• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan sürecinde biten bir hikaye

Herkese selamlar...

Benim basimdan büyük sorunlar geçti ve onlari dile getirmek ihtiyaci duyarak buraya yaziyorum.
23 yasindayim, 3 yil önce biriyle tanistim. Aramizda hersey güzel giderken aileler devreye girince bir takim sorunlar yasadim. 2 yil olunca, aileler tanismaya basladi (farkli sehirdele yasiyorlar ama). Neyse iste o dönemde sorun olmadi fakat durum ciddiye gidince sorunlar basladi. Onlar kastamonulu, biz corumluyuz. Hep bu gelenek farklariyla hep hep hep sorun cikti, ve iki aile birbirinden sogudu. Tabi bunlarda ister istemez beni ve sevgilimi etkiledi. Ben ailemi savundum, o kendi ailesini ve orda ipler kopmaya basladi. Sorunlar bu:
- Bizde kizin adi anilmadan önce hersey konusulur acik acik sonrada sorun cikmasin diye (altin konusu gibi). Bunlarda sözden sonra konusuluyormus, hatta dügünden önce bile.
- Altin konusunda da sorun cikti, onlar 5 burma yapariz dediler neyse onu gectim...
Iyi kötü, söz kesildi, 16 agustosta nisanim oldu, ama yine sorunlar yine tatsizliklar....
Annesi gelenlere dedi ki birsey takmayin. Bunun hesabini yapiyor.
Neyse, en son olay, annesi anneme sordu ki kiralik mi satin mi alinacak gelinlik diye?
O zaman annemin tepesi atti ve icindeki tuttugu herseyi annesine söyledi bu nasil bir soru diye falan derken ortalik yine karisti. Sevgilim de dedi ki sorar ne var bunda diye. Ben orda patladim. Aramiz bozuldu, annesi babasi gelip bizden bohcayi, nisanda takilan altinlari alip, bu is bitsin deyip, hersey alip gittiler.
Millet, ne olursa olsun, olayi düzeltmeye bakarken, bunlar isi hemen bitirmeye ugrastilar.
Sevgilim olacak adamda, herseye göz yumdu. Bir ay olacak bu is biteli ama hala konusuyoruz, kopamiyoruz, ona cok kizgin, öfkeli olsamda, vazgecemiyorum. Bana aptal dersiniz belki ama hiç kolay degil benim icin...
Ondan hariç basindan beri ailesi hic elini cebine koymayacak gibi durumlar yasadik (dugun salonunda dekor olmayacak dediler, az altin yapmak istediler, hep az masraf yapmaya calistilar, biz ortasini istememize ragmen)

Hepiniz unut, baska bir cagre yok diyeceksiniz, fakat yapamiyorum, cok fena canim yaniyor
Ben sanki dul veya cocugum var mis gibi bu muameleyi bastan gördüm ve hic hak etmedigim halde.. Cok sey yasadim ama konuyu fazla uzatmamak için biraz özetlemeye calistim ama daha çok konular var..... Öyle bana akil verecek, derdimi yanacak kimsem yok bu yüzden biraz olsun icimdekileri buraya dökmeyi istedim...

Bu arada konuyu okudumda gerçekten suç sizde annesi gelinlik satinmi kiralık mi olsun diye size sormus.. eee soracak tabi ne var bunda? ??? Ailesi bence gayet normal geldi bana siz sacmalamissiniz

BASKA COK OLAYLAR VAR DEDIM OFFFFF BIRIKIM VARDI BIRIKIM !!!!
Iyi de biz sizin yazdiginiz kadarini bilebiliriz.diger yasadiklarinizi nerden bilelim.siz ne yazdiysaniz biz ona yorum yapiyoruz. Ayrica buyuk harf kullanmak forum kurallarina aykiri diye biliyorum

Başka ne vardı anlatsana biraz. Biz konuda maddiyattan başka bişey göremedik, neler birikmiş say bakalım. Ama yalan söyleyenin dili yansın tamam mı?

dünyanın en normal sorusu gelinlik kiralık mı satılık mı olacak sorusu insanlar ona göre hesap kitap yapıyorlar.annen neye bu kadar sinirlendi ki? ayrıca gelinliği kiralamak sandığınız kadar aşağılık bir durum değil hatta bu devirde bence satın almak ahmakça :/

Cünkü çok uzun ondan anlatmadim. Büyük harfle yazdiysam kac defa ayni seyleri tekrarladim ve ayni yorumlar geliyor

ay ben sana sinir oldum yok dul gibi bilmemne.işin gücün var mı senin? varsa düğününün eksik kalan gördüğün yerleri kendin tamamla kimse sana düğün yapmak zorunda değil.ohh takı gelsin düğün yapsın sen nerenin prensesisin??

Cok sanslisin nisan atilsigi icin ama dul gibi demissin ya nisan attin nilck simdi kimse almaz seni diye onlari beklersin sen yi e yazik edersin kendine gostermisler iste yuzlerini nerden bulursunuz bu cimrileri anlamam cimriden kork canim abla tavsiyesi

ay ben sana sinir oldum yok dul gibi bilmemne.işin gücün var mı senin? varsa düğününün eksik kalan gördüğün yerleri kendin tamamla kimse sana düğün yapmak zorunda değil.ohh takı gelsin düğün yapsın sen nerenin prensesisin??
Sen kimsin de bana böyle konusuyorsun?

Sen kimsin de bana böyle konusuyorsun?

bir dost:KK62: bence gerçekten bu yazdıklarınla dışarıdan nasıl göründüğüne bir bak.sana doğruları söylüyorum.bunlar hayatın gerçekleri.aile kurmak bu değil.

annesinin prensesi

hep çok fazla şımartmaktan oluyo bunlar ona kalsa oturduğu evi satıp altın taktıracak

Anladığım su ki; siz adetlerinizden asla taviz vermek istemeyen bir tavır sergilemişsiniz.
Nişanlının annesinin her yaptığı size yanlış gelmiş. Sorsa kabahat sormasa kabahat.
Siz herşeyin doğrusunu bildiğinizden emin misiniz gerçekten?

bir konu nasil siliniyor? Bazilarin amaci belli
Konu silinmiyor. Uye olurken okumadiginiz kurallarda acikca yaziliyor.acilan konu silinemez. Yorum yazilmasini istemiyorsaniz konunuzun kapatilmasi icin bir moderatore mesaj atin. Saniyorum bu bolumun modu okypete

Hepinizin katkisina tesekkür ediyorum, sizlere kizmiyorum cünkü olaylar daha derin.

Özetlemek istedim cünkü o kadar sey gecti ki basimdan, anlatmaktan bile yoruldum.

Dul kadinlara karsi hiç bir seyim yok tam tersi... Kendimi ifade edemedim fransadan katiliyorum ve biraz zayiftir türkcem

Allah büyüktür, elbet bir cagresi bulunur... Kimse baskasinin yasadigini yargilayamaz cünkü bir tek o kisi bilir gerçekten ne yasadiklarini...

Benim amacim biraz olsun icimi dökmekti, ama olmadi.

Kendinize iyi bakin.

dünyanın en normal sorusu gelinlik kiralık mı satılık mı olacak sorusu insanlar ona göre hesap kitap yapıyorlar.annen neye bu kadar sinirlendi ki? ayrıca gelinliği kiralamak sandığınız kadar aşağılık bir durum değil hatta bu devirde bence satın almak ahmakça :/
Gelinlik Satilik ve kiralik arasinda 200 tl vardi esimde aldi onlarami birakcam dedi..aldik saticam cokda guzel:D ahmak biraz agir oldu sankii

Back
X