- 3 Eylül 2018
- 9.201
- 49.014
- 548
- Konu Sahibi Sevimliikili
-
ben şeyi de merak ediyorum ya mesela nişanda geliyor ya o bohçalarbohcayi alip ne yapacak size aldigi kiyafetleri makyaj malzemeleri donlari kardesine mi hediye edecek?
iade zamaninda geçmiştir ondan umursamiyorlardir bohcayi. altinlari olsa gelirlerdi alirlardi kesin
Müstakbel kvm bana lif koydu bir sürüben şeyi de merak ediyorum ya mesela nişanda geliyor ya o bohçalar
2 sene nişanlı kaldı diyelim
o 2 sene bohçada, kutuda, sepette neyse bekliycek mi o ürünler? ya nişan atılırsa?
nişan atılırsa ne yapıyorlar?
kullandıkları donları tekrar mı bohçalayıp veriyorlar? (don bohçanın namusu gibi bişey olduğu için hep don diyoruz da atıyorum pijaması makyaj ürünü bunlar hep bekliyor mu yani? o zaman neden nişanda gönderiliyor?)
not: ben küçükken nişan alışverişleri filan vardı. bohçaya koyulan şeyler genel olarak birlikte alınırdı.
ama ciddi ciddi köy yeriydi kızın işleyeceği kumaşı danteli ipi bile alırlardı. kız evlenene kadar o sürede çeyizini tamamlardı, zaten kız da bi sürü şey yapar, erkek ailesinde bi sürü bireye ayrı ayrı hediye yapardı filan (bizde bohçaların esas olayı budur zaten kadınların işledikleri, ördükleridir, neyse)
nişan alışverişinde ise asıl olay, kıza üst baş ayakkabı vs. giyeceği şeylerdi, bunlar alınırdı, kız da gayet evlenene kadar gezmelere giderken giyerdi...zaten bizde nişan atan da yok.
o yüzden 2025 model bohçalarda bu olaylar nasıl oluyor bilmiyorum.
ya mesela bizde bohça düğünden hemen önce götürülür, ama cidden düğün en fazla gelecek hafta filandır v bu kesindir yani - en azından böyleydi.Müstakbel kvm bana lif koydu bir sürü
Geyik bir yana gerçeği nasıl oluyor bilmiyorum bana sordular ne istersin diye. Bohça istemediğimizi söyledik ama yıllar içinde yaptırdığı lifler, danteller var diye hevesi kırılmasın diye onlardan seçtim.
Kv zevkiyle alınmış donum yok diye üzülmeli miyim?
Yok ikimiz de örgü lif kullanmıyoruz. Misafirlere veririz diye aldım işte en az süslülerindenya mesela bizde bohça düğünden hemen önce götürülür, ama cidden düğün en fazla gelecek hafta filandır v bu kesindir yani - en azından böyleydi.
ki hala yapanlar da var bizimkilerde hala düğünden birkaç gün önce götürüyorlar -çünkü işte perşembe günü bohça götürüyorlar diye izin alınıyor filan duyuyorum. aynı şehir değil de, başka bir x şehre gidilecekse iş bu çünkü tee git nereye bohça götür. anneler filan da gidiyor. (benimki asla gitmez de)
ama bizde asıl nişan alışverişinde üst baş vs. alınıyor. ve kız da onları hep giyiyor tepe tepe -bunu hala alan var mı hiç bilmiyorum bake ne olacak şimdi onlar?
bizde bunun adı "pırtı" dır ya çok gülerim.
müstakbel eşiniz lif kullanıyorsa belki?
benim erkek kardeşim mesela sürekli kullanıyor annem de hurçlardan çıkarıp çıkarıp veriyor. kendisi çok hijyenik bir beyefendidir, birkaç ayda bir değiştiriyor lifini.
Oyle bır net program olabılırmı. Istemezlerse bohca fılan umurlarında olmayabılır. Bıtmısse bıtmıs kurcalamayınEstf kimseyi tersleme niyetinde değilim. Konu yanlış anlaşılmış bohça alma süreci nasıl ilerliyor diye merak ettim konu açtım o şekilde bende anlamadım gelen cevapları
Bence normal değil.adım geleceğini de düşünmüyorum.bu arada kimse kimsenin hayatıyla ilgilenmiyor artık.elalemin ailesinden medet ummayın.evlenmenizin hayırlı olduğunu da düşünmüyorum.3 gün sessizlik normal yani? Tabi ki dediğiniz gibi velveleye verecek halim yok bekliyorum ama belirsizlikte yıpratıyor
Allah korusun nişan atsanız ne olacak şimdi?Yok ikimiz de örgü lif kullanmıyoruz. Misafirlere veririz diye aldım işte en az süslülerinden
Annemin yanındayken sordular ne istersiniz ne yapalım diye. Ben de bir şansımı denedim Sephora hediye çeki olabiliii diye ama iplenmedim galiba. Annemin yan gözlerle bakması da etkili olmuş olabilir gerçi.
Kuzen gibi 3. Şahısları ortaya katarak büyük hata kendini küçültürsün. Evliliğinizde bi kriz çıktığında 3. Kişileri mi cağıracaksınız hep bence sen tedavini ol yol yakınken de dön. Senin en ufak bişeyini kaldıramıyo bu çocuk erken vazgeçebilen biri. Stress de gelemiyo. Sen hiç bişey yapma olduğu gibi kalsınArkadaşlar merhaba 3 senelik ilişkimizi nişanlanarak taçlandırdık kimseden yardım almadan emek vererek. Maalesef benim kıskançlıklarımla nişanlımın düşüncesizlikleriyle ilişkimizi yıprattık. Bir gün öncesinde düğün tarihi alırken ertesi gün kıskançlık yaşadım ve ailesinin önünde bana bağırdı bende ortamı terk ettim. Sonrasında yolda mesajla ayrıldı engelledi nişan fotoğraflarımızı kaldırdı. Bir tek wpta var onu da unuttu sanırım. Ben ilaç alıyorum psikiyatriye gittim. 3 gün oldu. İlk gün annem kızım bohçaları görmeye dayanamıyor gelsinler alsınlar diyor dedi annesi de hayırlısı ne ise o olsun demiş. Şimdi meraktan çatlıyorum özlüyorum barışmak tabi ki istiyorum o kadar emek vermişiz. Mantığımda bu daha hayırlı diyor. Ama beni yoran asıl belirsizlik. 3 gün oldu ne arayan ne soran var. Ne barışma çabası var ne de bitirmeye yönelik bohça alma var. Bizde mesela aile büyüğü alır konuşur o da yok bunlarda nasıl ilerliyor bu iş. Bugün kuzenine yazdım kardeşiyle çok yakın kardeşinin bile bir şeyden haberi olmadığını söyledi belli ki dinlendirmiyorlar ama nereye kadar böyle?
Ben çeyiz de yaptırmadım da yapmadım da. Annemden de gideyim Karaca hediye çeki isteyim bariAllah korusun nişan atsanız ne olacak şimdi?
k.valide lifleri sayarak mı verdi bari?
töbe töbe ya. şaka yapıyorum gerçekten, Allah mesut etsin.
madem bohçaya don koyulmadı, Victoria's secret çeki isteseniz bir de, anne yokken?isteyenin bir yüzü kara vermeyenin 2 demişler
not: evin ilk kızıyım bende bir çeyiz var, 1 sezon gelinimli kaynanamlı gündüz kuşağı programı çekilir. Ama bilin bakalım neyim yok? bildiniz, bekarım. tamamen boşa giden emek. kullanabilsem sorun değil çoğu kullanamayacağım şeyler...
Bohça içinden çıkanlar (benimki öyle idi) makyaj malzemesi ,saç şekillendirici,gecelik takım ayna tarak seti vs.olunca zaten evleneceğiniz gün kullanıyorsunuz ya da dürüst olmak gerekirse bence hepsi çöp! Ben istememiştim Kv illaha tutturmuştu ''kızım yok,gelinine almazsam içimde kalır vs" .diye..Kemeraltında zorla aldırdıkları şeyler hiç kullanılmadan çürüdüler çünkü insan bu tür alışverişleri kendisi yapmak istiyor .Bir de illaha alışveriş yapalım diyen kişiler yüksek rakamları duyunca kem kim yapıyor ve sizi dükkan dükkan gezdirmeye başlıyor ..siz de bu eziyet bitsin diye en ucuz en uyduruk şeyleri "aha tamam bu olsun " diyorsunuzben şeyi de merak ediyorum ya mesela nişanda geliyor ya o bohçalar
2 sene nişanlı kaldı diyelim
o 2 sene bohçada, kutuda, sepette neyse bekliycek mi o ürünler? ya nişan atılırsa?
nişan atılırsa ne yapıyorlar?
kullandıkları donları tekrar mı bohçalayıp veriyorlar? (don bohçanın namusu gibi bişey olduğu için hep don diyoruz da atıyorum pijaması makyaj ürünü bunlar hep bekliyor mu yani? o zaman neden nişanda gönderiliyor?)
not: ben küçükken nişan alışverişleri filan vardı. bohçaya koyulan şeyler genel olarak birlikte alınırdı.
ama ciddi ciddi köy yeriydi kızın işleyeceği kumaşı danteli ipi bile alırlardı. kız evlenene kadar o sürede çeyizini tamamlardı, zaten kız da bi sürü şey yapar, erkek ailesinde bi sürü bireye ayrı ayrı hediye yapardı filan (bizde bohçaların esas olayı budur zaten kadınların işledikleri, ördükleridir, neyse)
nişan alışverişinde ise asıl olay, kıza üst baş ayakkabı vs. giyeceği şeylerdi, bunlar alınırdı, kız da gayet evlenene kadar gezmelere giderken giyerdi...zaten bizde nişan atan da yok.
o yüzden 2025 model bohçalarda bu olaylar nasıl oluyor bilmiyorum.
30’dan önce evleniyorum bakın demek için sanırım.Ya cok önemi yok da neden insan yaşını yalan söyler ki...
Dantel gibi ince örgü lifler var kalın eski tipler yerine. Onlar hem köpürüyor hem çabuk kuruyor.Örgü lif kullanmayanlar yerine ne kullanıyorsunuz ya? İpek kese ve örgü lif çoğu üründen daha sağlıklı degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?