Nişanlandım ama...

malum artık formasyonda kalkıyor öğretmenliğinde önü kesiliyor, ki sen sınava girdiysen terch yaptıysan bunlar sonradan çıkacak şeyler değil böle bir yola girdiysen neden nişanlanıyorsun ki? eğer şu anda çalışma imkanın varsa çünkü üniverste okumuşsun orda ilerle derim ve erkek arkadaşını yarı yolda bırakma, 3 5 günlük bişey olsa dicemki git oku bırakma ama çocuk para biriktiriyormuş zaten sen şimdi yarım bırakacaksın ....

bu arada aöften edebiyat okuyup öğretmen olmak gibi bi hayalede kapılma öle bi hayal yok :)

En yakın arkadaşlarım bu bölüm mezunu(yeni mezunlar).
Hepsi kara kara ne yapacaklarını düşünyorlar.
Okurken bir yandan drama sertifikaları aldılar(2 yıl sürdü), bazıları sırf iş öğrenmek için haftasonları 14 saati aşacak şekilde çalıştı, formasyon için ortalama tutturdular.
Peki neye yaradı söyleyeyim mi?
Formasyon(o da alabilirlerse) 1.5 yılları var önlerinde, ingilizceyi çok iyi seviyede bilmek zorundalar toefl kursuna yazıldılar, aynı zamanda kpss puanı lazım, yani günde yaklaşık 12 saat ders görecekler....
Sadece özel okullarda ders verebilmek için o da.
Bazıları kanallara girdi, haberci oldu okurken kendilerini kurtardı.
Geleceği olmayan, mezun olduğunda tak diye işe giremeyeceğin bir bölüm olduğundan dolayı gerçekten okumanıza gerek yok.
Birçok kişi aöf demiş zaten, bir kaybınız olmaz.
Eğer ki zaten okumaya karar verirseniz hazırlık varsa mezuniyetiniz 30, işe girmeniz en erken 32....
O güne kadar evliliğinizi erteleyebilecek misiniz?

bölüm mezunları artık öğretmen olamıyor cnm. iş imkanları çok çok kısıtlandı. tabiki bu senin kararın senin hayalin.
ama ben olsaydım evlenir ve seneye açıköğretim edebiyat okurdum evimde eşimle. en doğrusu bu bana göre.
ama tabiki bu senin hayatın cnm

Benim en yakın arkadaşım edebiyattan mezun olacak ve kara kara düşünüyor ne olacak diye ve haklı...istediğin bölümü eleştirirsek sonu aydınlık bir bölüm değil.
Ama senin hayallerin varsa işin ucunda ve 4 yıllık bir ünv.hayatını yaşamak istiyorsan o ayrı bir mesele.Ama hayalin bu bölüm ise aöf de gayet normal egıtımden daha kolay bir şekilde bitirebilirsin.Çünkü örgünde sınavlar klasik ve sayfalarca ezber var aöf sınavları test dıye daha rahattır belkı de..

Ben anlamadım siz niye böyle sizin durumda imkansıza yakın görünen bi'şey yaptınız. Bi'şeyden kasıt Balıkesir'i yazmanız. Nebiliyim İstanbul ve ya açıköğretim yazsaydınız iki tarafta mutlu olurdu.

Nişanlınız bozulmakta haklı bence, okadar çabaladı diyorsunuz.

Kaldı ki formasyon yok, öğretmenlik zor olacak. Yani mezun olunca iş bulma sıkıntınız çok yüksek bir bölüm. Bence madem şu saate kadar nişanlınızla düğünün planını yaptınız, bozmayın ve çok istiyorsanız bir sene daha hazırlanın:31:

Kendime inanamıyorum ama bence gerek yok okula. Şöyle ki, bu KK'da okulu boşver diyecek ilk kaıdn benimdir, bilenler bilir ama demek ki duruma göre de doğrular değişiyormuş. Sen zaten iki yıllık bir okul okumuşsun, yaşın 25, nişanlısın. Bu saatten sonra sıfırdan başlamak yerine bitirdiğin bölümün üstünü tamamlayıp bu arada tabi ki ekonomik özgürlüğünü eline alman ve iyi de bir evlilik yapacağına inanıyorsan yoluna devam etmen daha mantıklı. Sen okulu bitirene kadar yaşın 29 olacak, atanana kadar 31-32. Hiçbirşey için geç değildir tabi. Gönül okumandan yana ama senin durmunda daha pratik çözümler de bulunabilir gibi.

Katılıyorum.. atanmak büyük sıkıntı oldu artık.. ben de öğretmenim ama pişmanım bu bölümü okuduğuma.. keşke bi meslek falan öğrenseydim.. yaşımız aynı senle.. 25 yaşındasın.. okul bitti bitecek 30 olacaksın.. ha evlendikten sonra okursun o ayrı, ama 4 senedir seni bekleyen bi adama da düğün arefesi "ben balıkesire gidip okuyacağim" demek büyük haksızlık.. neden balıkesiri yazdın demez mi sana.. madem ben okuyacağim diyordun neden nişana razı oldun..

Back
X