- 4 Şubat 2019
- 4.211
- 9.022
- 158
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Nişanda inci set ve bir bilezik taktı kv. Kp de set taktı. Ben bir şey söylemedim ama.Peki kayınvalidnz bişey takacak mi düğünde yada. Nisanda. Yada size bişey alacaklarmi herşeyi bizde ortak yaptk. Adan zye ama insn yinede bekliyor bişey lazım mı denilmesini bazıları da istemiynce bu saf gibi mi düşünüyor blmyrm ama ben istemedm hiç birşey da yapılmadı elbet kendim yaptm cok şükür ama beklenti olmyr degl
Yaa çok güldümNasıl tanıştılar
Benim çevrem hala söylüyor ya bizdekiler garip demek ki tesla da bedavaya gitti diyorlar 5 yıl oldu evleneliAh kardeşim. Sen dik dur, gül geç. Herkes kapısını kapatıp evlerine girince bitiyor o konuşmalar. Kulaklarınızi tikayin. Hayat mücadelesi hiç bu dediklerine mahal bırakmiyor inan.
İyi onlar takmış :) zaten söylemeye gerke yokta işte bazı insanlar söylemeyince yapmıyor örnek benim kv kpNişanda inci set ve bir bilezik taktı kv. Kp de set taktı. Ben bir şey söylemedim ama.
Satılık olmakla ne alakası var mehir de ayrıca kadının hakkıdır size miras kalsa yok almiicam mi dersiniz bu da öyle bir haktır ayrıca bı gelenektir hediyedir bu size özel gününüzde hediye alınsa sürat asip istemem mi dersiniz ki böylesi tavırlar kibirden başka bişi dgldir pek çok kadın calisiyo zaten hem adamın sana alacağı 3 parça şeyle kim hayatını garantiye aliyo bu fikre nerden kapiliyosunuz.İstemedim satılık değilim. Kendimi garantiye almak için de evleneceğim kişinin karşılayamayacağı borç altına girmesine gerek yok. Okudum meslek edindim her duruma hazırım şu hayatta. Yok mehirmiş yok istenmeliymiş geçin bunları. Kekoluktan başka bişey değil şunu takın demek azalarak bitseler keşke.
Satılık olmakla ne alakası var mehir de ayrıca kadının hakkıdır size miras kalsa yok almiicam mi dersiniz bu da öyle bir haktır ayrıca bı gelenektir hediyedir bu size özel gününüzde hediye alınsa sürat asip istemem mi dersiniz ki böylesi tavırlar kibirden başka bişi dgldir pek çok kadın calisiyo zaten hem adamın sana alacağı 3 parça şeyle kim hayatını garantiye aliyo bu fikre nerden kapiliyosunuz.
Burada biraz oku bence herkes çalışmıyor ve bor çok kadın bunları yeni bir hayat kurmak için kullanıyorHediye almakla baştan ben bunu istiyorum demek ne alaka yahu? Mehirmiş hakmış bırakın bu işleri ya bu devirde herkes çalışıyor kadının buna ihtiyacı yok. Görgüsüzlükten başka bişey değil.
Bu başka bir mevzu...siz kaç yaşındasınız bekar misiniz bilmiyorum.evlilik süresinde karşı taraftan beklentiniz olmaz mı asgari duzeyde?aile olarak Nisan ya da düğünde kiza hiç birşey takma niyetiniz yok mu? Bir erkek ailesi olarak 5 bilezik 1 set çok ekstrem talep değil bence hem nisan hem düğünde ayrı ayrı istemiyorsa.kiz istemese siz aile olarak örf adet gereği ne takacaksiniz onu konuşalım.mehir diye bir şey de var dinimizde.bunun kendini satmakla ilişkisi kurulması bence cok yanlış.Bana da sacma geliyor sanki kadin kendisini satiyormus gibi. Erkekler neden istemiyor. Sonra esitlikten bahsediliyor
Benim eşimin ailesi Antepli...bana uzaylı gibi geldiler nişana...Adetlerinde yokmuş:))Türkiyede günümüzün cogu kadini zaten satilik oldugunu düsündügü icin altin vs meselelerine girmiyor. Adet oldugu icin ve yatirim amacli düsünüyor. Birde aileler ve elalem ne der konulari giriyor isin icine vs..
O para karsiliginda kiz alma vs sacmaliklari cook eskide kaldi.
Bende yurtdisinda yasiyorum ve yabanci arkadaslarimla bütün cocuklugumu genclik yillarimi gecirdim ama bukadar salaga yatmak da nedir yanihic ordan burdan da duymadiniz sanki adetlerimizi..
Yaw he he.
Iyi niyetli düsünmek varken ve yatirim yaparlar ilerisi icin demek varken daha evlenmeden bosadiniz gencleri pesss
Ikinci evliliginizi yapmadan kardesiniz adina sevinemeyeceksiniz herhalde. En kücük kardes de evlenmek istemiyormus.. bununla mutluluk duymak da neyin nesiyse artik.
Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.
Ben huzurlu mutlu olmak istiyorum dedim. Başka da hiç birşey istemedim.
Hayir ama kardesimle kendini bir olarak biz olarak görmüyorda. Ilerde her durumda kendini garantiye almak istiyormus gibi. Ben de evlilik yaptim bir sey istemedik ilerde mutlu olalim yeter diye düsündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?