• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan düğün..

brcubrcu0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2022
3.023
1.675
63
32
Arkadaşlar merhaba
Evlenirken kız tarafının erkek tarafından istediği altınlar nişanda mı yapılır düğünde mi? (İstediği derken , biz sizin gücünüz neye yetiyorsa tarzı söyleriz genelde). Maalesef bizim bölgede altın adeti hala devam etmekte , sevmediğim olaylar olduğu için hiçbir bilgim yok. Sizin süreçler nasıl ilerledi?
Bana kalsa bi yüzük, bi nikah kafi . Çok daha mutlu olurum . Ama maalesef büyüdüğüm öevre yaşadığım yer bunlara pek uygun değil. Düğün süreci herkes için stres sıkıntı mı demek ?
Ben sıkıntılı bir süreç geçiriyorum evlilik aşamasında . Ailem memnun değil bu evlilşkten . Sadece saygı duymaya çalışıyorlar . Çok fazla üzüldüğüm süreçler geçirdim, bir arkadaşım şey demişti “çoğu kadın evlenirken bu sıkıntıları yaşıyor pek rahat rahat evlenen yok ki “ demişti. Bence öyle değil ama. Sizce? Şu süreçler bir an önce bitsin biz evimize gidelim modundayım resmen . En az hasarla atlatmak için araştırmak istedim. Aileme pek bi şey sormak istemiyorum. Aslında içim sıkılıyor biraz da sizfen güzel şeyler duymak için açtım konuyu :/ evlilik süreçleri bu şekilde sıkıntılı geçip sonra geçti gitti diyenleriniz var mı? Bu arada sıkıntılı geçme nedeni maddi değil…

Yorumlayan arkadaşlarıma teşekkürler

Altından ziyade aileniz neden memmun değil bu evlilikten ?bu önemli

öncelikle ailen neden istemiyor bir sebebi olmali sonra hakli cikmasinlar .. hic bir anne baba evladinin kotulugunu istemez. Altina gelince ( sacma sapan adetler )dugunde takilir benim bildigim.
Bi sağlık sorunu var , taktıkları mesele o. Daha doğrusu üzülğyorlar. Baya üzülğyorlar. Haliyle böyle yapmalarına üzülğyorum bende. Başka bir sorun yok

Bi sağlık sorunu var , taktıkları mesele o. Daha doğrusu üzülğyorlar. Baya üzülğyorlar. Haliyle böyle yapmalarına üzülğyorum bende. Başka bir sorun yok

Durun tahmine diyorum diyabet miydi? Siz habire adam diyabetli evlensem mi konusu acan uye misiniz yoksam, o asamalari acip simdi de ailem istemiyora geldiyseniz bravo :KK51:

Geçmiş olsun.
Altın nişanda da takılır düğünde de buna takacak taraf karar verir. Umarım mutlu olursunuz. Bu arada hayır her düğün hazırlığında böyle kargaşa olmuyor arkadaşınız yanılıyor

Durun tahmine diyorum diyabet miydi? Siz habire adam diyabetli evlensem mi konusu acan uye misiniz yoksam, o asamalari acip simdi de ailem istemiyora geldiyseniz bravo :KK51:
Bu konuyu bir kez açtım ve hiçbir şekilde “diyabetli,evlensem mi” gibi bir sorum olmadı. Gerçekten bu şekilde yorum yapacaksanız hiç yapmayın gerçekten. Sadece rica ediyorum. İyi akşamlar

Sizin daha düğün olmadı mı ya Eylül gibi diyordunuz?

Düğün arefesinde stresli olmak doğal ama her düğün sıkıntılı, sancılı geçecek diye bir ayet inmemiş..

Takıya gelince düğününüz zaten yakın bildiğim kadarıyla bu zamana kadar beklediler ise düğünde takacaklardır.

Son düzenleme:
Sizin daha düğün olmadı mı ya Eylül gibi diyordunuz?

Düğün arefesinde stresli olmak doğal ama her düğün sıkıntılı, sancılı geçecek diye bir ayet inmemiş..

Takıya gelince düşününüz zaten yakın bildiğim kadarıyla bu zamana kadar beklediler ise düğünde takacaklardır.
Evet ama sıkıntılı süreçler yaşayınca erteledik , kasımın ilk haftası nişan olacak . Aralıkta nikah yapcağız tayin durumum için düğünden önce nikah.

Evet ama sıkıntılı süreçler yaşayınca erteledik , kasımın ilk haftası nişan olacak . Aralıkta nikah yapcağız tayin durumum için düğünden önce nikah.
Sıkıntı çıkıp erteleniyorsa vardır bir hayır. Bazen hayat çok zorlamamamızı söyler o yüzden iyi tartıp düşünün, hızlı karar vermeyin..

Siz nerelisiniz neden bu kadar altına düğüne takıntılılar evleneceğiniz kişi nereli onun ailesi ne düşünüyor bu konularda

Bu konuyu bir kez açtım ve hiçbir şekilde “diyabetli,evlensem mi” gibi bir sorum olmadı. Gerçekten bu şekilde yorum yapacaksanız hiç yapmayın gerçekten. Sadece rica ediyorum. İyi akşamlar

Bak Burcucum sana bir sır vereyim geçen konuna da bu konuyu daha önce açmadın mı yazdım sen de yine böyle şeyler yazdın ya, belki de farklı nickler seçmelisin. Tüm aldığın nickler burcucuk varyasyonlları ne bileyim Çölün Kara Fırtınası veya Ateş Kız falan olmayıdene ben de bir daha seni tanıyamayayım sdhdsgdfdffd

Arkadaşlar merhaba
Evlenirken kız tarafının erkek tarafından istediği altınlar nişanda mı yapılır düğünde mi? (İstediği derken , biz sizin gücünüz neye yetiyorsa tarzı söyleriz genelde). Maalesef bizim bölgede altın adeti hala devam etmekte , sevmediğim olaylar olduğu için hiçbir bilgim yok. Sizin süreçler nasıl ilerledi?
Bana kalsa bi yüzük, bi nikah kafi . Çok daha mutlu olurum . Ama maalesef büyüdüğüm öevre yaşadığım yer bunlara pek uygun değil. Düğün süreci herkes için stres sıkıntı mı demek ?
Ben sıkıntılı bir süreç geçiriyorum evlilik aşamasında . Ailem memnun değil bu evlilşkten . Sadece saygı duymaya çalışıyorlar . Çok fazla üzüldüğüm süreçler geçirdim, bir arkadaşım şey demişti “çoğu kadın evlenirken bu sıkıntıları yaşıyor pek rahat rahat evlenen yok ki “ demişti. Bence öyle değil ama. Sizce? Şu süreçler bir an önce bitsin biz evimize gidelim modundayım resmen . En az hasarla atlatmak için araştırmak istedim. Aileme pek bi şey sormak istemiyorum. Aslında içim sıkılıyor biraz da sizfen güzel şeyler duymak için açtım konuyu :/ evlilik süreçleri bu şekilde sıkıntılı geçip sonra geçti gitti diyenleriniz var mı? Bu arada sıkıntılı geçme nedeni maddi değil…

Şimdi bana nişanda set taktılar düğünde başka bi set daha ve bilezik taktılar. Eltime de nişanda düğünde takılacak zincir küpe bilezik takıldı. Düğünde üstüne eklenecek. O erkek tarafına kalmış bişey.

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle ben doguluyum ve bizde de o altin isteme adeti var. Abilerim evlenirken altınları almak için çok zorlanmıştik krediler falan. Bana çok çirkin geliyor2. Ben evlenirken kendi ailemle konuştum ve kesinlikle bu konunun açılmasını istemiyorum dedim. Bu konuda çok nettim. Bizim de buralarda o adet var ama birinin de dur demesi lazım. Bana da aptalsın sen diyenler de çok oldu ama içim rahat . Ne kimseyi gererim ne de geeilirim

Back
X