• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

zeyra

rabbimin mucizesi gizemim
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
6.211
27
158
kızlar ek gıdaya başlamamız için daha biraz zaman var ama ben 4 buçuk -5 aylıkken abşlamayı düşünüyorum mama meme devam ettiğimiz için gerçi bir kere karpuz suyundan verdim gizoşa çok beğendi benim gibi erkenden başlayacak olanlar için uygun bir başlık olacak sanırım ve burada herzamnki gibi birbirimize bol bol tarifler ve tavsiyeler vereceğiz hadi kızlar pamuk eller tencerelere:)):teytey:

biraz erken değil mi ek gıdaya başlamak için boşuna kendinize eziyet etmeyin aldığı kadar anne sütü verin çok yorulacaksınız

ılk başlarken meyveleri sebzeleri çatalla ya da cam rendeyle hazırlamanızı tavsiye ederim,blender ne kadar az kullansanız o kadar iyi,sonra pütürlü yemede sorun yaşanıyor.

ayy bu topik için acaip hevesliydim ben ellerine sağlık canımcım..ay ne güzel tarifler edineceğim burdan eminim..ben oğluma şuan şeftali kayısı karpuz kiraz tatırdım suyundan azcık okadar..bende tam olarak 4 aydan sonra başlamayı düşünüorum

slm bende bugün sordum doktorumuza ek gida icin 5ci ayda ilk sebzeyle baslamami söledi suan sadece mama(artik emmiyor((()cay ve su vermem gerektigini söledi

galıba en acelecı benım
yedırdılkerım
karpuz kıraz elma havuç salata suyu kayısı seftalı yumurta sarısı muz
yemeklerın sularından cacık bıle verdım
zeytın ev yapımı reçellerınde tadına baktırdım
sakın bana yorum yazmayın
sutumde var fazlasıyla
benım 3 çocugum oldugu için bugunku hemsıre dahıl kımseyı tınlamıyorum
ha bu arada dogar dogmaz nar suyu verdım hıç gaz problemımız olmadı
2 cm muzu ezdım su ekledım baktım puturlu suzgeçten geçırdım yedırdım
kuçuk boy sftalının yarısınıda yedırdım
yarın insallah üzüm varf menude

suda verıyorum yarım yada 1 çay kasıgı pekmez verıyorum gunluk

Son düzenleme:
benim kızım 15 aylık hala anne sütü alıyor ve doğru düzgün yemek yemiyor bende zorlamıyorum kilosu boyu da iyi gayet te sağlıklı
yani şunu diyorum anne sütü veriyorsanız ek gıda diye bebeklerinizi zorlamayın inanın en sağlıklısı anne sütü
tabi ara sıra verin ama yok günde bilmem kaç öğün yemek yiyor falan diye zorlamayın
ben doktora gidiyorum çok az ek gıda aldığını söyleyince doktor sütten kes diyor bende hiç umursamıyorum onların dediğini dinleseydim çocuğu 8. ayda keserdim sütten
emen çocuk diğerlerine göre daha zeki ve sağlıklı oluyor bence acele etmeyin bol bol emzirin

amanınn en sevdiğim topik olmuş bu bayıldımm valla,zeynocum ellerine sağlık,ne iyi etmişin....

bu arada ben sadece domets salatalık suyundan azcık,birde karpuz suyu denttim...
karpuzu çok sevdi....
arada yoğurtda denedi ama bunların sadece tadını baktı,toplasam bir cay kaşığı etmez yani benim doktorum 4. aydan itiberen az az verebilirsin demişti,ilerde yadırgıyormuş çocuklar alışması zor oluyor...
bakalım az kaldı zaten şunun surasında 15 gun daha var....
erken baslamak istemiyorum daha onların bağırsak ve sindirim sistemleri ek gıda için uygun değil cunkü

bence çok erken olmuş
daha bebklerinizin bağırsakları işlevlerini tam olarak yerine getirmiyo
ben bebeğim kakasını yapamadığı için 4. aydan sonra azıck kayısı suyu verirdim

zaten 6. aydan sonra sizi çok yorucaklar neden bu kdr acele ediyosunuzki
elbette heves ediyosunuz ama bence ilk 6 ay anne sütünden başka bişey vermek
her bebek için doğru değil
bazıları başka tatları alabilmek için anne sütünden vazgeçebiliyolar
buda annelerin en büyük hatası bence

kızlar bebekleriniz çok minik karışmak istemem ama 5.5 ayda önce bişi vermeyin pek sindirimi zor oluyo kabız oluyo bagırsak düzenleri bozuluyo heleki dometesin suyunu hiç vermeyin asit deposu domates

anne sütü okadar zenginki bu verdikleriniz gram aldırmaz anne sütünden uzaklaştırır onları anne sütü varsa bence emebildigi kadar alsın her bebek bir değil 10aylık kızım var ve hangi yeni gıdayı versem seve seve yiyo reddetme lüksü olmadı hiçç halada emiyo deli gibi keşke sütüm daha çok olsada daha çok emse

Çok güzel bir konu olmuş, ilerde bol bol paylaşıma geçeriz tariflerimizi.
4 aydan önce ek gıdaya başlamak bebeklerin sindirim sistemi için pek uygun değil diye biliyorum. Doktorum 4 ten sonra az az deneyebilirsin dedi ama benim pek niyetim yok.
İnatla son noktaya kadar bekleyeceğim ek gıda için. Tabi okullar açılınca belki mecbur kalabilirim.
Kızlar, demir damlası kullanmaya ne zaman başlıyoruz?

yorum istemeyen arkadaşa yorum yapmıyım alkışlıyım
ne mutlu annesi bebeğini 3 aylıkken sofra şekeri ile tanıştırdı diyealkisalkisalkis

bende daha erken diye düşünüyorum kızlar, tabi herkesin kendi tercihidir. bende sadece karpuzu tattırdım ama alabildiği kadar anne sütü vericem ben. inatla ve azimle. bundan daha yararlı birşey olamaz diye düşünüyorum.. ama sonrasında tarifler için burda olucamm.. kaydirigubbakcemile2

kızlar ben ek gıdalara başladım malum benim 32. haftada doğdugu için oğluşum şuanda 5 aylık oyüzden ben havucun suyunu sıkıyorum elmanın suyunu sıkıyorum yogurt veriyorum ayrıca benim oğluş hem emiyor hemde ek gıda alıyor size tavsiyem 5 aylıkken hafif hafif ek gıda vermeye başlayın

zeynepçim ellerine sağlık çok güzel bir konu olmuş
bizde doktor tavsiyesiyle yavaştan başladık çünkü bebeğim doğru dürüst emmiyor zaten mama takviyesi yapıyorsun başlayalım dedi. şimdiye kadar karpuz suyu ve şeftali suyu yedi bugün elmayı denedik ama beğenmedi nedense
birde ben porselen rende ile rendeliyorum o yüzden biraz püreyi andırıyor bugünde hero baby kavanoz maması vereceğim karışık meyveli bakalım beğenecek mi
doktorumuz sırayla meyve suyu , meyve püresi, yoğurt , sebze çorbaları ve muhallebi dedi

sırnaşık şeyfisfisfis:CüvCüv:
zeynepçim ellerine sağlık çok güzel bir konu olmuş
bizde doktor tavsiyesiyle yavaştan başladık çünkü bebeğim doğru dürüst emmiyor zaten mama takviyesi yapıyorsun başlayalım dedi. şimdiye kadar karpuz suyu ve şeftali suyu yedi bugün elmayı denedik ama beğenmedi nedense
birde ben porselen rende ile rendeliyorum o yüzden biraz püreyi andırıyor bugünde hero baby kavanoz maması vereceğim karışık meyveli bakalım beğenecek mi
doktorumuz sırayla meyve suyu , meyve püresi, yoğurt , sebze çorbaları ve muhallebi dedi

jalecim elma suyunu bekletmeden er cunku sirke tadında olur ekşiolur ,
bn seftali puresi eriyorum kaonoz mamalarını da cok seiyor 5 aydan once erme dedi doktor yoğurt ta eriyorum 2hafta once 1yumurta yedırdm
,

sırnaşık şeyfisfisfis:CüvCüv:

jalecim elma suyunu bekletmeden er cunku sirke tadında olur ekşiolur ,
bn seftali puresi eriyorum kaonoz mamalarını da cok seiyor 5 aydan once erme dedi doktor yoğurt ta eriyorum 2hafta once 1yumurta yedırdm
,

meltem rendeler rendelemez verdim canım hatta tadına da baktım ama beğenmedi pek yarın tekrar deneyeceğim
şeftaliyi ve karışık meyveliyide çok sevdi
afiyet olsun prensesine de
yoğurda bir hafta sonra başlayacağım inşallah

meltem rendeler rendelemez verdim canım hatta tadına da baktım ama beğenmedi pek yarın tekrar deneyeceğim
şeftaliyi ve karışık meyveliyide çok sevdi
afiyet olsun prensesine de
yoğurda bir hafta sonra başlayacağım inşallah
ben herseyı yedırıyorum ne arsa sofrda
kızıyolar bana sırkalı salata sularımı deyım ne deyım topıcık topıcık oldu kuzum

Back
X