• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişana herhangi biri gibi geleceklermiş

biz de şöyle oldu;kız tarafı nişan bize ait dediler.küçük bir lokal tutulmuştu.ve ikramlıkları hazırlamışlardı.lokal 200 tl ye tutulmuş.yani çok bir para değil.biz zaten 30 kişi yoktuk.onlarda 30-40 kişi.ufak bir tören oldu.

1 bilezik eşim taktı,bir kelepçe mi ne diyorlar ben taktım.oğlumda bir kolye taktı.bizim akrabalar ufak tefek altın ya da para taktılar.ama onlar oğluma bir şey takmadılar (ki zaten,taksalardı da onlara verilirdi,bizde öyle yapılıyor)damadın yakası boş diye,kızın abisi kalkıp bir yüz lira takmıştı.

ben şahsen ne istersiniz diye sormadım.düğünde de sormayacağım.4 bilezik daha alacağım.bir de oğlumun takacağı set.ben ce yeter.pazarlık yapılmasına çok sinir oluyorum.helede yok 20 gram,yok,bilmem kaç ayar.bunlar ayıp şeyler.zaten bir erkek aileside,kalkıp gelinine içi boş,telmaşa diye tabir edilen,göstermelik bileziklerden takıyorsa,ya durumları yoktur.ya da birşeylere gıcık olmuşlardır.aksi takdirde kimse oğlunun yada kızının karşı tarafa mahcup olmasını istemez.

Bizimde 1 ay sonra nişan var,damat'a birşey takmamız gerekiyormu acaba,gerçi düğünde düşünmüştük bizde.

Bizimde 1 ay sonra nişan var,damat'a birşey takmamız gerekiyormu acaba,gerçi düğünde düşünmüştük bizde.

biz altin bileklik takicaz erkek icin olan modelleri var ya sozlum cok begeniyor birde para takicak ailem
bence sizde takmalisiniz hele ki kv kp sana yapiyolarsa canm

canim benim anladigim ne biliyormusun
ben birseye karsi ciksam veya itiraz etsem kotu gelin olucam, olursam olayim sorun degil ama yinede benim istedigimi yapmayacaklar hicbirzaman bunu anladim
ama sozlum yanimda onun her daima yanimda olacagini umarak, ailesinin yasatmadigi mutlulugunu onun bana yasatacagina guvenerek onunla bu yola cikiyorum Rabbim utandirmasin
o liste simdiden uzamaya basladi cok farkindayim ama elimden birseyde gelmiyor
karşı çıkmana gerek yok ki, kötü olacaksan bir kulp bulurlar zaten. Niyetleri iyiyse de zaten hatalarını örtmeye çalışırlar seni kötü yapacaklarına.
Ama içindeki uhdeler hiç bir zaman geçmez. Şimdi aşktan dolayı tolere edebiliyorsun ama ileride pişman olabilirsin.

Asıl eltine neden takılmamış ki
Ailesine kızmış olabilirler ama gelinle damadın ne suçu var
Benim anladığım cimriler biraz kızın ailesi bahane olmuş kıza takmamışlar şimdide size takmayıp 2 nişanda

Tokatlayasım geliyor vallahi böyle insanları gördükçe.
Telli duvakları evleniceksin düşündüğün şeylere bak onlar yüzünden.
Tabii ki hakkın nişan, baban o kadar cebini eline sokuyor, zahmet edipte bir elbise alsınlar 1-2 bilezik taksınlar yani....
Düğün zamanı çok yorar bu aile seni ezdirme kendini.
Kimin ailesi ne alıcak eşya meşya gibi düğün olaylarına girilmeden konuşun bence. İleride bunlar 3-4 bilezik takıcaz diye bir masrafın ucundan tutmazlar diyim sana.

Çok şükür ki nişanlı adayın anlayışlı senden taraflı.
Yedirme kimseye hakkını bir kez nişanlanıp evleniyor insan.

inanır mısınız cok benzeri başıma geldi. bizden bir yıl önce kaynıma evde nişan yapılmış çok büyük bir şey olmamış yüzükler takılmış kız tarafı kendi yaptıklarından ikram etmiş. bir yıl sonra beni istemeye geldiklerinde kayınvalidem aynı onların gibi olsun istedi gerek yok büyük nişana evde kendi aramızda yapalım dedi. bende sizin gibi ailemin evlendirecek tek çocuğuyum. annem olmaz ben kızıma yemekli nişan yapacağım akrabalarımı çağıracağım dedi. sonra biz nişanı yaptık kayınvalidemlerde bu sefer birşey demedi ne gerekiyorsa aldılar. kıyafet takı hepsini aldılar. çünkü babamda bayağı para harcadı altında kalmak istemediler. ama kaynımla eltim bayağı sorun çıkardı nişanda suratları beş karış fotoğraf çekinmeye bile gelmediler. eltimin annesi başım ağrıyor diye apar topar kalktı gitti. ben o zamanlar saf anlamadım tabi. sonra tuttular bizimle akşam çaya geldiler. biz nişandan sonra beraber çaya gidecektik bizim orada nişandan sonra yemeğe gidilir ama nişan zaten yemekli olduğu için biz çaya gittik. eşim uludağ yolunda çok düzel bir yer ayarlamış oraya götürdü tabi kaynımla eltimde yanımızda. meğersem bize laf saymaya gelmişler. önce eşime nereden buldun burayı çok aradın mı dağ başını felan diyip dalgaya vurdular. sonra başladılar nişanı eleştirmeye insanlar sıkılmış felan dediler. sonra sıra bana geldi benim üniversitemi gördüklerini hiç beğenmedikerini felan söylediler ( ben o zaman üni son sınıfa geçmiştim). bende açtım ağızımı artık benim üniversitem bir çok anadolu üniversitesine bin basar dedim. gidiyorlar küçük küçük şehirlerde üniversite okuyup sonra üniversite mezunu olduk diyenlere şaşıyorum dedim ki onların mezun olduğu üniversitesi küçük bir anadolu üniversitesi. tabi o gece eşim onların gerçek yüzünü gördü ve benden özür diledi onları getirmemiz başbaşa gelmemiz lazımdı dedi. o günden bu gün oldu hala kaynımla eltim bize karşı tavırlılar. görünce bir selamı zor veririler.

birincisi kimse sizin kriteriniz değil nişanı istediğiniz gibi yapın. kime ne sizin nerede nişan yaptığınızdan. ikincisi kaynınızla eltiniz aynı tavırlar içine girebilir dikkatli olun.

bu arada biz damada güzel bir saat taktık nişanda. saati annem onlar bana takı alırken aldı eşime beğendirdi ve hangisini beğendiyse onu aldı. nişanda da koluna taktı eşimin.

Mesele taki yapmamaları değil.. Lütfen odaktaki sorunu anlayalim ya, anlık kurtarıcı çözümler ise yaramaz.. Buradaki tutum ve tavırlar hoş değil, bu da aile hakkında sinyaller verir.. Belki bu aile kotu değildir ama nişanlılık tanıma sürecidir; dikkatli olmak lazım azcik..
Misal, eski eltimin her şeyi sönük olmuş, gariban görüp ezdikce ezmis eski eşimin ailesi.. Sonra yillar geçmiş aradan, ben gelin olacağım, başladılar 'yok x'e yapmadık, yok yazık ona üzülür vs' ama umurlarında olan asla x değil, dertleri bana da yapmamak.. Baktılar ezemiyolar, duygu somurusuyle oyunlar çevirdiler.. Bir de bakıyorum, o eski eltiyi ezmisler bsy yapmamışlar, ama peşinden evlenen kızıni prenses gibi vermiş, yemekli nişan yaptırmış, hiç dusunmemis x üzülür mu diye, bana gelince x'e acıması tuttu eski kaynananin.. Benim de lukste gozum yoktu ama eski eltimle kiyas ne alaka yani? Kaldi ki kizcagizin bsy dedigi yok, hatta demis ki 'kuma mi geliyo bana, ne alakasi var' (kizla aramizi bozmak icin bana karsi doldurmaya calismislar da, bak sen yasamadin o yasiyo gibisine)
Yani böyle ucuz oyunlar ucuz karakterleri gösteriyor.. Yoksa 'gerçekten' durumlari yoktur; elbette anlayış gösterilir.. Mesele 3 tane taki değil..
Allah hayirlisini versin hakkında..

Mesele taki yapmamaları değil.. Lütfen odaktaki sorunu anlayalim ya, anlık kurtarıcı çözümler ise yaramaz.. Buradaki tutum ve tavırlar hoş değil, bu da aile hakkında sinyaller verir.. Belki bu aile kotu değildir ama nişanlılık tanıma sürecidir; dikkatli olmak lazım azcik..
Misal, eski eltimin her şeyi sönük olmuş, gariban görüp ezdikce ezmis eski eşimin ailesi.. Sonra yillar geçmiş aradan, ben gelin olacağım, başladılar 'yok x'e yapmadık, yok yazık ona üzülür vs' ama umurlarında olan asla x değil, dertleri bana da yapmamak.. Baktılar ezemiyolar, duygu somurusuyle oyunlar çevirdiler.. Bir de bakıyorum, o eski eltiyi ezmisler bsy yapmamışlar, ama peşinden evlenen kızıni prenses gibi vermiş, yemekli nişan yaptırmış, hiç dusunmemis x üzülür mu diye, bana gelince x'e acıması tuttu eski kaynananin.. Benim de lukste gozum yoktu ama eski eltimle kiyas ne alaka yani? Kaldi ki kizcagizin bsy dedigi yok, hatta demis ki 'kuma mi geliyo bana, ne alakasi var' (kizla aramizi bozmak icin bana karsi doldurmaya calismislar da, bak sen yasamadin o yasiyo gibisine)
Yani böyle ucuz oyunlar ucuz karakterleri gösteriyor.. Yoksa 'gerçekten' durumlari yoktur; elbette anlayış gösterilir.. Mesele 3 tane taki değil..
Allah hayirlisini versin hakkında..

canim tesekkur ediyorum, benim yasadigimin cok benzeri bir durumu sende yasamassin ve tamda dedigin gibi
gunah almak istemiyorum belki gercektende buyuk ogullari kirilmasin diye boyle yapiyorlar ama bana kalirsada cimrilikten
boyle kaba bir sekilde yazmak istemiyorum sonucta mal degiliz ama baska turlu aciklanamiyor tek aciklamasi diger gelini ucuza getirdiler ne ucuzuu bedavaya, benide bedavaya getirmek butun dertleri yani banada oyle geliyor
bilemiyorum ya cok sagol hakkimizda hayirlisi, sadece sorun, huzursuzluk ciksin istemiyorum ailem onlari hep iyi bilsin, benide gonul rahatligiyla eversinler istiyorum ama zaman ne gosterecek bilmem

inanır mısınız cok benzeri başıma geldi. bizden bir yıl önce kaynıma evde nişan yapılmış çok büyük bir şey olmamış yüzükler takılmış kız tarafı kendi yaptıklarından ikram etmiş. bir yıl sonra beni istemeye geldiklerinde kayınvalidem aynı onların gibi olsun istedi gerek yok büyük nişana evde kendi aramızda yapalım dedi. bende sizin gibi ailemin evlendirecek tek çocuğuyum. annem olmaz ben kızıma yemekli nişan yapacağım akrabalarımı çağıracağım dedi. sonra biz nişanı yaptık kayınvalidemlerde bu sefer birşey demedi ne gerekiyorsa aldılar. kıyafet takı hepsini aldılar. çünkü babamda bayağı para harcadı altında kalmak istemediler. ama kaynımla eltim bayağı sorun çıkardı nişanda suratları beş karış fotoğraf çekinmeye bile gelmediler. eltimin annesi başım ağrıyor diye apar topar kalktı gitti. ben o zamanlar saf anlamadım tabi. sonra tuttular bizimle akşam çaya geldiler. biz nişandan sonra beraber çaya gidecektik bizim orada nişandan sonra yemeğe gidilir ama nişan zaten yemekli olduğu için biz çaya gittik. eşim uludağ yolunda çok düzel bir yer ayarlamış oraya götürdü tabi kaynımla eltimde yanımızda. meğersem bize laf saymaya gelmişler. önce eşime nereden buldun burayı çok aradın mı dağ başını felan diyip dalgaya vurdular. sonra başladılar nişanı eleştirmeye insanlar sıkılmış felan dediler. sonra sıra bana geldi benim üniversitemi gördüklerini hiç beğenmedikerini felan söylediler ( ben o zaman üni son sınıfa geçmiştim). bende açtım ağızımı artık benim üniversitem bir çok anadolu üniversitesine bin basar dedim. gidiyorlar küçük küçük şehirlerde üniversite okuyup sonra üniversite mezunu olduk diyenlere şaşıyorum dedim ki onların mezun olduğu üniversitesi küçük bir anadolu üniversitesi. tabi o gece eşim onların gerçek yüzünü gördü ve benden özür diledi onları getirmemiz başbaşa gelmemiz lazımdı dedi. o günden bu gün oldu hala kaynımla eltim bize karşı tavırlılar. görünce bir selamı zor veririler.

birincisi kimse sizin kriteriniz değil nişanı istediğiniz gibi yapın. kime ne sizin nerede nişan yaptığınızdan. ikincisi kaynınızla eltiniz aynı tavırlar içine girebilir dikkatli olun.

bu tarz olaylar hic yasanmasa keske, senin adinada icim buruldu canm ama onemli olan nisanlinla mutlu olman ki sizi birde elestirmisler hic hos degil ama insanlar turlu tuhaf malesef
ben elti veya kaynim rahatsizmis diye birsey duymadim, gunahlarini almak istemiyorum belkide onlar hic birsey demedi ailesine, aile kendiliginden mantik yurutup diyordur bilemiyorum hic zaman gosterecek

bu tarz olaylar hic yasanmasa keske, senin adinada icim buruldu canm ama onemli olan nisanlinla mutlu olman ki sizi birde elestirmisler hic hos degil ama insanlar turlu tuhaf malesef
ben elti veya kaynim rahatsizmis diye birsey duymadim, gunahlarini almak istemiyorum belkide onlar hic birsey demedi ailesine, aile kendiliginden mantik yurutup diyordur bilemiyorum hic zaman gosterecek

Bende basta uzuldum canim ama artik takmiyorum onlari. Cunku hala aynilar. Toplumun tepkisinden cekinmeseler selam dahi vermezler bize o derece. Esim uzuluyor ama abim bana niye boyle davraniyor diye biz onunla kardesiz diyor. Esim gururludur bakti onlar bize mesafeli duruyor esimde artik onlara oyle davraniyor hicte gidip samimiyet kurmaya calismiyor. Basta samimi davrandi abisine bakti abisi orali olmuyor pes etti esimde.

Tabi sizinkiler boyle olmayabilir bizde baska sebeplerde var. Sukur nisanlin senin yanindaymis emin ol en onemlisi o gerisi onemli degil.

öncelikle hayırlı olsun.yani yarım elma gönül alma misali,birşeyler olması gerekiyor diye düşünüyorum.
eğer ki herhangi bir anlaşma yapılmadıysa(yani erkek tarafı da bir şey takmayacaktır kıza,herşey düğünde takılacaktır)
damadın boynunu bükük bırakmamak gerekir.:KK48:kaldı ki bizde,nişanda damada (kişisel saat veya erkek yüzüğü haricinde)takılanlar kıza verilir.çeyizine yardımcı olsun diye.
dediğim gibi bizim gelinin abisin taktığı 100 tl ile bizim bir akrabamızın,damatın yakası boş diye,(geline takacağı çeyreği)taktığı altınıda kıza verdik.

öncelikle hayırlı olsun.yani yarım elma gönül alma misali,birşeyler olması gerekiyor diye düşünüyorum.
eğer ki herhangi bir anlaşma yapılmadıysa(yani erkek tarafı da bir şey takmayacaktır kıza,herşey düğünde takılacaktır)
damadın boynunu bükük bırakmamak gerekir.:KK48:kaldı ki bizde,nişanda damada (kişisel saat veya erkek yüzüğü haricinde)takılanlar kıza verilir.çeyizine yardımcı olsun diye.
dediğim gibi bizim gelinin abisin taktığı 100 tl ile bizim bir akrabamızın,damatın yakası boş diye,(geline takacağı çeyreği)taktığı altınıda kıza verdik.

Çok sağolun,
Önümüzdeki hafta istemeye gelecekler,1 ay sonrada nişan olacak salonu ayarladık bu arada..
Bunlar hiç konuşulmadı daha,çokta konuşma taraftarı değilim açıkcası,genelde nişanda pek takı takılmaz dşye biliyorum.
Düğünde takılıyor genelde,eşimde düğünde saat takarım dedi,nişanda boş olsa bişey olmaz herhalde değilmi.

Çok sağolun,
Önümüzdeki hafta istemeye gelecekler,1 ay sonrada nişan olacak salonu ayarladık bu arada..
Bunlar hiç konuşulmadı daha,çokta konuşma taraftarı değilim açıkcası,genelde nişanda pek takı takılmaz dşye biliyorum.
Düğünde takılıyor genelde,eşimde düğünde saat takarım dedi,nişanda boş olsa bişey olmaz herhalde değilmi.

tabi ki olmaz.düğünde takarsınız saatinizi.ama eğer onlar ve akrabaları kızınıza birşeyler takarsa(alyansın dışında)siz de hazırda bir çeyrek bulundurun.baktınız ki takılıyor.siz de damadın yakasına takabilirsiniz.
dediğim gibi biz de benim taktıklarım haricinde,gelen akrabalarım da çeyrek taktılar.zaten çok fazla kişi yoktu.aile arasında gibiydi.10 aile varsa 10 çeyrek oldu yani.

bence de konuşmayın.çok çiğ duruyor.salonda olacağına göre damat tarafı illaki birşeyler takacaklardır.siz damada takmasanız da olur.ama akrabalar devreye giripte,kıza çeyrek veya para takmaya başlarlarsa,siz de öylece duramıyorsunuz işte.insan rahatsız oluyor.bu yüzden yanınızda her ihtimale karşı bir şey bulundurun.duruma göre bakarsınız.

yani hic taki takmadilar mi, hemde dugunde ama eger maddi durumlari cok kotuyduyse olur insanlik hali

Biz esimle son paramizla 3 bilezik aldik. Ama kalinlardan degil hediyeliklerden, paramiz ona yetti. Bir kaynanama bir kayinpedere bir de kaynima verdik ki dugunde bize takin.

Kaynanam dul kadin ona bir sey diyemem ama kayinpeder yok yok diye agliyordu evlendigimizde. Cok gecmeden 40.000 tl lik araba aldi kendine. Altini falan gectim evimde 1 kurus faydasi olmadi. Simdi de gelinlik bekliyorlar ama asla yapmam. Esim de arkamda bu konuda.

bizde toplamda kaç tane taktığın önemlidir.mesela nişanda bi tane taksalar düğünde takmasalar o düğünde 1 tane diye söylenir,düğünde bi tane daha taksalar 2 tane diye söylenir.düğünde takılanlar eklenir yani.sizde söyleyin toplamda taktıkları bilezikleri ya da takı herneyse onu eşitlesinler olsun bitsin.ailenize de haksızlık olmasın diye yaptıklarını söylersiniz.yine kabul etmezlerse zorlıycak haliniz yok.nişanlınız alsın, ailenize de belli etmeyin.böyle mevzulardan da tartışma çıkmasın bi de bence.

E zaten kiz tarafi istemiyomus onlari. Nisani da kiz tarafi yapar. Onlar da nisan yapsaymis onlara da takilirmis. On kere mi evleniyosunuz. En guzel sekilde olmali soz nisan dugun bence. Baban anli sanli bi nisan yapmak istiyo kirma o nisan olucak. Hem sen de istemez misin. Niye baskalari icin yasiycakmissiniz. Hayat sizin hayatiniz

Bence böyle konulara sakin ama sakin takilma.... Ben kayinvalidemden neler cektim bir bilsen dersinki bu hic bir seymis... birak takmasinlar ailene deki onlarin adetinde yokmus onlar dügünde takiyorlarmis...nisanlinda alsin sana güzel bir kolye yada ne biliyim bir künye falan onu taksin..... Bunda ne utanilacak bir sey var ne de korkulacak cekinilecek bir sey....herkesin adeti baskadir sonucta bunuda babanin anlayisla karsilayacagina eminim!..... Bence hic ama hic takma kafana ve sadece o günün tadini cikart cünkü o günleri sonradan videonda izlerken ic cekerek "keske o günü bir daha yasasam,asla öyle paralamazdim kendimi"diyor insan......

Bence olan olmuş madem olayi duzeltmek icin sordunuz cevaplayayim;

1) bir kere yazilarinizin cogu babam babacigim diye, ilerde esinizin ailesinden karsi taraf diye bahsediyorsunuz bu ayrim nisanda boyleyse ilerde sikinti yasarsiniz.. ayrica sizinle taki muhabbetine kimse girmemeli... siz ve damat adayi ortak konusmalisiniz...

2) bence her iki tarafın da istediği de olmasın... ne babanızın istedigi gibi buyuk bir nişan ne de sozde karsi tarafin taki kitligi... babaniza "maddi durumlari yokmus" gibi bir cumleyle sinayabilirsiniz... verecegi cevap belkide sizi rahatlatabilir... cevap belki de amannn takinin cani ciksin ben o gun kizimla eglenecegim diyebilir.... nisanliniza ise "taki bizim buralarda adettendir. nasil yapmayı düşünüyorsunuz?" demelisiniz... gerekirse borç bulup kendisi alsın ailesine versin.. ancakkk siz nisanlinizin ailesiyle bu konulari kesinlikle konusmayin... hele elti gorumcek de bu konulara ne diye girermis anlamam... bir bileklik bir kolye bile yeter..

Back
X