Nisanim var ama endiseliyim :(

Satelle-emillia

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2018
215
317
18
Erkek arkadasim var. Yaza nisan yapmayi dusunuyoruz,aileler de tanisti.
Ben de ailesiyle daha onceden tanismistim.
Annesi beni sık sık olmasa da arar.
Az once cok sinir oldum.

Neyse bugun annesi guya (!) anneme gecmis olsun icin aradi.( Annem biraz rahatsizdi iyi simdi sukur)

Biz erkek arkadasimla ortak bir arkadasimizin dugunune gitmistik. Annemle konustuktan sonra, bana " sizin dugundeki fotografinizi gordum. Ay yavrum ben giysem bana daha cok yakisirdi o elbise, az ye az " dedi. Aynen bu, bunun gibiydi yani. Fazlasi var eksigi yok oyle soyleyeyim.
Sok oldum ya bu nasil bir tavir bu nasil bir uslup? ( kendi kilolu bir hanim ben 1.65 boy 62 kilo)
Benim annem bana bi gun soyle demedi.
Sinir oldum " ben halimden memnunum siz niye dert edindiniz " dedim. Tutamadim kendimi. Yok o benim iyiligim icin soylemis. Gerek yok dedim soguk davranip kapattim, kisa kestim. Cok sinir oldum.

Klasik "kaynana" diyip gecmem mi gerekiyor bilmiyorum ama benim icin asil problemi ve cok daha onemli olani anlatayim.

Erkek arkadasimin bu konusmadan henuz haberi yok.
2 yildir birlikteyiz ve sorunumuz yoktu onunla ta ki aileyle tanisana kadar.
Simdi ne olsa annem haklidir, ablam oyle dememistir, senin iyiligin icindir vs.
Bu meselede de ne var bunda ya derse ben ciddi ciddi nisan meselesini dusunecegim. Haksiz miyim?
Evet seviyorum ama konu ailesi olunca en absurd seyi en sacma sekilde savunabiliyor. Ben de oyle her seyden nem kapip sikayet eden biri degilimdir , hatta kendi konuyu acar sirf savunmak icin.
Ailesinin sozunden cikmayan erkekleri burada cok okuyorum , evlilikleri pek saglikli olmuyor. Endiseleniyorum.
Bu konuyu anlatip tepkisine bakmali miyim ?
Yanlis mi dusunuyorum ?

UVVVVV
Kv bayağı ileri gitmiş
Espri anlayışı tavan durumunda ne alaka ya.
Söylemek var ,söylemek var
Ayıp etmiş kötü düşünmese de önce kendine yakıştırıp sonra sizi misillemesi saçma olmuş .
Yerden yere vursaymış daha iyiymiş derler ya .o hesap!
Örnek yanlış,yani daha farklı düşüncesini beyan edebilirdi.

annesine kendin ver cevabını

nişanlını araya sokma
nişanlının tavrı yanlıs

suanda en guzel zamanlarınız olmalı ve en cok savundugu ınandıgı kişi siz olmalısınız
çünkü evlenince nişanlısının gözünün içine bakan kıyamayan erkekler bile annem ablam haklıdır moduna geçiyor
seninki şimdiden bu şekilde

Bence anlat ne dicek bakalim.en sevmedigim tip patavatsiz kaynana tipi.isin var gibi görünüyo ama lafini cekinmeyip agzina geleni söylersen sıkıntı olmaz.

Öncelikle gelinlerin yaptığı en büyük yanlış herşeyi eşlerine aktarmaları...
Hele bir dur, zaten sen gereken cevabı vermişsin, ne diye bunun sorumluluğunu ona yüklüyorsun.
Bir rahat bırak nişanlını, boşver, kendin çöz bu durumu, onu ilgilendiren bir sorun yok ortada.

Farklı bir mevzu olsaydı yorumum da haliyle farklı olurdu.
Ancak şimdiden en ufak meseleyi nişanlına aktarırsan en çok senin başın ağrır.
Zamanla bu ufak şeyler birikerek kocaman bir problem haline gelecek.

O yüzden diyeceğim, sen lafını söyledin çekildin.
Bundan sonra mesafeli davran, samimiyet gösterme karşı taraf hatasını anlasın ve bir daha böyle densizce yorum yapamasın. Kimsenin kilosu da kimseye kalmadı...

Yani ben 20 senelik arkadaşıma demedim böyle. Kayınvalide çok hadsiz. Ama nişanlın arkanda durmazsa sorun büyük...

Öncelikle gelinlerin yaptığı en büyük yanlış herşeyi eşlerine aktarmaları...
Hele bir dur, zaten sen gereken cevabı vermişsin, ne diye bunun sorumluluğunu ona yüklüyorsun.
Bir rahat bırak nişanlını, boşver, kendin çöz bu durumu, onu ilgilendiren bir sorun yok ortada.

Farklı bir mevzu olsaydı yorumum da haliyle farklı olurdu.
Ancak şimdiden en ufak meseleyi nişanlına aktarırsan en çok senin başın ağrır.
Zamanla bu ufak şeyler birikerek kocaman bir problem haline gelecek.

O yüzden diyeceğim, sen lafını söyledin çekildin.
Bundan sonra mesafeli davran, samimiyet gösterme karşı taraf hatasını anlasın ve bir daha böyle densizce yorum yapamasın. Kimsenin kilosu da kimseye kalmadı...

Tesekkur ederim. Ben de soylemem ki simdiye kadar sikayet etmisligim soyle oldu boyle oldu demisligim yoktur. Zaten hep yaninda oldu ve kendi konuyu acarak savunmaya basladi genel olarak.
Ne olsa annem, ablam hakli diyor.
Konuyu cozmek ya da annen bak bana bunu yapti demek icin degil de tepkisine bakmak icin soylemek istiyorum.
Yine annem bisey dememis sen haksizsin derse ciddi ciddi nisani dusunecegim. Bu acidan bakmistim yoksa ben de sizin gibi dusunuyorum.

Bazı insanlar öyle. Benim çevremde de maalesef öyle insanlar var. İçlerinde zerre kötüniyet yok ama boş boş öyle konuşuyorlar. Karşı taraf alınır diye akıllarına gelmiyor, üslupları öyle. Ama yakınımda ister miyim öylelerini, hayır. Erkek arkadaşınızla konuşun. Onun tavrına göre yolunuzu çizin.

Bu nedir ya ? Inanin ilk duyunca algilayamadim bi. Ciddi ciddi oyle dedi.
Ayrica oglu da kilolu.
Gercekten insan sunu nasil soyler inanamiyorum.
İnsanlar can sıkmak istediklerinde her şeyi söylerler. Ağzıları torba değil ama büzmek kolay.
Sevgilinizin tavrı çok şeyi değiştirir aslında. En başından böyle sohbetlerin önüne geçmek mümkün.
Ama körü körüne onları destekliyorsa sizin iş çok yaş.
Bu çok basit bir konu ama geleceğin bir provası aslında. Hazırlık aşamasında ne kadar sağlam atarsanız temeli, gerisi iyi olur.

Kv cok cirkin konusmus
Ama sen de cevabini vermissin

Bence nisanlina hemen yetistirme konuyu bosver.
Muhtemelen..annem oyle demek istememistir ..diyecek.

Ama bundan sonra bu tarz cirkin yorumlari olursa kv nin yine nazikce cevabini ver altta kalma
Herkes saygili olmak zorunda kusurabakmasin kv

Söyle tabiki nişanlına.
Kadın gülüm balım diyerek laf sokmuş.
Söyle ki tepkisine bak.
Haklı maklı derse yine nişan işini düşün.
Yarın bigün büyük bi olay olsa senin yanında olmayacak çünkü çok net.

Tesekkur ederim. Ben de soylemem ki simdiye kadar sikayet etmisligim soyle oldu boyle oldu demisligim yoktur. Zaten hep yaninda oldu ve kendi konuyu acarak savunmaya basladi genel olarak.
Ne olsa annem, ablam hakli diyor.
Konuyu cozmek ya da annen bak bana bunu yapti demek icin degil de tepkisine bakmak icin soylemek istiyorum.
Yine annem bisey dememis sen haksizsin derse ciddi ciddi nisani dusunecegim. Bu acidan bakmistim yoksa ben de sizin gibi dusunuyorum.

Şimdi anladım mevzuyu.
Genel anlamdaki problemlerinizde "annemdir öyle demek istememiştir" ayağına yatıyor idare sağlayamıyorsa, tabii ki düşün, nişandan dönmek kolay da evlilikten o kadar kolay dönülmüyor işte.

O zaman konuyu aktar ve bak bakalım durumları nasıl idare edecek.

Bazı insanlar öyle. Benim çevremde de maalesef öyle insanlar var. İçlerinde zerre kötüniyet yok ama boş boş öyle konuşuyorlar. Karşı taraf alınır diye akıllarına gelmiyor, üslupları öyle. Ama yakınımda ister miyim öylelerini, hayır. Erkek arkadaşınızla konuşun. Onun tavrına göre yolunuzu çizin.
Evt malesef bazi insanlar patavatsizliklarinin farkinda degiller.
Ben durust konusurum diyorlar ama karsisindakinin alinmasini dusunmuyorlar

En iyisi nazikcr cevabini vermek.

Ben boyle seviyorum cok da memnunum..gibi

Kv cok cirkin konusmus
Ama sen de cevabini vermissin

Bence nisanlina hemen yetistirme konuyu bosver.
Muhtemelen..annem oyle demek istememistir ..diyecek.

Ama bundan sonra bu tarz cirkin yorumlari olursa kv nin yine nazikce cevabini ver altta kalma
Herkes saygili olmak zorunda kusurabakmasin kv

Yok yok yetistirmek gibi bir maksatla degil simdiye kadar ne olsa ben haksiz ailesi hakli oldu.
Yine oyle mi tepki verecek, yani en azindan sussun su cirkinligi de savunmasin diye bekliyorum.
Yoksa adama guvensem konuyu kapatacagim ama bu tavirlari beni endiselendiriyor..

Şimdi anladım mevzuyu.
Genel anlamdaki problemlerinizde "annemdir öyle demek istememiştir" ayağına yatıyor idare sağlayamıyorsa, tabii ki düşün, nişandan dönmek kolay da evlilikten o kadar kolay dönülmüyor işte.

O zaman konuyu aktar ve bak bakalım durumları nasıl idare edecek.

Cok tesekkurler. Okuyorum hep buradan.
Erkek arkadasimla 2 yildir birlikteyiz sorun da yasamadik ama ben ailesiyle tanisana kadar boyle yapacagini tahmin dahi etmezdim. Ben bana hak versin demiyorum hep ama ben haksizliga ugramisken kalkip ustune savunmasin o haksizligi.

Back
X