Nişan bohçası

Zamanında insanlar sadece bayram ve düğünlerde alışveriş yapabildikleri için normalmiş bu, yani normal dediğim de 1-2 kıyafet, 1 ayakkabı, kumaş, iç çamaşırı, maksimum 4-5 parçalık makyaj malzemesi. Bir insan evladının tek başına taşıyabileceği bir bohçaya sığabilecek şeyler.

Artık kimse bu kadar görmemiş değil, herkesin herşeyi var, hala tüm adetleri yapmaya kalkışsak kimse altından kalkamaz. Ben de merak ediyorum mantığını.
ya ben görüyorum sosyal medyada, valizleri süslüyorlar gelin damat falan yapıyorlar valizleri :KK70:
bi oda dolusu bişeyler alınıyor veriliyor. komik.

biz eşimle nişan evresinde baştan konuştuk; bu tarz işlere girmiyoruz, kimseyi yormaya gerek yok, zaten bişeye ihtiyacımız da yok dedik ve girmedik geleneklere göreneklere. en doğrusunu yapmışız.

Bizim yörede bohça yerine bu adet yapılır erkek tarafı kıza bu hamam takımını alır. Ha durumları yoksa normal bohça götürülür biz arkadaşlarla espirili konuştuk sonradan zaten normal bohça içeriğini yazdım
hangı bolgedesınız
ben anteplıyım burda da kıza boyle bohca yapılır
ben hıc ıstememıstım annemde ısrarla yapmayın cocuklar evlendıkten sonra kendılerı dolabını dızer ne ıstıyorsa alırlar zahmet etmeyın demesıne ragmen kı kayınvalıdemde pek anlasamıyor olmama ragmen yaptılar cunku burda acayıptır cocuk evlendırmek :KK70: yanı nikah yapmak gıbı zorunlu gorurler bohcayı
1 battal boy bavulda kıyafet vardı dıs gıyım ıc gıyım coraba kadar
kozmetık sıfırdan komple ne var ne yoksa alındı
terlık ayakkabı bot canta setlerı
bornoz setı
gunluk nevresım setı
mısafır gelırse dıye tek kısılık yorgan yastık ve ona ozel nevresım setı
yatak ortusu setı
sandık
yakınlarımıza babaneme teyzeme falan da ipek şal fular hedıye de almıstı

ama bızım burda kız tarafıda yapar erkege
bende esımın tum gardılobunu yenıledım nerdeyse

Bunlar bohçaya sığmaz ki nasıl bohça adeti oluyor? Bu bildiğin kamyonet kasası adeti filan olmuş.
:D :D :D aslında dogru gercekten kamyonet kasası adetı oluyor
bana da 2 seferde getırdıler bohcayı nısandan once ve dugun oncesı seklınde
tek seferde ev tasıma gıbı olur cunku :D

bazı bolgelerde var ve hala devam edıyor maalesef

Ne gereksiz ne saçma işler ya, yıl olmuş 2020, dünya küresel ısınmayla, sapık ruhlarla, hastalıklarla, ekonomik savaşlarla uğraşıyor, biz hala nişan bohçasıyla uğraşıyoruz.

Kayınvalide mesela bana neden don-sütyen alsın, neden bana makyaj malzemesi alsın gecelik alsın?
neden neden neden?
şurdan bir allahın kulu bana bunun mantıklı bi açıklamasını yapsın kurban olam.

illede alsınlar deniyorsa, banka hesabına para yollasınlar, kız gitsin ne istiyorsa alsın.
oyle yapanda var
eltım nısanlıyken baska sehırde calısıyordu
ona kredı kartını yolladılar ıstedıgı ne varsa alsın dıye
aslında o daha guzel keske yapılacaksa da boyle olsa :D

ya ben görüyorum sosyal medyada, valizleri süslüyorlar gelin damat falan yapıyorlar valizleri :KK70:

biz eşimle nişan evresinde baştan konuştuk; bu tarz işlere girmiyoruz, kimseyi yormaya gerek yok, zaten bişeye ihtiyacımız da yok dedik ve girmedik geleneklere göreneklere. en doğrusunu yapmışız.

Zaten gelenek falan değil bunlar, en iyisini yapmışsınız.

Eskiden bohça, çeyiz sergilendiği için kadınlar harıl harıl elişi yaparlardı sırf çevreye rezil olmamak için. Şimdi de onların yerine sosyal medya paylaşımları için uydurulan adetler var. Yenidoğan oda süsleri, hediyeleri, magnetler, baby shower, gelenlere verilecek nikah/kına hediyeleri.. boşuna kafa yorgunluğu ve masraf.

Kardeşinizin başka şehre bohça alışverişine gitmesi çok mantıksız değil mi?
Yani altı üstü nevresim. Cart renkler vs alınmadıktan sonra ne olacak kendileri alsalar.

İlla kardeşinizin beğeneceği şeyler almak istiyorlarsa alışverişte iken görüntülü ararlar, ona göre alırlar. Makyaj malzemesi için zaten marka söylenir, ona göre alırlar.
Kardeşinizin beğenmesi bu kadar önemli ise nikahtan sonra onunla tekrar alışverişe çıkılır zaten.

Biz de ayrı şehirlerdeyiz, benim bohçamı kayınvalidem fotoğraf atarak yapmıştı, pijamaların fotoğraflarını attı ben seçtim, katalog yolladı makyaj malzemelerimi seçtim, bazılarıma da internetten bakıp aldım. Ben hiç duymadım bohça için erkeğin ayağına giden gelin ama siz bilirsiniz. Şu zamanda ya internetten seçsin kardeşiniz ya da onlar da gezip fotoğraf atsın seçsin. Tartışma çıkarmaya gerek yok bence. Nişanlısı ne diyor bu duruma? Eğer ailesi karşıysa internetten almaya falan nişanlısına açsın durumu.

Şu bohça yerine bi tane altın verseler daha makbule geçer.
Nişan öncesi isterse hediye alınır, kullandığı markalar beden sorulup tarzına göre alsınlar işte içine değiştirme fişi ile. Çok istiyorlarsa da kızı ayaklarına çağırmaz kendileri gelirler.
Dikkat edilmesi gereken bir şey bence ayağa çağırmak bir ömrün anahtarı olabilir.

Kardeşinizin başka şehre bohça alışverişine gitmesi çok mantıksız değil mi?
Yani altı üstü nevresim. Cart renkler vs alınmadıktan sonra ne olacak kendileri alsalar.

İlla kardeşinizin beğeneceği şeyler almak istiyorlarsa alışverişte iken görüntülü ararlar, ona göre alırlar. Makyaj malzemesi için zaten marka söylenir, ona göre alırlar.
Kardeşinizin beğenmesi bu kadar önemli ise nikahtan sonra onunla tekrar alışverişe çıkılır zaten.
Kardeşim gitmicek onlar gelecekler kıyafetini makyajını nişanlısıyla çıkıp alcak nevresim vs gibi şeyleri kaynanasıyla çıkcaklar öyleskarar alındı en son

hangı bolgedesınız
ben anteplıyım burda da kıza boyle bohca yapılır
ben hıc ıstememıstım annemde ısrarla yapmayın cocuklar evlendıkten sonra kendılerı dolabını dızer ne ıstıyorsa alırlar zahmet etmeyın demesıne ragmen kı kayınvalıdemde pek anlasamıyor olmama ragmen yaptılar cunku burda acayıptır cocuk evlendırmek :KK70: yanı nikah yapmak gıbı zorunlu gorurler bohcayı
1 battal boy bavulda kıyafet vardı dıs gıyım ıc gıyım coraba kadar
kozmetık sıfırdan komple ne var ne yoksa alındı
terlık ayakkabı bot canta setlerı
bornoz setı
gunluk nevresım setı
mısafır gelırse dıye tek kısılık yorgan yastık ve ona ozel nevresım setı
yatak ortusu setı
sandık
yakınlarımıza babaneme teyzeme falan da ipek şal fular hedıye de almıstı

ama bızım burda kız tarafıda yapar erkege
bende esımın tum gardılobunu yenıledım nerdeyse
Erzurum 🙈 tabi biz İstanbul dayız o yüzden burda kımse pek yapmaz. Orda yaşayanlar genellikle yapar giderler kızın beğendıklerını alırlar. Tabı ıstemeyenlerde var o zaman hani bır kaç parça normal bohça gıbı götürülür. Bütün akrabalar orda ben uzak olduğum için bıraz adetleri tam bilmem😂 Birde damadın teyzesı halası falan hedıye kıyafet vs bohça gıbı yollar kıza😂

Ay ben onu komık buluyorum hele o damat gelın resımlı kutuları gorunce gülme krızı geliyor.😂

Kızlar kardeşim 2 ay sonra evleniyor
Nişan bohçası almaya gelin gidermi
Birde 2 saat uzaklıkta erkek tarafı buraya gelsin alalım demişler böyle bişey varmı onların gelmesi gerekmiyomu

Geline kıyafet vs. Alımı da bu bohçanın içindemi oluyor yoksa ayrıyettenmi çıkılıyor
Kimler geliyor bu alışverişlere ?
Normalde bu eşyalar nişan zamanı alınır. Mesela Biz abimde nişan alışverişi yaparken(nişanlılık alırken felan) bohçaya da koyacağımız eşyaları da almıştık gelinin bedenini zevkini felan bilmiyoruz belki aldıklarımızı begenmez diye. Sonra onları kendi evimize getirip bohçaya koyup nişanda götürmüştük. Alınacak şeyler de size bağlı. Kıyafet canta makyaj malzemesi ayakkabı felan alınır.Erkek tarafı uzaktaysa onlar da alabilir zevklerine güveniyorsa tabi . Ya da internetten begendiği şeyleri sipariş edip direk karşı tarafın evine gönderir onlar da getirir.böylece kendi istediklerini almış olur.

Kızlar kardeşim 2 ay sonra evleniyor
Nişan bohçası almaya gelin gidermi
Birde 2 saat uzaklıkta erkek tarafı buraya gelsin alalım demişler böyle bişey varmı onların gelmesi gerekmiyomu

Geline kıyafet vs. Alımı da bu bohçanın içindemi oluyor yoksa ayrıyettenmi çıkılıyor
Kimler geliyor bu alışverişlere ?
Alışverişe eşimle ben çıktık. Kullanacaklarımızı aldık. Nişan bohçam bana nişan akşamı geldi. Bizde nişan akşamı damat tarafına verdik. İsteğe göre nişandan 1-2 gün öncede verilebilir.

Sandık cevizden üçlü , bavul seti, bornoz takımı, gecelik takımı,seccade, bohça, kadama,gümüş zemzem takımı, gümüş nalın, gümüş gondol tepsi gümüş yine mücevher kutusu, gümüş şamdan ve kuran kutusu,gümüş ayaklı ayna, makyaj kutusu, ayna tarak takımı, saç kurutma setı, epilasyon aleti, saç düzleştirici, çanta cüzdan terlik , parfüm seti,ayakkabı, nevresim pike seti, havlu, bohça takımı, atlet takımı, kına tepsısı sepeti, kına örtüsü ve kına malzemesi, döpiyes takımı, elbise, manto, eşarp,halı, nişan sandığı, hediyelik kumaş bla bla gidiyor daha varda yoruldum artık 😂😂😂 bu hamam takımı bohça içeriği yani ama pek anlamam bu işlerden . Konu sahıbı bu bızde geçerli aman yanlış anlaşılmasın damadın ocağına incir ağacı dikersiniz 10 bın en az bu takım 😂😂

Bize eğlenceli geliyor da erkekler için korku filmi gibi aslında, vallahi erkek olsam kız alamam ben, isterse para da olsun gümüş şamdan da isyan ederdim herhalde 😂

Bize eğlenceli geliyor da erkekler için korku filmi gibi aslında, vallahi erkek olsam kız alamam ben, isterse para da olsun gümüş şamdan da isyan ederdim herhalde 😂
Öyle tabi ama bırde bu hamam takımı bütçeye göre oluşuyor kuzu paran varsa bu tarz yoksa içerik azalıyor ama çok para yıne teyzem 7 bın vermıştı yengem 10 bın😂

Back
X