takım elbise almaya gittiğimiz gün avm’nin otoparkında yer bulamadık. Yarım saat sonra tam bulduk park edecekken aynı anda başkası hızlı bir şekilde park etti. Çok sinirlendi arabadan inip park eden adamı öyle bir dövdü ki inanamazsınız. Adam benim ex’in yarısı kadar. Arabada 3 küçük çocuğu karısının yanında dövdü. Ben çok üzülmüştüm bin kere özür diledim ailesinden. Evlendik ne mi oldu? Beni dövdü sonra. Evlenmeden sürelkli borcun var mı, kredini ödemeye başla gibi sürekli komutlar verirdi. Evlendik tüm paramı almaya çalıştı, sürekli müdahale etti ve büyük sorunlar yaşadık. Bekarken hiç birikim yapamamış, bir araba almıştı oda krediyle. Annem demişti ki bunun hiç parası yok yani ailesiyle yaşıyor özel ders dersane birde okulda deli gibi çalışıyor normal değil demişti. Ben kurcalamadım ama evlendikten sonra kumar oynadığını öğrendik. Paralar oraya gidiyormuş. Başka bir şeyde biz severek evlendik yani beni sevdiğini sanmıştım. Ama sürekli bir belirsizlik yaşıyordu duygularında. Bugün bir mesaj atıyor seni çok seviyorum diye. Bir sonraki buluşmamızda aslında ben senin beni sevdiğin kadar sevemiyorum diye bir cümle kuruyor. Seviyor musun sevmiyor musun diyordum seviyorum ama aşık değilim diyordu. Şu an anlatamadım ama. İlişki içinde hiçbir zaman bana karşı ölüp bitmedi. Ben ondan kat kat güzeldim ama sürekli bana kusurlar buldu. İşte yüzünde çok çil var yüzüne bakınca gözüm takılıyor, normal yürüyoruz mesela ayaklarında bir sorun mu var. Burnun da kemik mi var. Bende haliyle sen beni sevseydin bu kadar kusurum göze batmazdı diyordum ki bunların hiçbiri yok bu arada. Ayrılıyordum sevgiliysen bu sebeplerden. Kapımda yatıyordu resmen barışana kadar. Çiçekler hediyeler ikna ediyordu. Bende aptal gibi kanıyordum. Şimdi her şeyin farkındayım da bedeli ağır oldu. Uzun yazdım da belki seninde uyandıracak bir parça bir şey bulursun diye. Birde bu sevgi konusunda belirsizliği evlenince de öok arttı. 2 veya 3 kere beni karşısına ciddi bir şekilde konuşalım diye oturtup ben seni sevmiyorum artık bundan eminim demişti. Hatta bir konuşmayı benim binbir ısrarımla tüm masrafı karşılayacağıma söz vermemek 2 günlük Kapadokya tatilimizde yapmıştı. O tatil burnumdan getirdi. Zaten bugün gittik yarın döneceğiz. O arada beni sevmediğini söyleyecek kadar ne problemin var. Eve gidince söyle şimdi mi sırası. Böyle aptal gibi bir insandı. Benim için bedeli ağır oldu umarım kimse yaşamaz böyle bir tecrübeyi

Ya ne sacma salak insanlar var ya hayret ediyorum. Eminim dünya güzeli kizsindir, adamda aşağılık kompleksinden dolayi sana yüklenip durmuştur. Bulmuşsun gül gibi kizi, sus otur, değerini bil dimi. Yok mal oglu mal böyle erkekler. Benim exte baştan iltifatlar yağdıran, aşkından ölüp biten biriydi. Tabii bi zaman sonra bizden olmayacagini anladığımda başladı herseyde kusur bulmaya. Böyle erkekler önce kendi içlerinde verdikleri savaşı yenmeleri gerek. Onu yapacaklarına geliyorlar el kizina musallat oluyorlar. Umarim simdi daha da mutlusundur.

Back
X