• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanım berbat oldu.. Çok çaresizim :(

teşhis önemli.
ben ce hayatı boyunca bu durumu herkesle yaşayacak.
nişan sonrası tanı konması geç sanki.
daha önceden belli değil miymiş.

ailesinin suçlaması da tuhaf.
ortada klinik bir gerçek var.
sürekli bi tutarsızlık vardı ama insan çok yakınken konduramıyo görmek istediği gibi görüyo şimdi şimdi herşey aklıma geliyo bu rahatsızlığı çıktığı için vicdanım rahat değil ben bırakınca dahada kötü olmasından korkuyorum. Ama kendimide düşünüyorum bana yaptıklarını off

sürekli bi tutarsızlık vardı ama insan çok yakınken konduramıyo görmek istediği gibi görüyo şimdi şimdi herşey aklıma geliyo bu rahatsızlığı çıktığı için vicdanım rahat değil ben bırakınca dahada kötü olmasından korkuyorum. Ama kendimide düşünüyorum bana yaptıklarını off
senin yapacağın bir şey yok.
kendini sorumlu ve suçlu hissetme.

bir insanla hayatı paylaşacak birinin gelgitleri neyreye kadar idare edilebilir.

ilerde birgün gelip ayrılmak istese nasıl davranacaksın.
senin seven kişiliğinin gelmesini bekleyerek mi?

bir tanıdığın kızı da öyle.
her gördüğümüzde başka bir halde.
ilaç da kullanıyor ama ailesi artık bunaldı.
annesi ilaç kullanmaya başladı.
başka rahatsızlıkları ortaya çıktı.

o kızda bir ayda evlenmeye karar vermişti hiç tanımadığı biriyle.

senin yapacağın bir şey yok.
kendini sorumlu ve suçlu hissetme.

bir insanla hayatı paylaşacak birinin gelgitleri neyreye kadar idare edilebilir.

ilerde birgün gelip ayrılmak istese nasıl davranacaksın.
senin seven kişiliğinin gelmesini bekleyerek mi?

bir tanıdığın kızı da öyle.
her gördüğümüzde başka bir halde.
ilaç da kullanıyor ama ailesi artık bunaldı.
annesi ilaç kullanmaya başladı.
başka rahatsızlıkları ortaya çıktı.

o kızda bir ayda evlenmeye karar vermişti hiç tanımadığı biriyle.
Çok haklısın bir ömür nasıl geçer bugün acaba nasıl olacak diye düşünmekten

Allah yardimciniz olsun zor bir durum. Nisandan sonra birden degismesi bana garip geldi. Boyle devam etmek kolay degil yaninizda hep duygulari degisen bir adam olacak. Keski nisandan once ortaya ciksaymis bu kadar hazirlik heyecan yapmissiniz

Allah yardimciniz olsun zor bir durum. Nisandan sonra birden degismesi bana garip geldi. Boyle devam etmek kolay degil yaninizda hep duygulari degisen bir adam olacak. Keski nisandan once ortaya ciksaymis bu kadar hazirlik heyecan yapmissiniz
Evet kesinlikle keşke bir kere özür dillerim hata yaptım deseydi de bu kadar büyümeseydi mesele ayrılığa kadar gelmeseydi evliliğe adım atmışken ardına bunların olması çok yıpratıcı

Evlenme bence.
Yaşın çok genç, iş bulmaya daha çok odaklansan keşke.
Akraba evliliği baştan aşağı kötü bir fikir.
Bir de bipolar bir insanla bir ömür boyu yaşayabilecek misin? 10 gün aramadı diye oturup ağlamışsın, ben sende bir ömür boyu katlanacak, idare edecek metaneti şu anda göremedim.
Adam hasta elini bırakma diyenler beni taşlayacak ama bipolar bir insanla normal hayat sürmek zor kendin de hasta olursun. Önce can, sonra canan.

bipolar bozukluk çok tatlı sıkıntılı bir hastalıktır yalnız. tatlı diyorum yeri geldiğinde insanı sirkteymiş gibi mutlu hissettirir bu kişiler, yeri gelince ehey ehey. her neyse. bu tavrı gerçekten hastalıktan olabilir. oturun bir konuşun

Bipolar bozukluk oyle geciştirilecek bir rahatsızlık değil yalnız. İlaçla yeri gelince hastanede tedavi yapılarak kontrol altına alınan bir rahatsızlık. Ve de kalıtsal olarak geçebilme olasılığı da var. Yani bunu diyorum ama bana kizmayin, tamam iyi günde kötü gunde diye söz veriliyor ama bundaki kötü günler oyle kötü günler değil. Cokca iyi düşün.

Bipolar zor bir hastalik. Internetten bibarastir kararini oyle ver bence. Yarin obur gun depresif sureci uzun surer isi birakir. Bi bakarsin manic olmus bir suru borc yapmis. Bir komsumuz bipolar ve gercekten hem hasta hem de ailesi icin cok zor bir hayat

Merhaba arkadaşlar 30 ekimde nişanım oldu yani henüz nişanım olalı 12 gün oldu. Nişanlım aynı zamanda akrabam.biz çok isteyerek bi birliktelik yaşadık ilk önce arkadaş gibiydik sonra dıygularını söylrdi bana bende çok düşündüm ve kabıl ettim çok iyiydik çok heyecanlıydık çok seviyoduk ailelerimize açıkladık herkes çok sevindi karşı çıkanlarda oldu tabi.nişan hazırlıklarına ne zaman başladık o uzaklaştı benden tutarsız davranıyodu suratı hep asıktı bende nişan stresine veriyodum hiç sıkıntı çıkarmıyodum nişanı atlatalım rahatlarsın diyodum nişan günğmüzde kuaförden beni alırken yüzüme bile bakmadı sanki zorla nişanlandırıyolar gibi davrandı niye böyle davranıyosun dediğimde başım ağrıyo dedi nişan günümüz boyunca sürekli başım ağrıyo dedi fotoğraf çekimimizde sürekli aynı şeyi söyledi. Neyse ben bunudaa anlayışla karşıladım hayatımızda bir gün olacak bişey dedim yüzümü asarsam o iyice kötü olur dedim ve tüm gece güldüm.nişan sabahı köyden misfirleri vardı bizimde akrabalarımız old. İçin uğurlamaya gittik ve o ben oradayken uyku ilacı atıp uyudu.çok yalvardım hastaneye gidelim diye umursamadı bile. Nişandan 2 gün geçti beni aradı yarım ağızla konuştu neden böyle davranıyosun dediğimde nasıl davranıyorum diye açıkladığımda abartma kurma kızdırma beni diyo bende kızdım o an yüzüne telefon kapattım o günden sonra 10 gün beni aramadı her gün ağladım her gün bekledim dün beni aradı hiç bişey yokmuş gibi davranmaya çalıştı 10 gündür neden aramıyosun gelmiyosun dediğimde galesizce bilmeeem dedi bende senden adam olmaz ve ben senin gibi bi adamla evlenmem dedim.nişanımız bitti gibi. Ve ailesi beni suçluyo.ayrıca nişandan sonra nişanlıma bipolar bozukluk teşhisi kondu. Yani duygu Durum bozukluğu ne yapıyım şimdi çok çaresizim bir yandan kpss ye Hazırlanıyorum bir yandan bunlarla uğraşıyorum :KK43:
Teshıs cok önemli :( derecesı ne bılmıyorum ama cok tehlikeli bır boyut slabılıyor .. Hayırlısı olsun eger suan basedemıyorsanız ilerıde hıc edemezsenız.. Tedavı olması sart buda uzun bır zaman gerektırıyor

Evet kesinlikle keşke bir kere özür dillerim hata yaptım deseydi de bu kadar büyümeseydi mesele ayrılığa kadar gelmeseydi evliliğe adım atmışken ardına bunların olması çok yıpratıcı

Özür dilemesi bir şeyi değiştirmemeli çünkü bu hastalık
Yani bundan sonra hep böyle davranacak
Bipolar bozukluk kişinin hayatında köklü bir değişiklik durumunda ortaya çıkarmış genel olarak
sizinki de nişanı kaldıramamış belki de istemiyordu ama siz akraba olunca kimse arasında söz laf olmasın diye nişanı hemen yaptıysanız ağır gelmiş olabilir
Ben olsam ayrılırdım ki bazı durumlarda hastalıklar evlenme engeli bile olabiliyor resmi olarak

Valla bir ara burada bir bayan vardı, eşinin böyle bir rahatsızlığı var ilaçları içiyorum diyordu içmiyordu falan. Çocukta vardı, kadın evden ayrılmıştı,boşanıyorlardı. Sıkıntılı bir durum, başa çıkabileceğinizi düşünmüyorum. Ayrıca evlenip bir de çocuğunuz olursa akrabalıkta genler baskın gelebilir, çocuğunuzda da bu rahatsızlık olabilir. Bence yolunuza bakın, hayatınızı zorlaştırmayın.

Sayet onunla evlenmeye karar verirsen şundan emin ol, ömrünün sonuna dek kontrol delisi şüpheci bir insan olacaksın. Ben 3 yılda tükendim. Gücüm ne kadar daha yeter bilemem ama bipolar çok zor bir hastalik. Bir yanın "kişisel algılama o hasta. Eylemleri onun elinde değil" derken bir yanin da "bir insan sonuçlarını düşünmeden nasıl bu eylemleri yapar" diyecek. Sürekli kendinle celiseceksin. Bir sure sonra da senin ruh sağlığın bozulacak. Gücün yoksa ayrıl ve aklindan tamamen sil.

Bir bipolar bazen deli gibi asik, bir başka gün seni zerre kadar önemsemeyen biri olabilir. Tüm aile düzenini yok edecek eylemlere yonelebilir. Ve her ne yasarsan yasa seni ikna edecektir... Ayrıl ya da ayrilma diyemem ama devam edersen tukeneceksin.

Back
X