nişandan sonra aranmamak

Lilibett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
435
286
53
Kızlar günaydın

Yaklaşık ıkı bucuk yıldan sonra nışanlandık.gelgelelim kayınvalidem vefat etmiş.bır gorumcem,yaslı bır kayınbabam ve ıkı evli abı var.aileler arası tanışma gecen sene oldu.ondan sonra gıt gel olmadı.abla yalnız yasıyor uvey anne var.hepimizin evleri yaklaşık dört bes km.nişanda evde kendi aramızda oldu.gelgelelim tanısmadan sonra benım ailem damadı bır kaç kez yemeğe aldı.tanısmada aıleyı yemeğe aldı.ama karsı taraf ne cagırdı ne aradı.nısan yapalı on gün oldu.ne nısandan önce ne de sonra aranmadım.hanı dogumgunu bayram da arıyorlar ama nısan oncesı aılecek hıc aranmadık.gwcen swnekı tanısma ywmeğiyle kaldık.bılmıyorum yapısal mı ama aılesı gayet sıcaktı.hala da oyleler.ustelık sevdıklerı de belli beni.ama aramıyorlar.ben de artık aramıyorum.ablası eltiler uvey kayınvalıde baba vs neden aramıyor bızı dıyorlarmıs.ne tanışma ne nısanda kımse arayıp da ne lazım demedı.hep nısanlım sordu ne ıstıyosan o olsun vs dıye.uvey anne tekerlıklı sandalyede baba yaslı köyde.dıger gelınlerde aranmamıs hıc baba tarafından ama abla nısan oncesı hep aramış ılgılenmıs. en azından bekar ablanın araması gerekmez mı?nısanlım sehır dışında.gorumce sınsı bırı degıl.keza kardeslerde öyle değiller .nısanlım haftasonu geldı annem davet edelim dedı bu sefer ben bekleyeyım dedım ama davet olmadı.sızce bu normal mı?

Son düzenleme:
Kızlar günaydın

Yaklaşık ıkı bucuk yıldan sonra nışanlandık.gelgelelim kayınvalidem vefat etmiş.bır gorumcem,yaslı bır kayınbabam ve ıkı evli abı var.aileler arası tanışma gecen sene oldu.ondan sonra gıt gel oldu.abla yalnız yasıyor uvey anne var.hepimizin evleri yaklaşık dört bes km.nişanda evde kendi aramızda oldu.gelgelelim tanısmadan sonra benım ailem damadı bır kaç kez yemeğe aldı.tanısmada aıleyı yemeğe aldı.ama karsı taraf ne cagırdı ne aradı.nısan yapalı on gün oldu.ne nısandan önce ne de sonra aranmadım.bılmıyorum yapısal mı ama aılesı gayet sıcaktı.hala da oyleler.ustelık sevdıklerı de belli beni.ama aramıyorlar.ben de artık aramıyorum.ablası eltiler uvey kayınvalıde baba vs neden aramıyor bızı dıyorlarmıs.ne tanışma ne nısanda kımse arayıp da ne lazım demedı.hep nısanlım sordu ne ıstıyosan o olsun vs dıye.uvey anne tekerlıklı sandalyede baba yaslı köyde.dıger gelınlerde aranmamıs hıc.ama en azından bekar ablanın araması gerekmez mı?nısanlım sehır dışında.gorumce sınsı bırı degıl.keza kardeslerde öyle değiller .nısanlım haftasonu geldı annem davet edelim dedı bu sefer ben bekleyeyım dedım ama davet olmadı.sızce bu normal mı?
Anne olmayınca başlarında normal bence abla düşünememiştir

parçalanmış bir aile bunlar anlattığına göre

üvey anne meseleleri var abla kafasına göre karar veremiyordur ,belki üvey anne sorun çıkartıyor

babasının evi varken hem ablasına mı düşer

yapı meseelesidir belki. benim kuzende evlendi. bir kere görmeyede gelmediler.. 1sene geçiyor neredeyse.. kısacası dağınık aile olduğu için..
madem abla yanlız yaşıyormuş, nişanlını çağırınca onuda yemeğe çağırın isterseniz..
bide çok samimiyet kurmaya gerek yok.. onlarda yanaşmıyormuş sende pek bişi yapma..

Arasa ne olacak çok samimi olunca herşeyin özü bozuluyor. Mesafe iyidir sende önemli günlerde ararsın olur biter

Birde şu var bu kadar sık davet etme ,davet bekleme meselelerini bırakın yani şart mı

bu kadar sık görüşünce bir meseleler çıkabiliyor

Uvey anne pek söz sahıbı degıl.baba da kendı halınde bırı.aılede sozu gecen kısı nısanlım.ama ne bıleyım en azından nısan oncesı bızlık bısı var mı dıye sormadı kımse.yanı hıc aranmadık ama ıkı yıldır tanısıyoruz .hanı en azından beraber yemeklere gıttık kardeslerle.nısanlım arayıp ılgılendı sağolsun ama böyle yapınca da bu yandan güzel dıyorum samımı olmamak lazım bır yandan da sasıyorum

Uvey anne pek söz sahıbı degıl.baba da kendı halınde bırı.aılede sozu gecen kısı nısanlım.ama ne bıleyım en azından nısan oncesı bızlık bısı var mı dıye sormadı kımse.yanı hıc aranmadık ama ıkı yıldır tanısıyoruz .hanı en azından beraber yemeklere gıttık kardeslerle.nısanlım arayıp ılgılendı sağolsun ama böyle yapınca da bu yandan güzel dıyorum samımı olmamak lazım bır yandan da sasıyorum
kendin diyorsun ya yazık üvey annesi tekerlekli sandalye de sözü geçmeyen bir kadınmış
babası desen kendi halinde bir adam
bu insanlardan çokta bir şey beklememek lazım
insan gözünde canlandırınca bile hüzünleniyor durumlarına

Belki ben de tuhaflık olabilir ama ben büyüklerin değil gençlerin araması taraftarıyım.
Yani eğer nişanlı kişi senin ananı babanı hal hatır sormak için aramıyorsa o zaman dert etmelisin.
Onun ailesini de sen aramalısın...

Kimse bir sey sormadi diyorsunuz da kim soracak?Bir aileyi toparlayan annedir.Anne yoksa üvey anne dusunmez.Diger gelinlerin zaten uzerine vazife degil.Gorumce bekar ve tek yasiyormus o zaten gelinin ailesini nasıl agirlayacak.Kayinpeder zaten yasli.Nisanliniz da yazik zaten ne yapsin kendi isini kendi görmüş.Bosverin bunlari mutlu bir yuvaniz olsun da cagirsalar ne cagirmasalar ne...

Belki ben de tuhaflık olabilir ama ben büyüklerin değil gençlerin araması taraftarıyım.
Yani eğer nişanlı kişi senin ananı babanı hal hatır sormak için aramıyorsa o zaman dert etmelisin.
Onun ailesini de sen aramalısın...
Bız arıyoruz nısanlımla karşılıklı.aıleler arası sorun yok.karsı tarafta çok ıyı nıyetlı benım aılemde.ustelık her ortamda benı çok swvdıklerını soyluyorlar.ama bır senedır aramadılar hıc.kaldı kı nısan oncesı aranmaz mı ınsan?en azından aılem aranır annem aranır

Kimse bir sey sormadi diyorsunuz da kim soracak?Bir aileyi toparlayan annedir.Anne yoksa üvey anne dusunmez.Diger gelinlerin zaten uzerine vazife degil.Gorumce bekar ve tek yasiyormus o zaten gelinin ailesini nasıl agirlayacak.Kayinpeder zaten yasli.Nisanliniz da yazik zaten ne yapsin kendi isini kendi görmüş.Bosverin bunlari mutlu bir yuvaniz olsun da cagirsalar ne cagirmasalar ne...
Orası öyle aslında.ama aılwmden zıyade wn azından benı arasa gorumce bı kahvaltıya cagırsa.ben bır kaç kez cagırdım agırladım.haftasonu kucuk gelın abı eve kahvaltıya cagırılmıs .ben davet edecektım aslında.sankı aralarına mı almıyorlar anlamadım

Gerçekten ben de başta anne olmadığı için böyle olduğunu düşünüyorum.
İyi insanlarmış dert etme bence.
Fazla içli dışlı olunca da suyu çıkıyor zira.

Aman hiç şaşırma boşver, bazı insanlar böyle şeyleri ya akıl edemiyor ya da işlerine gelmiyor. Sen iyi niyetliler diye düşünüyorsan, o zaman akıl edemiyorlardır. Ya da belki pek böyle sıkı ilişkilere şahit olmamışlardır. Benim kayınvalidem 15 yaşında evlenmiş, vermişler kayınpederim yanına hadi demişler. Görmemiş hiç bir şey, çeyizim alınacaktı, "benim gelmem gerekiyor mu?" diye sormuştu, gelin alma yapılacak yine aynı soruyu sordu. İlk zamanlar bu nedemek ya, demiştim ama yaşadıkça gördüm ki, adet gelenek görenek pek görmemiş. Yıllarca Almanya'da yaşamışlar, hepten uzak kalmış Türk sıcaklığından ve adetlerden.

Sen bence çok takılma bu duruma, iyi insanlar diyorsan ilk adımları sen atabilirsin. Organizasyon yapıp herkesi bir araya toplayabilirsin. Onların da çekinceleri olabilir, anlayışlı ol takma kafana. Birde anne yok, emin ol yuvayı toplayan çekip çeviren annedir. O yüzden bunun da etkisi olabilir.Herkesi olduğu gibi kabul et,yoksa üzülürsün. Mutluluklar.

Back
X