• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanda takılan altınlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi gdsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anne babaların taktıkları dışında gelen takıların tamamı borç. O yüzden gereksiz bir hesap bu. 3 gün sonra takı törenine katılanlardan davetiyeler gelince, siz de takınızı takmaya gideceksiniz.
Borç olarak kalan totalde 5 altın falandır. Hepsi ailenin yıllar içinde taktığı ve beklediği altınlardı. Ham 700 bin yani borçsuz harçsız

ya hu ben nişanda takı yapıldığını bu sitede gördüm

Okumayı bilseydiniz eğer düğün uzak bir şehirde olacağı için gelemeyecek akrabaların nişanda taktığını görmüş olurdunuz.

o belli olmaz ya

ben 20+ senedir takı takıyorm bana kendi taktıklarım gelseydi yeterdi -ki gelmeyecek, zaten öyle düşünerek de takmadım.
anne babamın birilerine taktıklarının daha %10u geri gelmişse ancadır, neticede onların taktıkları da çocuklarına geri geliyor zaten...anne babalar 2. kez evlenmedikleri sürece.

yani herkeste bu borç durumu aynı değil, kimi zamanında çok takmıştır zaten gelen onu getiriyordur...bilemeyiz ki.
ancak arkadaşları hep bekarsa onlar taktıysa, onlar da evlenirse...
Takının borç olduğunu bilen, onu iade etmek isteyen bir şekilde geri iade etmenin yolunu da bulur. Doğum gününü bahane eder yine iade eder.

Büyük takı borcu istemeyen: takı adetinin ilk çıktığı zamanlardaki gibi verenin bütçesini sarsmayacak, küçük tutarlı hediyeleşmeyi teşvik etmeli.

daha düğün olmamış hele bir dursun bakalım +1

bu zaten benim de ilk söylediğim şey.

ama gram gram hesaplamalar filan da artık bir tık "gardını alma" minvalinde adet oldu...

bakın burada çoook eski konu vardır
kadınların şunları dediği:
benim ailem baştan beri bol bol yaptı, yapıyor, (daha bunun bebek olunca ona alışverişler, altınlar filan da var) erkek tarafından bişey görmüyorum, hatta bizden bekliyorlar. artık iyice dengesizlik arşı alaya ulaştı, filan. onlara da deniyor "sen de kendi ailenden geleni alma" vs. diye böyle kaç tane mesaj vardır o konularda.

ya da işte kadının ailesi daire veiryo kocaya "yüzsüz kocan" diye başlayan laflar ediliyor, bakın bir konu var daha yeni açıldı erkek polis kadın hemşireymiş.

yani böye başlıyor sonrası da böyle gidiyor -bazen. bilemeyiz düğünde takarlar takıyı da almazlar zaten o durumda bi sorun yok.

belki de art niyettir, olabilir tabi ama belki de erkek taraflarının artık biraz fazla "akıllı"(!) olması gibi bir sıkıntı da olabilir. çünkü oluyor yukarıdaki örneklerde görüldüğü üzere.

Tabi ki hep bir tarafın vermesi, diğer tarafın kulak üstüne yatması hoş değil. Katılıyorum buna.

Ama konuda çok bilinmeyen var erkek tarafına akıllı demek için. Evlenecek kişilerin meslek ve gelir durumları nedir, eşyaları kim alacak, düğün nasıl bir düğün olacak, düğünde ne takılacak?

Erkeklerin ailesi ev verince kimse kadına yüzsüz demiyor. Bu da çifte standart. Ha adam çalışmıyor, kumar vs para batıyor gibi durumlar varsa o apayrı konu tabi.

Son bir husus da buraya hiçbir kadın gelip de ay eşimin tarafı bize çok altın taktı, ev verdi, araba verdi diye konu açmıyor ki. Beklentileri karşılanmayan konu açıyor. Genelden farkli olan vakaları görüyoruz yani. Tıpkı aldatılan kadınların konu açması, diğerlerinin aldatılmıyorum diye konu açmaması gibi.

direkt olarak b ve c hocam ya 🤣🤣

Bakın tekrar söylüyorum, 100 kere daha söylerim. Beni “doğru” anladığınız için teşekkürler <3

Eeee noluyor b ve c olunca?

Diyelim ki düğünde de az taktılar, ne yapacak kız? Yakalarına mı yapışacak? Sonuçta bu bir hediye değil mi? Vermeyen insana ne yapacaksınız?

Kız tarafı x gramlık takmışken erkek 5x-10x taksa aaa bu fazla oldu kabul edemem der mi herhangi bir gelin? Demez doğal olarak. Az takılınca da yapacak bir şey yok. En fazla gönül koyulur, karşı tarafa da aynı oranda hediye alınır/ikramda bulunulur vs.

Gelin ve damadın yaşları kaç? Ne iş yapıyorlar?

Ben neden nişanda kızın ailesinin bu kadar takı taktığını anlayamadım.Nişan demek kız ve erkek evlilik öncesi insanlara görüştüklerini duyurmak birbirlerini ve aileyi tanımak için olan bir süreç.Yani erkeğin ailesi az takmış ama kızın ailesine ne oluyo ben onu çözemedim sanki düğün yapılmış gibi.Allah korusun kız ve erkek anlaşamayıp ayrılma ihtimallerini neden düşünmemişler

Ben neden nişanda kızın ailesinin bu kadar takı taktığını anlayamadım.Nişan demek kız ve erkek evlilik öncesi insanlara görüştüklerini duyurmak birbirlerini ve aileyi tanımak için olan bir süreç.Yani erkeğin ailesi az takmış ama kızın ailesine ne oluyo ben onu çözemedim sanki düğün yapılmış gibi.Allah korusun kız ve erkek anlaşamayıp ayrılma ihtimallerini neden düşünmemişler
Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez sanmışlar ellerinde patlamış.

Aileye vermek ne alaka? Damat tarafi istese kiyamet kopar

Düğünde takılan takılar gelinin dır. Gelinin ailesine ne oluyor ki altını alıp kızı veriyor. Kızında aldın o zaman. Sizene geline kim ne karsa gelinin bu ne aç gözlü bir soru ya.

Okumayı bilseydiniz eğer düğün uzak bir şehirde olacağı için gelemeyecek akrabaların nişanda taktığını görmüş olurdunuz.
kız tarafı bilezik taktı demediniz mi? erkek tarafının taktığı altına k*çınızla gülmediniz mi? doğru okudum bakın 🙃

kız tarafı bilezik taktı demediniz mi? erkek tarafının taktığı altına k*çınızla gülmediniz mi? doğru okudum bakın 🙃
Yok yine doğru okumamışsınız. Bir yuva kurulurken aileler elinden gelenin fazlasını yapmalı 🙃

Yok yine doğru okumamışsınız. Bir yuva kurulurken aileler elinden gelenin fazlasını yapmalı 🙃
askim yuva kurulmadı. nişan bu, düğün değil ki. benim nişanımda bir bilezik dısında takı yapılmadı. ailem de bir sey takmadı cünkü dediğim gibi henüz bi bismillah 😂 düğünde gereken yapıldı. kaldı ki “ne takılacak?” konusu bile nişandan sonra konusuldu. ne bileyim garip nişanda takı beklemek

askim yuva kurulmadı. nişan bu, düğün değil ki. benim nişanımda bir bilezik dısında takı yapılmadı. ailem de bir sey takmadı cünkü dediğim gibi henüz bi bismillah 😂 düğünde gereken yapıldı. kaldı ki “ne takılacak?” konusu bile nişandan sonra konusuldu. ne bileyim garip nişanda takı beklemek
Bizim adetimiz diyemem ama çevremde gördüğüm örneklerde mesela arkadaşlarımızdan birine erkek tarafı nişanda 50 gr’lık bilezik + tam altınlı zincir taktı. İnsan başkasında görünce beklemiyor değil 🤣

Bizim adetimiz diyemem ama çevremde gördüğüm örneklerde mesela arkadaşlarımızdan birine erkek tarafı nişanda 50 gr’lık bilezik + tam altınlı zincir taktı. İnsan başkasında görünce beklemiyor değil 🤣
hay masallah 😂 nişanda bunu takan düğünde ne taktı peki?

10 gram altın için bu kadar tatava yaptıktan sonra altın meraklısı gibi görünmek istememek ilginçmiş. Meraklısısınız zaten. Olduğunuz gibi görünün bence.

Sizin sülale 700 binlik altın taktı diye nişanlınızın anne babası bu farkı kapatmaya mı çalışacaklar kendi kendilerine?
16 gram takmışlar zaten nişanda. Düğünde de takarlar muhakkak. Akrabalarının ne getireceklerini ne bilsinler ve onlara ne zaten sizdeki altının toplam miktarından?
700 bin deyince ortada bir olay var sanıyorsunuz ama derdiniz tam olarak 10 gramlık altın yani.

Eşinize "senin akrabaların bizimkilerden az altın taktı. Aradaki farkı aileme vereceğim" demeye utanmayacaksanız verin bence.
Mükemmel bir başlangıç. Eminim mükemmel bir evliliğiniz olur.

Kızlar selam. Size bir şey anlatacağım ve fikrinizi merak ediyorum.

Nişanda kızın ailesinin maddi durumu çok iyi olmasa da 2 tane bilezik yapmışlar, toplamı 26 gram etmiş. Kızın nişanlısının ailesiyle de bu konular konuşulmamış, yani şu kadar gram takılır vs. gibi. Ne takılacağı sürpriz yani. Neyse, nişanda erkeğin ailesi 2 bilezik takıyor toplamı 16 gram. Biri 9 küsur, diğeri 7 küsur.

Başka da takı yok. Düğün uzak bir şehirde olacağı için kızın ailesi ve tanıdıkları takısını getirmiş düğüne gelemeyiz diye. Totalde 700 bin liralık takı toplanmış. Gram, çeyrek, yarım, dolar, euro, TL, bilezik toplamı bu. Şu anki kurla.

Sizce erkeğin ailesinden gelen takı az değil mi? Düğünde de benzer performans sergilenirse atıyorum 10-15 gramlık takı takılırsa kız nişanda ona takılanları ailesine vermeli mi?

Kız tarafı erkek tarafına altın mevzusunu hiç açmamış, sanki altın meraklısıymış gibi gözükmemek için. Erkek tarafı da hiç sormamış. Öyle düşünerek yorum yapabilirsiniz.
Nişanda takı takılmaz sembolik bir şey takılır genelde de kolye falan olur , düğünde erkek tarafı fazla takarsa fazlalığıda iade edin ama yoksa çok haksızlık olur(size göre), evlendikten sonra çetele tutarmısınız acaba, bu ay sizinkilere fazla gittik önümüzdeki ay eşitlememiz lazım gibi ,

Back
X