Katılıyorum. Açıkçası düğün olsun nişan olsun takıların çiftlere ait olması gerektiğini ve ailelere verilebileceğini gene de karşındakini adam yerine koyup bir söylemek gerektiğini düşünüyorum.
okeanoss00
konunuzda benim dikkatimi çeken bir iki mevzu var. Öncelikle nişanlınızın üslubu çok çirkin. Ama sizin de haklı olmadığınız noktalar var. Birincisi her şeyi ortak yapıcaz düğünü de nişanı da dediyse nişanlınız o zaman ailenize nişanda hiç bir şey yaptırmamalıydınız. İkramlar falan bunlar için de ortak kredi mi çekiyorsunuz ne yapıyorsunuz böyle bir yol izlemeliydiniz ki bunlar yaşanmasın. İkincisi o sizin nişan kıyafetinizi aldıysa sizin onun takımını almanızda bir terslik göremiyorum ben. Karşılıklı olur benim bildiğim bu şeyler. Üçüncüsü eğer ki onların taraftan takılan altınların bir kısmını eşim düğün sonrasında bana hiç haber vermeden gidip annesine verseydi inanılmaz bozulurdum. Annesinin durumu kötüyse ben zaten verme demezdim ama bana baş çavuşun eşeği muamelesi yapılırsa, ben burda konu mankeni miyim diye sorardım. Karşımdaki beni sallamamaya devam ediyorsa, iş o altınlar seni ilgilendirmez boyutuna geçiyorsa iyice zıvanadan çıkabilirdim de.
Genel olarak da düğünde erkek tarafının kendi ailesinden takılan takılar erkek tarafına aittir dese biri kıyamet kopacakken nişandaki takılar nasıl kız tarafına ait oluyor anlamadım ama zaten pozitif ayrımcılığın dibine vurmuşuz bu düğün adetlerinde artık sorgulamıyorum.
ha bu arada o 15 bini babanızdan almamalıydınız en başta. Düğünü sadece sizin yapmanız demek düğünü sadece sizin yapmanız demek. 15 bin babanızdan alınca nasıl düğünü sadece siz yapmış oluyorsunuz anlamadım.