Nişanı atamıyorum,çıkış yolu bulamıyorum

Anlaşamayacağız seninle..

Peki evlen o zaman, aileni üzme.. Elalemi güldürme kendine..

Çocuk da yap.. Ailen torun ister. Elaleme rezil olmasınlar kızlarının çocuğu olmuyor diye..

Yani ayrılmaya cesaretin yoksa, kendi hayatın adına söz hakkın yoksa, olacakları bile bile gözü kapalı koca evine gitmeye kurbanlık koyun gibi mecbursan, insanlara ne diye dil döktürüyorsun?

DALGA MI GEÇİYORSUN..

Akşam eve gittiğimde yemek yerken babam sordu arıyor mu diye,bende baba konuyu kapatır mısın adını duymak istemiyorum dedim.Nolcak böyle dedi,daha bir sürü laf,sonra kızdı çıktı gitti,kızım iyi misin bile demiyor.Başkalarının düşüncesi daha önemli ya.

ay canım sen eger büyükşehirde yaşıyorsan ne takıyorlar kafalarına elalem ne dicek diye. köyde bile yaşasan kime ne üç gün konuşurlar susarlar. ablan, abin yok mu seni anlayabilecek önce onlardan yardım iste bana kalırsa abiler, ablalar kardeşlerini ezdirmezler. baban belki endişeleri yüzünden katı davranıyor olabilir bu konuda bi 3.sü daha olursa diye ama bu senin hayatın iinsanlar 50 kere sevgili değiştiriyorlar sen 2 kere nişandan dönmüşsün şuç mu bu? herşey ailenin gözü önünde olmuşken. eger cocugu seviyorum, istiyorum o iyi, bana destek oluyor deseydin boşver ailesini takma derdim ama cocukta onlara uyuyorsa o zaman kesinlikle ayrılmalısın.

Ukalady;
İlçe de yaşıyoruz.Ama çevreden çok akrabaların dedikodularından çekiniyorlar.Babam şeker hastası,üzüldüğünü biliyorum daha çok üzülüp benim yüzümden bişey olursa diye korkuyorum.

Sevgili İpek Tuncer;
Dalga geçer gibi bir halim mi var?

Evet,
Dalga geçer gibi bir halin var.

Sana neden "dalga mı geçiyorsun" diye sorduğumu da, farkındaysan o soru cümlesinin üstündeki satırlarda ifade ettim.

"Dalga geçer gibi bir halim mi var" gibi anlamsız bir sorudansa o cümlelerdeki sorumun cevabını alabilir miyim?

Baban sana küsüyor ve halini sormuyor demek..
Yarın salya sümük baba evine döndüğünde acaba baban o zaman basar mı bağrına, sorar mı halini hatrını??? Efendim??

İyiliğin için yazıyor herkes, laftan anlamıyorsun. Kusura bakma.

canım diğer yorumları okumadan yazıyorum kusuruma bakma bişey kaçırdıysam...
bende nişanlıyım ve bu benim 2 değil 3. nişanlım..
bu hafta sorunlar yaşadık okuyan bilir konumu
buna ragmen annemler destekledi beni.
laf söz birzaman sonra zaman aşımına ugrayacak ve başkasıyla evleneceksin
herkes kapatacak agzını..dediler
ömür boyu düşünsene
-sölemek gibi deil kafanda canlandırmalısın öncelikle-
katlanabilecekmisin?
eger etrafın lafları yüzünden duruyosan hiç düşünme.
ama seviyorum diyosan iyice düşün bitirmeden önce..stresli bir zamandadır belki.
hakkında hayırlısı olsun tatlm.

Çok üzüldüm en doğru kararı verirsin inşallah senin için
Ama istemiyorsan daha büyük pişmanlıkların olmaması adına vazgeç derim ben

Nişan dönülmez bir yol değildir.Nişan zaten eş adayını tanıma ve evliliğe hazırlanma sürecidir.Nişan süreci iyi gitmez ve anlaşmakta sorun yaşanırsa,nikaha gitmeden nişan atılır.Doğrusu budur.Bunda ayıplanacak,kötü görecek bir durum yok.Sürekli kötüye giden bir ilişki,nikahla düzelmez,aksine daha kötüye gider.

Konuyu açan arkadaşımıza şunu söylemek istiyorum, İpek bu alanda (bana göre) en kaliteli ve en soğukkanlı yorumları yapan arkadaşlarımızdan biridir ve benim de gerçekten samimi bir arkadaşımdır. Çok ciddi yorumlar yapar, sağlıklı bir mantıkla olayları yürütür ve size fikir verir. Üstelik size vaktini ayırmış, birkaç yorum yapmış. Yorumu beğenirsiniz beğenmezsiniz, burada size vakit ayırıp yorum yapan arkadaşınıza güle güle demek yerine, sizi üzen, kıran ya da ne bileyim sizinle ayrı kulvarlarda olan nişanlınıza güle güle demelisiniz.
İkinci veya üçüncü nişanlılık dönemine gelince, sonuçta bu aşamada evlenmek, çıkmaz sokaktır. Sokağın sonundaki duvarı yıkarsan çıkış olur ki bu da boşanmadır. Ama nişanı atmak sonuçta nişan esnasında takılan veya alınan hediyelerin geri verilmesi ve kibarca tak sepeti koluna herkes kendi yoluna denmesidir ki, bu da kimseyi ilgilendirmez.
Siz nişanlınızdan ayrıldığınız zaman kimseyi ilgilendirmez bu durum. Siz evlendikten sonra yaşayacağınız acılarda o konuşan elalem, kapıların arkasına kaçmaya başlar, evde yok dedirtir. Konuşacak dertleşecek kimseyi bulmazsınız. Anneniz babanız akşam evine gider, ama siz bu bilgisayarın başında hiç tanımadığınız insanların samimi yorumlarına ihtiyaç duyarsınız.
Ve onlar size yetişirler.Vakit ayırırlar, ardınızı ararlar.
Dikkatle okuyun, düşünün.

Tek kelime ile muazzam yoırumdur. Dönüp dönüp tekrar okuyun.

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa. İnsan huzursuz olduğu iş ortamına dahi en fazla bir kaç ay dayanıyor ki evlilik bu. Daha zor daha farklı birşey. Şu "sen buldun" "sen istedin" "çek çekebildiğin kadar" mantığınada karşıyım ben. Umarım aileniz en kısa zamanda etrafı düşünmekten vazgeçip sizin mutluluğunuzu düşünür hale gelirler. Hakkında hayırlısı olsun. İnsan bazen keşke hiç büyümeseydim diyor değil mi?? Çocukken ne güzeldi herşey. Tek derdimiz kaybolan misketlerimiz eli kolu kopan bebeklerimizdi.

Merhaba arkadaşım.
Sana birşey anlatmak istiyorum bi akrabamız süt kardeşim diyeyim 3 kere nişan attı anlaşamadığı için, hep senin gibi sorunlar yaşadığı için. Bırak elalemi ilk konuşanlar hep eş dost,akrabalar oldu , bizde dahilizdir belki.bu kız 4 ilede anlaşamadı ama elalemin laflarından bıktığı için evlendi. Nooldu dayakmı yemedi,eziyetmi görmedi, ailesi ile mi görüştürülmedi neler neler.
Sonunda boşandı babasının evinde. Okula giden bi kızı var.bi kaç yıl sonra hayatına biri girdi ama boşandığı kocası rahat bırakmadı. Kızı ile hayatına giren kişi ile tektit etti. Yalvardı yakardı bi şans daha istedi ve aldıda . Düzeldimi hayır iki ay geçmeden yine ayrıldılar. Elalem ne yaptı peki iki hada konuşup sustu. Olan o kıza gençliğine hayatına çocuğuna oldu.ailenle iki hafta o adamla bir ömür boyu sorun yaşarsın. Allah yardımcın olsun arkadaşım .istenmeyen yemek yenmezmiş sen bu yemeği bir ömür boyu yemekten bahsediyorsun. çok iyi düşün.

Son düzenleme:
İpek Tuncer
Sizin yorumlarınıza karşı aksini iddaa etmedim.Yazılan tüm yorumları saygı duyarak okudum.Dalga mı geçiyorsun şeklinde yazmanız hiç de hoş değildi,yazmayın o halde.Belki biraz rahatlarım diye yazdım,ama beni en çok siz rahatlattınız,teşekkür ederim size.

dedikodu inan ki bitmez.. bırak ne derlerse desinler.

ailende kızacak belki ama o da geçer bir süre sonra..

yanlış adamla yanlış evlilik yapıp mutsuz olmak yerine, şimiden yol yakınken vazgeç.

sonra çok pişman olabilirsin.

nişanı atıyorum diyeceksin ve yüzüğü parmağından çıkaracaksın bu kadar basit işte,
gerekirse aileni karşına al ve geleceğini mahvetme,
şimdi el alem ne der diye evleneceksin, sonra elalem ne diyecek diye boşanamayacaksın ve cehennem hayatı yaşayacaksın, seçim senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…