• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞAN SORUNUUUU..

kız annene sen de bi karar ver nişan töreni bize ait amacın ne senin diye.bi bahçe kiralayın sizde orada yapın nişanı yani her şey de damat tarafına yüklenmez ki.

zaten onlardan bişi istemiyor ki annem .. yeri bizimkiler tutucak, ikramlar falan. alyanslar zaten karşılıklı alınack. mesele ben sade sessiz sakin takılsın istemem ve annemin bunu anlamsız bulması. benim bu derdimi size yazmam . sözü yaptım evde illa nişanda bi mekanda mı olmalı ben mi sacma düşünüyorum.. bunu ayırt edebilmek için fikirlerinizi almaya calışıyorum

Eğer evde yaptığınızda yine söze gelen kişiler gelecekse hiç gerek yok ayni kalabalığı iki kere toplamaya.

Senin maddi durumun iyiyse nişanı dışarda da yapabilirsiniz bir kez evleniyoruz annen de her şey tam olsun hepsini yaşa istiyor ama içine sinmeyen hiç bir şeyi yapma bence bende söz ve nişanı bir ama kınayı salonda düşünüyorum takipteyim.
Ayrıca söz v nişan için erkek arkadaşımın durumu müsait değil demişsin ama zaten asıl bir oldu mu daha az masraf olur erkek arkadaşına takı daha az olur teferruatla ugraşmaz vs

ayrı Ayrı söz nişan yapmaya ne gerek var, gereksiz masraf ve telaşe. hem sözde yüzük takmadınızmı yza kadar yüzüksüz durcam diyosun. ille nişan yüzüğü ayrımı olcak ben çok gereksiz buluyorum

bizim yasadığımız şehirde akrabalarımız yok. babam memur ve 20 yıldır burda yaşıyoruz. akraba kıvamına gelmiş 4 aile var . sık sık görüştüğümüz onlar olsun yeter diyorum ama saçma düşünüyormusum gibi tavırla karşılaşıyorum annem tarafından. bunu nasıl çözücem bilemiyorum
Dediğin mantıklı zaten nişan için illa da salon olacak diye bişey yok artık herkes evinde takıyo yüzüğünü aileler ve yakınları çağırın 10-15 kişi Bi küçük pasta yaptırın tamam daha ne olsun. Ki olan da budur. Anneniz başkalarına mı özeniyo aklında mı kalmasın istiyo acaba:) mutluluklar

Ben büyük nisan yapmistim

Okadar pismanimkii gereksizz , en makulü Aile arasinda olanidir ..

Biz ekim sonu aileleri tanıştırdık Kasım ortası istemeye geldiler orda yüzükler takıldı 8 ay sonrada düğün oldu kına da nişan da yapmadım, zırt pırt toplanıp toplanıp dağılmaya gerek yok bence

Ben annenin derdini anlamadım, nișan kız tarafı yapar, maddi gücünüz varsa düșünülür

işte bende iki tarafta cok acılmadn kendi aramızda alyanslar takılsın istiyorum. ama ahh annem ahh işleri zorlaaştırıyo.. olmazmış öyle diyo. ne bileyim inanın bende hangisi dogru anlıyamadım.

Eh anneler dörtbaşı mamur olsun tabiri caizse kız kolayca verilmesin derdindeler de elalem ne diyecek diye zahmete girmeye gerek yok.
Gerçi ben düğün için de aynı düşüncelere sahibim. Belki de abormal olan benimdir.

15 agustosta sözlendim. söz törenimde ailemin yakın arkadaş ve eşleri erkek tarafının yakın akraba ve arkadaşları oldu. söz yüzüklerimiz takıldı ve birde söz kelepçem. o zamanda söz nişanı beraber yapacak ekonomik durumu yoktu sözlümün. şimdi ben büyük bi nişan istemiyrum. salon tutup eglence yapmak falan. annem salon olmalı söz evde oldu buda illa büyük olmalı falan diyince başta nişan yapmıcam alyanslar düğünde takılsın dedim. sırf eglence yapılmasın diye. biraz kalabalıktan bogulan bi yapım var da . şimdi nişan olmasını alyanslarımız takılsın diye istiyorum düğün yaza ve ben yaza kadar yüzüksüz kalmayalım istiyorum. neyse şimdi yine kendi aramızda bi kaç aile büyüğümüz ve ev halkıyla yapsak sizce cok mu saçma. yani illa kalabalık başımıza toplamamız şart mı. anneme bunu bi türlü anlatamıyorum... beni saçma düşünceli ve kararsız olarak nitelendiriyor annem... off nasıl yapmalıyım bilemiyorum..
Ben de tam senin gibi düşünüyordum kalabalığa nişanda hiç gerek yok bence de ve hele salon nişan için çok saçma geliyor bana.
Benim de sözde 10-15 kişi ancak vardık. Nişanı da yeşillikli kenarından dere geçen güzel bir lokantanın bahçesinde yaptım. Bahçenin süslemesini tamamen ben hazırlamıştım masaların örtüsüne sandalyelerin kurdalesine kadar. Ağaçlara tüller bağladım, mumlar astım dallarına. İki tarafa da 20 kişi davet edebilirsiniz dedim. Biraz geçti sayı ama idare ettim :P girişte dans müziğimiz çaldı, girip bir orda dans ettik. Gerisi de yemek sohbet muhabbet meyve, yüzükler ve pasta olarak bitti. Arkadan Fonda romantik parçalar çaldı.
Haziran olmasına rağmen dondurucu bir soğuk ve rüzgar çıkmasından başka herşey mükemmel olmuştu!
Nişan bence yakınlar arasında olmalı. Anneme de elalem tayfası nişan olmuş çağırmadınız aşkolsun falan demişler annem de "aile arasında yaptık düğüne mutlaka Bekleriz" dedi oldu bitti

zaten onlardan bişi istemiyor ki annem .. yeri bizimkiler tutucak, ikramlar falan. alyanslar zaten karşılıklı alınack. mesele ben sade sessiz sakin takılsın istemem ve annemin bunu anlamsız bulması. benim bu derdimi size yazmam . sözü yaptım evde illa nişanda bi mekanda mı olmalı ben mi sacma düşünüyorum.. bunu ayırt edebilmek için fikirlerinizi almaya calışıyorum
Yani bence evde yapılan bişey zaten ama son dönemlerde artık mekan tutulup yapılır oldu. Ne bileyim, madem anneniz isteyip karşılayacak boşverin yapsın

Back
X