• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanda takılan altınlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi gdsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizim adetimiz diyemem ama çevremde gördüğüm örneklerde mesela arkadaşlarımızdan birine erkek tarafı nişanda 50 gr’lık bilezik + tam altınlı zincir taktı. İnsan başkasında görünce beklemiyor değil 🤣
Ay gecen konunda Leydi gibi takılıyordun. Ne oldu da içinden cennet mahallesi çıktı?

Özet burada arkadaşlar. Damat tarafı 100 gr taksın istenmiyor. EN AZINDAN eşit şartlarda yarışalım isteniyor. Özellikle de durumları elveriyorken.
Neyin yarışması bu ?

Bizim adetimiz diyemem ama çevremde gördüğüm örneklerde mesela arkadaşlarımızdan birine erkek tarafı nişanda 50 gr’lık bilezik + tam altınlı zincir taktı. İnsan başkasında görünce beklemiyor değil 🤣

Müstakbel gelin ve damat ne işle iştigal ediyorlar?

Neyin yarışması bu ?
Her kelimeyi gerçek anlamıyla algılamayın, mecazi anlamı da vardır kelimelerin:D ç

ailelerin evladına HELE BİR DE ELİNDE İMKAN VARKEN destek olmasından bahsediyorum. Tek başına bir şeyler yapmaya çalışan gelin-damat, evliliğinin ilk senelerinde borç batağında yüzüp huzursuz bir evlilik yaşıyor. Aileler ise bu yükü azaltmak için varlar.

Her kelimeyi gerçek anlamıyla algılamayın, mecazi anlamı da vardır kelimelerin:D ç

ailelerin evladına HELE BİR DE ELİNDE İMKAN VARKEN destek olmasından bahsediyorum. Tek başına bir şeyler yapmaya çalışan gelin-damat, evliliğinin ilk senelerinde borç batağında yüzüp huzursuz bir evlilik yaşıyor. Aileler ise bu yükü azaltmak için varlar.

Aileler onun için yoklar. Türkiyede çocuklar resmen ailelerini sömürüyorlar.
Koca birey olmuşsunuz, yuva kurma kararı almışsınız hala ailelere borç biriktirme peşindesiniz. Utanın biraz.

Aileler dünyaya getirdikleri çocukları büyürken koruyup kollamak, kendi ayakları üzerinde durabilen birer yetişkin olmalarına katkı sağlamak için varlar.
Sonra bu yetişkinler KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLDİKTEN sonra yeni bir aile kurar ve onlar da aynı döngüye girer. Onları yetiştiren aileler de kendi köşelerinde huzurlu bir şekilde yaş almanın keyfine varır.
Yani gerçekten düşünüyorum senelerce gece gündüz nöbet tutup, it gibi çalışıp birikim yapmışım, çoluğumu çocuğumu okutup yetiştirmişim koca koca insanlar olmuşlar. Tam feraha erip belki esimle, arkadaşlarımla dünyayı gezeceğim. Ama çalışmayan gelinim elinde imkan var bize destek olmuyor diyor. Çıldırmalık ya.

Kızlar selam. Size bir şey anlatacağım ve fikrinizi merak ediyorum.

Nişanda kızın ailesinin maddi durumu çok iyi olmasa da 2 tane bilezik yapmışlar, toplamı 26 gram etmiş. Kızın nişanlısının ailesiyle de bu konular konuşulmamış, yani şu kadar gram takılır vs. gibi. Ne takılacağı sürpriz yani. Neyse, nişanda erkeğin ailesi 2 bilezik takıyor toplamı 16 gram. Biri 9 küsur, diğeri 7 küsur.

Başka da takı yok. Düğün uzak bir şehirde olacağı için kızın ailesi ve tanıdıkları takısını getirmiş düğüne gelemeyiz diye. Totalde 700 bin liralık takı toplanmış. Gram, çeyrek, yarım, dolar, euro, TL, bilezik toplamı bu. Şu anki kurla.

Sizce erkeğin ailesinden gelen takı az değil mi? Düğünde de benzer performans sergilenirse atıyorum 10-15 gramlık takı takılırsa kız nişanda ona takılanları ailesine vermeli mi?

Kız tarafı erkek tarafına altın mevzusunu hiç açmamış, sanki altın meraklısıymış gibi gözükmemek için. Erkek tarafı da hiç sormamış. Öyle düşünerek yorum yapabilirsiniz.
düğün yapılacaksa nişanda altın takılmaz zaten. sadece temsili para takılır. erkek tarafıda düğünde takacağı altınları takar ama nişan bitince geri alırlar düğünde tekrar takarlar.

Bazı ergenlikten çıkamamış gelinler, kplerin mali, mülkü, parası var diye hepsini ona vermeli,her şeyi yapmalı havalarına giriyorlar. Kp mal varlığı ve parası kendisine ve eşine ait. Siz çocuklarının eşi olarak verilen hediyeye razı olmalisınız. Daha nişanda Gr derdine düşer, 700 binlik takıyı az bulursanız bir ömür mutsuz olursunuz.

Ayrıca altını önemseyen insanların " aç gözlü" gözükmemek adına, önce istemem deyip , arkasından az bulmaları aşırı çirkin.

Kp bana değil 7 gr bilezik, bir gram bile takmadı. Bir çöp almadı. Bu yüzden takilanı az bulmak bana çok çirkin geliyor. Her şeyi eşim tek yaptı.

Aileler çocukları dünyaya getirir, maddi manevi bakımını üstlenir, okutur, yetiştirir.
Çocuklar, 'yetişkin' olduktan sonra ailelerin onları ve onların kurmayı planladıkları aileyi bir ömür finanse etmek zorunda değildir.

Eğer aileler İSTERSE evlenen, bebeği olan, ev alan çocuklarına 'gönüllerine geçen kadar' yardımcı olabilirler.
Bu yardımın yapılıp yapılmayacağına veya ne kadar olacağına karışmak gelin veya damarların haddi değildir.

Senin kayınpederin elinde ne imkan vardı? Oğlu geçindiriyordu evi.

Elinde imkan olduğunu nereden biliyorsunuz? O ailenin içinde değilsiniz ki alt tarafı gelinin nedimesisiniz(!)
Ayrıca bütün bu detaylara nasıl bu kadar hakimsiniz hiç anlamadım

Anladık kızlar okay hepiniz düğününüzü tek başınıza yaptınız, aileler hiç destek olmadı, ev eşyalarınızı eşinizle birlikte borca girip kendiniz hallettiniz? Doğru mu anlamışım 🤣🤣

Siz neden bütün nişanlı çiftlerin finansal dinamiklerine bu kadar hakimsiniz 😂
İki çift de yakınım çünkü? Zor değil arkadaşlarımın bilgilerine hakim olmam 🤣🤣

Back
X