çok geç bile kalmışsın bitirmekte başkasının aklıyla yaşayan başkasının aklıyla kalır olan da sana olur bas tekmeyı arkana bıle bakma..otursun ablasıyla...
Ben de aynen öyle dedim zaten.. Ablanla evlen dedim. Almanya da yasayınca n'oluyorsa sanki. Almancı havası da başka oluyor ha.. sinirle yanlıs seyler söylemek istemiyorum.. Sözüm meclisten dışarı ama bu karakterde olan herkes alınabilir.. Kimsenin konumu bi baskasını kücük görme hakkını tanımaz. Bu nasıl bir cahillik ya? Benim annem memur istesem tatile gelirim gideririm yurt dışı merakımı. zaten dayımlarla aralarında 2 apt falan var bunların. Şimdi açıklama yapsın dursun.
vala tatlım herseyın okadar farkındasın ve olgun bırısın kı hıc değmez ugrasma böyle kendını bısey sanan görgüsüzlerle... görgüsüz heryerde görgüsüz ama gerçekten turkıyeden yurtdışına gıdıpte kendını bısey zannedennn fasulyeler cokbu da senı yurtdusuna goturdugu zaman bır guzell ezecektı bellıkı ablasıyla hıc gerek yok yasın daha kucuk allah senı korumuş bu mübarek günlerde ...gıt dılencıye falan para ver :) hakkında hayırlsıı olsunnn bennce kısa zamanda toparlanacaksın ve hayatına bakacaksın güçlü birisin ki kendını kandırmıyorsunda ezdırmıyorsunda ne guzell hayatta hep böyle olmanı temennı ederımmm....
Sağ ol canım bilmukabele. Umarım sen de çok mutlu olursun :)
Oldum olası Alman'cıları sevmem yanlıs anlamayın ...
Bu ne gorgusuzluk boyle ?
Bosver gıtsın ablasının dızının dıbınden ayrılmasın madem ...
Daha yasın kucuk daha ıyılerıyle karsılasırsın ınsallahh ...
Aman ablası çok afedersiniz saldırganın teki. kardeşi kendi ağzıyla diyordu annemi de kapıp duruyor diye.. tövbe tövbe.
Çok gerginim.. Onca zamanım boşa gitti, geride onca anı ve kırık bir kalp. İnşallah atlatırız bunu da :) her şey geçer. Seni de hep iyilerle karsılastırsın insallah canım.
Ah canım bi erkek icin unv bırakılrmı. Benm kız kardesim unversteyı kazandı, 3 yıllık sevgılısı vardı, sevgılısı hemen gelıp ıstedı, kardesım aıleme karsı cıkıp evlendı sevdıgıyle tabı unv bıraktı, suan 2 bucuk yıllık evli ve 1 bebegı var ve essekler gibi pısman, sürekli kaynanasına temizlik yapıyo onun isine kosturuyo, 1 gün kaynanasının isini yapmasa evde esıyle kavga kıyamet kopuyo(evlenmeden önce seni prensesler gıbı yasatacam dıyen kocası resmen kardesimi annesine hızmetcı yaptı) böylebı adam ıcın egıtım hayatını bıtırdı, erkeklere degmıyo once egıtımını bıtır...
Amın canım ınsallahh
Ablasının bır rahatsızlıgı var mı cıdden ?
Ayrıca gecer bu gunlerın merak etmee zamanında bende nısan atmıstım ılk baslarda cok uzucu
sonra ıyı kı bıtmıs dıyorsunn ... Bak sımdı evlendımm mutluyum cok sukurr
Ablası eşinden ayrılalı 2 yıl oluyor ve hala hassasiyet bekliyor. Pohpohlanmak istiyor. hastalığı o. bi de kronik mutsuz.
Allah daha iyi etsin canım, nazarlardan esirgesin.
Oldum olası Alman'cıları sevmem yanlıs anlamayın ...
Bu ne gorgusuzluk boyle ?
Bosver gıtsın ablasının dızının dıbınden ayrılmasın madem ...
Daha yasın kucuk daha ıyılerıyle karsılasırsın ınsallahh ...
daha yaşın küçük bence eğitimine kaldıgın yerden devam et ve şükret olmadığı için..
canım öncelikle sana neden okulunu bıraktın yada anneni yalnız bırakmayı nasıl göze aldın filan diye sorular sormayacağım.. olacağı varmış...ve olmuş.. yaşın küçük ve bu senin için toparlanabilmen için çoook büyük avantaj şuan nasıl üzüldüğünü tahmin edebiliyorum ama daha da fazlası olabilirdi haline şükret..
eski nişanlının ablasının o anlattığın şekilde olması sana sorunlar yaşatması senin için şer görünse de bence hayır... bu yaptıklarını sonradan herşey olup bittikten sonra sana bu yüzünü gösterse daha mı iyi olacaktı..
bence sil baştan sakın başlama tekrar.. çünkü başlarsan hangi sorunu halledip başlamış olacak ne değişecek bunları değerlendir.. sanki evlenmişsinde muhtemel sorunları şu an yaşıyormuşsun gibi düşün mantığını kullan.. ben de bir konu açmıştım evlenip gitmeyi göze aldım ama ailem istemedi ki bende başka sebepler vardı.. kendimi evlenmiş ve o sorunları yaşıyormuşum gibi düşündüm ypamadım.. olmadı kapattım o mevzuyu çoook zor oldu benim yaşım da büyük çok zor oldu emin ol....
şu hayatta sağlık aile ve kendi ayakları üzerinde durabilmek çok önemli.. imkanın varsa okuluna geri dön sonra çok pişman olursun Allah korusun.. hakkında hayırlısı olsun.. içini ferah tut böyle zamanlarda Allah a sığınmak tek çare.. başka şeylerle meşgul ol.. bak ramazandayız çok dua et inşallah feraha kavuşursun canımm.. şer sandıklarımızda hayır vardır..
Anladım sımdı daha ıyı ...
Ablasıyla bayagı ılgılenmısler ve onun her hatasında o konuya baglamıslar o da sımdı sureklı ılgı belıyorr ...
canim bende yurtdisinda yasiyorum.evlenip geldim.en guzelini yapmissin.simdiden ablasina ezdiren insan daha sonra neler yapar.burda dogup buyuyen insanlar bizler gibi deiller.ozelliklede almanya cok kotu durumda.resmen benlikleri kaybolup gitmis. yurtdisinda dogup buyuyenler sonradan gelenleri sindiremiyorlar.sanki ne varsa buralarda sanki sonradan gelenin hayati kurtuluyo kendi sayelerinde.buraya gelenlerin kaderi adapte olayim derken birde sacmasapan insanlarla ugrasmak zorun da kaliyosun.simdiden sana bunlari soyleyen insandan hayir gelmez canim .sonradan uzulecegine simdi uzul.bosver kim ne derse desin.kimsenin lafini dusunme.
bende yurtdisinda yasiyorum arkadasim.dunyanin nerdeyse butun ulkelerinde turkler yasiyo ama gercekten dedigin gibi bu almanya da yasayan turkler kadar gorgusuzu yok.gencleri turkce konusmaktan aciz.basibos gorsen turk demezsin.turkiyeye geldilerinde yine biraz normale donuyolar.siz birde onlari burda gorun...
Fazlasıyla gorgusuzlerr hemdee ...
Almanya'da yasayan turkler ıstanbul'a falan geldıgındee hele aman Allah'ım
Sankı nereden gelmıslerr
herkeste konusacak bi babaanne hala komsu vs vardir zaten.bosver.yasin daha kucuk.sanirim nisanlinda oyle.benim yurtdisina geleceklere tavsiyem biraz olgun gormus gecirmis insanlarla evli olmalari.yoksa o kadar cok sorun yasaniyoki.ozellikle yasi kucuk gencler 20-30 yas araligindaki genclerin cogu issiz gucsuz sabahlara kadar sokaklarda fink atiyo.sonra evlenip turkiyeden eslerini getirip burda rezil ediyolar.kizmlar evde hapis hayati yasarken yeni bi cevrede dil sorunu var ustelik ve birde kaynana kayinbaba gorumce vs varsa tepesinde dusunun halini,esler tam gaz devam ediyolarlar hayatlarina.ilk once anlasma problemi yasiyosunuz.yasadigim ulkede cok turk olmasina ve burdaki turklerin cok iyi turkce konusmasina ragmen esimle ne tartismalar yapardik geldigim ilk zamanlar.beni hep yanlis anlardi.sonradan ozur dilerdi ben turkceyi senin kadar iyi bilmiyorum ondan yanlis anliyorum diye.ama neyseki benim esim benden yasca biraz buyuktu zaman zaman sorunlar yasasakta beni kimselere ezdirmedi.yoksa simdi bende turkiyede yasiyor olurdum.o nedenle bosver simdi konussun hala babaanne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?