- 14 Mart 2013
- 8.013
- 4.023
- 448
Suan uzulsen de ilerde sevineceksin, sen onun icin gurbete gitmeyi goze al o almanya icin geliyosun desin. sevdiginden emin degilmis bence kendi sevgisinden de. Iyi ki gitmeden yasadin bunlari allahin sevgili kuluymussun. ya almanyaya gidip orda bi basina ezilseydin.
Sen bi erkek için her şeyden vazgeçersin ama o sebepsiz yere senden vazgeçer. O yüzden kadının bi güvencesi olmalı. En azından o diploman elinde olsun ki ona güven.
Neyse bu sana bi hayat tecrübesi olsunDaha gençsin. Okursun da, çalışırsın da, evlenirsin de Allahın izniyle. Ama her şey sırayla olsun
Nişanı bozmakla iyi yapmışsın..Almanya için mi benle evleniyor? gibi bir soru işareti varsa kafasında bitsin zaten..
Yaşın çok genç..21 yaşındasın..Evlilik için bu ne acele?
Evlilik eninde sonunda oluyor ama yarım kalan planlar, yarım kalan eğitimler,yaşanmamış gençlik geri gelmiyor.
Bu yaşta evlenip Almanyalara gidip de ne yapacaksın?
Yoluna bak..Okulunu bitir sonra seni hakeden birisiyle zaten evlenirsin..
Eski nişanlını da unut bence.
İnşallah canım. Söylediğin gibi aynen. Ben sıraları şaşırdım ama şükür uyandım şu aptal rüyadan. biraz acılı ama olsun.. ders aldım.
Bana gelmiş ablam öyle dedi kötü niyeti yok onun da diyor. hattımı da değiştircem hemen. Arayıp duruyor pişman oldu tabi. Sağ ol canım haklısın. Ne unuturum ne de affederim gibi şimdiliik.
Şuan en çok annemi üzdüğüm için ve giden zamanım için üzülüyorum. 70 yaşıma kadar okurum o önemli değil. Ailemin durumu iyi oldğu için 2. plana attım eğitimi. Aptallık ettim.Bi de, halamla babaannemin diline düşücem. :'/
Barışsanız da ona üniversiteyi bitirene kadar beklemeyi şart koy bence
bunları hiç düşünme şimdi.sadece kendini düşün.Allah annelere o kadar büyük güç vermiş ki. hem sen kendini ne kadar çabuk toplarsan annen de o kadar mutlu olacak bunu unutma.sonuçta oldu bitti. sen de üzmek istemezdin elbette aileni ama ne yapalım olan olmuş.sen şimdi sadece kendini düşün. konuşacaklar olacaktır herkes en fazla bir ay konuşur sonra hepsi susar gider. önemli olan sensin. yaşında küçük kıyamadım tazeciksin. o güzel kalbin kötü duygularla dolmasın sen ileriye bak her zaman
hakinizda hayirlisi olsun .. belki nisanli evligige Hazir degildi öyle dusun... onun yasida pek yoktur sanmiyorum akli cok karismis belli ... senin guvenin kirilmasi cok normal evlenecgin adamin senin hakinda Boyle dusunmesi kalp kirar... sonra seni hic aradimi ? ...ona icini dok hic bisey kalmasin icinde.. en zaindan ben öyle yapardim.. belki evlenseydin mutlu olmicakan.. maden öyle bi ablaya sahip arada sorunlar cikadir öyle dusumuyorum... bilmessin tabi ... en Dogru karari sen kendini dinleyerek vericeksin biraz Zaman gecsin dusun... gerci Yurt disina adepta olamayan kisilerde var aileden uzak yep yeni bir Hayat onun ailesede cok önemli... cunku onlardan baska tanidgin olmicak... coook zooor bir karar hakkinda hayirlisi neyse o olsun... yasin cok genc... hem uni icinde gec degil :):) ,,,kendini dinle ... artisini eksinizi yaz ...heresyi dusun Dogru karari verecksin....
oyyy anladi hatasini en azindan bu iyi :) uzume kendini... hayirlisi olsun sizin icin...
Şaka mı bu?
Yok yok erkeklere hiç kızmamak gerek.
Biz kadınlar kendimizi ezdirmeye bayılıyoruz.
Kardeşim hangi akla hizmetle okulunu bıraktın?
Anan baban nasıl razı geldi?
sırf evlenmek için okul bırakılmazki herşeyden önce kendi geleceğini teminat altına alman gerekir
Okulu birakman olmamis. Ben univ gidemedgmn icin hala cnmyanar.
Ama su da var. Sorf ablasi snnle knusmuyor die nden canini skiyorsn ki. De ha yol gitsn manyk kadin ...
Nisanln ablasnn etksnde kalms evet ama inan anliktir. Sna soyledktn snra psman olmstr.
Suan ablasnn grcek yuzunu goremio bnce,
O nasıl bir aşk ki, nasıl bir güven ki hayatınızdan vazgeçiyorsunuz resmen
okulu bırakmak ne demek?
İşte böyle güvendiğiniz dağlara kar yağar bugün bir cümleyle yarın atılan bir kazıkla..
İyi yapmışsın bitirmekle..
Ayrıca 21 yaşıma dönebilseydim keşke hayatımın en tasasız en huzurlu zamanlarıymış..
Evlilikle o güzel yaşa yazık edilir mi yahu!
Bence bile bile lades olmuş evlenip gitsen orada tek başına olacaksın görümce de doldurup duracak kocanı belki de şiddet görecektin olur mu olur ne örneklerini okuduk, gördük. bundan sonra yapman gereken doğruyu gördüğün için sadaka verip eğitimine devam etmek. evlilik insanın hayatında yapması gerekenlerden önce gelmemeli bence...
Kesinlikle hak veriyorum. İnsan 40 yıllık eşini, dostunu, kardeşini tanıyamıyor yeri gelince. Bugünden böyle yaptıysa daha neler görecektim kim bilir. Üzülüyorum elbette, içimde bir burukluk var. Ama mutlu olurum bir gün. Allah yeter ki uzun ve sağlıklı bir ömür versin. Yorumun için teşekkür ederim canım.
enine boyuna düşün geri dönersen ileri yaşamını düşün dönmezsen buradaki hayatını. üniversiteye git yeni çevre kazan iyi dostluklar edin hayatını yaşa. boşver sen canını yolda bulmadın annen seni o bu hakaret etsin diye doğurmadı.
Bi insan bana yanlıs yapınca kolayca unutamıyorum.Ben öz babamla bile görüşmüyorum, bu adamın neresini affedeyim ki? Aynen öyle, annem bana ve kardeşime ömrünü adamış zaten..Daha ne kadar üzülsün bu kadın? gencecik yaşta dul kaldı.. Ne kendimi ne de ailemi üzecek şeyler yapamam. Doğru söylüyorsun canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?