Merhaba canim.dualarina amin. Benim de ayni durum basima geldi ve baska yasayan olursa diye bilgilendirme amacli bir yazi paulastim. Br onceki sayfada benim yazimi bulacaksin ya da isyersen senin icin alta kopyalayim
Buyuk ihtimalle ovulasyon kanamasidir bu. Bu gunleri degerlendirmeye bak surpriz bir hamilelik olabilir. Daha onceki sayfalarda da konuyla ilgili ilk yszdiklarim vardi. Incele istersen.
Kolay gelsin canim...
Sevgili
nergizim,
berencim,
tutastem nazaysecim ve cevap veren veremeyen tum arkadaslarim tesekkur ederim.
Dun dr.a gittim.sayfayada girdim size yazayim diye ama internet problemliydi ne zaman yazsam gonderilmedi bi turlu.hat gidip geliyordu surekli.
Gelelim konuya. Dr.u aradim aaa oylemi cok guzel oldu tepkisi. Cok buyuk yumurta catlamalarinda boyle ovulasyon kanamasi olabilir 2-3 gun surer ama gelde bi bakalim dedi. Kist olma durumu da ilabiliyormus cunku.
Ben de gitmeden netten arastirdim bir yazi buldum. Sizinle de paylasayim belki ihtiyaci olan biri daha olur

Elhamdulillah kist yokmus.ignelerin etkisiyle iki yumurtsligimda da yumurta olusmus.dr dedi ki bu gunleri iyi degerlendirin

hamilelik ihtimali cok yuksek.yumurtalar masaallah cok guzel buyumus dedi.Rabbim bilir artik.hayirlisila saglikli imanli evlatlar nasib eder insallah cumle isteyenlerle birlikte bize de insallah
Buldugum yazi soyle:
Bu lekelenme tarzındaki kanamalar östrojen hormon düzeyindeki ani değişikliklerin rahim üzerine yansımasıdır. Tabii ki bu ara kanamalar veya lekelenmeler başka sebeplerle de olabilir. Rahim içi polip, rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, miyom gibi hastalıklarında bir belirtisi olabileceği için mutlaka doktorunuz tarafından kontrol edilmeli ve eğer gösterilebilir bir sebep saptanmazsa bu lekelenmeler yumurtlama belirtisi olarak kabul edilebilir.
Bazen de bu tip kanamalar bütün ay boyunca düzensiz bir şekilde görülebilir. Bu durum genellikle düzensiz hormon üretimine bağlı olarak rahim içi zarının düzensiz uyarılmasında görülür. Eğer bir organik sebep saptanamıyorsa o zaman bu düzensiz kanamalar az önce bahsettiğim gibi bir yumurtlama belirtisi değil, aksine yumurtlamada bir problem olduğunun göstergesi olabilir.