- Konu Sahibi melankolik_24
-
Bakın insan illa ki bir yerlerden duyuyor işte. Şaşıran insanların da şaşırdığı konu bu büyük ihtimalle. Duymuş olmak normal bulunduğu anlamına gelmiyor zaten. Normal bulanlar ayrı bir kesim.uzaktan tanıdıklardan duymasam ben de bilmezdim böyle bir şey olduğunu. Hani duyduklarım da hep yadırganarak anlatılmış şeylerdir
Gelinlerde es ailesene karsi ön yargili. Iyi niyet derken neyden bahsediyorsunuz? Daha hic görüp tanimadigim insanlar icin tabiki temkinli yaklascam. Onlarda temkinliki daha hic görmeden kardesimle isteklerini iletiyorlar.Bakın insan illa ki bir yerlerden duyuyor işte. Şaşıran insanların da şaşırdığı konu bu büyük ihtimalle. Duymuş olmak normal bulunduğu anlamına gelmiyor zaten. Normal bulanlar ayrı bir kesim.
Benim en hoşuma gitmeyen kısım konu sahibinin bunu müstakbel gelinlerinin boşanmaya yatırım olarak düşünmesi ki ben hala iyi niyetli yaklaştığını düşünmüyorum gelinlerine karşı.
Siz kendi gelininizi hiç tanımıyorsunuz ki. Dolandırıcı mı olduğunu düşünüyorsunuz dedim yok dediniz başka bir şeyini mi gördünüz, duydunuz dedim yok dediniz. E hangi konuda ön yargılı sizinki size karşı? Ayrıca kardeşiniz iyi kötü 2 yılını geçirmiş ve halinden memnun ki evlenmek istiyor. Siz temkinli olsanız ne olmasanız ne? Size düşüncenizi sormamış bile. Sizin düşüncenizi gerektiren bir yer de yok zaten kardeşinizin eşine ne alacağı konusunda. Varsa alınır yoksa alınmaz. Siz fazla kafa yormuşsunuz sadece. Annenize babanıza nasıl davranır diye endişe ediyordunuz. Çok gelenekçiyse belki kaynanam da kaynanam diye başında gezdirecektir. Bir de o açıdan bakmayı deneyin kurulmak yerine.Gelinlerde es ailesene karsi ön yargili. Iyi niyet derken neyden bahsediyorsunuz? Daha hic görüp tanimadigim insanlar icin tabiki temkinli yaklascam. Onlarda temkinliki daha hic görmeden kardesimle isteklerini iletiyorlar.
Of kim kurtulmak istiyor? Neden sormak yerine yazilanlardan bir sey yorumlamaya calisiyorsunuz? Kardesimin iki senedir beraber oldugu kizdan ne ailem kurtulmak isteyebilir ne de ben. Ayni seyi bende yasadim birbirini sevdikten sonra her seye ragmen evleniyosun o da evlencek zaten. Kardesimin durumu bunlari hemen karsilayacak sekilde degil. Iyi bir isi var ama daha kisa süredir calisiyor cocuk. Maasinin büyük bir kismini dügün icin biriktiyor. Ben arkadaslardan yorum almak icin konu actim yapilan cok normal bir sey degilse bunun oluru nasil olur diye sordum bir cok arkadas cok yardimci cevaplar verdi zaten. Kardesimin diyecegi su an bu isteklerinin su kadarini karsilayabilirim gerisini de zamanla alirim durumum olursa. Sizin görümceniz kötü diye herkesi ayni sanmayn. Görümce kelimesi bile cok soguk bence ben esimin ablasini adi ve abla diye seslendim hep baskasina bahsederken de görümce diye degil .. abla diye konusurdum. Kendisi bana cok kücük bir sey takmisti ama bendeki degeri icin bu belirleyici degildi.Siz kendi gelininizi hiç tanımıyorsunuz ki. Dolandırıcı mı olduğunu düşünüyorsunuz dedim yok dediniz başka bir şeyini mi gördünüz, duydunuz dedim yok dediniz. E hangi konuda ön yargılı sizinki size karşı? Ayrıca kardeşiniz iyi kötü 2 yılını geçirmiş ve halinden memnun ki evlenmek istiyor. Siz temkinli olsanız ne olmasanız ne? Size düşüncenizi sormamış bile. Sizin düşüncenizi gerektiren bir yer de yok zaten kardeşinizin eşine ne alacağı konusunda. Varsa alınır yoksa alınmaz. Siz fazla kafa yormuşsunuz sadece. Annenize babanıza nasıl davranır diye endişe ediyordunuz. Çok gelenekçiyse belki kaynanam da kaynanam diye başında gezdirecektir. Bir de o açıdan bakmayı deneyin kurulmak yerine.
Tekrar ediyorum. Benim düşünce yapıma uygun değil ama isteyenler de oluyor gelenek adı altında. Çok uç bir olay değil. Benim veya sizin normal bulup bulmamamız kardeşinizin evlenmesine nasıl bir etkisi olacak ben onu anlayamadım. Ne ayıp altın istemiş en iyisi bununla evlenme mi diyeceksiniz yani?
Aynen de öyle oluyor, isteseydin deniyor, gün geliyor.Bana göre de ayıp sayı falan vermek ama bazı insanlar da ağzını açmadan bir şey yapmıyor kendiliğinden. Sonra gelin hanım da saf çıktı diyorlar arkasından.
Bu soz benim aile buyuklerimizden sıkca duydugum bir soz oldugu icin kullandim. Ne takarsa onun şanıdır anlamina geliyor esasen.Neden onuru?
Almazsan onursuzsun demek istemekten daha agır degil mi?
Afedersin de koyun mu vermişler? Bedavaya gitmiş, lafa bak.Benim çevrem hala söylüyor ya bizdekiler garip demek ki tesla da bedavaya gitti diyorlar 5 yıl oldu evleneli
Bende şoka girdim bir an ahahahahahahah virgül yok diye"Kız, kardeşimden "
Mehir hakkında isararli konuşmanizdan bu konuda bilgisiz olduğunuz anlaşılıyor uzatmaya gerek yokHediye almakla baştan ben bunu istiyorum demek ne alaka yahu? Mehirmiş hakmış bırakın bu işleri ya bu devirde herkes çalışıyor kadının buna ihtiyacı yok. Görgüsüzlükten başka bişey değil.
Mehir hakkında isararli konuşmanizdan bu konuda bilgisiz olduğunuz anlaşılıyor uzatmaya gerek yok
Dini bir emir. Erkek ölürse kadinin kendini idare etmesi icinmis.Yani çok da derin bir ilim değil bu mehir işi ne bilmiyorum acaba bi makale falan varsa link atın da öğrenelim. Komiksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?