• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişana herhangi biri gibi geleceklermiş

Benim eltimin nişanı da evde oldu, kendi bilecekleri iş, salon tutsalardı onlara da takılırdı, benim kayın validem de birşey takmadı, nişandaki bileziğimi eşim aldı bana, kaynanamlar vermeid parasını, hatta hiç bişeyin parasını vermediler, ben nişanda bir bilezik bir de kelepçe istedim ama kelepçe değdim ince zarif birşeydi, hatta eltime takılmadı neden bana takılıyor diye kaynanam kızdı, ama eşim ben veriyorum parasını sen mi veriyorsun dedi annesine, takı seti de almamışlar diğe rgeline, yine onunda parasoını eşim verdi düğünde, kaynanam eltim evleneli 2 sene olmuş, oz aman ben de diğer geline alıcam aynısından dedi, eşimde paran varsa al dedi, tabiki alamadı:)
Hiç takmadım onlar almadı eşim aldı diye.En Büyük KK
Ancak 5 bilezik anlaşmıştık 4 tanesini onlar aldı, eşime kendi takacağım bileziklerin parasını ödemem dedim, kaynanamlar bi 4 tane bilezik aldı, hatta bir tane bileziğim 3 gram geçmişti 20 gr anlaşmıştıkta bir tanesini, geçemez deyim 3 gr azını aldırmıştı ama ben eşimi çoksevdiğimiçin hiç takılmadım böyle şeylere.

Üstüne birde salonda yapılsın nişan diye tutturdu, benim annem evde istiyordu, yeni umreye gitmişti, ki annemi değild ekaynanamı tuttum keşke annemi dinleseymişim, salonu tuttuk, kaynanam direk bizde nişanda ekrek tarafı takı takmaz dedi, bir Allah'ın kuu takı takmamıştı, ki beim bütün akrabalarım geldi ve taktı. :KK54:

sen yap nısanını ıcınde kalmasın , babanın emeklerıne yazık . onlarda ne takarlarsa ya da ne takmazlarsa kendı ayıpları.
sonucta stıkle'nın koca tarafı ya da kaynanası dıe bahsedıcekler .

Yani evet karşı taraf bu konuda tamamiyle hatalı ama bu onların ayıbı. Sözlün de herşeyin farkında ben takarım sana diyor. Bu durumda elalem devreye giriyor. Şimdi siz bu durumda sözlünüze haksızlık etmiyormusunuz?
Bence böyle maddi konular veya etraf, eş dost çevre diye kırgınlık yaşamayın. Evlenince aynı evi ve hayatı ikiniz paylaşacaksınız. Babacığınız da istediğini yapsın, sözlünüzün ailesi de....

Elalem ne der diye diye insanlar mululuklarını gölgeliyor ve bunu kendi kendilerine yapıyorlar. Takmasınlar hiçbirşey, olmasın hiç altınınız, mutlu olun sadece, günün anın tadını çıkartın. Nişanınızı yapın paşalar gibi, gelen gelir gelmeyen gelmez.. Siz umursamadığınız takdirde değeriniz de artar karşı tarafın gözünde.

Hepinize tek tek cok ama cok tesekkur ederim arkadaslar sayenizde omuzlarimdan bir yuk kalkti
meger sirf millet ne der diye bukadar kendime dert ediyormusum bunu farkettim

sayenizde icim cok rahatladi ve dediginiz gibi isterlerse hic takmasinlar ben mutluluguma bakicam cok sagolun

nişan kız tarafına aittir.biz de nişanda erkek tarafı takı takmaz.belki damat küçük bir şey.ayrıca kıza erkek tarafı kaç gram altın takarsa kız tarafı da erkeğe o kadar gram altın takar.:KK53:

Hepinize tek tek cok ama cok tesekkur ederim arkadaslar sayenizde omuzlarimdan bir yuk kalkti
meger sirf millet ne der diye bukadar kendime dert ediyormusum bunu farkettim

sayenizde icim cok rahatladi ve dediginiz gibi isterlerse hic takmasinlar ben mutluluguma bakicam cok sagolun
Kocaman mutluluklar cimcime ;)

nişan kız tarafına aittir.biz de nişanda erkek tarafı takı takmaz.belki damat küçük bir şey.ayrıca kıza erkek tarafı kaç gram altın takarsa kız tarafı da erkeğe o kadar gram altın takar.:KK53:

tabiki hersey karsilikli :)
ama bizim durumumuzda biz erkege daha cok takacagimiz icin no problem :KK53:

En başında taviz verirsen bu sefer, ona eşya alınmadı, şu alınmadı bu alınmadı diye liste uzar gider. Başından duruşunu korursan eğer başından alıştırırsın.

En başında taviz verirsen bu sefer, ona eşya alınmadı, şu alınmadı bu alınmadı diye liste uzar gider. Başından duruşunu korursan eğer başından alıştırırsın.

canim benim anladigim ne biliyormusun
ben birseye karsi ciksam veya itiraz etsem kotu gelin olucam, olursam olayim sorun degil ama yinede benim istedigimi yapmayacaklar hicbirzaman bunu anladim
ama sozlum yanimda onun her daima yanimda olacagini umarak, ailesinin yasatmadigi mutlulugunu onun bana yasatacagina guvenerek onunla bu yola cikiyorum Rabbim utandirmasin
o liste simdiden uzamaya basladi cok farkindayim ama elimden birseyde gelmiyor

biz de şöyle oldu;kız tarafı nişan bize ait dediler.küçük bir lokal tutulmuştu.ve ikramlıkları hazırlamışlardı.lokal 200 tl ye tutulmuş.yani çok bir para değil.biz zaten 30 kişi yoktuk.onlarda 30-40 kişi.ufak bir tören oldu.

1 bilezik eşim taktı,bir kelepçe mi ne diyorlar ben taktım.oğlumda bir kolye taktı.bizim akrabalar ufak tefek altın ya da para taktılar.ama onlar oğluma bir şey takmadılar (ki zaten,taksalardı da onlara verilirdi,bizde öyle yapılıyor)damadın yakası boş diye,kızın abisi kalkıp bir yüz lira takmıştı.

ben şahsen ne istersiniz diye sormadım.düğünde de sormayacağım.4 bilezik daha alacağım.bir de oğlumun takacağı set.ben ce yeter.pazarlık yapılmasına çok sinir oluyorum.helede yok 20 gram,yok,bilmem kaç ayar.bunlar ayıp şeyler.zaten bir erkek aileside,kalkıp gelinine içi boş,telmaşa diye tabir edilen,göstermelik bileziklerden takıyorsa,ya durumları yoktur.ya da birşeylere gıcık olmuşlardır.aksi takdirde kimse oğlunun yada kızının karşı tarafa mahcup olmasını istemez.

biz de şöyle oldu;kız tarafı nişan bize ait dediler.küçük bir lokal tutulmuştu.ve ikramlıkları hazırlamışlardı.lokal 200 tl ye tutulmuş.yani çok bir para değil.biz zaten 30 kişi yoktuk.onlarda 30-40 kişi.ufak bir tören oldu.

1 bilezik eşim taktı,bir kelepçe mi ne diyorlar ben taktım.oğlumda bir kolye taktı.bizim akrabalar ufak tefek altın ya da para taktılar.ama onlar oğluma bir şey takmadılar (ki zaten,taksalardı da onlara verilirdi,bizde öyle yapılıyor)damadın yakası boş diye,kızın abisi kalkıp bir yüz lira takmıştı.

ben şahsen ne istersiniz diye sormadım.düğünde de sormayacağım.4 bilezik daha alacağım.bir de oğlumun takacağı set.ben ce yeter.pazarlık yapılmasına çok sinir oluyorum.helede yok 20 gram,yok,bilmem kaç ayar.bunlar ayıp şeyler.zaten bir erkek aileside,kalkıp gelinine içi boş,telmaşa diye tabir edilen,göstermelik bileziklerden takıyorsa,ya durumları yoktur.ya da birşeylere gıcık olmuşlardır.aksi takdirde kimse oğlunun yada kızının karşı tarafa mahcup olmasını istemez.

cok haklisin ablacim
abla diyorum cunku gelinin varmis :)
sen yerli yerinde yapiyorsun bak nisanda esin ayri sen ayri takmissiniz ben tek 1 bilezik taksinlar hic takilmadi denmesin istiyordum ama artik onuda istemiyorum, icinden gelmeyen takmasin ben o bilezikle zengin olmam ve o bilezik yabanciya degil ogullarina takilacak ama olsun en onemlisi can sagligi
insallah gelininle araniz iyi olur iyi anlasirsiniz, iyi modern bir kaynanasin sanirim :)

cok haklisin ablacim
abla diyorum cunku gelinin varmis :)
sen yerli yerinde yapiyorsun bak nisanda esin ayri sen ayri takmissiniz ben tek 1 bilezik taksinlar hic takilmadi denmesin istiyordum ama artik onuda istemiyorum, icinden gelmeyen takmasin ben o bilezikle zengin olmam ve o bilezik yabanciya degil ogullarina takilacak ama olsun en onemlisi can sagligi
insallah gelininle araniz iyi olur iyi anlasirsiniz, iyi modern bir kaynanasin sanirim :)

inşallah canım sen de mutlu olursun.herkes dengini bulmuyor maalesef.bir taraf daha hassas davranırken,diğer taraf aynı hassasiyeti göstermiyor.en azından,1 bilezik takılmalı bence de,ama olmuyorsa kendini üzme.nişanlın alsın bir tane,babası veya annesi taksın.en azından babacığının,gönlü olur.

inşallah canım sen de mutlu olursun.herkes dengini bulmuyor maalesef.bir taraf daha hassas davranırken,diğer taraf aynı hassasiyeti göstermiyor.en azından,1 bilezik takılmalı bence de,ama olmuyorsa kendini üzme.nişanlın alsın bir tane,babası veya annesi taksın.en azından babacığının,gönlü olur.

evet tam dedigin gibi gercektende canm bizde hassasiyet gosteren taraf biziz
en onemlisi mutlu huzurlu olmak herkes kendine yakisani yapar durumu olmayanlari anliyorum canini mi versin insanlar ama durumu olmayanlar bile durumu olanlardan daha fazlasini yapiyor bir yolunu bulup
Allah herkesin gonlune gore versin
Cok tesekkur ederim :)

Bunlar bahane. Bedavaya getirmek icin ... Babanla konus. Sen degil ailen muhatap olsun diger tarafla.

Önemlidir böyle şeyler. Anlı şanlı düğün dernek yapılsın istiyorsa önemlidir. Bende önem veririm. Ki takılan bilezikleri kullanmadım bile. Ama neden olmasın, neden takılmasın ki. 2 tarafta ne yaparsa çocuklarına yapıyor. Herkes elini cebine atacak (maddiyatı iyiyse tabii, kötüyse kimse bişey diyemez zaten) yok eltiye bu oldu sana da bu olsun mantığı da ayrı bi durum zaten. eltim olmuş evleneli 4 5 sene önce onunla ben bir değiliz ki, niye her şey aynı olacak diye diretiliyor. eltim nikahtan evlendiyse bana düğün yapılmayacak mı yani peeh.
Babanızın dediği, sizin istediğiniz gibi olsun her şey. Açık açık da söyleyin nişanlınıza. Alırlar yaparlar onların şanı, yapmazlar onların ayıbı. Ailenize de söyleyin bence durumu. Kiminle işe kalkıştıklarını bilsinler. Bizde de benzer bi durum vardı; babam en son "sana veriyorum kızımı ailene değil" dedi eşime. maddiyatı olup da evladına bişey yapmayanlar 3 gün sonra sizden medet umuyor madden. Ee bana layığını yapsadaydın da istemeye yüzün olsaydı keşke diyesi geliyor insanın.
Tavrınızı koyun bence.

Benim kiz isteme merasimim gerceklesti. Babamin cevresi cok genis ve bu yuzden nisani salonda yapmak istiyor benden merakli canim babam. Her detaya benden daha fazla onem veriyor, eskiden beri oglu olsun istiyormus anli sanli dugun yapicam diyormus ama kiz olunca, dugun erkek tarafin nisan kiz bizde alnimizin akiyla yapicaz diyor sagolsun emeklerini odeyemem herneyse.
Benim kaynim nisanli, elti adayinin ailesi istemiyordu karsiydi ama kaynim kaciririm diye tehdit edince mecbur kalip razi olmuslar ve cok basit bir sekilde istemeye gittikleri gun yarim saat icinde isteyip alyans takmislar, aile kovar gibi birsey istemiyor alyanslar takildi gidebilirsiniz demis, herneyse.
Simdi benim sevgili kayinvalidem ve kayinpederim sozlume : Abine nisaninda birsey takilmadi, simdi sana altin veya para takarsak haksizlik olur yapmayiverin nisan falan ne gerek var bizi masrafa sokacaksin diyorlarmis, tabi sozlum kizmis kirilmis o'da biliyor babam nekadar merakli ve nisan yapmak istiyor kizina diye ailesinide zorlayacak degil bana diyor olmassa ben alirim anne babamin yerine ben takarim bilezik sana askim diyor
iyide benim komsum arkadasim akrabalarim ne demez Allah askina
nisan olmaz desem babami uzmek istemiyorum, bu durumdan babama bahsetsem bu ne bicim aile der kizar

Simdi ben ne yapayim arkadaslar sizce? Nisandan vazgecmek istemiyorum ben elalem elini cebine sokamacak diye beni bu yasa getiren babamin hevesini kursaginda birakamam, kaynim kacak gocek nisan yapti diye bizde mi oyle yapmak zorundayiz, bir akil verin lutfen bana

Millet kaçırırım diye tehdit edip kızın gönlünü yapmış seninki gerekirse ben alırım diye boyun büküyo. Bu ne ya. Sen de baskı yap.

bunları okuyunca yengeminkini anladim ben... iki abim var büyük abim bu hafta evlebcek allah nasip ederse... söz oldu hiç bişey takılmadi alyans ve tektaş takıldı. o kadardi düğünde takılacak takılarda... eee küçük abim bekar daha biriler yok oda nişan istiycek tabi nasıl olucak onu da bende biliyorum bu konuyu okuyunca çok iyi anladim. . kardeşlerden en küçüğüm.. ilk ben evlendim. 1 sene olucak neredeyse...bu konu bana lazim oldu teşekkür ederim :)

Benim kiz isteme merasimim gerceklesti. Babamin cevresi cok genis ve bu yuzden nisani salonda yapmak istiyor benden merakli canim babam. Her detaya benden daha fazla onem veriyor, eskiden beri oglu olsun istiyormus anli sanli dugun yapicam diyormus ama kiz olunca, dugun erkek tarafin nisan kiz bizde alnimizin akiyla yapicaz diyor sagolsun emeklerini odeyemem herneyse.
Benim kaynim nisanli, elti adayinin ailesi istemiyordu karsiydi ama kaynim kaciririm diye tehdit edince mecbur kalip razi olmuslar ve cok basit bir sekilde istemeye gittikleri gun yarim saat icinde isteyip alyans takmislar, aile kovar gibi birsey istemiyor alyanslar takildi gidebilirsiniz demis, herneyse.
Simdi benim sevgili kayinvalidem ve kayinpederim sozlume : Abine nisaninda birsey takilmadi, simdi sana altin veya para takarsak haksizlik olur yapmayiverin nisan falan ne gerek var bizi masrafa sokacaksin diyorlarmis, tabi sozlum kizmis kirilmis o'da biliyor babam nekadar merakli ve nisan yapmak istiyor kizina diye ailesinide zorlayacak degil bana diyor olmassa ben alirim anne babamin yerine ben takarim bilezik sana askim diyor
iyide benim komsum arkadasim akrabalarim ne demez Allah askina
nisan olmaz desem babami uzmek istemiyorum, bu durumdan babama bahsetsem bu ne bicim aile der kizar

Simdi ben ne yapayim arkadaslar sizce? Nisandan vazgecmek istemiyorum ben elalem elini cebine sokamacak diye beni bu yasa getiren babamin hevesini kursaginda birakamam, kaynim kacak gocek nisan yapti diye bizde mi oyle yapmak zorundayiz, bir akil verin lutfen bana
yoo siz nişanınızı yapın herkesin taktığı kendi şanına kendilerini göstermiş olurlar..onlar utanmıyorsa siz hiç utanmayın düğünüde mi beleş yapacaklar kaynın düğün yapmış mı bari malum ondan daha iyisi olmayacaksa masrafa girmeyeceklerse düğünde olmayacak..

Back
X