Nişan bohçası

Ya bende hak veriyorum o kadar taktık kı bazılarına çifter hem de valla onlar gram takarsa şu devirde öp başına koy 🤷🏼‍♀️ Ya da takmazlarla gelmezlerse arayıp ıstermışım ne gülerim 😂😂😂 Allah dan çeyrek 500 olduğu zaman gidip bılezık yaptı aılem bana yoksa artık zor ondan bıle ıkı bılezık kardayım 🤷🏼‍♀️
bizim adetlerde mecbur geri takıyorlar herkesin evde bir defteri var çünkü kime ne taktım yazıyor anneler üşenmeden takmayandan da önce üstü kapalı sonra alenen isteniyor :KK48:

bizim adetlerde mecbur geri takıyorlar herkesin evde bir defteri var çünkü kime ne taktım yazıyor anneler üşenmeden takmayandan da önce üstü kapalı sonra alenen isteniyor :KK48:
Bızde de öylede takamayanada bır sey denılır mı bılmıyorum çünkü baya arttı 🤷🏼‍♀️ Bakalım olmazsa annem babamın ümüğünü sıkar o dıdısının dıdısına çifter takmıştı 🤦‍♀️

Evet bildiğim erkek tarafının gelmesi. Yerinizde olsam virüs var bohça yerine bilezik yapın deyin. Harcayacakları para bir bilezik eder.

Sandık cevizden üçlü , bavul seti, bornoz takımı, gecelik takımı,seccade, bohça, kadama,gümüş zemzem takımı, gümüş nalın, gümüş gondol tepsi gümüş yine mücevher kutusu, gümüş şamdan ve kuran kutusu,gümüş ayaklı ayna, makyaj kutusu, ayna tarak takımı, saç kurutma setı, epilasyon aleti, saç düzleştirici, çanta cüzdan terlik , parfüm seti,ayakkabı, nevresim pike seti, havlu, bohça takımı, atlet takımı, kına tepsısı sepeti, kına örtüsü ve kına malzemesi, döpiyes takımı, elbise, manto, eşarp,halı, nişan sandığı, hediyelik kumaş bla bla gidiyor daha varda yoruldum artık 😂😂😂 bu hamam takımı bohça içeriği yani ama pek anlamam bu işlerden . Konu sahıbı bu bızde geçerli aman yanlış anlaşılmasın damadın ocağına incir ağacı dikersiniz 10 bın en az bu takım 😂😂

Bunlar bohçaya sığmaz ki nasıl bohça adeti oluyor? Bu bildiğin kamyonet kasası adeti filan olmuş.

Bunlar bohçaya sığmaz ki nasıl bohça adeti oluyor? Bu bildiğin kamyonet kasası adeti filan olmuş.
Bu zaten bohça değil üyelerle aramızda olan şeylerde yazılmıştı sizce bohça böyle mı olur? Bu başka bır adetın içeriği bohça içerisinde olan belli şeylerden bır kaç şeyde ıcerığınde var dedım. Bu arada bır bir bölgenin kültüründe olan olan adeti aşağılar gibi konuşmak kimseye düşmez.

Bizim yörede bohça yerine bu adet yapılır erkek tarafı kıza bu hamam takımını alır. Ha durumları yoksa normal bohça götürülür biz arkadaşlarla espirili konuştuk sonradan zaten normal bohça içeriğini yazdım

Bu zaten bohça değil üyelerle aramızda olan şeylerde yazılmıştı sizce bohça böyle mı olur? Bu başka bır adetın içeriği bohça içerisinde olan belli şeylerden bır kaç şeyde ıcerığınde var dedım. Bu arada bır bir bölgenin kültüründe olan olan adeti aşağılar gibi konuşmak kimseye düşmez.

Yazdığımda "Çok fazla bu kadar şey" vurgusu var, aşağılama yok ya amaan.
Eskiden de epilasyon aleti, saç kurutma makinesi filan vardı sanki de çok kültürel, çok geleneksel.
Ayrıca bir bölgenin adetinde var diye, o şey çok şahane-eleştiriden uzak, dil uzatılamaz olur ve saygıya değer diye bir kabul de olamaz, örn: Başlık parası.
Neyse.

Son düzenleme:
Kaynanası istemiyor gidip alalım hevesim var diye yoksa biz hiç istemedik ilk başta bohça falan

Kaynana kiz kardesinin onun evini temizlemeye heves etmis olsaydi, eeh kaynaba heves etti, tabiki olabilir dermiydin?

Demezdin. Bu kaynana heves etti bahanesi ondan bana sacma geliyor. Sonra ayri tuhaf hesaplar, yok ayaklarina cagiriyorar felan.

Kardesine, evlendigi gece giyecegi don gecelik almayi planliyorlar, üstüne binlerce lira harcancak sacma sapan seylere ve sorun kimin, kime gitmesimi? Deger ordanmi anlasiliyormus? Duyanda 1950 köy ortami sanir, kiz gözu acilmamis, nasil sehire gitsin düsüncesi.

Ben bohca istemedim bu arada. Kaynananin heves edip etmemesi umrumda olmadi. O yasima kadar gayet kendi donlarimi, geceliklerimi aliyordum. Parmakta yüzük olmasi bunu degistirmedi.

Yazdığımda "Çok fazla bu kadar şey" vurgusu var, aşağılama yok ya amaan.
Eskiden de epilasyon aleti, saç kurutma makinesi filan vardı sanki de çok kültürel, çok geleneksel.
Ayrıca bir bölgenin adetinde var diye, o şey çok şahane-eleştiriden uzak, dil uzatılamaz olur ve saygıya değer diye bir kabul de olamaz, örn: Başlık parası.
Neyse.
Bende fazla buluyorum zaten hep belirttim ben sizi farklı algılamışım üzgünüm. Heekes ılla yapacak diye bir şey yok ama genellikle alınır. Şimdi başlık parasıyla kadına alınan şeylerı bır tutamayız ki. Aslında baktığında işe yarayacak şeyler

Sandık cevizden üçlü , bavul seti, bornoz takımı, gecelik takımı,seccade, bohça, kadama,gümüş zemzem takımı, gümüş nalın, gümüş gondol tepsi gümüş yine mücevher kutusu, gümüş şamdan ve kuran kutusu,gümüş ayaklı ayna, makyaj kutusu, ayna tarak takımı, saç kurutma setı, epilasyon aleti, saç düzleştirici, çanta cüzdan terlik , parfüm seti,ayakkabı, nevresim pike seti, havlu, bohça takımı, atlet takımı, kına tepsısı sepeti, kına örtüsü ve kına malzemesi, döpiyes takımı, elbise, manto, eşarp,halı, nişan sandığı, hediyelik kumaş bla bla gidiyor daha varda yoruldum artık 😂😂😂 bu hamam takımı bohça içeriği yani ama pek anlamam bu işlerden . Konu sahıbı bu bızde geçerli aman yanlış anlaşılmasın damadın ocağına incir ağacı dikersiniz 10 bın en az bu takım 😂😂
Bunca yıllık Erzurum'luyum görmedim, duymadım böyle bohça 😲 bizimkiler pintiyse demek yazdıklarınızin yarısı ancak alınıyordu vakti zamanında 😂 geline epilasyon aleti almayan erkek tarafı da ne bileyim 🥴

Bunca yıllık Erzurum'luyum görmedim, duymadım böyle bohça 😲 bizimkiler pintiyse demek yazdıklarınızin yarısı ancak alınıyordu vakti zamanında 😂 geline epilasyon aleti almayan erkek tarafı da ne bileyim 🥴
Vayyyy😂😂 bende çok anlamam içeriğini yengem kuzenime direk bunları aldı 😂 teyzemin oğluda öyle 😅 ya bir de şöyle gidiyorsun bütçene göre oluşuyor anladığım kadarıyla bu durum artarda içerik azalırda

Bence lazer olmalı artık bohça vs yerine lazere göndersinler donlardan daha önemli 😂

Ne gereksiz ne saçma işler ya, yıl olmuş 2020, dünya küresel ısınmayla, sapık ruhlarla, hastalıklarla, ekonomik savaşlarla uğraşıyor, biz hala nişan bohçasıyla uğraşıyoruz.

Kayınvalide mesela bana neden don-sütyen alsın, neden bana makyaj malzemesi alsın gecelik alsın?
neden neden neden?
şurdan bir allahın kulu bana bunun mantıklı bi açıklamasını yapsın kurban olam.

illede alsınlar deniyorsa, banka hesabına para yollasınlar, kız gitsin ne istiyorsa alsın.

Değil mi, lazer varken epilasyon cihazı mi kalmış artık, bohçalarda güne ayak uudursun 😂
Hatta lüks ve normal paket diye öneri yapsın biri bitene kadar diğeri 8 seans yeter ki yapsınlar asfghjk aman herkes zaten bu tarz adetleri oturuyorsa orada yapıyır artık öyle İstanbul’da vs oturuyorlarsa yapmıyorlar uğraşmaya üşenirim parayı versınler ben donumu alırım 😂

Ne gereksiz ne saçma işler ya, yıl olmuş 2020, dünya küresel ısınmayla, sapık ruhlarla, hastalıklarla, ekonomik savaşlarla uğraşıyor, biz hala nişan bohçasıyla uğraşıyoruz.

Kayınvalide mesela bana neden don-sütyen alsın, neden bana makyaj malzemesi alsın gecelik alsın?
neden neden neden?
şurdan bir allahın kulu bana bunun mantıklı bi açıklamasını yapsın kurban olam.

illede alsınlar deniyorsa, banka hesabına para yollasınlar, kız gitsin ne istiyorsa alsın.

Zamanında insanlar sadece bayram ve düğünlerde alışveriş yapabildikleri için normalmiş bu, yani normal dediğim de 1-2 kıyafet, 1 ayakkabı, kumaş, iç çamaşırı, maksimum 4-5 parçalık makyaj malzemesi. Bir insan evladının tek başına taşıyabileceği bir bohçaya sığabilecek şeyler.

Artık kimse bu kadar görmemiş değil, herkesin herşeyi var, hala tüm adetleri yapmaya kalkışsak kimse altından kalkamaz. Ben de merak ediyorum mantığını.

yanı gercekten anlaşılır gıbı degıl
yıl olmus 2020
dunya virüsle calkalanmıs
ekosıstem degısmıs dunya degısmıs

bızde hala bohca hazırlıgı kım gıtmelı...

bunca seye ragmen bunu dert edıyorsanız ve hala dert edıyorsanız yazayım madem
erkek tarafının tanıdıkları olan dukkanlar magazalar vardır alısverıs yapmak ıstedıklerı
ama kızın da begendıgı olsun ıstıyorlardır zaten hepı topu 2 saat uzaklıkta gelsın burdan alalım dıyorlardır

desenız kı kardesım vırus sebebıyle gezmek ıstemıyor bunu nasıl halledebılırız
derım kı netden begensın odemesını karsı taraf yapar . ama sızın endısenız nıye ayagına cagırıyor bu kaynana dusuncesı sanırım
eger boyle dusunuyorsanız gelın bır kahvemızı ıcın agırlamak ısterız sonra bu tarafda benım bıldıgım magazalar var ordan alısverıs yaparız desın

ınsanlar konusa konusa anlasır bunu dusunup soyleyemeyecek ne var ben anlayamadım acıkcası

Kızlar kardeşim 2 ay sonra evleniyor
Nişan bohçası almaya gelin gidermi
Birde 2 saat uzaklıkta erkek tarafı buraya gelsin alalım demişler böyle bişey varmı onların gelmesi gerekmiyomu

Geline kıyafet vs. Alımı da bu bohçanın içindemi oluyor yoksa ayrıyettenmi çıkılıyor
Kimler geliyor bu alışverişlere ?
Alışverişi internetten yapsın nişan olduğu gün verilir bizim burda takılar arasın da bu da erkek tarafından geline hediye denilir. Veya ev oturmasına gidilir kız tarafına gidilir o zaman verilir

Back
X