Evet o da benden 1-2 yas büyük. Mutlaka haklılık payın vardır. Allah sizi daha iyi etsin canım. ben de yoluma bakcam.
Fazlasıyla gorgusuzlerr hemdee ...
Almanya'da yasayan turkler ıstanbul'a falan geldıgındee hele aman Allah'ım
Sankı nereden gelmıslerr
hahaha koptum^^
istanbula gittikleri zaman zaten havalari sonuyor bunlarin
ayyy neler olmus, daha gecen konuna yorum yazmistim.... almanyada cogu burnu havada hoppa demistim sana!! ablasininda beliki burnu havada. hem yabanci bir ulkeye geliceksin, ne dili biliosun nede ortami, cok zor ki.. ben burda dogma buyme oldugum halde zorlaniyorum inan.. bence sen hic duzenini bozma kal oralarda okuluna devam et hayatini ciz. buraya gelip surunme..!
hem ne oyle almanya icin evleniomusun?! almanyanin adi batsin emi. turkiyeye kurban olsunlar.
amin canim cok saol.ama herkes anlattigim gibi olacak diye birsey yok.eger diyorsanki ben kaldirabilirim yasayacaklarimi iyi yda kotu ve nisanlimla sonuna kadar guveniyorum diyosan devam et canim.hersey sende bitiyo.
derhal ayrıl yol yakınken barışmayı da düşünme.git eğitimini tamanla çok gençsin hayatını yoluna koy.bunlara rağmen bir süre sonra barışır yurt dışına gidersen emin ol seni orada büyük bir hüsran bekliyor.ya şu annelerinizi dinleyin artık.seni en iyi tanıyan nasıl mutlu olacağını en iyi bilen odur emin ol.Allah yardımcın olsun birtanem.
o eskıdendı almancılara imrenılır cok lux bı hayat yasıyorlar sanılırdı yok artık o dusunce .almanya sevdasına evlenmek te neymıs . ınankı turkıyede ınsanlar daha rahat yasıyorlar zor kazanıyorlarsada agızlarının tadıyla yıyorlar yakınlarımdan bılıyorum sadece calısıyorlar baska hıc bır hayatları yok gercekten yok yasayacakları hayatı yıne gelıp turkıyede yasayıp gıdıyorlar bence sen evlenseydınde dıl bılseydınde cok zorlanırdın orda sosyal hayat yok ancak cevre arkadas edınırsen yoksa hayat calısmaktan ıbaret bırde esını aılesıyle ıgrasacaktın bence hayırlısı olmus
Oncelikle sadece ilk sayfayi okudum, ara sayfalari okumadim. Arada buyuk gelismeler varsa bilemiyorum.
Senin Almanya icin oraya gittigini dusunmeleri icin seni tanimiyor olmalari lazim. Yani iliskiniz uzaktan mi yurutuldu? Birbirinizi az mi taniyorsunuz, benim aklima bunlar geldi. Nisanli olmaniza ragmen iliskiniz oturmamis gibi sanki, hala bu konular konusulduguna gore... Bunlarin adamin aklina bile gelmemesi gerekirdi. Sakatlik var iliskide yani.
Okul meselesinde zaten tartismaya bile gerek yok. Elin adami ugruna okul birakmak hayatinin hatasi bana gore... Ama daha gencsin ve evlilige bulasmadan hala okula gidebilir, isleri yoluna koyabilirsin, bu yonden sanslisin.
Sonuc olarak, daha senin evlilik niyetini bile sorgulayacak kadar sana guvenmeyen insanlara sakin guvenip de is yapma. Evliligi zaten ertelerdim ben olsam. Okulu bitirince dusunurdum bunlari. Ille beraber olacaksaniz evlenmeden de olur, okuluna oncelik ver derim. Sonra zaten daha olgun dusuneceksin okulun sana kattiklariyla. O zaman bu iliskiyi tekrar dusunursun. Bu halinle sakin evlenme. Ilerde kafani taslara vurursun bunlara muhtac kaldim diye.
canım ben de ilk sayfayı okudum sadece...
bıktım ya şu erkeklerin salaklıkları okumaktan , yani hepsi mi böyle...ne demek ablası öyle diyormuş şüpheleri varmışmış...böyle bir dünya yok..Allah onları bildiği gb yapsın..bir insanın hayati bir kararını sen nasıl değiştirmeye ya da yön vermeye çalışırsın hiç mi Allah tan korkusu yok bunların..belki senin o kişiyle çok mutlu olcaktın ve cokta mutlu etcektin nişanlını...ne biçim abla bu ya??????
eminim bu forumdaki kızların çoğunun abisi ya da kardeşi vardır...siz siz olun böyle bir hayati konuda onların kararını etkilemeye çalışmayın bence ..iyiyse de kötüyse de bu onların kararı olmalı...
bi de Almanya ya gitmek içinmiş...tüküreyim Almanyasına..ben orda uni okudum,kendi başıma...
tamam hayat standartları iyi hoş ama yaşanılcak yer mi diye sorsanız yok derim ille de vatan..zaten ordakiler dönme derdin de ...
cnm sen hiç üzülme daha genceciksin, eğitimine devam et , her sey daha güzel olsun senin için cnm hakkında hayırlısı olsun
Hakkında hayırlısı olsun canım, her şerde bir hayır mutlaka varmış
böyle düşünerek iyimser olmayı dene lütfen, göreceksin ki acın zamanla
hafifleyecek. Sadece birazcık zaman... Allah yardımcın olsun.
Hala bu devirde bile Almanya sevdasina buraya gelenler var. Insan in aklina ister istemez geliyor böyle düsünceler.
Vede Erkekler cok cabuk kadinlar tarafindan doldurusa gelebiliyor.
Hayat sizin hayatiniz, sizin kararlariniz, sizin mutlulugunuz, ablasi karismasin bi zahmet :)
Almanyada dogup büyüyenler genelde ruh hastasidir canim
nisanlinda öyledir kesin
eger evlenip gitseydin hemen her günün pismanlikla gececekti
bunlar güvensiz insanlardir
kimseye güvenmezler
aslinda kendilerine güven sorunu vardir
bence Allahin sevgili kuluymussun
cok gencsin
kendini yetistir
ha bide Almanyaya gelmek icin mi evleniyorsun diyorlar ya
en komik olan bu
bende saf gibi nişanlı kızlara tavsiye babında bişeyler yazdım konu açtım maşallah kızlarımız herşeyi çok iyi biliyo ailemin durumu iyi diye okul bırakıyo, bende bi tuhaflık var heralde ailemin malına hiç güvenmedim neticede benimle kazanmadılar parayı, bana zırnık koklatmasalar niye diyemem onların parası, neyse yaa
Iyi olmus en azindan en bastan niyetlerini gostermisler .
Turkiyeden yurt disina gidenler genelde hep sorunlu evlilik yasiyorlar.
Cunku oraya goturecekleri kizlari kendilerine gore ayar vermek istediklerini seciyorlar,
genelde de ayar veremeyince sorunlar bitmiyor...
Okulu birakmissin ara verecektim ,
bir kac yil sonra devam edecektim demissin ama
o bir kac yil hic bitmeyecekti.
Belki de. Hayırlısı oldu işte.
Aklini basina al ve bir an once egitimine devam et..
nişanlıyken böyle yapanlar evlenınce neler yapardı düşünemiyorum bile bence sen yakanı kurtarmaya bak o ailleden,ayrıca insan bu güzel vatanı bırakıpta nasıl elin memleketine gider anlamıyorum
üniversite okumayı düşünürsen uzayabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?