• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanda takılan altınlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi gdsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anladık kızlar okay hepiniz düğününüzü tek başınıza yaptınız, aileler hiç destek olmadı, ev eşyalarınızı eşinizle birlikte borca girip kendiniz hallettiniz? Doğru mu anlamışım 🤣🤣

Sizin nişanınızda ne takıldı çok merak ettim.
Eski konunuzda ortak bütçe, ortak altın, eşitlik bilmem ne diyordunuz. Bu arkadaşınıza ne tavsiye verdiniz onu da çok merak ettim.

Anladık kızlar okay hepiniz düğününüzü tek başınıza yaptınız, aileler hiç destek olmadı, ev eşyalarınızı eşinizle birlikte borca girip kendiniz hallettiniz? Doğru mu anlamışım 🤣🤣

Herşeyi kendimiz yapmadık, ama yapılana da burun kıvırmadık, senin taraf ne taktı benimki ne taktı diye küçük hesaplara girmedik, yapılan yardıma verilen hediyeye teşekkür ettik.

Antrenörlerin 10-120 bin civarı aldığını zannetmiyorum.

Kızlar selam. Size bir şey anlatacağım ve fikrinizi merak ediyorum.

Nişanda kızın ailesinin maddi durumu çok iyi olmasa da 2 tane bilezik yapmışlar, toplamı 26 gram etmiş. Kızın nişanlısının ailesiyle de bu konular konuşulmamış, yani şu kadar gram takılır vs. gibi. Ne takılacağı sürpriz yani. Neyse, nişanda erkeğin ailesi 2 bilezik takıyor toplamı 16 gram. Biri 9 küsur, diğeri 7 küsur.

Başka da takı yok. Düğün uzak bir şehirde olacağı için kızın ailesi ve tanıdıkları takısını getirmiş düğüne gelemeyiz diye. Totalde 700 bin liralık takı toplanmış. Gram, çeyrek, yarım, dolar, euro, TL, bilezik toplamı bu. Şu anki kurla.

Sizce erkeğin ailesinden gelen takı az değil mi? Düğünde de benzer performans sergilenirse atıyorum 10-15 gramlık takı takılırsa kız nişanda ona takılanları ailesine vermeli mi?

Kız tarafı erkek tarafına altın mevzusunu hiç açmamış, sanki altın meraklısıymış gibi gözükmemek için. Erkek tarafı da hiç sormamış. Öyle düşünerek yorum yapabilirsiniz.
Hiç altın meraklısı değillermiş Allah’tan, ya öyle olsalardı?

Her kelimeyi gerçek anlamıyla algılamayın, mecazi anlamı da vardır kelimelerin:D ç

ailelerin evladına HELE BİR DE ELİNDE İMKAN VARKEN destek olmasından bahsediyorum. Tek başına bir şeyler yapmaya çalışan gelin-damat, evliliğinin ilk senelerinde borç batağında yüzüp huzursuz bir evlilik yaşıyor. Aileler ise bu yükü azaltmak için varlar.
Artık aileler oğullarına değil kızlarına yatırım yapıyor, kızlarına maddi destek oluyor çoçuklarına bakıyor ilgileniyor

Yok yine doğru okumamışsınız. Bir yuva kurulurken aileler elinden gelenin fazlasını yapmalı 🙃
Eskiden çok erken yaşta evleniliyordu o sebeple Herşeyi aileler yapıyordu, şimdi okutup meslek sahibi ettikleri evlatları bir zahmet yuvalarınıda kendi çabalarıyla kursunlar , ailelerde imkan dahilinde destek olsunlar ellerinden gelenin fazlasınıda asla yapmasınlar , bu konuları iyiki okuyorum ilerisi için benim gözümü açıyor bu konular

Evet çok doğru anladınız. Üstüne de ailelerimize destek oluyoruz zorda kaldıklarında. Nişanımda ya da düğünümde damat tarafının taktıklarını az bulma lüksüm hiç olmadı neden biliyor musun? Çünkü taktıkları takıyı bile ellerimizle kendimiz yapıp verdik. Bu şımarıklığa da pes artık ya. İnşallah o iş bozulur.

Kızlar selam. Size bir şey anlatacağım ve fikrinizi merak ediyorum.

Nişanda kızın ailesinin maddi durumu çok iyi olmasa da 2 tane bilezik yapmışlar, toplamı 26 gram etmiş. Kızın nişanlısının ailesiyle de bu konular konuşulmamış, yani şu kadar gram takılır vs. gibi. Ne takılacağı sürpriz yani. Neyse, nişanda erkeğin ailesi 2 bilezik takıyor toplamı 16 gram. Biri 9 küsur, diğeri 7 küsur.

Başka da takı yok. Düğün uzak bir şehirde olacağı için kızın ailesi ve tanıdıkları takısını getirmiş düğüne gelemeyiz diye. Totalde 700 bin liralık takı toplanmış. Gram, çeyrek, yarım, dolar, euro, TL, bilezik toplamı bu. Şu anki kurla.

Sizce erkeğin ailesinden gelen takı az değil mi? Düğünde de benzer performans sergilenirse atıyorum 10-15 gramlık takı takılırsa kız nişanda ona takılanları ailesine vermeli mi?

Kız tarafı erkek tarafına altın mevzusunu hiç açmamış, sanki altın meraklısıymış gibi gözükmemek için. Erkek tarafı da hiç sormamış. Öyle düşünerek yorum yapabilirsiniz.
Bosanırsın az takı gelirse
Hayır damat tarafı düğüne gelmiyo mu?neden nisanda takı getirsin yahu?
Oturdunuz cidden bunu mu hesapladınız???

Ay şurayı yanlış anlatmışım.

Farazi örnek vererek anlatayım. Atıyorum kızın ailesi ve tanıdıkları nişanda toplam 60 gr takmış olsunlar. Düğünde damadın ailesi 30 gr takarsa aradaki 30 gr’lık farkı ailesine vermeli mi? Ailesi talep etmiyor asla. Biz onu sana yaptık diyorlar ama damadın ailesi az taktığı için aradaki 30 gr’lık farkı ailesine vermek istiyorsa mantıklı mı sizce?
Bilmem... Sence mantıklı mı?
O farazi örnek verdiğin kız, 30 gr kız tarafı 60 gr erkek tarafı taksa, aradaki farkı kaynanasının eline sayacak kadar alçak gönüllüyse ailesine de vermeli tabi.

Back
X