merhaba kızlar:))üniversite bitsin işe gireyim askere gitsin iş bulsun derken hepsi oldu çok şükür sırada artık isteme-nişan ve düğün var:)
ben henüz bir evlenme teklifi almadım ama bu yaz bekliyorum temmuz ağustos gibi:)şimdi size şunu sorucam ben öğretmenim ve eş durumunda gelebilicem ancak seneye olucak düğün sizce isteme olayı ve nişan ile düğün arası 1 yıl uzun bir süre mi? evlenme teklifi aldıktan sonra istemeyi seneye bırakalım denmez herhalde değil mi çok ayıp olur
merhaba kızlar:))üniversite bitsin işe gireyim askere gitsin iş bulsun derken hepsi oldu çok şükür sırada artık isteme-nişan ve düğün var:)
ben henüz bir evlenme teklifi almadım ama bu yaz bekliyorum temmuz ağustos gibi:)şimdi size şunu sorucam ben öğretmenim ve eş durumunda gelebilicem ancak seneye olucak düğün sizce isteme olayı ve nişan ile düğün arası 1 yıl uzun bir süre mi? evlenme teklifi aldıktan sonra istemeyi seneye bırakalım denmez herhalde değil mi çok ayıp olur
en ideal 1yıl canım ..
mutlu ol insallahhhh .. :123:
Bende bu tarz bir konu açmıştım. Üstelik evlenme teklifimi de 2 sene önce almıştım. Geçen sene söz istemiştik askerliği askıda diye babam izin vermemişti. Hemen gidemedi, 1 sene girdi araya gittiğinde gelmesiyle 1,5 sene geçti derken 1,5 ay içinde yani yarın 1 hafta olacak isteme, pazar günü de nişanımız oldu.
Bana kendi ailem çok sıkıntı yaşattı mesela, teyzemlerin zorla mekan tutturdukları yetmezmiş gibi, bir de araba süslenmesine takıldılar, ben nişan istemiyorum dedikçe herşeyi tam teşekkül istediler, korna ya bile bastırmadım.
İstemediğimi idrak edemediler bir türlü, benim ne istediğimi hiç önemsemediler. Ben değilde kendileri nişanlanıyor sanki, özgür irade diye bişey yok. Nişanlanan benim ama bana ne istediğimi soran olmadı.
Şimdi bu aranın uzun olduğunu düşününce sıkıntılar yaşanmaya devam edecek gibi görünüyor. Çünkü benim haddime düşmez diye düşünmüyor hiç biri. Çareyi mecburen yüz göz olmamakta buluyorum.. Erkek arkadaşımın babası düğünü konuşmak için geldiğinde kimseyi çağırmayacağım eve, babam ve babası yalnız konuşsunlar kimse karışamasın..
Mecburiyetler ne yazık ki, hani uzun ama yapacak bişey yok. Benim babam da sözlersem 6 ay içinde evlendiririm diyordu şimdi en güzel ay Nisan diyor :)
10 ay var bu ayla beraber..
Yani istemenin, nişanın ne zaman olduğu pek düşünülmüyor iş icraata geldiğinde, siz Sonbahar da isteme ve Nişanı yapın bence, bi başlayın gerisi gelecektir Allahın izniyle.
ayy ebnımde tam 10 ay var ... düğündaş olacağız desene...
bu arada bence 1 sene çokta uzun değil ama tabi imkan varsa daha kısa tutmak daha iyidir
benim eş durumu atamam olucak seneye ağustosta ama gelir miyim gelmez miyim onu bilmiyorum ama daha fazla da beklemek istemiyorum yani seneye temmuz sonu ağustos başında düğün yapmak istiyorum ben atanırsam eş durumundan şahane olur yok atanamazsam napayım yapıcak bir şey yok,durum böyle yani annemde 2016yı bekleyin diyo ama ne farkedicekki gelemezsem gene gelemicem hem zaten öncesi baya uzun daha da uzun tuttukça bu işler ciddi yani sevgilide olduğun gibi olmuyosunki işin içine para mevzusu giriyo,aile giriyo sonra belli bir yaşa gelmişsin ayrı kalmak zor geliyo yani seneye çok ideal ama nişan ne zaman olur bilmiyorum,konuşmuyoruzda sırlar dünyasında gibiyiz nişan içinama tüm ev eşyalarını aldık,kına düğün yapıldı balayına bile çıkıldı yani bütçe hesaplamalarında ama sadece nişanın tarihi konuşulmadı aramızda onu da ben açmak istemiyorum teklifi çünkü beklemediğim anda yapsın diye o da sanırım bunu hissettiği için bir şey demiyo çok heycanlı yani
Valla evlilik işleri zor işler flörte benzemiyor. Biz de şimdi nişanlıyız ama daha bir fark göremedik babam yabancı hala nişanlıma, belki de ben niye verdim kızımı? Kim bu çocuk diyordur..
Bizim içinde zaman lazım, görüşüp ısınmaları lazım birbirlerine ama nasıl olacak bilmiyorum? Annem yok benim, babam sırf evde hanım yok diye ben sözlersem bekletmem, 6 ay içinde düğün yaparım diyordu eskiden, şimdi bekletiyor ama gidip gelmesine ne diyecek bilemiyorum? O da olmayınca nişanlım ve babam arasında mesafe olacak ve nişanlandık mı? Flört mü ayırt edemeyeceğiz.
Buraya yazdıklarını okuyunca sanki kendim yazmış gibi hissettim gene afaganlar bastı beniKasımda askere gidicek erkek arkdaşım kısa dönem 3 yıldır birlikteyz istiyoruzki askere gitmeden tanışılsın bi söz nişan olsun resmiyete dökülsün artık hersey kaçak göçek olsun itemiyoruz çünkü artık ama ablam babam askere gitmeden nişan yapmaz dedi . Benim de annem yok evde babam abimle yaşıyorumm acayip stresliyim nası sölicem neler olcak kestiremiyorum bile bnim babamda snenki gibi off offfff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?