Nişan bohçası sorunu :(

Ne uktesi Allah aşkına.Yapmak istemiyorsan yapmazsın.Bunun tartışması bile olmaz.Herkesin hayat tarzı düşünce yapısı zevkleri farklıdır.Akrabalara göre mi yaşayacaksın.

Akrabalar bir yere kadar evlendikten sonra onları duymuyacaksınız bile
Ayrıca neden pişman olacaksınız kendiniz demişsiniz zaten içinde ki makyaj malzemesi ıvır zıvır eksik kalsın
Evlendikten sonra ihtiyaç dahilinde istediğiniz kadar alırsınız.
Ha birde akrabalarınız dedi diye geri dönüş yapmayı düşünmüyorsunuz hewrhalde
Neticede anneniz kv'nize çoktan söylemiş bile ,yaptığınız geri dönüş aranızı açar sorunlara meyil oluşturur

Ne pişmanlığı ya

Sen diyorsun alsalar da onları kullanmam

Zaten maddi durumun da iyi galiba muhtaç değilsin ki

Bohça adeti zamanında kızın hiç bir şeyi yokmuş babası evlenip gidecek zaten der almazmış hediye yeni eşya müthiş olurmuş

Senin zaten her şeyin var neden içinde uhde kalsın ki

anlaştıktan sonra niye mesele olsun ki.
niaşn bohçası pişman olunacak bir mevzu mu allah aşkına:))
boşver akrabayı filan.lafını verin geçin.
bu kadar önemsemeyin elalemi.
nişan bohçası insanın hayatında olması gereken bişey mi de büyük pişmanlık duyulsun.
içine konulanları zaten alacaksınız.
olmadı düğünde yapacaz deyin geçin.laf mı yok.
o zaman da usuleten aldıklarınızdan iki bohça yapın koyun bi köşeye:))

Biz yaptık ama çok hevesli miydik hayır.gereksiz geldi mi evet.ukte kalacak bir olay da değil.ben kullanabileceğim şeyleri aldırmıştım sadece.öyle abuk subuk şeyler almadık nişanlıma da bana da güzel birer takım yine iç çamaşırı takımları almıştık sadece adı alındı olsun.Bi de kayınvalidem özenmiş el emeği bişeyler de koymuştu gayet sadeydi .Ama koca gün gezdik gerek var mıydı yoktu.Olmasa da olur yani.Siz başkalarına kulak asmayın gönlünüzden nasıl geçiyorsa öyle yapın.

Bizde yapmıyoruz. Siz ve nişanlınız böyle istedikten sonra gerisi yalann. Boşverin elalemi. O bohça yapılınca da ay şunu şöyle almışlar şöyle yapmışlar diyecekler. Onlar hep konuşurlar. İçinizde ukte falan kalmayacaksa hiç takmayın. Bence gereksiz.

iki anne ve siz aynı fikirdeyseniz boşverin milleti. biz bohça olmasın diye anneleri ikna edemedik, şimdi kara kara düşünüyoruz ne koyduracağız içine diye

Ben bohça ve kına gecesi yapmadım. Benim de teyzelerim dediler, ileride pşman olursun, kardeşleri evlenir onlara bir sürü bohça alınır kıskanırsın bilmem ne yap diye. Dinlemedim ve pişman değilim.
Ben öyle sürü sepet gezmeyi sevmem, işime büyüklerin karışmasını hiç sevmem hele hele yabancıların... Haliyle evime yada kendime alacağım eşyayı seçtirmediğime asla pişman olmayacağımı biliyorum.
Yapını bilirsin. Pişman olmayacağına eminsen tıka kulağını geç.
Hepsi saçma sapan adetler zaten.
Düşün benim kayınvalidem ilk düğünüm bu illa ki kınayı da büyük düğün gibi yapacağım diye tutturdu asla ama asla olmaz dedim. O zaman annemler de ileride bindallı giymediğine kızlarla eğlenemediğine pişman olursun dedi. Hiç benim tarzım eğlenceler değil olmam dedim. Olmadım.
Kırmızı kuşak denen iğrenç adete öyle resmen baskı kurdular üstüme. İlla ki bağla diye asla dedim geçtim.
Üç sevmediğim adeti de uygulamadım inat ettim herkese kulak tıkadım sonuç iyi ki yapmışım diyorum.

Akrabalarda etrafını yönetmeyi yönlendirmeyi pek bi severler.O yüzden önemli olan siz ve eşinizin anne-babası aranızda neye karar verdiğiniz..
Zaten kendinizde alınacakların bir işe yaramayacağını söylemişsiniz..Onun yerine evinnize kendinize işe yarar bir şeyler alın...
Etrafı (akrabalar) boş verin..Sizler aranızda en doğrusuna karar verip anlaşmışsınız..

neden pişman olacaksınız:))))))

gayet mantıklı

bohça hangi devirde kalmış, bir sürü milletin zevkine göre alınmış ıvır zıvır

iki kere evlendım ıkısınde de yapmadım

hiç de pişman olmadım

konuya yorum yapacaktım ama 400 liralık nemlendiriciyi duyunca bi şey oldum böyle ben baya baya garibanmışım, yuzume sürdüğüm nemlendirici 25 tl

Bençeyrek bohça yaptım. Şimdiki aklım olsa hiç yapmazdım. Çok lüzumsuz. Hiç kozmetik almadım. Sadece gecelik vs kv çetik başörtü koydu. Yani gez gez yorul çok gereksiz. Alınmayan hiç birşey de içimde kalmadı. Evimde kullanmakta olduğum eşyaları kullanmaya devam ettim. Elalemi boşver derim. Kendi keyfine bak.

ÇOK MANTIKLI DÜŞÜNMÜŞSÜNÜZ İKİ AİLE BİRŞEYE KARAR VERDİYSE GERİSİNE KİMSE BİŞEY DİYEMEZ BİZDE BU TARZ ŞEYLERE PARA HARCAMADIK ZATEN VAR OLAN ŞEYLER OLDUĞU İÇİN İHTİYACIM OLAN Bİ KAÇ BİŞEY ALDIK O KADAR KALDI MI ARTIK BÖLE ŞEYLER YA BİZDE EV GÖRMEYE FİLANDA GELEN OLMADI ÇEYİZDE SERMEDİK MİLLET GORSNN DİYE NORMAL EVİMİZİ DÜZENLEDİK KURDUK HAYIRLI OLSUN DİYE YAKIN AKRABALAR HEDİYESİNİ ALIP ÇAYA GELDİ HERKESİN FARKLI ADETİ DEMEKKİ AMA BÖLE ŞEYLERDE KARIŞAN ÇOK OLUR BEN SANDIK FİLANDA ALMADİM SAÇMA GELMİŞTİ HALAM OLE ŞEY OLUR MU FİLAN DİYE TUTTURMUŞTU HİÇÇ BİŞEY DEMEDİM EVİMİNDE HİÇ Bİ EKSİĞİ YOK ŞÜKÜR SENDE İHTİYACIN OLANI AL BEGENDİĞİNİ GERİSİNİ DUYMAA HERŞEY DÜNYA PARA ZATEN BOŞUNA MASRAF YAPIP SONRADAN SIKILMAYIN ONUN YERİNE İYİ Bİ TATİLE GİDİN İKİ AİLE NE DERSE SİZ NASIL İSTERSENİZ OLE OLUR BİR ŞEYİ SIRF ALMIŞ OLMAK İÇİN ALMAK TUHAF YANİ YAZIK GÜNAH HARCANAN PARAYADA

o değil de geçenlerde bir konuşmaya denk geldim.Erkek tarafına '' Biz bohça istemiyoruz ama bize ne kadar düğün davetiyesi düşüyorsa o kadar da gömlek almak adettendir'' demişler.Düğün davetiyesi verilirken yanına gömlek verilirmiş.En nihayetinde daha makul gömlek sayısına(50 adet) anlaşmış aileler.

Ben evlenirken bohça istemedim 8 yıllık evliyim hiç de pişman olmadım. Hatta hiç bir arkadaşım istemedi isteyip yaptıranlarda pişman oldu genelde. Hep içindekilerle ilgili bir sorun çıktı. İki hafta önce yeğenimizin erkek arkadaşının ailesine yemeğe gittik nişan detaylarını konuşmaya. Kayınvalide nişana çok az kaldı yetiştiremem ama nişandan sonraki ay yapsam olur mu dedi. bizde hiç gereği olmadığını hatta illaki onlar isterse evlenecekleri zaman çeyiz sererken yataklarına iki bohça koyabileceğimizi söyledik ay çok iyi düşünmüzsünüz süper olur dedi anlaştık. Çünkü açıkçası biz o bohçaya makyaj malzemesi falan istemediğimizi de dile getirdik kızımızın kullandıkları belli zaten hiç gerek yok bir eksiği olursa karı koca beraber alırlar dedik tatlıya bağlandı.

Ben Apayrı bi yorum yapcam :) fondöten fiyatı normalde nemlendiriciye 400 lira veriyorsan yazık ya. Kiehls veya shisiedo falan al ki kiehls ürünleri harika 150-200 civarında alırsın nemlendirici

Aynı dusuncelerdeydım onlara malzemelerımı aldıramayacagımı dusundugum ıcın herseyımı kendım aldım.
Ancak kuzenım herseyını aldırdı ve makyaj malzemelerı 3200 tl tuttu

I ne yaaa bohca yap.azsan cok pisman olursun nedir arkadas. Sizi n hakli sebepleriniz var ve yapmak istemiyorsunuz kime ne. Ben hevesim olfugu icin nisan bohcasi yapmistim ama dugun bohcasi yapmadim. Eltim hic istemedi mesela yapilmafi gayette mutlu mesut hic oyle pisman falan da degil. Bosver sen milleti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…