Nişanı attık ama ne kadar doğru bir karardı bilemiyorum arada kaldım

Kendimcebirseyler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2021
15
10
24
Arkadaşlar 1 ay önce nişanlımın memleketine ailemle birlikle eşya bakmak ve almak için gittik. Gittiğimiz de gördüğümüz özen ve değer bizim onlara gosterdigimizin yanından bile geçemezdi. Neyse kayinvalidem bana altın olarak ne istediğimi sordu bende set ve günlük takmak için bileklik kolye tarzı şeyler düşünüyorum dedim ve kayinvalidemin tepkisi ben sadece ince bir set alabilirim dahasına para kalmadı dedi(düğün arefesinde size ev aliyoruz diye ev almaya kalkıştılar ve aldılar ama her defasında bunu öne sürmektende vazgeçmediler) Neyse ben yani bize ev aldıkları için altını falan maddi şeyleri sorun etmemek adina bir sey demedim. Eşya bakmaya gittik tv sehpası veya büfe istiyorum diyorum görümcem ve kayinvalidem her şeye "NE GEREK VAR" dediler. Buna da laf etmedim nişanlımla bu konuyu aramda halletmiştim çünkü (yada öyle sanmışım). Sonra kayinvalidem balayı istiyorsun biz balayı yaparak mi evlendik siz de şimdi gitmez de evlendikten 2 3 ay sonra gidersiniz, ee şimdi alınmaz sonra alınır gibi her şeye bir şey bulmaya başladı(her şey ev aldık para yok diye ve biz demiştik düğün yapmak kolay olmaz ev alındı diye problem olmasın diye düğün kendini çevirir demiislerdi) Neyse ben her şeyi nişanlımı seviyorum diye sineme çektim ve ailem de sen istiyorsun madem biz bir şey demiyoruz ama biz bu tepkileri beğenmedik dediler ama ben yine nişanlımı seviyorum dedim geçtim. Bir akşam hep beraber (babalar yok) otururken nişanlımla kendi aramızda sakalaşıyorduk(onlara göre biz kendi içimizde gerilmişiz ve herkesi germişiz) bende komikli bir şekilde nişanlıma sen kimsin ya dedim birbirimize baktık güldük ve o an aniden kayinvalidem bağırmaya başladı. Bu ne demekmiş böyle olacaksa en baştan bitsinmis falan sürekli bağırdı. O bağırinca bende bagirdim çünkü o an onu ilgilendiren yada o tepkiyi vermesini gerektiren bir sebep yoktu ve bu bağırma olayını annem ve kardeşimin yanında yaptı. Sonra da ben ikinize bağırdım anlık bi sinir yaşadım tansiyonum çıktı dedi. Bu tepkiden sonra ailem için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annem ben buradayken bunu yapan ben yokken neler yapar dedi (memleketlerimiz farklı) Kayinvalidem sürekli kendini savunuyor sürekli kendini haklı çıkarıyor. Evdeki ve cevresindeki herkese dedigini yaptirmaya alismis. O ne derse her sey oyle oluyor ve o bugunlere nasil geldiyse bende oyle geleyim istiyor. Neyse ben yine nişanlımla aramdaki ilişki çok iyi biz beraber çok iyiyiz mutluyuz dedim sineme çektim. Eşyalar perdeler her şey seçildi artık bizim kendi memleketimize dönme vaktimiz geldi. Nişanlım sen gitme, biran önce evlenelim artık olan olumsuzluklarla kafani bulandirma diye sürekli beni tembihliyordu. Biz memleketimize döndük ve ertesi günün akşamı nişanlım düşünmek istediğini bu olayların onu çok yorduğunu söyledi ve benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra benimle hic konuşmadı. Bana hicbir açıklama yapmadan sosyal medyan resimlerimizi kaldırdı günde günde. Sonra ben dayanamayıp mesaj attım bu yaptığını unutmayacağım diye bana hep annesinin ağzı ile konuştu. Ben ve ailem suçluymuş ben nisanlimin arkasında duramamışim bana olan güveni bitmiş. Ardından o kafasında her şeyi bitirdi ve şuan sosyal meydan baska kızları takip etmeye başladı beni engelledi. 6 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve o her şeyi bir kere de sildi. Bizim yuvamızı kayinvalidem yıktı. Şuan çok mutlular. Ama ben harap oldum. Ne yapmalıydım yanlış yapan ben miydim diye diye yedim kendimi. Olayı duyanlar erkenden kurtulmuşsun öyle kayinvalide ile ömür geçmez diyorlar. Sizler ne düşünürsünüz bana yardimci olursaniz cok sevinirim
 
Son düzenleme:

Khomyuk

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
5.941
20.965
Konu sahibi konuyu düzenlemiş böyle şeyler yazmıyor çok tepki aldıysa demekki😂 set ve günlük bileklik istedim sadece yazıyor. 😳
E tamam işte kayınvalide set ne istersin diyor. O da bir set bir de günlük takmaya bir kolye bileklik diyor. Setler zaten kaç bin lira, altın bir bileklik bir de kolye alsalar kimbilir ne kadar tutar. Tek bir şey almak için soran insana bir de şunı istiyorum diyebilir misiniz?
 

elektra

Guru
Pro Üye
13 Eylül 2015
5.524
23.227
Tabii ki empati yapmak lazım.
Buradaki kadınların annesi babası saat almaya damadı götürdüklerinde, bir de günlük saat alın dese sinir olurlar. Kalkıp da bunu koruyorlar şimdi. E fark ne o zaman?
Hayır birde artık görüyorum istiyorlar istiyorlar doymuyorlar. Ama gördüğüm kadın sadece mutfaktaki tabak çanağı alıyor ne beyaz eşya ne yatak odası gibi üstüne düşenleri almıyor. Erkeğin ailesinden bekleyip üstüne mecbur kılıyorlar. Ama kendi ailelerine nerde uygun var onları aldırıp karşı taraftan görgüsüzce almaları gereken eşyalara kadar nerde en pahalısı var onu seçiyorlar almayınca curcuna başlatıyorlar. Ama kendileri sadece bir bilezik takarlar. Şahsen oğlum böyle görgüsüz vizyonsuz aç gözlü bir kızla evlenmek isterse istemediğimi söylerim kendi istiyor ise her şeyı kendı yapsın. Evlenen onlar iken ben niye zar zor biriktirdiğimi ellerine avuçlarına yığayım.
 
Son düzenleme:

Mavistez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
4.063
2.888
Haklısınız ev vermışler takıda eşyada ne ıstıyorsa tabıkı al kızım demeleri lazımdı :işsiz: Pardonda paralar ağaçtan toplanmıyor. Madem öyle kendi paralarıyla istediklerini alsaydılar öyle her otu boku aile alsın balayına kadar karşılasın. Niye? Bankamatik mi bu insanlar? Evlenen sanki ailelerde iki koca insanın her şeyını adamın ailesi alıyor.
Konu sahibi konuyu düzenlemiş ne okuduysam ona göre yazdım. Ev verdik arkasındanda ne istiyorsan istediğini al demeleri lazım demedim. Ev aldık ama takıda takmak gerekir diye düşünüp sormuşlar ne istediğini. Bende keşke bukadar limit ayırdık ona göre beğenin deselerdi dedim. Gidişata göre yorumladim sizin aile yapinizla benim aile yapımla herkesin ki aynı değil bu sorular usulen sorulur sende istemezsin. Eşya bakmaya sulalece gidilmez ben tek eşimle gittim çünkü borcu biz ödedik böyle ailece gidiyorsalar para kimdeyse onun düdüğü ötüyor beni geren birşey yok sizde gerilmeyin
 

Mavistez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
4.063
2.888
E tamam işte kayınvalide set ne istersin diyor. O da bir set bir de günlük takmaya bir kolye bileklik diyor. Setler zaten kaç bin lira, altın bir bileklik bir de kolye alsalar kimbilir ne kadar tutar. Tek bir şey almak için soran insana bir de şunı istiyorum diyebilir misiniz?
Ben demem hanımefendi bana neden yürüyorsunuz onu anlamadım. Zamanında demedim. Ben malmiyim kendimi limit belirtip satayım. Eş ailesi hediye diye içinden geleni yaptı taktı konusu bile olmadı bizde.
 

anderunmastisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
491
804
31
Hayır birde artık görüyorum istiyorlar istiyorlar doymuyorlar. Ama gördüğüm kadın sadece mutfaktaki tabak çanağı alıyor ne beyaz eşya ne yatak odası gibi üstüne düşenleri almıyor. Erkeğin ailesinden bekleyip üstüne mecbur kılıyorlar. Ama kendi ailelerine nerde uygun var onları aldırıp karşı taraftan görgüsüzce almaları gereken eşyalara kadar nerde en pahalısı var onu seçiyorlar almayınca curcuna başlatıyorlar. Ama kendileri sadece bir bikezik takarlar. Şahsen oğlum böyle görgüsüz vizyonsuz aç gözlü bir kızla evlenmek isterse istemediğimi söylerim kendi istiyor ise her şeyı kendı yapsın. Evlenen onlar iken ben niye zar zor biriktirdiğimi ellerine avuçlarına yığayım.
+1
 

dragoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2014
30
90
31
Bir arkadas eflakla bogdani da iste demis ya, ben orada cok guldum cidden Allah iyiliginizi versin :KK70:

Hanim kizimiz daha bufeyi kendi almadan evi begenmiyor lutuf ediyor ama ben misal 10 yillik kredi cektim aydan aya bir asgari ucret oduyorum inanin kayinvalidenin yaptigi buyuk lutuf. Millet ac ac diye bir karikatur vardi ya o aklima geldi. Insan utanir yani nereye gitsen kiralar 1000 tlden asagi degil. Kendi anne babaniz tam olarak ne yapti bilmiyorum ama bu kadar acgozlu olunmamali. Istiyorsaniz bileklik sevgililer gunu var 9 10 ay sonra o zaman aldirtirsiniz neden kayinvalideyi yolmaya calistiniz ki? Yolmak tam anlamiyla bu. Bana esim sormustu ne kadar altin istiyorsun diye, ben bilmem annen ve senin butcen cercevesinde yaparsiniz onu asla tartismam bile demistim. Ve bunu dedigim sirada 3+1 evim, 2020 model arabam vardi. Hani ucuza kapatma olayi fln denmis ya, sizin cidden bu kadar 300 bin tllik ev ve belki 50 bin tllik altini hakedecek neyiniz vardi? Kayinvalide hakli, cirkeflik ve acgozluluk sonunuz olmus. Annem bana "kizim hic altini fln dert etme kocan hayirli olsun hepsi hallolur 3 kurus icin agzinin tadini bozma" diye ogutledi hep. Siz dusunemediniz sizin anneniz de mi dusunemedi boyle bir nezaketi? Uzucu olmus bari kariyer hedeflerinize odaklanip her ay kenara bir ceyrek atin da bir daha kayinvalidenizin hakli dedigi seyleri sineye cekmek zorunda kalmayin.
 

Sila10

Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2021
163
579
Hayır birde artık görüyorum istiyorlar istiyorlar doymuyorlar. Ama gördüğüm kadın sadece mutfaktaki tabak çanağı alıyor ne beyaz eşya ne yatak odası gibi üstüne düşenleri almıyor. Erkeğin ailesinden bekleyip üstüne mecbur kılıyorlar. Ama kendi ailelerine nerde uygun var onları aldırıp karşı taraftan görgüsüzce almaları gereken eşyalara kadar nerde en pahalısı var onu seçiyorlar almayınca curcuna başlatıyorlar. Ama kendileri sadece bir bilezik takarlar. Şahsen oğlum böyle görgüsüz vizyonsuz aç gözlü bir kızla evlenmek isterse istemediğimi söylerim kendi istiyor ise her şeyı kendı yapsın. Evlenen onlar iken ben niye zar zor biriktirdiğimi ellerine avuçlarına yığayım.

Valla benim ailem beyaz eşyamı, yatak odamı, oturma odamı, iki tane tv aldı. 6 tane de bilezik yaptı. Daha bir çok şey var yaptıkları. Kadının ailesi erkeğin ailesi diye genelleme yapmamak lazım. İstemek görgüsüzlüktür ama tabi
 

elektra

Guru
Pro Üye
13 Eylül 2015
5.524
23.227
Valla benim ailem beyaz eşyamı, yatak odamı, oturma odamı, iki tane tv aldı. 6 tane de bilezik yaptı. Daha bir çok şey var yaptıkları. Kadının ailesi erkeğin ailesi diye genelleme yapmamak lazım. İstemek görgüsüzlüktür ama tabi
Burada erkek ailesi her şeyi yaptığı için ve konu sahibi her haltı eşinden değil ailesinden beklediği için erkek kadın ailesi demem gayet doğru oldu. Zira konu sahibi en başta ayrımı yapmış :işsiz:
 

Sila10

Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2021
163
579
E tamam işte kayınvalide set ne istersin diyor. O da bir set bir de günlük takmaya bir kolye bileklik diyor. Setler zaten kaç bin lira, altın bir bileklik bir de kolye alsalar kimbilir ne kadar tutar. Tek bir şey almak için soran insana bir de şunı istiyorum diyebilir misiniz?

Şimdi eğer adetlere bakacak olursak, bir set yapılır ayrıca bide günlük kullanım için kolye ya da bilezik bir şey alınır. Ekstra bir şey olmuyor bu. Tabi bunlar maddi duruma göre değişebilir ama esas usul böyledir. O bakımdan eğer geleneklere göre hareket ediyorlarsa konu sahibinin isteği absürt değil. Ha bana kalırsa böyle şeyler çok çirkin. Bu gelenek görenek mevzuları artık tedavülden kalkmalı. Kimse satılık mal değil
 

dragoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2014
30
90
31
Gelenek gorenek icinde ev de var mi? Bunca pahaliligin icinde ev almislar daha ne yapacaklar ben onu anlamiyorum. Konu sahibi burada nezaket ve biraz gurur gosterip ne gerek var cok masraf oldu zaten demeliydi. Kayinvalide de buna karsilik eminim ki yine yapardi bir seyler. Ama konu sahibi her seyi tamamen aldirmak istemis kadin da hakli olarak patlamis ogluna yapilan saygisizligi da gorunce. Bence hic ama hic masum degil konu sahibi. Kayinvalide dogal olarak oglunu korumaya calismis. Kendi ailesinin ne yaptigini hic yazmamis farkettiyseniz. Belki kayinvalide kiz tarafindan bir seyler bekledi misal evi siz aldiniz biz de mobilyalarin bir kismini alalim gibi. Ama suclu kayinvalide hep.
 

Khomyuk

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
5.941
20.965
Şimdi eğer adetlere bakacak olursak, bir set yapılır ayrıca bide günlük kullanım için kolye ya da bilezik bir şey alınır. Ekstra bir şey olmuyor bu. Tabi bunlar maddi duruma göre değişebilir ama esas usul böyledir. O bakımdan eğer geleneklere göre hareket ediyorlarsa konu sahibinin isteği absürt değil. Ha bana kalırsa böyle şeyler çok çirkin. Bu gelenek görenek mevzuları artık tedavülden kalkmalı. Kimse satılık mal değil
O geleneklere girilecekse işte bayramda da erkek evinden çıkmayıp, kayınvalidenin her işine koşacaksınız. Ben hiç çevremde öyle iki set aldıran görmedim valla. Nerenin adeti bilmem. Bana sorduklarında sarı sarı şeyler takmam dedim tek bir tane elmas set aldılar. Günlük kullanıma uygundu. Öyle çeyiz alıverişine de çıkmadım. Eskiden köyde kızlar basma entari diker giyermiş. Bir tek düğünlerinde düzgün iççamaşırı alınırmış. O zamanın geleneğiyle şimdinin geleneği bir mi? Kayınvalide evini silip süpürmeyecekseniz altınlara boğulmak da istemeyeceksiniz bana göre
 

benyeniyimgaliba

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
4.091
11.393
Ev ve büfe geline alınan şahsi bir şey değil, ikiside ortak kullanımdır. Bir tek takı seti geline alınan özel şahsi bir şey. Bu noktada kayınvalide yapamayacağı şeyi ne istiyorsun diye sormasaymış keşke. Diyelim sordu diye de gelinin istememesi gerek evet. Kimseye minnet etmek istemiyorsa bir şey istemeyecek bu doğru. Sadece ayrıyeten dikkat çekmeye çalıştığım şey, “ama sende çok şey istiyorsun” denebilecek bir durum yok ortada. Konu sahibinin istediği şeyler abartı değil gayet makul. Eş ailesinin tepkileri bu yönde saçma geldi ve üslupları... Fakat tabiki kimseye minnet etmek istemiyorsa ben bunu bunu istiyorum demeyecek. Çok yanlış şeyler. Kendi aileside taşın altına elini koyacak ya da her şeyi kendileri yapacaklar. Erkek ve ailesine bel bağlarsa yandı zaten haklısınız. Evlenene kadar çalışıp çabalayıp birikim yapıp kendilerini düşünmeleri gerekirdi
İşte sıkıntı son cümlenizdeki durumdan çıkıyor. İnsanlar para kazanmanın birikim yapmanın ne kadar zor olduğunun bilincinde olsalar bu kadar kolay onu isterim bunu isterim diyemezler.
 

kokoco95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
245
127
25
Açıkçası maddi durumlarını siz bilirsiniz. Sadece ev almaya paraları yetecek güçtelerse diğer şeylerden kısmak istemeleri çok normal ev bu sonuçta borç kredi bi de orta hallilerse kısmak istemeleri gayet normal evin parasını heralde siz ödemediğiniz ya da ödemeyeceğiniz için mi tuhaf geldi. Çünkü biz de ev aldık ve her şeyden kıstık mecbur . Beni ilgilendirmez modundaysanız daha zengin birisini bulma seççeneğide sizin elinizde . Ya da çalışyosanız sizde kendi istediğinizi minnet etmeden alabilirdiniz. Şakalaşma konusunda kayınvalidenizin ani çıkışı hoş olmamış şayet böyleyse dengesiz bir insansa ayrlmanız iyi olmuş düzelceğini düzelmesinide beklemeyin. Nişanlınız için katlanıcaksanız olabilir . Ama balıkta baştan kokar
 

Cilvelikedi

Leoparlı Pisi Pisi 🐆
Kayıtlı Üye
15 Mart 2021
246
360
Arkadaşlar 1 ay önce nişanlımın memleketine ailemle birlikle eşya bakmak ve almak için gittik. Gittiğimiz de gördüğümüz özen ve değer bizim onlara gosterdigimizin yanından bile geçemezdi. Neyse kayinvalidem bana altın olarak ne istediğimi sordu bende set ve günlük takmak için bileklik kolye tarzı şeyler düşünüyorum dedim ve kayinvalidemin tepkisi ben sadece ince bir set alabilirim dahasına para kalmadı dedi(düğün arefesinde size ev aliyoruz diye ev almaya kalkıştılar ve aldılar ama her defasında bunu öne sürmektende vazgeçmediler) Neyse ben yani bize ev aldıkları için altını falan maddi şeyleri sorun etmemek adina bir sey demedim. Eşya bakmaya gittik tv sehpası veya büfe istiyorum diyorum görümcem ve kayinvalidem her şeye "NE GEREK VAR" dediler. Buna da laf etmedim nişanlımla bu konuyu aramda halletmiştim çünkü (yada öyle sanmışım). Sonra kayinvalidem balayı istiyorsun biz balayı yaparak mi evlendik siz de şimdi gitmez de evlendikten 2 3 ay sonra gidersiniz, ee şimdi alınmaz sonra alınır gibi her şeye bir şey bulmaya başladı(her şey ev aldık para yok diye ve biz demiştik düğün yapmak kolay olmaz ev alındı diye problem olmasın diye düğün kendini çevirir demiislerdi) Neyse ben her şeyi nişanlımı seviyorum diye sineme çektim ve ailem de sen istiyorsun madem biz bir şey demiyoruz ama biz bu tepkileri beğenmedik dediler ama ben yine nişanlımı seviyorum dedim geçtim. Bir akşam hep beraber (babalar yok) otururken nişanlımla kendi aramızda sakalaşıyorduk(onlara göre biz kendi içimizde gerilmişiz ve herkesi germişiz) bende komikli bir şekilde nişanlıma sen kimsin ya dedim birbirimize baktık güldük ve o an aniden kayinvalidem bağırmaya başladı. Bu ne demekmiş böyle olacaksa en baştan bitsinmis falan sürekli bağırdı. O bağırinca bende bagirdim çünkü o an onu ilgilendiren yada o tepkiyi vermesini gerektiren bir sebep yoktu ve bu bağırma olayını annem ve kardeşimin yanında yaptı. Sonra da ben ikinize bağırdım anlık bi sinir yaşadım tansiyonum çıktı dedi. Bu tepkiden sonra ailem için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annem ben buradayken bunu yapan ben yokken neler yapar dedi (memleketlerimiz farklı) Kayinvalidem sürekli kendini savunuyor sürekli kendini haklı çıkarıyor. Evdeki ve cevresindeki herkese dedigini yaptirmaya alismis. O ne derse her sey oyle oluyor ve o bugunlere nasil geldiyse bende oyle geleyim istiyor. Neyse ben yine nişanlımla aramdaki ilişki çok iyi biz beraber çok iyiyiz mutluyuz dedim sineme çektim. Eşyalar perdeler her şey seçildi artık bizim kendi memleketimize dönme vaktimiz geldi. Nişanlım sen gitme, biran önce evlenelim artık olan olumsuzluklarla kafani bulandirma diye sürekli beni tembihliyordu. Biz memleketimize döndük ve ertesi günün akşamı nişanlım düşünmek istediğini bu olayların onu çok yorduğunu söyledi ve benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra benimle hic konuşmadı. Bana hicbir açıklama yapmadan sosyal medyan resimlerimizi kaldırdı günde günde. Sonra ben dayanamayıp mesaj attım bu yaptığını unutmayacağım diye bana hep annesinin ağzı ile konuştu. Ben ve ailem suçluymuş ben nisanlimin arkasında duramamışim bana olan güveni bitmiş. Ardından o kafasında her şeyi bitirdi ve şuan sosyal meydan baska kızları takip etmeye başladı beni engelledi. 6 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve o her şeyi bir kere de sildi. Bizim yuvamızı kayinvalidem yıktı. Şuan çok mutlular. Ama ben harap oldum. Ne yapmalıydım yanlış yapan ben miydim diye diye yedim kendimi. Olayı duyanlar erkenden kurtulmuşsun öyle kayinvalide ile ömür geçmez diyorlar. Sizler ne düşünürsünüz bana yardimci olursaniz cok sevinirim
Bebişim şükür namazı kıl. 😉 bolca şükür