• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanı atmalı mıyım?

Dügün arifesinde hemen hemen herkez bu tarz tartışmalar yasıyo,sen evi begenmişsin sonuçta ilk gördügünde istediginde olmuş tutulmuş,annen oturmıcakki o evde tatlım be.Niye bu kadar etkilenip morelini bozuyosun.Aileler herşey çok güzel bile olsa muhakkak bir kusur bulurlar,senin nasıl içine siniyosa onu yapıcaksın.Bu sebeplerden dolayı nişanı atmak olmaz yani.Sevmiyomusun,uzun zamandır tanımıyomusun nişanlını?

canım ev konusunda bısey dıyemem aılenın tutumunada karısamam ama benım kardesımde oglak burcu anlatırken kardesım canlandı gozumde doverım dedıyse dover en azından benım kardesım ınat sınırlı agresıf haksız bıle olsa kabul etmeyen benım dıyen bırıdır oğlak burcu kardesımde genc kızken cok kavga ederdık kedı kopek gıbı bende balıgım kız arkadasınıda hırpaladı yanı sınır bır gelır anlatamam bı arkadasımın esıde oglak oda boleydı kıza derdım kardesım gıbı davranıo ınat ve gıcık

Aynen canım çok inat ve gıcık oluyorlar kafalarına koydukları anında olacak mantıksız düşünceleri oluyor bazen ama ona göre mantıklı ve aksini anlatamazsın ona izah edemezsin kavga çıkarır çok sinirrrrrr bazen öyle kızıyorum ki öyle kızıyorum ama işte gönül bazende sanki tam tersi bu kişiliğin tam tersi komik esprili çok zeki şefkatli valla bende çözemedim ama burnu yere düşse almaz yani o derece bişey bu

Dügün arifesinde hemen hemen herkez bu tarz tartışmalar yasıyo,sen evi begenmişsin sonuçta ilk gördügünde istediginde olmuş tutulmuş,annen oturmıcakki o evde tatlım be.Niye bu kadar etkilenip morelini bozuyosun.Aileler herşey çok güzel bile olsa muhakkak bir kusur bulurlar,senin nasıl içine siniyosa onu yapıcaksın.Bu sebeplerden dolayı nişanı atmak olmaz yani.Sevmiyomusun,uzun zamandır tanımıyomusun nişanlını?

Evet evi ben gördüm beğendim ama çok iyi inceleyememiştim heyecandan ve ilk kez ev bakıyoruz yani öyle ince detaylarını hesap edemedim şimdi annem evi o kadar kötülüyorda hadi gitte içinde otur bütün iştahım kaçtı.( annem sonuçta olsun kızım dese nolur ki işte onunda ümidi var acaba vazgeçirtebilir miyim diye ama artık öyle birşey yok o ev olacak boyacı falanda tutulmuş ben şöyle teselli ediyorum kendimi sonuçta ev benim değil 1 yıl bilemedin iki yıl oturur işime gelmezse çıkarım taşınması o kadar da zor değil ne kiracılar var kaç ev değiştirmiş. Belkide annemi üzen daha ilk kez ayrı eve çıkıyorum ve gelinb olucam herkes gelip çeyizime falan bakıcak belki o yüzden daha iyi bir ev olsun istedi o da haklı bütün suç benim annemlere de göstermeliydim ama annemlerr bize bırakmıştı siz bakın beğenin siz oturcanız demişlerdi şimdide böyle yapıyorlar.(

bencede nişanlını ikna etmeye çalış,öyle ha deyince çıkamazsın ayrıca çıkınca da annenin dediği gibi eşyaların çizilir..bilmiyorum be evlendiğimde de kayınvalidemler kendilerine yakın eski bi ev vardı orayı tutmak istediler ama ben eşyalarım yeni olcak yeni bina olsun istedim nişanlımla da konuştuk ve uzak ama yeni bi eve çıktım 4 yıldır da oturuyorum artık bi dahaki taşınmam ev alınca olur inşallah...sorununuzun çözüleceğine inanıyorum...

bencede nişanlını ikna etmeye çalış,öyle ha deyince çıkamazsın ayrıca çıkınca da annenin dediği gibi eşyaların çizilir..bilmiyorum be evlendiğimde de kayınvalidemler kendilerine yakın eski bi ev vardı orayı tutmak istediler ama ben eşyalarım yeni olcak yeni bina olsun istedim nişanlımla da konuştuk ve uzak ama yeni bi eve çıktım 4 yıldır da oturuyorum artık bi dahaki taşınmam ev alınca olur inşallah...sorununuzun çözüleceğine inanıyorum...

Keşke ikna olsa bidaha bu konuyu açma dalga mı geçiyorsun diyor kapora yanacak diyor vs vs huzursuzluktansa olan eşyaya olsun diyorum artık nasip burasıymış aslında ev dışardan bakınca yeni dış cephe boyası falan güzel ama içini kiracılar çok hor kullanmışlar yerler cilalı tahta kaplama nasıl boya yapmışlarsa içinde boyalar bütün kapı pervazlarına bulaşmış ve onlar nasıl çıkar ki çok uğraştıracak bizi ama mecbur artıık ben hiç bu yönlerini düşünememişim hepsi benim suçum...

böyle inatçı adamla hayat geçer mi diye düşünün,huylu huyundan vazgeçmez ki,yarın çocuk ismi konusunda da inat edebilir,yavrunuzu bkayınbabanızın şsmiyle sevmek zorunda kalabilirsiniz.Ya da Allah korusun işyerinde tatsız bi olay yaşasanız kendini haklı görerek sizi işten almak isteyebilir,hatalı davransa özür dilemez,geri adım atmaz...Böyle ufak tefek şeyler hayatı çekilmez yapar...
bence böyle düşünün,eğer olsun varsın,sevdim sevildim bu bana yeter derseniz devam edin ama hayatım kıymetli,bi ömür geçmez böyle derseniz nişanlınızı da karşınıza alıp bi konuşmanızı öneririm...

Amin canım benim amin inşallah çok sağolasın ama dediklerini uygulucam biraz dişlerimi göstercem ve bensizlikle korkutcam arada bir eli maşalı olmakta yarar var aslında ben çok sakin iyi hoşumdurda bir soğudum mu tam soğurum biter herşey bende kadifeden eldiven içinde demir yumruk gibiyimdir haksızlık olduğunda saygısızlık insanlara unutamayacakları dersler verir çıkar giderim hayatlarından aaa bu böyle tepki vermezdi çok yumuşak huyluydu diyerek ezmeye çalışanlar bile şaşar kalır arkamdan ama bu duruma geldi mi kıymeti yok bitecek noktaya geldiği anda noktayı koymasınıda bilirim umarım öyle olmaz ama nişanlandım diye sonuçta nikah yok bişey yok elalem nişanlıdan ayrıldı diyecek diye bir ömür acı çekemem ama ben yinede iyi tarafından bakmak istiyorum herşeye...

anladım canım inşallah herşey gönlünce olur.Hakkında hayırlısı olsun.Dediğin gibi daha resmi olarak bir şey yok bu tarz konularda elalem ne der diye düşünmek yanlış sonuçta evlenince sen paylaşıcaksın herşeyini sen kendin yaşıcaksın elalem anca uzaktan bakar ahlayıp vahlar buda onların terbiyesizliği.Evlilikte sen ve eşin başrol anne baba kayın valide kayın beder bunlar dış rol hele etraf konuk oyuncu =) o yüzden düşüncelerinde haklısın içinden geldiği gibi kalbinin sesini dinle ama dinlerkende kendine boş yere acı çektirme inşallah herşey düzelir güzel huzurlu mutlu bi yastıkla kocayabilceğin bir evliliğin olur ALLAH hiç pişman etmez inşallah canım...

Nişanlının sevgisinden samimiyetinden eminsen sadece biraz kotkut bunaldığını belirt oda resti çekip ayrılalım derse hiç üzülme sana şimdiden sahip çıkmayan evlenince nasl olsa karın gidemez bir yere der iyice bunaltır .... ayyy gene çok konuştummmm =)))))

ne demek cnm faydam olduysa sevinirim.Aynen anlattığın gibi benim eşim de evlenmeden önce öyleydi sakinken hiç bir problem yok ama sinirliyken çok aksi kırıcı hırçın hepsi var ama siniri dinince oda aynen çoğu zaman üzülüyo sinirliyken dedikleri için özür diliyodu içimi rahatlatmaya çalışıyodu.Birde benim nikahım ilk önce oldu 2 ay sonra düğünüm oldu nikah kıyıldıktan sonra babamla bazı sorunlar yaşadık eşimin yanına gelmek zorunda kaldım düğünümüze kadar hatta o gün bile bir sürü tatsızlık kavga herşey oldu düğün günüm de eşim çok stresliydi bir aksilik çıkıcak diye teyzemin oğluyla atıştılar oğlak burcu kıskançtır eşim de öğleydi sonra düğün falan yok demeye başladı ben gelinliğimde baba evindeyim düğün salonuna gidicez diye bekliyorum eşimle babası tartıştılar kapının önünde sonra babam müdahale etti noluyo napıyosunuz evimin önünde diye ben kapıda gelinlikle ağlaya ağlaya izliyorum düğün arabamızın süslerini faln parçaladı babamda sinirlendi düğün yoksa yok dedi gir içeri dedi bana bende girdim artık öle bi doldum ki patladım o an beni sevmiyo sandım sinir krızi geçirdim evden herkesi çıkarmak istedim kapıyı kapatıp itim derken kapının cam olan bölümünden iterek vurdum kollarım hep kesik içinde gelinliğim kan içinde kala kaldım bayıldım ambulans geldi ambulansa aldılar beni babamda bindi cam kesikleri olduğu için aşı yapmak istedilr hastaneye gitmemiz gerk dediler görevliler hastaneye götürürsek tutanak tutulur ordan karakola ifadeye gitmk zorunda kalırsınız dedi bende istemedim polisler falan geldi eşim orda benmlemisin dedi evet dedim sonra babam sana boşan demiyorum ama bu şekilde kız alınmaz böle çıkılmaz evden bu şekilde gidersen hakkımı helal etmem dedi ambulansdan indim herkez sakinleşti sonra kuaföre götürdüler tekrar saçm başım her yerim perişandı saolsun kuafördekiler çok ilgilendi düğün saçına 40 tl aldılar eşim hüngür hüngür ağlayıp durdu beni o halde görünce çok üzüldü annem babam perişan onlara da çok üzüldüm sonra düğün salonuna geçtik hiç bir şey olmamış gibi düğünümde oynayıp durdum ilk dansımızda bugünün hep iyi yönünü düşünücez diye söz verdik birbirimize güle oynaya bitirdik düğünümüzü eşim her aklına geldiğinde hemen yüzü düşüyo üzülüp ağlıyo hiç haketmedin bense naptım diye dövünüp duruyodu ama ALLAH'ıma şükürler olsun atlattık.. Hep üstüme düşerdi eşim o günden sonra daha da üstüme titrer oldu nazar deymesin kırk bir buçık kere maşallahhh=)

üzülme yani neler neler var benden sana bi örnek olsun diye anlattım =):nazar::emir_bebek:

Vallahi ağzım açık bir şekilde hüzünlenerek okudum çok kötü şeyler yaşamışsınız gerçekten herşey düzeldi mi peki ?

Vallahi ağzım açık bir şekilde hüzünlenerek okudum çok kötü şeyler yaşamışsınız gerçekten herşey düzeldi mi peki ?

ALLAH'IMA şükürler olsun ki düzeldi hayat bu herşey olabiliyor nazarımız çıktı diyoruz bizde daha kötüsüde olabilirdi ALLAH korusun düğüne diye çıkıp cenazeye gidenler var ben halime şükrediyorum en azından kimseye özellikle eşime zarar gelmeden atlattık .Şimdide 5.5 aylık hamileyim eşim çok istedi bebeğimizn olmasını oğluşum utkum gelicek aramıza inşallah ....=))

ALLAH'IMA şükürler olsun ki düzeldi hayat bu herşey olabiliyor nazarımız çıktı diyoruz bizde daha kötüsüde olabilirdi ALLAH korusun düğüne diye çıkıp cenazeye gidenler var ben halime şükrediyorum en azından kimseye özellikle eşime zarar gelmeden atlattık .Şimdide 5.5 aylık hamileyim eşim çok istedi bebeğimizn olmasını oğluşum utkum gelicek aramıza inşallah ....=))

Allah bozmasın canım çok sevindim,rabbim hayırlısı ile kucağına almak nasip etsin ,tabiki düğün öncesi çok sorunlar olabilir ama asıl şaşırdığım ailelerin konuyu büyütmemesi .Maşallah..

bence nişanı atmayı değil kendinize çekidüzen vermeyi düşünmelisiniz ev tutulmuş kapora verilmiş kusura bakmayın bana saçma geldi cocuk oyuncağımı bu sonradan beğenmedim filan zaten düğün masrafınız var kaporanız yanacak onun yerine zaman gectikçe düzenlersiniz evinizi

Allah bozmasın canım çok sevindim,rabbim hayırlısı ile kucağına almak nasip etsin ,tabiki düğün öncesi çok sorunlar olabilir ama asıl şaşırdığım ailelerin konuyu büyütmemesi .Maşallah..

annem çok üzüldüğü için ilk zamanlar hep kendi kabuğuna çekildi zamanla 1 2 ay içinde anneminde yüzü gülmeye başladı babamla bazı problemlerimiz var zaten düğünden sonra babamla hiç konuşmadık düğünde karşılıklı oynadık ama düğün sonnda herkez yanıma geldi o gelmedi benide bi daha hiç aramadı nerdeyse 1 yıl olucak babamla aramdaki sorun dışında problemim yok canım ailelerle küs kalmak iyi bir şey değil ama yapabilceğim bir şey yok kaderimde böleymiş demekki bende hayatımın olumlu yönlerini düşünüyorum başta eşim ve oğlum sonra annemle kardeşim :)

ben de en çok şuna kızıyorum; madem aileler " biz karışmayız, kendiniz beğenin, siz oturacaksınız" dediler daha sonra ne demeye insanın sinirini bozuyorlar.. yanlış anlama bir tek seninkilere söylemiyorum, benim annem de öyle.. karışmam der, çekilir kenara, fikir vermez, sonra ben kendi kendime alacağımı alırım, tartışma çıkar, hiç beğenmez..azıcık ılımlı olsunlar, annen beğenmediyse en azından bi kere yarım ağızla yoklar sizi, değiştirsek olmaz mı falan, baktı olmuyor hiç kafa karıştırmamalı.. tamam kızı için en iyisini ister bir anne elbette ama biz ne yapalım, herşey imkan dahilinde oluyor işte!
boşver bence nişanlın kabul etmemekte ısrarcıysa sen de zorlama, şu dönemde zaten sıkıntı çok oluyor, bir tane daha ekleme.. üzülen, sürekli kafaya takan sen olucaksın o yüzden diyorum..içinde kendi eşyaların olunca bence çok seviceksin sen de..

yavrum sen daha şimdiden başkalarının aklıyla hareket edersen çok üzülürsün kararlı ol herşeyde!!!!! madem evi beğenmişsin burası olsun demişsin orası olmalı eğer annenlere danışarak hareket edecektin neden nişanlına orayı beğendiğini sölüyosun annenlerede gösteripte karar verseydin zaten stresli bi dönemdesiniz kararsızlığınla herkesi dahada strse sokuyosun..annenler beğenmedi die seninde beğenmemen ilginçç :68: sen evlenincede artık herşeyi başkalarına göre yaparsın :34: aynısını erkek yapsa kıyamet kopardı heralde..senin istedğin evii annemler beğenmedi yok eşyalar çizilir bşka yere bakalım dese :ssz: bence nişanlın için atmalısın nişanı :/

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar son günlerde o kadar moralim bozuk ve stresliyim ki yardımınıza ihtiyacım var. Düğünüme 80 gün var ve nişanlımla son günlerde tartışmalarımız iyice arttı herşey sorun olmaya başladı. Oğlak burcu ve çok inat hep kendi dediği olsun istiyor ha bana danışmıyor mu bazı konularda danışıyor ama hep son sözü o söylemek istiyor çok aceleci tez canlı ben ise ağır ve temkinli yaklaşırım olaylara. Şuanki sorunumuz şu düğün yaklaştığı için kiralık ev bakmaya başladık sadece iki ev bakmıştık onlar bana çok küçük gelmişti üçüncü baktığımız ev ilk görüşte hoşuma gitmişti kaçmasın diye tutalım dedim kapora yatırdılar ama evi annem ve babam görünce hiç beğenmediler sen yeni evleneceksin o ev çok kirli ve masrafı var ve 5. kat çok yüksek eşyalarınm hep çizilecek kırılacak dediler onlar öyle yapınca bende soğudum evden ama nişanlım orası olsun istiyor kaporada yatmış annemin çok morali bozuk benim de ve değişmesini istesem olmayacak biliyorum çok inatlar. Ve bunun gibi bir çok sorun en ufak bişeyi yanlış anlamalar büyütmeler hatta böyle olursa seni ilerde döverim gibisinden tehdit vari konuşmalar yaşadım biliyorum kıyamaz siniriyle söylüyor ama bütün bu olanlar babamın annemin kafanı toparla iyi düşün demeleri beni çok strese sokuyor ben ne yapmalıyım inanın bilmiyorum bazen tartışınca çok muıtsuz oluyoruz ve onuda kendimide mutsuz etmek istemiyorum ilerde daha kötü olur diye korkuyorum yol yakınken bu ilişkiden sağlıklı bir evlilik çıkmayacaksa vazmı geçmeliyim yoksa devam mı etmeliyim lütfen yardım edin:(

evlilik yaklaştıkça stres de artacağı için tartışmalar kavgalar oluyor canım.. çok takılma bunlara

eşyaların da çizilmez merak etme.. öyle dikkatli getiriyor ki firmalar.. zaten hepsi de paketli oluyor.

sen madem beğendin ne diye annenin babanın söylemesi ile aklın karışıyor ki..

iki taraf da yanlış yapmışsınız ailelerinizi karıştırmayın fikir almak güzel tabi ama kendi fikrinizi uygulamanız daha önemli sonra bir sorun çıktığında en azından sadece size laf gelir ailenize gelmez..

yani dövmek lafını ağzına bile alması çok kötü bu nasıl sevgi siz neye binaen evleniyorsunuz..seni tehditlerle bastırmaya çalışan biri nasıl olur sana saygı duyar ilerde bilemiyorum..yani bu adamın görüşü nedir dövmek falan ona ters deil galiba?

Son düzenleme:
bir kere şunu unutma ki artık ailen annen -baban olmayacak...

artık eşin ve sen aile olacaksınız.

bu yüzden anneni babanı çok karıştırma kendi iç işlerinize

ayrıca sen beğenmişsin, nişanlın da tutmuş evi..

Kapora verilmeden önce annenlere göstermen gerekmez miydi?
İstediğin evi itiraz etmeden okeyledikleri halde, İnatçılıkla suçlanmanı anlayamadım.
Üst katlara taşınırken eşyalar çizilir, kırılır endişesini de yersiz buldum.
Oralarda oturanlar nasıl taşınmışlar ki?
Eşyalar yerleşince evin kusurları büyük ölçüde kapanır.
Niyetim seni üzmek değil canım. Lakin nişanı bozmak için bahane arıyorsunuz gibi hissettim.
Uyum içinde, sonsuz mutluluklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar son günlerde o kadar moralim bozuk ve stresliyim ki yardımınıza ihtiyacım var. Düğünüme 80 gün var ve nişanlımla son günlerde tartışmalarımız iyice arttı herşey sorun olmaya başladı. Oğlak burcu ve çok inat hep kendi dediği olsun istiyor ha bana danışmıyor mu bazı konularda danışıyor ama hep son sözü o söylemek istiyor çok aceleci tez canlı ben ise ağır ve temkinli yaklaşırım olaylara. Şuanki sorunumuz şu düğün yaklaştığı için kiralık ev bakmaya başladık sadece iki ev bakmıştık onlar bana çok küçük gelmişti üçüncü baktığımız ev ilk görüşte hoşuma gitmişti kaçmasın diye tutalım dedim kapora yatırdılar ama evi annem ve babam görünce hiç beğenmediler sen yeni evleneceksin o ev çok kirli ve masrafı var ve 5. kat çok yüksek eşyalarınm hep çizilecek kırılacak dediler onlar öyle yapınca bende soğudum evden ama nişanlım orası olsun istiyor kaporada yatmış annemin çok morali bozuk benim de ve değişmesini istesem olmayacak biliyorum çok inatlar. Ve bunun gibi bir çok sorun en ufak bişeyi yanlış anlamalar büyütmeler hatta böyle olursa seni ilerde döverim gibisinden tehdit vari konuşmalar yaşadım biliyorum kıyamaz siniriyle söylüyor ama bütün bu olanlar babamın annemin kafanı toparla iyi düşün demeleri beni çok strese sokuyor ben ne yapmalıyım inanın bilmiyorum bazen tartışınca çok muıtsuz oluyoruz ve onuda kendimide mutsuz etmek istemiyorum ilerde daha kötü olur diye korkuyorum yol yakınken bu ilişkiden sağlıklı bir evlilik çıkmayacaksa vazmı geçmeliyim yoksa devam mı etmeliyim lütfen yardım edin:(

sende kendi kararlarını kendin veremiyorsun demek ki begendik deyip tuttugunuz evi annemler begenmedi deyip vazgecseydi nişanlım ben nişanı atardım :53: bence sende ne istedigine karar ver canım orada ikiniz oturacaksınız nede olsa baskalarının fikrini bu kadar önemseme ailen bile olsa bundan sonrası sizin hayatınız nede olsa

Back
X