• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişana herhangi biri gibi geleceklermiş

nişandan vazgeçme tabiki..
sözlün alsın takıları versin anne babsına onlar taksın..
en mantıklısı bu..

benim ve ailemin hicbir istegi yok zaten ama bi bilezik veya dedigin gibi bi bileklik asabilirler mesela ayip olmasin diye
ama onlar 1 lira bile asmak istemiyor cunku diger ogullarina asmamislar haksizlik olurmus oyle :/
Bana bu bahane gibi geldi. Nişanlının ailesi bence sırf nişanda değil her konuda diğer oğullarına yapmadıklarını bahane edecekler.

Diğer oğullarına haksızlık olmasın diye bu oğullarına ve sana büyük haksızlık ediyorlar. Sen bu aileye gelin gidiyor olmaktan memnun musun? Bu aileyle geleceğinden umutlu musun? Nişan yok, düğün yok, takı yok. Sen kaynın ve eltinle ikiz hayat yaşamak zorunda mısın? Eltin gözünü karartmış ailesine karşı gelmiş onun bedelini ödüyor diyelim. Sen neyin bedelini ödüyor olacaksın? Kocan kaynın yapmıyorsa mobilya alabilecek mi, araba alabilecek mi, seni balayına götürebilecek mi? Ben senin yerinde olsam şu anda nişanda takı takmamalarından çok daha ciddi sorunlara kafa patlatıyor olurdum.

Bahaneler ne güzel bulunuyor ya sırf para gidecek diye erkek ailelerinin bu kız veriyoruz gibi tavırları var ya illallah ettirir:63:tamam hemen hemen aynı olsun diye uğraşılırda ne farkeder yani zaten düğünde takılanlar nişanla beraber birleşiyor çiftlere kalıyor onlara düğünde tamamını takarlar size yarısını diğer yarısını da nişanda takmış olurlar yine kimseye haksızlık olmaz bu şekilde bence ailen belirtmeli annen arayıp ağız aramalı adet şudur denmeli misal siz karışmayın nişanlınızla üzülmeyin boşyere aileler araya girip konuşmalı bu sefer ezilmemek adına yapacaklardır ufakta olsa birşeyler :KK12:Erkek arkadaşınız almamalı varsa onlar yapacaklar yoksa biz yaptık diye gururlanmayacaklar başkası alıp :cool:

kiz aileleri nisanda bilezik adeti soyluyor mesela sunu istiyoruz bunu istiyoruz
biz birsey istemiyoruz ne yaparsaniz saninizdandir dedik yani ailem babam oyle dedi
onlar 1 bilezik bile almak istemiyor baksana canim
Herhalde baska insanlar gibi 4-5 bilezik istesek akillarini kaciracaklarmis tovbe tovbe

gercekten mi canim
evde aile arasinda olsa hadi neyse kendi ailem bilecek sadece ama boyle insanin cevreside bilecek
bu aile bu kizi istemiyor zoraki gelmisler nisana der insanlar ne ayip

Evde evde oldu zaten nisan ama benimde hic birsey istedigim gibi olmadi ama gercekten hiiiic birsey ... Ama bence hic kimseyi takmayin ne milleti ne kv'yi ve babanizi kirmayin yapsin babasi prenses kizina istedigi gibi nisan ... Pehhh elti kirilmasin diye baba mi kirilirmis :63:

Kesinlikle haklisin, bu cizgide devam et. Kayninda onun nisanida seni ilgilendirmez. Nisanlin madem ben alirim diyo, birak kendisi alsin taksin. Ailesinin takacagi uc kurusa ihtiyac duyma bosver. Kendileri utansin elleri ceplerine gitmezse.

hem nisan oldugu vakit pasa pasa takacaklar.

bence kayınvalıdelerın adıl davranmasını anlıyorum
ılk gelıne ne olursa olsun bellı kı hıcbırsey takmamıslar kendı sorunları sızede aynı davranmak zorundalar bence. ama nısan yapmayın demeye hakları yok
dugunde 4 bılezık takacaklarsa 2 sımdı yapıp taksınlar dugunde onları gerı alıp tekrar takarlar

Ne garip insanlar var ya. Tüm hazırlıkları babanız yapacak ama erkek tarafı nişan istemiyoruz diye tutturacak. Bu insanlar düğünde yapmak istemeyecek belli ki.

Hayır diğer oğlumun nişanında kovulmaktan beter edildik, bari bu oğlumun nişanı bir şeye benzeyecek diye sevinecekleri, size teşekkür edecekleri yerde bir iki bileziğin peşine düşmüşler.

Siz rest çekin, babacığınız da kızına gönlündeki gibi bir nişan yapsın. Takı takmazlarsa da sizlik bir durum yok, ne cimri aileymiş diye onları kınarlar.

Son düzenleme:
Bana bu bahane gibi geldi. Nişanlının ailesi bence sırf nişanda değil her konuda diğer oğullarına yapmadıklarını bahane edecekler.

Diğer oğullarına haksızlık olmasın diye bu oğullarına ve sana büyük haksızlık ediyorlar. Sen bu aileye gelin gidiyor olmaktan memnun musun? Bu aileyle geleceğinden umutlu musun? Nişan yok, düğün yok, takı yok. Sen kaynın ve eltinle ikiz hayat yaşamak zorunda mısın? Eltin gözünü karartmış ailesine karşı gelmiş onun bedelini ödüyor diyelim. Sen neyin bedelini ödüyor olacaksın? Kocan kaynın yapmıyorsa mobilya alabilecek mi, araba alabilecek mi, seni balayına götürebilecek mi? Ben senin yerinde olsam şu anda nişanda takı takmamalarından çok daha ciddi sorunlara kafa patlatıyor olurdum.

hepsinde cok haklisin ve inan hepsi dedigin gibi
ben hatta sunu bile dusundum iki ciftte evlendigimizde onlar bebek yapmadan bize yasakda koyarlar once abinler yapsin bekleyin siz ondan sonra diye
o derece bir durum
ama ayrilik dusunemiyorum nebileyim

açık ve net şekilde nişan yapılacak yer bakıyoruz tarihte anlaşalım yok abisine yapılmadı edilmedi derse 2 oğlun var senin gururun bunlar önemli olan 2 bilezik değil ne kadar ucuza mı kapatmak terbiyesiz sanki 40 tane evladı var

kiz aileleri nisanda bilezik adeti soyluyor mesela sunu istiyoruz bunu istiyoruz
biz birsey istemiyoruz ne yaparsaniz saninizdandir dedik yani ailem babam oyle dedi
Herhalde baska insanlar gibi 4-5 bilezik istesek akillarini kaciracaklarmis tovbe tovbe

Ööfff böyle insanlara ne istedigini diceksin sekerim!!! Benim kv sormadi bile bekledim bekledim baktim sorucagi yok kendim haber yolladim istediklerimi :KK47:

varya bu ailesi herseyinize karisacak.
simdiden baslamislar.
resmen dertleri masraftan kacmak.

durumlari olmasa anlayacagim canim
bunlar her iphone serisi ciktiginda hemen yenisini alan insanlar
benim babam mesela eski telefonla gezer, daha ben kizimi evericem torunlarim olacak bana para lazim der"
onlar yiyip icip harciyor sonra hazir nisana bile gelmeyi sorun haline getiriyorlar

sizce ailemle paylasayim mi arkadaslar
babam taki takmak istememelerini yine anlar ama nisan istememelerine kizar eminim :/

hepsinde cok haklisin ve inan hepsi dedigin gibi
ben hatta sunu bile dusundum iki ciftte evlendigimizde onlar bebek yapmadan bize yasakda koyarlar once abinler yapsin bekleyin siz ondan sonra diye
o derece bir durum
ama ayrilik dusunemiyorum nebileyim
Eltin çocuk sahibi olamazsa ne olacak?

Ayrılık düşünemiyorsan bizden mantıklı bir cevap duymaya hazır değilsin demektir. Senin için ne hayırlıysa o olsun diyeyim o zaman.

Genelde istenmediğinde hoşlarına gidiyor bazı ailelerin böyle bahanelere yatıyorlar gerçekten istenince değerli oluyorsun bazı aileler de tabi ki herkesi aynı kefeye koymuyorum her aile aynı değildir ama Türkiye genelimizde 100 aileden 70 aile rahat erkek aileleri olarak okuduğum konular gördüğüm durumlar sebebiyle aynılar hep kaçmak adetleri görmezden gelmek eskilerde kaldı diyip boşvermek gelinin isteğini sormak bile zor geliyor ama kişide ona göre tanır karşındakini boşver hiç canını sıkma takmazlarsa da onların ayıbı olur 1 tane bilezik bile alamamışlar derler sizin mutluluğunuza birşey olmaz ki onun için üzülme ailene de birşey olmaz karşı taraflık bu durum:KK51:bizde de hep itilemeyle oldu aileme yansıtmamaya çalıştım nişanlımla halletmeye çalıştık insan o kadar yıpranıyor yoruluyor ki ama inan evlendiğinde hepsi geçiyor önemli olan eşinle olan huzurun:KK60:

babam taki takmak istememelerini yine anlar ama nisan istememelerine kizar eminim :/
Onlar nişan istememezlik yapmıyorlar ki canım takı takılacak diye yapmayın diyorlar :KK47:İsterseniz evde yapın yine de o günün anlamına bir şey takılır olmadı kolye küpe seti takılır takılır yani:KK12:

paylas. ben eskiden herseyi paylasmama düsüncesindeydim fakat artik farkli düsünüyorum.
ailen onlar en iyisini göreceklerdir inan bana.
belki göremedigin ufak bi ayrinti vardir.

diğer cocuklarına yapmadıklarını yapmaları dıger bayanların hosuna gıdermı sımdı sıze gaz verıyorlar ama?
dediğim gibi nisanı yaparsınız ama onlardan bır takı beklentınız olmamalı
ya da dıger kızada yapıp takacaklar koluna sonucta nısan evdede olsa altın alacak olan alırdı oburunede

Back
X