- 5 Mayıs 2025
- 48
- 28
- 3
- 30
Canım öncelikle çok geçmiş olsun yaşadığın doktor sıkıntısı için çok üzüldüm. Malesef sağlık konusunda en önemli şey işini bilen ve hakkıyla yapan doktora denk gelmek. Kesinlikle 2. 3. Doktora görün farklı kişilerden fikir almak, gerçekten çok önemli. Modunu bir doktorun lafına göre düşürme insan bazen bir üslup, bir tavır yüzünden psikolojisini alt üst edebiliyor haklısın fakat gerçekten bu devirde iyi bir doktor bulmak tamamen şans. Hsg işleminden sonra inşallah güzel haberlerini alırız. Yumurtlama kimisinde geç olur ya da geç döllenme olur bunu doktorun bilmesi lazım. Benim başımdan geçen bir olayı kısaca anlatayım doktorun önemi ile ilgili. Ben karın ağrısı şikayetleri ile doktor doktor gezerken bulunduğum şekilde çok bilinen bir hastanede bu adet ağrısıdır diyip beni gönderen profesör bile gördüm ya da yanlış tanı yüzünden aylarca ilaç kullandırıp benimde şuan karnım ağrıyor diyen doktorla karşılaştım. Sonrasında 21 günde 3 kere tekrarlanan ciddi ince bağırsak ameliyatları geçirecek kadar durumumun kötü olduğunu öğrendik. O yüzden doktorlara malesef inancım azaldı tek bir yerle asla ilerlemiyorum olumlu da olumsuz da olsa görüşmelerim tekrar tekrar farklı kişiler muhakkak görünüyorum. Moralini yüksek tutmaya bak hsg için araştırmalarım sonucunda da şehir dışından Cevat Bayrağa gitmiştim belki senin için de öneri olabilir. Amh gebelik için yeterliyse (ki kalitesi en önemlisi), tüplerinde inşallah açıksa sorun yoksa bebiş olacaktırArkadaşlar ben geçen gün yumurtlama takibinde oldum. Dedim ki eşim de ben de herşeye baktıralım, bir sorun yok dediklerinde içimiz rahat artık akışa bırakalım. Hani boşa kürek de çekmeyelim amacıyla... Umudum da o yöndeydi açıkcası. Evet eşimin sperm sonuçları çok iyi çıktı. Ama bende doktor farklı konuştu. Adetimin 14.günündeyken baktı ki, bir tane yumurtam var ama 13mm dedi çok küçük dedi. Bu gelişmez daha dedi. Sonra hafif pcos görünümü de var, yumurta tembelliği de olabilir, anovulasyon da olabilir vs vs... bir sürü kötü şey sıraladıSonra dedi amh testi ile hsg yaptır, sonuçlarını bana getir öyle değerlendirelim. Hiç demedi yani 2 gün sonra gel yine bakalım yumurtana. Öylece kaldı... O gün bu gündür ben yine karaları bağladım, yine kafama taktım bu işi... AMH testi verdim ama rahim kalın olduğu için hsg bir sonraki aya kaldı. Tabi ben yine de değerlendirmeye devam ediyorum ama doktor öyle söyleyince bütün modum düştü, o kadar kötüyüm ki. Hiç böyle deneyimi olan oldu mu? Benim döngüm normalde 30 gün o yüzden bazen 16 bazen de 18.günlerde yumurtladığım da olabiliyor çünkü adetimden 14 gün geriye saydığımda öyle olduğunu düşünüyorum. Gerçi testlerde hiçbir zaman koyu pik görmedim ama...