• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanı attım yüzükleri çıkardım desem:S

disede

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
256
-2
318
hepinize merhabalar, iyi geceler daha önce açtığım başlıkları az çok biliyorsunuz kızlar, bugün nişanın üstünden 2 hafta geçti ve onlar bize nişan günü bohçalarımızı getirmişlerdi, aradan 2 hafta geçti bu haftada biz götürmek için sözleştik ve bugün götürdük bohçalarımızı, evlerine gittik sanki nişanda hiç okadar tatsızlık çıkmamış gibi gayet normal davranmamıza rağmen kayınvalidem ve görümcelerim soğuk ve mesafeliydi, hatta nişanlım teyzeme ne bir hoşgeldin ne bişey hiç birşey dememiş zaten telefonda bana teyzen gelmesin dedi, bunu da teyzem duymuştu ama yine de geldi, bizi yalnız birakmamak için. herneyse eve geldik babam hiç nişanlım hakkında bu kadar net ve kesin yorumlar yapmamıştı, nişan günü nişanlım babasına bi saygısızlık etti, ben görmezden geldim ama benim babamın bu çok zoruna gitmiş, bugünde biz gittiğimizde kayınvalidem görümcelerimde soğuk ve mesafeli olduğunu görünce bide nişanlımın aileme karşı öyle soğuk davranması benim çok ağırıma gitti, ilk şunu düşündüm, 10 yıl sonra çoluk çoçuğa karıştığımızda belki herşey dahada zor olacak ozaman şimdi zararın neresinden döndersem kardır hesabı mesaj attım şimdi, aynen ne yazdığımı söylüyorum,
yazdım ki; babasına atasına saygı duymayan, evine gelen misafire saygı duymayan, sevdiğine işine geldiği gibi davranan adam ilerde çocuklarınada eşine de pek farksız davranmaz, ben bir hata yaptığımın farkına vardım. zararın neresinden dönersen kardır derler, bundan sonraki zamanını çalmak istemiyorum, bu zamana kadar seninle yaşadığım hiç bir şey umrumda değil, hakkım sana helaldir. yazdım yolladım ve yüzüklerimi çıkardım... daha kendisinden cevap gelmedi yeni msj attım zaten. kızlar sizce ne yapıyorum ben? :S :S :S :S :S

Son düzenleme:
Benim icin saygi cok önemlidir sanirim yerinde olsam aynisini yapardim
ve asla kafami kurcalayip icime kurt düsürmezdim..babasina saygi duymayan kisi hanimina saygi duyacagini sanmiyorum
eve gelen misafire bir hosgeldin deme nezaketi göstermeyen ki bu kisi senin anne yarin , ben sahsen güvenemem ve yol yakinken yollarimi ayiririm.

Allah karsina edebi ahlaki saygiyi elden birakmayan hayirli bir kisi cikarsin insallah.

en iyisini dogrusunu yapmışsın bence...mantıklı olanda bu,ileride olacaklar aynen yazdıgın gibi hatta daha beteri olur yaşadıklarımdan da biliyorum bunu....arkana bile bakma ....beklemediigi bi msj olduıgu için geç dönecekdir sana sanırımm.üzülme canımmm sakın

bencede için rahat olsun hayırlısı olsun, saygı her şeyin temeli aşk bitince saygı başlar. eger o da yoksa evlilik çileye dönüşür...

Sanırım ben de tıpkısını yapardım, benim de çok zoruma giderdi bu durum. Fakat bu tür şeyler o anın siniriyle olduğundan iyi düşünmek, mantıklı hareket etmek gerek. Daha sonra insan o an yaptıklarına bi anlam veremiyor çünkü. Her şey bu kadar ilerlemişken nişan atmak kolay olmuyor, ailenle bu konuyu mutlaka iyice bir tartış derim ben. Öfkeyle kalkan zararla oturur derler. Büyüklerinden görüş almanda fayda var. Ha baktınız ki olmuyor, at gitsin. Hiçbir şey senin hayatından daha önemli değil sonuçta, seni yıpratacak bir evliliğin neresinden dönersen kar dediğin gibi.

canim, ben de aynisini yapardim. bence cok mantikli dusunmussun gelecekte mutsuz bir evliligin olacagina yol yakinken bitirmek cok daha iyi olur. hayirlisi neyse o olsun senin icin.

bir iş nasıl başlarsa öyle gider...bu olanlar ileride hep tartışma sebepleriniz olucaktı..ayrıca kimse kusura bakmasın ama böyle cahilce hareketlere uyuz oluyorum.yok karşı tarafı aramalar o gelmesin söze falan demeler..ne bilim gelin arabasına o binsin bu binmesin veya o neden öne oturacaktı bu neden arkaya oturdu..falan gibi saçma sapan dandik konularla uğraşan zihniyetlere bir anlam veremiyorum...şu gençleri bi rahat bıraksınlar yaa gelin ve damat dışınca anne baba abla abi..eş dost teyze her ik taraftan kim varsa birbirini seven bu iki insanın işini kolaylaştırmak için destek olmak için çabalamaları lazım..zorlaştırmak için değil...böyle evlilik nişan söz gibi mutlu olayları berbat etmeyi başaran kaprisli insanları tebrik ediyorum..nasıl beceriyorlar hayretler içinde kalıyorum..yazık

Son düzenleme:
kendi ailesine saygı göstermeyen sana ve senin ailene de saygı göstermez, kaldı ki daha şimdiden başlamış teyzen gelmesin falan demeye... evlensen ne olacak? teyzenle ya da ailenle görüşme mi diyecek?

en kötü karar kararsızlıktan iyiymiş derler. bencede doğru olanı yaptın canım ALlah yardımcın olsun :34:

bugüne kadar açtığın konuları okumakla yetindim nişanlanmama rağmen nişan bölümünü özellikle senin için takip ediyordum bide nişanlanacak olan arkadaşlar için ve ne zaman bu kararı vereceğini merak ediyordum açıkçası..
açıkçası biz senin konularını dışarıdan objektif bir gözle okuyoruz ve herkesin ortak düşüncesi bu işin bitmesiydi bence en doğru kararı vermişsin..
benim için bir ilişkide sevgiden önce saygı vardır bana ve aileme duyulan saygı.. eğer bu adam senin ailene saygı duymuyosa aynı evde yaşamaya başladıktan sonra sana hiç saygı duymaz ağlayan zırlayan bi adam zamanı geldiğinde çok sinirlendiğinde sana elide kalkar..seninde dediğin gibi 10 yıl sonra üzülmektense şimdi üzülmek çok daha iyi.. ayrıca kendine bu haksızlığıda yapma şuan senin en mutlu olman gereken zaman senin el üstünde tutulman gerekiyor emin ol sana en güzel sevgileri yaşatıcak çok daha iyileri karşına çıkar..sana tek tavsiyem kararlı ol ve kararırın arkasında dur. ister bir kamyon gülle gelsin ister dünyaları önüne sersin o kalbin bi kere kırılmış insan 7 sinde neyse 70 indede o olur unutma... öptüm cnm

Son düzenleme:
kızlar bana destek olan ve kalben yanımda olup bana destek ve yardımcı olan herkeze binlerce kez teşekkürler gerçekten allah hepinizden kat kat razı olsun, dün gece o msj attım bunun üzerine sabah aradı gece uyuduğundan görmemiş msjımı, sabah beni aradı, senin yapmaya çalıştığın ne dedi, ben bişi yapmıyorum olan ortada dedim, tamam ozaman ben senin teyzene bi hoşgeldin demedim diye bana bunu yapıyorsan akşam arabayla gelir bohçalarımızı alırım sizinkileride gelir siz bizden alırsınız ben getiremem dedi, anneme söyledim bunu aynen annemde bana dediki; bohçalarınızı almak istiyorsanız bizim getirdiğimiz bohçaları getirirn yoksa boşuna gelmiş olursunuz de dedi bende annem böyle söylüyor diye msj attım yine 1 saat oldu cvp yok. içim okadar rahatki vicdanım hiç sızlamıyor, sadece yüreğim bunca zamanı ( 2 buçuk seneye yakındır birlikteyiz) böyle biri için harcadığım için buruk okadar.

Ne yasarsaniz yasayin 'ofkeyle kalkan zararla oturur' atasözümüzü unutmayin. Bu sürecler çok zor. Mümkün oldugu kadar sakin davranin. Karar verirken ailenize mutlaka danisin. En önemlisi sevginizi sorgulayin. Umarim sizin icin hayirlisi olur. Unutmayin evlilik kismet isidir. Siz ne yaparsaniz yapin olacagi varsa olur.

Back
X