Nişan için tatil iptal edilir mi ?

Merhaba herkese
Yine sorunlu ailemin sorunlu tavırları yüzünden canım sıkkın
Biz tatil planı yaptık taa yaz başında yer ayırdık alışveriş şu bu yani sadece tarihi bekliyoruz
Eşim özel sektörde yıllık iznini kullanacak iş yerine de tarihi vermiş başka seçeneğimiz zamanınız yok okul açılıyor hemen sonrasında
Her şeyi geçtim rezervasyon yaptığımız yerlere para gönderdik

Neyse kızkardeşim de görüştüğü çocukla nişan yapma kararı almış ve bana tavır aldı neden iptal etmiyormuşum falan

Siz olsanız ne yaparsınız ne dersiniz yeminle tükendim ?
Söylenmesi gereken ne varsa söyledim ona rağmen laf işitiyorum diğerleri de (annem ablam) alkış tutuyor :KK43:
(Bizimki planlı bir tatil selimin de başka günü yok yılda bi kere tatil yapıyor adam,kardeşim için gitmeyiver diyemem sen nişanı ertele ara tatilde yap vs vs dedim)
Burada siz haklısınız, yerinizde olsam tatiline giderim planlı programlı onların ayak uydurması gerekiyordu. İnsanlar zaten zor şartlarda çalışıyor eşimin yıllık iznini kimse için çöp etmem tabi paramı da.

Merhaba herkese
Biz tatil planı yaptık taa yaz başında yer ayırdık alışveriş şu bu yani sadece tarihi bekliyoruz
Eşim özel sektörde yıllık iznini kullanacak iş yerine de tarihi vermiş başka seçeneğimiz zamanınız yok okul açılıyor hemen sonrasında

Neyse kızkardeşim de görüştüğü çocukla nişan yapma kararı almış ve bana tavır aldı neden iptal etmiyormuşum falan

Söylenmesi gereken ne varsa söyledim ona rağmen laf işitiyorum diğerleri de (annem ablam) alkış tutuyor :KK43:
(Bizimki planlı bir tatil selimin de başka günü yok yılda bi kere tatil yapıyor adam,kardeşim için gitmeyiver diyemem sen nişanı ertele ara tatilde yap vs vs dedim)
3 kızkardeşiz. Ablam yada kızkardeşim bu yüzden nişanıma gelmese üzülürdüm AMA daha salon tutulmamış kafadan bir tarih belirlenmiş. 1 hafta sonraya alırdım hemde hiç düşünmeden. Çünkü ablamın yada kızkardeşimi gerçekten yanımda istiyorsam imkan yaratırdım. Düğün olsa pekala siz tatili erteleyin ama nişan(hatta ilk adımsa söz oluyor) Yani bu.

Bizde ablamın nişanı için tatilimizin son 2 günü önceden bitirip dönmüştük biz tatildeyken tam gününe karar verdiler
Hatta geldik duş aldık gittik kuaföre bile yetişemedim ama evdeydi nişan
Biz gittikten 2 gün sonra planlıyor ama o da sözde yani kesin olup olmayacağı bile belli değil şimdi tatilimi iptal etsem gitmesem ve o da aaa biz vazgeçtik derse olan bize en çok da eşime olacak :KK43:

Bu tavırlar hep aşırı yumuşak taviz veren karakterlerin başına gelir maalesef . Benim ailem bilirki ben o nişana asla katılmam. Ona göre ya gün alır ya da laf etmez. İyi niyetiniz suistimal ediliyor
Kesinlikle biliyorum da farkındayım da
Ama onlar gibi olamıyorum ne yapayım
Gerçekten açıklama yapıyorum her defasında :(
Mecburmuşum gibi

Gerçekten açıklama yapıyorum her defasında :KK43:
Mecburmuşum gibi

Sizi karakteriniz dışına çıkaramam, ne desek diyemezsiniz . Sadece unutmayın kurduğunuz ailenin huzuru doğduğunuzdan daha mühim

Kesinlikle aynı fikirdeyim ama kardeşim sağolsun damat tarafına uyuyor
Onların ablası eve dönecekmiş o gitmeden yapmaya çalışıyorlarmış 🤷🏻‍♀️

Damat tarafında sıkıntı çıkmış işte, yine ablanın tatili çakıştığı için takvimi kendilerine göre ayarlamaya çalışıyorlar.

Ablanın tatili kıymetli de sizinki kıymetsiz mi?

Kız tarafı biraz ağır olmalı, ailenizle konuşun ilerde ortak tarihte uzlaşsınlar. Kardeşiniz bu işleri basit görüyor ama şimdiden kız tarafını ezeriz imajı verdirirse ileride onun için çok sıkıntı olur, üstüne giderler.

Biz gittikten 2 gün sonra planlıyor ama o da sözde yani kesin olup olmayacağı bile belli değil şimdi tatilimi iptal etsem gitmesem ve o da aaa biz vazgeçtik derse olan bize en çok da eşime olacak :KK43:
Hayır ya onun size uyması lazım sizinki belli sonuçta. Görümcesine gün uyduran kardeşine de uydurur. Hiç alttan alma yukarıda bir üye demiş iyi niyetiniz suistimal ediliyor diye harbiden öyle. Görümcem alınmasın ama kardeşim ailesiyle yaptığı planı bozsun oldu. Taviz vermeyin pekala herkese uygun bir gün seçilebilirdi.

En çok da eşim :) inanın adam eve geldiğinde zar zor çayını içiyor bitik bir vaziyette geliyor tatilde dinlenirim denize girerim deyip duruyor sürekli
Şimdi ona aaa gitmeyelim kalsın diyemem :KK43:
Yani ben 2 çocuklu evden çalışan bir anneyim,nispeten rahatım dışarda çalışan insanlara nazaran ama ben bile gün sayıyorum tatile gideceğim zaman.
Bu sebeple hafife alamıyorum tatil planını,gayet hak veririm ertelemezseniz. Sanki siz özellikle o tarihe bile isteye almışsınız gibi muamele edilmesi tuhaf,sonucta en başında belliymiş.

Sizin tatilinizin olduğunu bile bile günü öyle ayarladılarsa tatilimi değiştirmem kusura bakmasınlar bir hafta önce ya da sonra yapsınlar
Damadın ablası gidicekmiş o zaman o planını değiştirsin

Bence bu durum kardeşiniz ile ne kadar yakın olup olmadığınız ile çok alakalı.

Anlatiminizdan kardeş değil de sanki bir arkadaştan bahsediyor gibi bir enerji aldım. Demek ki can ciğer kuzu sarması değilsiniz bu kardeşiniz ile ama ya o daha yakin görüyor sizi ya da dediğiniz gibi umursamaz yapısı var siz de ondan böyle düşünüyorsunuz, hangisi olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.

Ben de eğer tatil yeriniz ile eviniz çok uzak değilse sızın dahil olup sonra tatile devam etmenizi önerebilirim gününe bağlı olarak.

Aksi durumda zor izin alabiliyor vs biraz bence itici duruyor, bunu söyleyen arkadaşlar da oluyor birilerine duyuyoruz ne hikmetse başka şeye vakitleri oluyor o kişilerin hep, insan görüyor.

İnsan bunu genelde çok yakın artık hissetmediğine bahane olarak söyler, izindense paranın verilmiş olması bu alım gücü sorunu sırasında daha geçerli bir neden gibi geliyor bana. Karar sizin.

Para senden önemli mi derse de, toplam şu kadar tuttu ablacım, madem önemli değil bana iletirsin olur mu diyin.

Gerçekten açıklama yapıyorum her defasında :KK43:
Mecburmuşum gibi
Sorunda bu zaten sizi manipüle edebiliyorlar. Ben bircok konuda katıyımdir bu durumda ya bana uyarlar yada gitmezsem cesaret edip yüzüme söylemezler.
Hiç tanımadığı gorumcesine incelik yapiyor yaranmak için ama ablasını zor durumda bırakabiliyor eniştesine karşı. Size o değeri verseydi kimse kusura bakmasın ablam o tarihte yok nişan olmaz derdi.

Merhaba herkese

asla yapma tabiki iptalini. para kolay kazanılmıyor bu devirde.
kardesının de ne bu acelesi?
nısanlısı asker bile olsa öh yanii

Sizin katılmanız kardeşiniz için önemliyse bi zahmet 1-2 hafta erteleyecek veya öne alacak. Fedakarlıksa fedakarlığı o neden yapmıyor ki?
Kardeşiniz size tatil ve iş yerinizden izin ayarlasın o zaman. Ödemesini de yapsın

Gerçekten açıklama yapıyorum her defasında :(
Mecburmuşum gibi

Bu küçüklükten gelen “uslu cici kız ol aman evladım” ın yan etkileri, ileride insanın başına cidden bela oluyor, kardeşinize de bulaşmış biraz.

Kısa zamanda organizasyon yapılıyor, tarihlerde çakışma olması çok normal. Siz durumunuzu belirtin, onlar ayarlasın.

Bir de dediğim gibi tarih çok yakın, nişan elbisesi nasıl ayarlanacak, takı nasıl alınacak, boş olan yer bulabilecekler mi, bütçe nasıl ayarlanacak? Bu iş sözde kalır gibi geliyor bana.

İptal ederseniz sadece sözde kalmasına hazır olun, kimse paranız yandığı için özür de dilemeyecek, iptal etmenizi kesinlikle önermiyorum.

Damadın ablası abla da siz bostan korkuluğu musunuz 🙄 tatili iptal etmeyin. Sizi yanında isteyen ayarlasın. Bu zamanda tatil planlamak kolay mı dünyanın parası, yazık eşinizin de tatili kısıtlıymış.

Üç gün önce yapıversin siz de katılır ertesi gün tatile çıkarsınız. Tüm sene çalışmışsınız, hem paranız hem hayalleriniz uçup gidecek. Bence değmez. Madem sevgilisinin ablalarına göre tarih seçiyor, benim için de üç dört gün öne çek dersiniz. Haaa yok derse siz üste çıkın, onun ablaları kıymetli ben değilim diye. Fırsat vermeyin ailenize:))

Back
X