Nişan bohçası sorunu :(

Pardon da bohcanin nesi ukde kalacak? Su akraba milleti neyi sorun yapacagini sasiriyor bazen.

Ben de yapmadim ve yaptirmadim. Aklima bile gelmiyor, hatta simdi hatirladim bohca yapmadigimi.

Bence onlari diyen akrabalarin kendi icinde ukte kalmista sana caktirmiyorlar. Istedigi gibi gitmemis anlasilan onlarda.
Sende gerceklestirmek istyorlar.

Hic kulak asma.

Kayınvalidem istiyor diye zorla yaptım.
Dediğiniz gibi sırf alınmış olsun adet yerini bulsun diye elime ilk geçen şeyleri denemeden almıştım.
Bir tek makyaj malzemeleri seçtim, onu da bohçada değil düğüne 1 hafta varken 3-5 parça biten malzemelerimi tamamlamıştım.
Onun dışında alınan her şey gardrobumda küfleniyorlar gecelikler, iç çamaşırları dahil.
İlla küçük de olsa bir şeyler yapmak isteniyorsa alışveriş olarak değil, havlu, tülbent, lif gibi size zaten çeyiz diye gelmesi kaçınılmaz olan şeyleri koyulsun seremoni açısından.
Hiç eksiklik hissedilecek bu durum söz konusu değil.

Bende bohca yaptirmadim ve hicte icimde ukte felan kalmadi. Kv'demin seksi gecelikleri almamasinin nesi ukte kalacakmis? Günümüzce tamamen gereksiz bir adet. Bos yerine para harcaniyor ve kadini kücümseyen bir adet.

60 yil önce bu hic birseyi olmayan köy kizi icin cok önemli ve onu önüne edecek bir adetti fakat artik biz kadinlar kendi ayaklarimizin üzerine duruyoruz. Zaten kendi makjaj ve donumuzu aliyoruz. Kulaklarini tika ve o akrabalari hic dinleme canim.

Evlendikten sonra tek onemli olan seyin huzurun oldugunu anlayana kadar takilacaksin boyle tantanalara.onlarda siz evlendikten sonra kaparlar cenelerini.banada yapmislardi.gereksiz mi evet cok.simdiki aklim olsa o parayla daha gerekli seyler alirdim.bosvet takma hic.hayat senin yol senin yokus senin.kime gore gerekli neye gore gerekli..sallayin

Siz zaten kayınvalidenlerle konuşmuş anlaşmışsınız, bi karara varmışsınız. Şimdi sırf akrabalar öyle dedi diye arayıp ''yok yea biz vazgeçtik nişan bohçası yapın'' mı diyeceksiniz?

Hem ne ki bu nişan bohçası? Neden içinde kalsın ki? Nişan önemli değil bence, düğün önemli. Hatta kına gecesi bile önemli değil. Bu bohçaya falan harcanacak para düğün masrafının üzerine eklensin, daha iyi düğün yapılsın.

Ben evlenirken, eğer ters giderse ya da yapılmazsa içimde kalacak olan iki şey olur sadece : Güzel şık bir düğün ve fotoğraf çekimi :) Özellikle şöyle kaliteli bi dış mekan çekimi :) Bu ikisi dışında hiçbişey içimde kalmaz :) Bohça ne ki içimde kalsın

Bana kalsa bende yaptırmayacaktım.. Benım aılem cok sorun ettı.. Bohcasız olmaz dıye yaptık.. Hangısını kullandın dersen hıcbırıne daha elımı surmedım :) Gercekten gerek yok..

Bende tereddütte kalmıştım, ama kayın validem görümcem ve nişanlım o kadar hevesliydiki sesimi çıkarmadım bi tek gelin ve damada zor ikna ettik. Biz ne kullanıyorsak onu aldık, tek bir parçadan bile pişman değilim. Onların getirdiği el emeği havlu vs kullanacağım şeyler değil ama çeyizimde bir kaç parça olmuş oldu. Şimdi geriye dönüp baktığımda nişan alışverişi günü de alınanlarda çok içime sindi iyki yapmışım diyorum. Görümcem kuaför makyaj kısmını o halletti ve ciddi masraf etmiş. Ben alsam aldırmazdım 3 4 parça göstermelik seçerdim. Senin önünde iki seçenek var ya dediğin gibi içine sinmeyecek yada çok güzel geçecek. Bu seçimi sen yapabilirsin, biz şimdiden düğün alışverişi telaşına düştük, sende son anda eksikleri alabilirsin veya gerçekten kullanacağın şeyler alabilirsin. Ben tüylü terlik aldırmadım, kadife sandık istemedim, bunlar senin elinde.

nişanımızda bohça işlerine kalkışmadık. düğünde de kalkışmayı düşünmüyorum. annem biraz hevesli gerçi bu işlere.

yemişim milleti ya onlar kim ki konuşup duracaklar. konuşan da konuşsun hiç umrumda olmaz.

bohça ne yaa eskiden kalma bir adet.eskiden kız kuru canını alıp koca evine gidermiş bohçasınada eşyalarını alır koyarmış laf olmasın diyede bohçaya yeni şeyler konulurmuş hep. birde giderken ev halkına ufak hediyeler götürürmüş eskinin imkanları aklı işte.yıl olmuş 2016 herşey elimizin altında.artık bohça yapmak esas güncellenememişliğin simgesi.geri kalmışlığın.yenilenelim artık.dışarda hoş bir kahvaltı birbirnize alacağınız ufak bir hediye tamamdır.mesela sana kullandığın parfümü hediye etsinler.sende nişanlına güzel bir gömlek yada kol düğmesi hediye et.

Ne bohçası artık. Bohçası mi kalmış. 1700 lerden kalma adetler.

Yoo 'gelinlik' mi bu içinde kalsın
Alt tarafı saten bi örtü içinde patik, lif, seccade, gecelik, tarak takımı filan
Olsa ne olur olmasa ne olur
Ha fikrin değişirse de çıkıp alırsın evlendikten sonra bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…