• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Takısı Hakkında

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
Selam yine ben:9:
Herhalde nişanlanana kadar 4835738495 tane konu açmış olurum:9:
Bu seferki sorum takılar hakkında. Dün erkek arkadaşım benden takı beğenmemi istedi. Normalde zaten takı kullanan biri değilim, alerjim olduğu için alışmamışım saat bile takamıyorum ama altına alerjim yok tabi ki:9: Şimdi ben onun alacağı şeyi her zaman takabileceğim bir tarzdan seçmek istiyorum ama onlar da ince ve ucuz. Nişanda bu tarz takı takılır mı sizce? Dün bana özellikle seç, beğen ben bir kaç gün içinde kuyumcuya giderim ama sonradan aileler laf söz etmesin ona göre dedi. İstiyorsan bilezik falan da olabilir dedi. Arkadaşım da kendi nişanında tarzına uygun ince bir şeyler aldırdı ve annesi bunlar ne böyle oyuncak gibi incecik demiş.

Kolye ve bileklik düşünüyorum, tarzlar böyle olabilir. Ya kolye ucu şeklinde ya da minik sallantıları olan bir kolye olacak. Şu 3 sıra olan renkli nazar boncuklu olanın tek sırası olabilir. En kötü ihtimalle inci setlerden seyrek dizilmiş olanı olabilir ama onu da her zaman takamam.

Ne diyorsunuz? Nişanında set falan değil de böyle günlük tarzda takı takılan var mı? Aileniz nasıl karşıladı ve?

$Ekran Resmi 2013-07-31 16.28.23.webp$Ekran Resmi 2013-07-31 16.25.14.webp$Ekran Resmi 2013-07-31 16.22.44.webp$Ekran Resmi 2013-07-31 16.23.04.webp$Ekran Resmi 2013-07-31 16.28.48.webp

Aile arasında mı olacak nişan? Canım çevre yorumları önemliyse gösterişli bişey tercih et her zaman takabileceğin şeyleri sonra alırsınız.

Aile arasında mı olacak nişan? Canım çevre yorumları önemliyse gösterişli bişey tercih et her zaman takabileceğin şeyleri sonra alırsınız.

Aile arasında evde olacak. Çevre yorumları benim için önemli değil ama kendisi özellikle "kimse bu mu takılmış, bu kadar mı takılmış demesin" dedi bana. Ailesi belki 1-2 bilezik takabilirler onu bilmiyorum ama erkek arkadaşımın alacağı şeyi hep takmak isterim..

Biri öyle bişey derse sende "ben sectim" dersin. Benim nisanim da aile arasında olmuştu resim eklediğin üç sıra kolye var ya ondan aldırdım birde bilelik onu taktılar. Nişanlım da saat takmişti. Bizde adetler biraz karıştı nişanda ;) herkes erkeğe saat takar bizde bana taktılar

Her zman takabileceğin şeyleri nişanlın sonra hediye alsın sana. Düşünme takamıyorum diye. Ben de hiç takı takmam ama kalınlarından 2set alındı. Birini gelinliğimle taktım, birini düğünde takı olark eşim taktı.
Nişanda da 2 bilezik bir kelepçe. Kelepçe çok şık düğünlere filan giderken takıyorum günlük kullanılmaz.
Sende öyle birşey yapabilirsin zaten anne baba bilezik takar, nişanlınla da güzel gösterişli bir kelepçe alabilirsiniz özel günlerde kullanırsın. Kıvır zıvır günlük şeyleri aldırma bencede.

Aile arasında evde olacak. Çevre yorumları benim için önemli değil ama kendisi özellikle "kimse bu mu takılmış, bu kadar mı takılmış demesin" dedi bana. Ailesi belki 1-2 bilezik takabilirler onu bilmiyorum ama erkek arkadaşımın alacağı şeyi hep takmak isterim..

Anladım tatlım. O zaman hoş tercihler yapmışsın. Şimdiden hayırlı olsun:16:

Anladım tatlım. O zaman hoş tercihler yapmışsın. Şimdiden hayırlı olsun:16:

İyide nişanın evde ya da salonda olması önemli değil ki. Takı işte ..Bırak alsınlar en güzelini, kalınını yatırım bunlar yatırım. Takmak zorunda değilsin yok hatıra kalsın diyosan da dediğim gibi al güzel bir kelepçe filan özel günlerde tak , sakla ..

düğün değilki bu nişan abartıya gerek yok ne beğeniyosan onu al bence
ailen yorum yapar mı sonuçta kızları seçiyo sen daha iyi bilirsin annene şimdiden söyle bence fikrini ne aldırmak istediğini o çevreyi daha iyi bilir ayrıca kimsenin de karışmaya hakkı yok takacak olan sizsiniz

bence öle günlük uyduruk şeylerden aldırma nişanın için gösterişli bişey olsun nişanlın yıldönümlerinde doğum gününde falan alır onlardan sonra istesende almaz haberin olsun bende kullanmam altın takı ama aldırdım sonuçta birikim niyetine ya ev alıcaz ya araba para olsa elde durmaz harcanır senin fotoğrafını paylaştıklarını bana bayramlarda doğum günümde falan almışlardı

İyide nişanın evde ya da salonda olması önemli değil ki. Takı işte ..Bırak alsınlar en güzelini, kalınını yatırım bunlar yatırım. Takmak zorunda değilsin yok hatıra kalsın diyosan da dediğim gibi al güzel bir kelepçe filan özel günlerde tak , sakla ..

O da öyle diyor ama özel günlerde takmalık bir şey istemiyorum ben. İnce fazla pahalı olmayan bileklik ve kolyem olsun hep takayım diyorum. Hatta şu ipli altın bilekliklerden bile aldırmayı düşündüm:9:

düğün değilki bu nişan abartıya gerek yok ne beğeniyosan onu al bence
ailen yorum yapar mı sonuçta kızları seçiyo sen daha iyi bilirsin annene şimdiden söyle bence fikrini ne aldırmak istediğini o çevreyi daha iyi bilir ayrıca kimsenin de karışmaya hakkı yok takacak olan sizsiniz

Annem yorum yapmazsa çatlar zaten onun dışında çevremizden gelen olmayacak dayımlar hariç. Annemle de anlaşmak mümkün değil sen bilirsin der iş biter bunu mu almışlar, bunları alacaklarına bi bilezik alsalarmış daha iyi olurmuş falan der muhakkak.

O da öyle diyor ama özel günlerde takmalık bir şey istemiyorum ben. İnce fazla pahalı olmayan bileklik ve kolyem olsun hep takayım diyorum. Hatta şu ipli altın bilekliklerden bile aldırmayı düşündüm:9:

Annem yorum yapmazsa çatlar zaten onun dışında çevremizden gelen olmayacak dayımlar hariç. Annemle de anlaşmak mümkün değil sen bilirsin der iş biter bunu mu almışlar, bunları alacaklarına bi bilezik alsalarmış daha iyi olurmuş falan der muhakkak.

Şekerim bırak ta o kolye bilekliklerini sonraki özel günlerinizde alsın..Doğum günün olacak, yıldönümleri şunlar bunlar o kadar çok hediye alacak zaman olacakki.Özel de takmak istemezsen bilezik en iyisi annen de haklı..Madem nişan ömür boyu saklanacak bir pırlanta tek taş alsın ya da almıştır heralde dimi? Bu arada kaç yaşındasın merak ettim de

Şekerim bırak ta o kolye bilekliklerini sonraki özel günlerinizde alsın..Doğum günün olacak, yıldönümleri şunlar bunlar o kadar çok hediye alacak zaman olacakki.Özel de takmak istemezsen bilezik en iyisi annen de haklı..Madem nişan ömür boyu saklanacak bir pırlanta tek taş alsın ya da almıştır heralde dimi? Bu arada kaç yaşındasın merak ettim de

Yok almadı ben tek taştan hoşlanmıyorum çünkü:9: Özellikle de söyledim sakın pırlanta falan alıp gelme diye. 29'uma girmeme çok az kaldı.
O zaman benim bir şey beğenmeme gerek yok kendileri alıp gelsinler ne düşünüyorlarsa:31:

Yok almadı ben tek taştan hoşlanmıyorum çünkü:9: Özellikle de söyledim sakın pırlanta falan alıp gelme diye. 29'uma girmeme çok az kaldı.
O zaman benim bir şey beğenmeme gerek yok kendileri alıp gelsinler ne düşünüyorlarsa:31:

:) Oyyyyy sana birşey diim mi ben de 32yim şuan, 30 da nişan düğün hepsi oldu. Ama insan sevmediği, istemediği şeyleri bile keşke isteseydim diyor sonradan. Benim de var tek taşım takmıyorum hala takılır eşim bi maaş gitti takmıyosun diye ama eminim olmasa içimde kalırdı. Sen de böyle düşün tabi son karar gene senin. İnce kolyeye bilekliklere sıra gelecek emin ol:1:
İllaki kendilerine bırakıcam dersen de gene çıtlat bilezik filan takarlar annenler heralde dersin.. sonra bu kadar mı benim değerimlere kadar geliyo konular insan psikolojisi işte...

Şahsen ben gösterişli ve şaşaalı şeylerden (set, kelepçe ne biliyim kalın ve süslü aklına hangi takı gelirse :) ) hiç hoşlanmam. Bence milletin ne dediği de önemli değil senin neyi beğendiğin önemli ama eğer karar veremiyorsan biraz daha araştır yine şık ve sade her daim kullanabileceğin birşeyler bulabilirsin. :34:

Hayırlısı olsun,Allah tamamına erdirsin.

Bence de bu takılar daha çok özel günlerde,yıldönümünde filan hediye edilecek gibi...

Naçizane tavsiyem,dönemlik değil ömürlük bir model düşünmen yönünde.
Şimdi tarzım değil dersin,moda olana yönelirsin ama 5-10 sene sonra takılmaz modeller olur.
Seçtiğin takılar daha çok moda olan ve hafif-günlük takılar.

Halbuki ben olsam başka bir nişana-düğüne-davete giderken takabileceğim daha ağır bir model seçerdim.
Bir de modası geçmeyecek klasik bir model alırdım ki nişan hatırası olarak hayat boyu,hatta yaşlanınca bile kullanabileyim.
Hatta kimbilir belki ileride kızıma veya gelinime takabileyim:)
Hep bu yaşta kalmayacaksın ve moda sürekli değişecek.
Misal geçen seneye kadar sarı altın takı takmak demodelikti,herkes beyaz takıyordu.Şimdi yine moda oldu.

$4958_64591-2%20copy.webp$imgsize.webp

Veya tria ve benzeri sadece pırlantalı modeller sade ve kullanışlı olur :

$imgsizeCAQRGXM0.webp

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun,Allah tamamına erdirsin.

Bence de bu takılar daha çok özel günlerde,yıldönümünde filan hediye edilecek gibi...

Naçizane tavsiyem,dönemlik değil ömürlük bir model düşünmen yönünde.
Şimdi tarzım değil dersin,moda olana yönelirsin ama 5-10 sene sonra takılmaz modeller olur.
Seçtiğin takılar daha çok moda olan ve hafif-günlük takılar.

Halbuki ben olsam başka bir nişana-düğüne-davete giderken takabileceğim daha ağır bir model seçerdim.
Bir de modası geçmeyecek klasik bir model alırdım ki nişan hatırası olarak hayat boyu,hatta yaşlanınca bile kullanabileyim.
Hatta kimbilir belki ileride kızıma veya gelinime takabileyim:)
Hep bu yaşta kalmayacaksın ve moda sürekli değişecek.
Misal geçen seneye kadar sarı altın takı takmak demodelikti,herkes beyaz takıyordu.Şimdi yine moda oldu.

Eki Görüntüle 768807 Eki Görüntüle 768808

Veya tria ve benzeri sadece pırlantalı modeller sade ve kullanışlı olur :

Eki Görüntüle 768809

Bu takılar çok zarif ve şıkmış.. :31:

Teşekkürler kızlar, o zaman günlük takılardan vazgeçiyorum. Daha farklı modeller bakayım Meleknazın örneklerindeki gibi

yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama sen öğretmendin sevgilinde istanbulda bilgisayar üzerine bir işte çalışıyordu galiba ve annen çok sıcak bakmıyordu eğer doğruysa bu kadar sade birşey seçme derim annen zaten baştan beri istemiyor sorun yapıyor sonra sana çok laf yapar senin ve nişanlının canı sıkılır hadi sen annen diye alınmaz belkide ben seçtim sana ne dersin ama nişanlına annenin beğenmemesi ağır gelebilir annen birşey demese bile nişanda takılırken bir bakış atsa nişanlın o bakışı yakalasa üzülebilir ona göre bir seçim yap karşı tarafıda kötü duruma düşürmesin nişanlının aileside üzülür o zaman gelinimiz seçti demez kimse annesi bizi hoş karşılamadı beğenmedi der. daha sonra sen üzülürsün bu tarz nişanda ağırlamada falan sorun yaşayanlar ilerde hep başına kakılıyor

Abartı şeylerden bende hoşlanmam lakin sizin beğendikleriniz de doğum günü, yıldönümü, mezuniyet hediyesi tarzında. Nişan için basit kalır bunlar.

Back
X