Nişan bohçası

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elusns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
26
10
3
25
Kayınvalide annemle konuşurken, bohça hazırlamayı istemediğini hissettirdi.Annem az ve öz de olsa yapılsın istiyordu fakat karşı taraftan bu tarz bir konuşma gelince biraz kırıldı gibi.
Bence bohça hiç gerekli değil ama kız tarafının düşüncesini sorup öğrenmeden bu şekilde konuşması sizce biraz nezaketsizce değil mi?
En son hazırlayalım demiş ama açıkçası hiç istemiyorum artık.bu süreçten geçmiş birileri kibarca görüşlerini belirtirse sevinirim.

Benim annem de bohça vs istemediğimizi açık açık söyledi ama kayınvalidem hevesinin olduğunu, ufak tefek bir şeyler hazırlayacağını, karşılık beklemediğini söylemişti. İsteme ve nişanım aynı gün oldu ve o gün gelirlerken getirmişlerdi. Biz de onlara karşılık olarak biraz bir şeyler hazırlayıp götürmüştük. Sizin anneler görüşmedi mi açık açık?

Kayınvalidenizin yaklaşımı yanlış ama bence de çok gereksiz Ben istemediğimi söylemiştim :) ona harcanan parayla başka bir ihtiyacınızı almak daha mantıklı.
Kırmadan bunu açıkca ifade edebilirsiniz diye düşünüyorum

Annenizle konuşun bu anneleri ilgilendiren bir konu değil. Hem müstakbel eşimin anası niye benim giyeceğim don - memeliği alsın ki..

Benim kayınvalidem de kendi kötü anıları olduğu için bohça yapmak istemedi. Annem de saygı duydu ve yapmadık. Bana da gereksiz geliyor işim aslı. Kötü anıları geçmiş olacak ki şimdi kızına yapacakmış bohça. Karşı taraf yapacak diye. Bence burda baskın olmak lazım istiyorsan söyle sonra içinde kalmasın. Ben az yüzgöz olunması taraftarıyım o yüzden olmaması çok iyi olmuş

Bohça da ille de gecelik ya da iç çamaşırı takımı olmaz ki
Ne olursa olsun bohçalamaya gerek yok
İhtiyacın ne varsa alırsın
Gösteriş için değil ihtiyacın ölçüsünde
Bohça olunca özenilir lüxe kaçılır
gerekli gereksiz masraf gösteriş
Nişan bohçasındkileri gelin damat fark etmez kullanılmaz genelde
Bu bohça olayının
Böyle bir laneti de var:)

Bencede yani zaten iki giyilir yıkanır çöp olur birde düşünsene ördekli kalpli çamaşırlar koyuluyormud öyle yapayım ya ben damada fikir verdi konu bana .Tatlı giyinelim tatlı konuşalım derim olmazmi .Şaka bir yana çul çaput ya gönül koyacak birşey yok sanki evde giyecek çamaşırı yok kimsenin

Sadece çamaşır konmuyor ki ben yapmadım ama yapan arkadaşlarımın bohçasınsa -hepsi iyi marka piyasanın- makyaj seti, parfüm, çanta, dış giyim 2 takım, ayakkabı, don olayıda yine bi markanın setiydi bunlara ek nevresim vs ama onlarda şık gelinin seçtiği şeylerden oluşuyodu. Eski usul patik yazma kalmadı artık

bunu Google'dan buldum bu tarzdı içerik öyle diyim

Eklentiler

• IMG_3532.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 78
Vay bak sen niye baştan yazmadı kimse ben niye bohça istemedim şimdi gidip konu açıyorum .Genede bence bir şekilde kız yada erkek beraber birbirine alsın geçsin illa şart ise .Ne bileyim ne kadar kaliteli şeyler olsa bile bunu sorun yapmamak daha iyi bence .Neyse ben derdime yanayım kocama şimdi üç bohcalik sipariş vereyimde internetten görsün gözüm açıldı

Ben yıllar önce evlendiğimde bohça istemedim o zaman bile bana saçma geliyordu.Benim donumdan,sütyenimden,çorabımdan geceliğimden kime ne? Gider kendim alır koyarım yani gereksiz masraf kim çeyizdeki eşyaları uzun zaman severek kullanmış????

Bizde karşılıklı bohça istemediğimizi belirttik( not )erkek tarafıyım
Kız annesi istemedi ben ufak tefek şeyler almıştım verdim, sadece kıza, aileye değil

Bin senelik sandıkta saklanmış şeyleri koymuyorlar genelde hatta valizlere konuyor süsleniyor vs ciddi para dökülüyor yani
Herhangi tarafın istememesi bu açıdanda normal, bohça yapınca o bohçalar eve geliyor açılıyor bakılıyor falan düşün millet böyle yaparken bohçadan patik, yün yelek çıktığını asddhahga

Ay yeminle öyle yapcam damada çorap mendil patik koyacağım dur sen yün yelek iyi fikir birde naftalinli kokulu antika ama bohcayi içinde hazine var gibi yapacağım kayinvalideyi de düşündüm ama yazmiycam buraya Benim kız evlenirken baya gülücez desene.Saka bir tarafa isteyen yapsın istemeyen yapmaz gönüllü olmak lazım içinden gelerek yapıyorsa da konu sahibinin yerinde olsam bunun için arayı açmam.Esya en nihayetinde sonuçta eşya yani vadesi var mal değil mülk değil .Kendi verir kararını

Bu da saçma. Sen şimdiye kadar kaliteli bir şeyler alamamışsındır, yeni gelin olacaksın bari üstün başın düzgün olsun der gibi…

Yıl 2025 ne bohçası artık.
Zaten bohça denen saçmalığın içindeki her şeyi siz evlenirken alacaksınız. Çul çaput için huzursuzluk çıkarmak mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…