- 20 Mart 2008
- 141.933
- 213.858
- 1.423
- 60
biz de şöyle oldu;kız tarafı nişan bize ait dediler.küçük bir lokal tutulmuştu.ve ikramlıkları hazırlamışlardı.lokal 200 tl ye tutulmuş.yani çok bir para değil.biz zaten 30 kişi yoktuk.onlarda 30-40 kişi.ufak bir tören oldu.
1 bilezik eşim taktı,bir kelepçe mi ne diyorlar ben taktım.oğlumda bir kolye taktı.bizim akrabalar ufak tefek altın ya da para taktılar.ama onlar oğluma bir şey takmadılar (ki zaten,taksalardı da onlara verilirdi,bizde öyle yapılıyor)damadın yakası boş diye,kızın abisi kalkıp bir yüz lira takmıştı.
ben şahsen ne istersiniz diye sormadım.düğünde de sormayacağım.4 bilezik daha alacağım.bir de oğlumun takacağı set.ben ce yeter.pazarlık yapılmasına çok sinir oluyorum.helede yok 20 gram,yok,bilmem kaç ayar.bunlar ayıp şeyler.zaten bir erkek aileside,kalkıp gelinine içi boş,telmaşa diye tabir edilen,göstermelik bileziklerden takıyorsa,ya durumları yoktur.ya da birşeylere gıcık olmuşlardır.aksi takdirde kimse oğlunun yada kızının karşı tarafa mahcup olmasını istemez.
Bizimde 1 ay sonra nişan var,damat'a birşey takmamız gerekiyormu acaba,gerçi düğünde düşünmüştük bizde.