- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Mesele samimi olmak değil ki insanlar çok farklı yaşadıkları hayat doğruları...Daha ne istiyorsun eşin iyiyse ailesine seni ezdirmiyosa kaynanayı napcan şahsen ben samimi olmak istemem
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mesele samimi olmak değil ki insanlar çok farklı yaşadıkları hayat doğruları...Daha ne istiyorsun eşin iyiyse ailesine seni ezdirmiyosa kaynanayı napcan şahsen ben samimi olmak istemem
bizim adetlerde mecbur geri takıyorlar herkesin evde bir defteri var çünkü kime ne taktım yazıyor anneler üşenmeden takmayandan da önce üstü kapalı sonra alenen isteniyorYa bende hak veriyorum o kadar taktık kı bazılarına çifter hem de valla onlar gram takarsa şu devirde öp başına koyYa da takmazlarla gelmezlerse arayıp ıstermışım ne gülerim
Allah dan çeyrek 500 olduğu zaman gidip bılezık yaptı aılem bana yoksa artık zor ondan bıle ıkı bılezık kardayım
![]()
Bızde de öylede takamayanada bır sey denılır mı bılmıyorum çünkü baya arttıbizim adetlerde mecbur geri takıyorlar herkesin evde bir defteri var çünkü kime ne taktım yazıyor anneler üşenmeden takmayandan da önce üstü kapalı sonra alenen isteniyor![]()
Beraber bakalım diye çağırmışlardır niye aileler arasında bir ego savaşı çıktı ki..Şu anlamsız adetler ne Zaman bitecek benim bohçam onun bohçasindan daha güzel benim bohçam da çok çeyiz var onun kinde yok vah benim bohçamaaaa
Sandık cevizden üçlü , bavul seti, bornoz takımı, gecelik takımı,seccade, bohça, kadama,gümüş zemzem takımı, gümüş nalın, gümüş gondol tepsi gümüş yine mücevher kutusu, gümüş şamdan ve kuran kutusu,gümüş ayaklı ayna, makyaj kutusu, ayna tarak takımı, saç kurutma setı, epilasyon aleti, saç düzleştirici, çanta cüzdan terlik , parfüm seti,ayakkabı, nevresim pike seti, havlu, bohça takımı, atlet takımı, kına tepsısı sepeti, kına örtüsü ve kına malzemesi, döpiyes takımı, elbise, manto, eşarp,halı, nişan sandığı, hediyelik kumaş bla bla gidiyor daha varda yoruldum artıkbu hamam takımı bohça içeriği yani ama pek anlamam bu işlerden . Konu sahıbı bu bızde geçerli aman yanlış anlaşılmasın damadın ocağına incir ağacı dikersiniz 10 bın en az bu takım
![]()
Bu zaten bohça değil üyelerle aramızda olan şeylerde yazılmıştı sizce bohça böyle mı olur? Bu başka bır adetın içeriği bohça içerisinde olan belli şeylerden bır kaç şeyde ıcerığınde var dedım. Bu arada bır bir bölgenin kültüründe olan olan adeti aşağılar gibi konuşmak kimseye düşmez.Bunlar bohçaya sığmaz ki nasıl bohça adeti oluyor? Bu bildiğin kamyonet kasası adeti filan olmuş.
Bizim yörede bohça yerine bu adet yapılır erkek tarafı kıza bu hamam takımını alır. Ha durumları yoksa normal bohça götürülür biz arkadaşlarla espirili konuştuk sonradan zaten normal bohça içeriğini yazdımBunlar bohçaya sığmaz ki nasıl bohça adeti oluyor? Bu bildiğin kamyonet kasası adeti filan olmuş.
Bu zaten bohça değil üyelerle aramızda olan şeylerde yazılmıştı sizce bohça böyle mı olur? Bu başka bır adetın içeriği bohça içerisinde olan belli şeylerden bır kaç şeyde ıcerığınde var dedım. Bu arada bır bir bölgenin kültüründe olan olan adeti aşağılar gibi konuşmak kimseye düşmez.
Kaynanası istemiyor gidip alalım hevesim var diye yoksa biz hiç istemedik ilk başta bohça falan
Bende fazla buluyorum zaten hep belirttim ben sizi farklı algılamışım üzgünüm. Heekes ılla yapacak diye bir şey yok ama genellikle alınır. Şimdi başlık parasıyla kadına alınan şeylerı bır tutamayız ki. Aslında baktığında işe yarayacak şeylerYazdığımda "Çok fazla bu kadar şey" vurgusu var, aşağılama yok ya amaan.
Eskiden de epilasyon aleti, saç kurutma makinesi filan vardı sanki de çok kültürel, çok geleneksel.
Ayrıca bir bölgenin adetinde var diye, o şey çok şahane-eleştiriden uzak, dil uzatılamaz olur ve saygıya değer diye bir kabul de olamaz, örn: Başlık parası.
Neyse.
Bunca yıllık Erzurum'luyum görmedim, duymadım böyle bohçaSandık cevizden üçlü , bavul seti, bornoz takımı, gecelik takımı,seccade, bohça, kadama,gümüş zemzem takımı, gümüş nalın, gümüş gondol tepsi gümüş yine mücevher kutusu, gümüş şamdan ve kuran kutusu,gümüş ayaklı ayna, makyaj kutusu, ayna tarak takımı, saç kurutma setı, epilasyon aleti, saç düzleştirici, çanta cüzdan terlik , parfüm seti,ayakkabı, nevresim pike seti, havlu, bohça takımı, atlet takımı, kına tepsısı sepeti, kına örtüsü ve kına malzemesi, döpiyes takımı, elbise, manto, eşarp,halı, nişan sandığı, hediyelik kumaş bla bla gidiyor daha varda yoruldum artıkbu hamam takımı bohça içeriği yani ama pek anlamam bu işlerden . Konu sahıbı bu bızde geçerli aman yanlış anlaşılmasın damadın ocağına incir ağacı dikersiniz 10 bın en az bu takım
![]()
VayyyyBunca yıllık Erzurum'luyum görmedim, duymadım böyle bohçabizimkiler pintiyse demek yazdıklarınızin yarısı ancak alınıyordu vakti zamanında
geline epilasyon aleti almayan erkek tarafı da ne bileyim
![]()
Bence lazer olmalı artık bohça vs yerine lazere göndersinler donlardan daha önemliBunca yıllık Erzurum'luyum görmedim, duymadım böyle bohçabizimkiler pintiyse demek yazdıklarınızin yarısı ancak alınıyordu vakti zamanında
geline epilasyon aleti almayan erkek tarafı da ne bileyim
![]()
Değil mi, lazer varken epilasyon cihazı mi kalmış artık, bohçalarda güne ayak uudursunBence lazer olmalı artık bohça vs yerine lazere göndersinler donlardan daha önemli![]()
Hatta lüks ve normal paket diye öneri yapsın biri bitene kadar diğeri 8 seans yeter ki yapsınlar asfghjk aman herkes zaten bu tarz adetleri oturuyorsa orada yapıyır artık öyle İstanbul’da vs oturuyorlarsa yapmıyorlar uğraşmaya üşenirim parayı versınler ben donumu alırımDeğil mi, lazer varken epilasyon cihazı mi kalmış artık, bohçalarda güne ayak uudursun![]()
Ne gereksiz ne saçma işler ya, yıl olmuş 2020, dünya küresel ısınmayla, sapık ruhlarla, hastalıklarla, ekonomik savaşlarla uğraşıyor, biz hala nişan bohçasıyla uğraşıyoruz.
Kayınvalide mesela bana neden don-sütyen alsın, neden bana makyaj malzemesi alsın gecelik alsın?
neden neden neden?
şurdan bir allahın kulu bana bunun mantıklı bi açıklamasını yapsın kurban olam.
illede alsınlar deniyorsa, banka hesabına para yollasınlar, kız gitsin ne istiyorsa alsın.
Alışverişi internetten yapsın nişan olduğu gün verilir bizim burda takılar arasın da bu da erkek tarafından geline hediye denilir. Veya ev oturmasına gidilir kız tarafına gidilir o zaman verilirKızlar kardeşim 2 ay sonra evleniyor
Nişan bohçası almaya gelin gidermi
Birde 2 saat uzaklıkta erkek tarafı buraya gelsin alalım demişler böyle bişey varmı onların gelmesi gerekmiyomu
Geline kıyafet vs. Alımı da bu bohçanın içindemi oluyor yoksa ayrıyettenmi çıkılıyor
Kimler geliyor bu alışverişlere ?