Nişanlanmak istediğinizi ailenize nasıl söylediniz / söylersiniz ?

yavrum ya emin ol bu yazdıklarını burada çok kişi yaşamıştır. amam kimse dillendirmez bende aynısı hatta daha fazlasını yaşadım bunların bende 11 yaşından beri çalışıyorum ama 2 üniversite bitirdim elimde bir mesleğim(yapmadığım) var. bu özel bişi değil yani. üslubunu da kınıyorum insanlara direk saldırıyorsun yani biraz etkiye tepki oluyor ve sana yakışmıyor kusura bakma​

Saldırmadım kimseye nereden biliyorsunuz ? dedim ve anlattım yalnızca . Zaten bunlar böbürlencek birşey değil ben keyfimdende dillendirmiyorum kimse bilmiyor zaten bunları . Ama gerçekten ağzı süt kokuyor diye bir söz duyunca tutamadım kendimi .

Ağzı süt kokuyor demen can damarımdan vurdu beni dayanamadım sen öyle söyleyince ... Genelleme yapıyorsun ama seninkide öyle der gibi söylüyorsun .. Ayrıca siz kötü algılıyorsanız çatır çatır cevap veriyormuşum gibi gelmesi normal . Ben sadece olanı yazdım oraya , anlattım sadece . Ben gerçeği yazıyorum yaşını o kadar ortaya koyuyor ki verdiğin cevaplar diyorsunuz . Neyse artık susuyorum gerçekten .. Çalışıp bi insanın ailesine bakmasını sorumlluk sahibi olmasını yazıyorum sevgilin süpermense git nişanlan evlen diyorsunuz . Ki zaten sorumluluk sahibi olmasa bile elbet çalışıyo olurdu . Sanki bütün erkekler evin faturalarını ödeyip bütün ailesine bakıp öyle evleniyor gibi konuşuyorsunuz ? +'sı var işte ayaklarının yere basması . Yani benim anlatış tarzımla sizin gözünüzde süpermen oluyosa . O zaman evet süpermen ...
Canım ben sana ne dersem diyeyim sen yazdıklarımı kendi bakış açınla görüyor ve anlayamıyorsun.ağzı süt kokuyor tabiri (yaşının küçük olduğu anlamına gelir)
fatura ödüyor diye süperman de demedim.Sen onun her hatasına bir yama yapıştırıp yok gördüğün onu çok yücelttiğin için dedim.Ben sana hayatın gerçeklerinden bahsediyorum ve bir tek ben değil burdaki tüm ablaların aynı şeyleri söylüyor.Sen içinden kelime çekip herkese çatır çatır cevap veriyorsun.Birkere üslübun yanlıŞ.tEKRAR HERKESE YAZDIĞIN CEVAPLARI GÖZDEN GEÇİR DERİM.Biz sana kötülüğüne birşey demiyoruz,sen sanki bizimle laf yarışındasın.Tamam ayakları yere basıyorsa,EVLİLİK FATURA ÖDEMEYE BENZEMEZ SADECE.Senin de ayakların yere basıyorsa,2 yıldır tanıyorsan,yani 16 yaştan bu yaşa kadar bir insanı analiz etmek mantığına uyuyorsa evlen.Ama şunu unutma,Sen ve sevgilin ve sizin yaşınzıdaki diğer gençler tam karakteri oturmamış her yıl bir önceki düşüncelerini beğenmeyeceği,yeni özellikleri olacağı bir yaştasınız.Yani henüz büyüme aşamasındasınız.Biz de geçtik o yaşlardan.Hee yok sen diyorsan,siz ne biliyorsunuz ben bilirim tamam bebeğim mutluluklar

Canım ben sana ne dersem diyeyim sen yazdıklarımı kendi bakış açınla görüyor ve anlayamıyorsun.ağzı süt kokuyor tabiri (yaşının küçük olduğu anlamına gelir)
fatura ödüyor diye süperman de demedim.Sen onun her hatasına bir yama yapıştırıp yok gördüğün onu çok yücelttiğin için dedim.Ben sana hayatın gerçeklerinden bahsediyorum ve bir tek ben değil burdaki tüm ablaların aynı şeyleri söylüyor.Sen içinden kelime çekip herkese çatır çatır cevap veriyorsun.Birkere üslübun yanlıŞ.tEKRAR HERKESE YAZDIĞIN CEVAPLARI GÖZDEN GEÇİR DERİM.Biz sana kötülüğüne birşey demiyoruz,sen sanki bizimle laf yarışındasın.Tamam ayakları yere basıyorsa,EVLİLİK FATURA ÖDEMEYE BENZEMEZ SADECE.Senin de ayakların yere basıyorsa,2 yıldır tanıyorsan,yani 16 yaştan bu yaşa kadar bir insanı analiz etmek mantığına uyuyorsa evlen.Ama şunu unutma,Sen ve sevgilin ve sizin yaşınzıdaki diğer gençler tam karakteri oturmamış her yıl bir önceki düşüncelerini beğenmeyeceği,yeni özellikleri olacağı bir yaştasınız.Yani henüz büyüme aşamasındasınız.Biz de geçtik o yaşlardan.Hee yok sen diyorsan,siz ne biliyorsunuz ben bilirim tamam bebeğim mutluluklar

Ben evlilikle ilgili yorum yapmadım yalnızca fatura ödemeye benzer gibi birşey de söylemiyorum zaten . Evliliği sizden iyi bilirim de demedim zaten . Siz evlisiniz ben bekar kimin daha iyi bildiği tabiki de ortada . Zaten ben hemen şimdi evleniyorum da demedim . Okuyorum da . Ne diyim ki herşeyin hayırlısı olsun diyorum ..

Birincisi 2 seneden fazladır çıkıyoruz
2.si de bilmeden etmeden kimseye ağzı süt kokuyordur gibi bi cümle kuramazsın .
Nerden biliyorsun ? 14-15 yaşında tek başına bütün şehiri dolaşıp çalışmasdığını ?
Nerden biliyorsun ki babası zor durumda kaldığı için ailesine ekmek getirebilmek için buz gibi havalarda tek başına çalıştığını ?
Nerden biliyorsun da ağzı süt kokar diye genel bi tabir de bulunabiliyorsun gerçekten çok merak ediyorum ..
Ailevi sorunları olduğu için annesini korumak için neler yaptığını biliyor musun ? okumayıp sırf ailesine para getrmek için küçük yaşta çalışmak zorunda kaldığını nerden biliyosun ?
Bir de unutmuşum 15 yaşından beri faturaları onun ödediğini eve onun ekmek getirdiğini . Kendine bir gömlek dahi almayıp ailesine baktığını hala daha ...
O kadar zorluk çekmiş ki ayakları yere çok sağlam basıyor .. Genel 23 yaşındaki ergen erkeklerle karıştırdınız sanırım .. Tabi genel olarak bilmeden yorum yapınca normal bunlar sizin hatanız değil ..

Bak canım ağzı süt kokuyor lafını yanlış anlamışsın.

Ben sana şöyle söyleyeyim. Sevgilin bunca şeye katlanıp (yaşıtları gezip tozup eğlenirken) tüm bunları yaparken bir çok şeyden mahrum kalmış olabilir. Mesela Sevgilin 30 yaşına geldiğinde( günümüzde okuyup elin iş tutması düzen kurma derken erkeklerin ortalama evlendiği yaştır) biraz maddi durumuda iyi olduğunda YAŞAYAMADIĞI GÜNLERİN ÖZLEMİNİ ÇEKECEKTİR. Kaybettiği yılların acısını o zaman çıkartmak isteyebilir. O zaman senin halin perişan olur. (inş olmaz diyelim.)
Ben 24 yaşındayım hayatın bir dünya zorluğunu gördüm. Senin yaşındayken bir sevgilim vardı onunda evlilik hayalleri vardı. Yarın sende farklı düşüneceksin. Ama kendine 3-4 sene vermen lazım. Şuan tozpembe geliyordur herşey. Şuan doğru karar verebilecek yaşta değilsin bana göre. Sevgilin ise daha tam anlamıyla olgunlaşma safhasına gelmemiş biri. Bir de sana karşı davranışları var ki kendine bunları söylettirdiğin için ne senin kendine neden sevgilinin sana saygısı yok. Yani benim gözümde canlanan tablo çok bulutlu.
İnş herşey gönlüne göre olur diyorum ve konu hakkındaki son mesajımdı bilgine.

Son düzenleyen: Moderatör:
böyle böyle bi adam var, istemeye gelecekler. aile çok uzaktan geldiği için şu tarihte nişan düşünüyoruz dedim bu kadar.

Daha iyi tanımam gereken birşey kaldığına artık inanmıyorum 1 seneden sonra tanıdım ve son 1 sene hep aynıydı ve hep de aynı hiçbirşey değişmedi çok iyi tanıyorum onu zaten 3 senedir tanışıyoruz . Okulumu zaten okuyacağım ama açıktan işte bölümüm hiç güzel değildid ve bıraktım . Şimdi açıktan okuyacağım e açıktan okurken de önümde hiç bi engel olmuyo yani . Zaten evlilik olursa da anca 2014 eylül ekim gibi olur . yani o zaman da 4 sene olmuş olacak toplam . Ve sizce 4 sene bi insanı tanımak için yetersiz mi ? çok aşırı her adımını kimse kimsenin bilemez ama iyi tanımak kavranımın karşılığını bence karşılar 4 sene .

Merhaba.
Sen buraya bir konu açmışsın, ve aslında istediğin tek sey, "nişanlanacagınızı ailenize nasıl söylersiniz" sorusu olmuş. Daha doğrusu ilk okundugunda böyle anlaşılıyor.

Ancak senin istediğin, daha önce birkaç arkadaşta daha gördüğüm "bana istediğim şeyi söyleyin" sorunsalı. Sana fikir vermemizi ya da verilen fikirlerin beğeneceğin cinsten olmasını istiyor gibisin.

Öncelikle sana sunu soyleyeyim; burada kimse senin ilişkine karısmaz; yalnızca fikir verirler ve sen ister uygular ister yine kafanın dikine gidersin. Burdaki kimse müneccim değil. İlişkini de senden daha iyi kimse bilemez. Öncelikle bunu hatırlamanı isterim. Cevaba gelince, Ben nişanlanacak olsam, zaten nişan öncesi erkek arkadaşımı ailemle tanıştırmış ve ailesiyle de tanışmış olurdum. Daha sonra ortak bir şekilde ilan ederdim. Ben önerimi vereyim de, eleştirime geçeyim.

Evleneceğin yaşı sen seçersin; Keza öyle bir tavırdasın ki, bu ortamdakiler bile sana bir şey demeye çekinir olmuş. Senden korktukları için değil; tavrını itici buldukları için. İnsanların fikirlerini önemsemiyor, eleştirilerini kabullenemiyorsan burada birilerinden sana yardım etmesini talep etmemelisin.

Erkek arkadaşını 4 sene içinde tanımış olmana şaştım doğrusu. Bravo.. Ben 27 yaşındayım, ben bile her gün kendimde yeni bir huy keşfediyorum. Annem ve babam 35 senedir evliler ve her gün yeni bi huylarını öğrendiklerini söylerler. Demem o ki, insanoğlu değişkendir. Evlilik için bir insanı tanımak tek kriter değildir.. İki kişinin de beraber yaşamaya, her an her koşulda beraber yaşayabilme olasılıklarının güçlü ve uyumluluğudur. Ben düz insanım arkadaş; 4 senede tanıdın madem, atıyorum 40 sene evli kalacaksın; Napıcaksın 40 sene; "tanıdım bitti" mi olacak? Farkında değilsin, "küçüksün" denince kızıyorsun.. Ama sana söyleyeyim;umarım olmaz ama, ilerde gelecekteki eşine, o 4 senede tanıdıgın erkege "Beni hiç tanımamışsın.." ya da "Seni tanıyamıyorum" gibi cumleler edersen üzülme.

Fazla bir şey yazmayacağım, zira bana da, diğer arkadaşlara olduğu gibi pek de hoşgörülü olacağını sanmıyorum.

Bilirsin belki bir söz var; "kapının arkasında bir çok dünya var; ama büyümeden giremeyiz."

Her şey gönlünce olsun.

Ben evlilikle ilgili yorum yapmadım yalnızca fatura ödemeye benzer gibi birşey de söylemiyorum zaten . Evliliği sizden iyi bilirim de demedim zaten . Siz evlisiniz ben bekar kimin daha iyi bildiği tabiki de ortada . Zaten ben hemen şimdi evleniyorum da demedim . Okuyorum da . Ne diyim ki herşeyin hayırlısı olsun diyorum ..

Ayyy canımmmmtamam ben yanlış anladım sen haklısın.Gerçekten maşallah sana.Biz bu kadar yazı yazmışız,yok ben onu demedim yok ben bunu demedim sen şunu dedin....Sen haklısın.Ben laflarımı geri aldım nasıl biliyorsan öyle yap

şimdi sen kızıyosun burda hepimize...
ailen senin için kötü olacak bişeyi istermi hiç...
lütfen aileni dinle....

Bak canım sadece fıkır vermek ıcın yazıyorum buarada bende 6 yıl beraberlıkten sonra evlendm ve 4,5 yılı nısanlılıkla gectı yuzuk takıldıgında askerden gelcek hemen ıse gırıp evlenıcektık bız oyle plan yaptık ama hayat ınsana plan yaptırmıyo kader ben yazarım sen oyna dıyo resmen ,o yuzuk takıldıktan askerlık bıttıkten sonra bırsuru sanssızlık yasadık ıs konusunda en cok,hıc bısey yolunda gıtmedı ve suandakı aklım olsa asla yuzuk takmazdım hemen. bızım aramızda hıcbı sorun yoktu hıcbısey yıldırmadı bızı ne ıssızlık ne kımsenın yardımcı olmaması ama ınsanlar yıldırdı!! daha ertesı gun baslarlar ee düğün ne zaman,su zaman dusunuyoz kısmetse dersın eee daha cok varmıs ozaman nıye yuzuk taktınız derler,sonra mıllet abuk subuk ozmana ayrılır bunlar dıye konusur kulagına gelır bıde onlara sınır olursun bırsuru derdının arasında v.s anlatsam daha roman olur neyse, demek ıstedıgım zaten cıkıyosunuz suanda yuzuk takılsa bıle madem okul var daha, 2 sene sonra anca dugun olur dıyosun zamana bırak herseyı, nezaman evet bız hazırız artık yaza dugunumuz olsun dıcek duruma geldın ozman tak yuzugu. 10 ay sonra 5 ay sonra evlen yuzuk takıldıktan sonra sadece esyaların la dugun hazırlıklarınla ılgılen coook onceden takıp okul bı bıtsın şuzaman buzaman dıye yıpratmayın kendınızı ve emın ol senın yasına gore 2 senede tanıdım demen yanlıs ınsanların sana demek ıstedıgıde o ve haklılar 16 yasındaymısın zaten cıkmaya basladıgında, 26 yasımdayım o yasımdakı yaptıklarıma dusuncelerıme baktıgımda ozmanlar kendımı herseyı bılıyo buyumus hıssedıyodum o bı gercek ama sımdı baktıgımda cocukmusum dıyorum.Yanlıs anlama bıraz gecsınde gor ayrılcaksın demıyorum onu Allah bılır ama sunu unutma hayat sana ne verırse onu yasıyosun hıcbısey planladıgın gıbı gıtmıyo o yuzden suanda kendı hayatını yasaman ve herseyı zamana bırakman en mantıklısı sen zaten nasıbınse o ınsanla evlenceksın ama degılsede yıllar sonra baskasıyla evlenırsen emın ol sende ozmana cocukmusum ya ıyıkı evlenmemısım sevıyo sanıyomusum kendımı dıye dusunceksın ozmanda. o yuzden tepkı alıyosun cunku herkes senın yasadıkalrını yasadı ve ılerde su yasında dusunduklerın ıcın neler soylucegını herkes cok ıyı bılıyo 18 yasında evlenen yokmu dolu kımsede karısamaz herkesın kendı hayatı ama sen ben okuycam daha dıyosun ınsanlarda sana oyleyse once ayaklarının uzerıne bas ondan sonra nısandı dugundu dusun cok erken dıye tepkı verıyo sen desen ben zaten evde oturuom bız hazırız nısanlnmak ıstıyoz yazada dugun o zaman farklı yorumlar alırdın daha 18 yasındasın otur dıyemeyız sana tabı dogrumu bu yasta evlılık orası tartısılır kımıne gore dogru kımıne gore degıl ama bana gore degıl ne kadar gec o kadar ıyı cunku dısardan bakıldıgı gıbı degıl evlılık sorumlulukları cok agır gecınmek cok zor bu zamanda evlendın farzet 20 yasında olcan senın dedıgıne gore daha cogu arkadasın bekar olmus olcak onlar gezer tozarken ıstedıklerı gıbı yasarken sen elektrk faturasıydı, kıraydı,suydu ınternet telefon parasıydı mutfak masrafı, camasır bulasıkla ugrascan calısırsan bıde ıse gıdıp gelcen bellı bı seyden sonra keske bende gezıp tozup hayatımı yasayıp evlenseydım dıceksın ahh ahh ınsallah bazı seylerı anlamana gormene yardımcı olmusumdur camasır makınesınde camasırlar var asıcam daha utu yapcam bırsuru sonrada yemek :( ıkı saattr yazıom burda ınsallah anlatabılmsıımdır:)

İzin al gibi bişey söylediğimi hatırlamıyorum zaten . 5-10 yıl çıkmak aşırı saçma yani zaten .Bundan sonra benim konularıma yorum yapmazsan çok mutlu olurum ..

ben eşimle 17 yaşında tanıştım 9 sene çıktım hiçte saçma gelmedi, neticede okullarımız vardı askerlik vardı iş bulmak telaşı vardı haa sen diyosan ki bende gam yok keder yok koca olsun yeter diyosan buyur evlen 18 yaşında

merak ettim erkek arkadaşın cezaevine girecekmiş bir ara 9 ay kadar sebebi nedir özel değilse

nerden baksan nerden tutsan elinde kalıyo sen madem evleneceksin ben önce sana kendim nasıl dedim onu anlatayım sonrada olması gerekeni söyliyim, şeker bayramında dedemlerdeydik babamlada kavgalıydık zaten köyde sıkılmışız babam bikaç gün daha kalalım diye bi laf attı ortaya bende patladım kalamayız beni istemeye gelecekler dedim, babam şok tabi, ama ikiletmeden döndük Ankaraya önce tanışma sonra isteme oldu, istemenin olduğu gün yüzükler falanda takıldı nişanda çıkmış oldu aradan, babamlada barıştık tabiki
olması gereken bence anneye babaya birlikte söylemek ama Türkiyede olan önce anneye söylersin o babana çıtlatır Allah mesut etsin yerine yakıştırsın inşallah biz yanılırızda çok mutlu olursun

Benden önce söyleyenler olduğu için söyleyemedim..
Çok gereksiz insanlar var şu hayatta..

ben eşimle 17 yaşında tanıştım 9 sene çıktım hiçte saçma gelmedi, neticede okullarımız vardı askerlik vardı iş bulmak telaşı vardı haa sen diyosan ki bende gam yok keder yok koca olsun yeter diyosan buyur evlen 18 yaşında

Biz tanıştığımızda da ben 19 yaşındaydım, evlendiğimizde 8 yıl olmuş olacak. Ve bu durumda olan çok kişi var...

17-18 yaşındayken bakıp da "E bu yaşa gelmiş, neden hala evlenmiyor?" dediğim insanların yaşındayım şimdi, yani 27... O yaşlarda hayat daha kolay gözüküyor insana, ne olursa olsun. Bir de "İnsanlar plan yapar. Ve Tanrı güler..." diye bir söz vardır ya, ne anlama geldiğini o kadar iyi anlıyorsun ki... Şimdi bakıyorum da çocukça geliyor o zamanki planlarım. Ha şimdi herşeyi biliyor muyum? Tabii ki hayır... 10 sene sonra şimdiki aklımı beğenmeyeceğim belki. Ama öğrenip deneyimlemedikçe yıllanıp yaşlanmanın ne anlamı var zaten?

Ben şimdi evlencem demedim ve şimdi evlencem demediğime göre de 18 yaşında evlenmeyeceğim .
Saçma dediğim çok aşırı uuzn bi zaman o kadarı şartlar haricinde gereksiz . İdeali 2-3 sene olmalı çok uzun bi süre 5-10 sene boyunca sevgili olmak bence ve herkesçe öyledir . Benim sevgilimin askerliği bitti ben de okulu açıktan okuyup çalışacağım geriye pek bi engel ve sorun da kaldığını düşünmüyorum . biriktirdiğimiz bi miktar para da var banka da . Ama yine de 1 sene bekliyoruz . belki de 2 sene olacak bilinmez . İlla burda herkes bu yaşda nişanlanılmaz diyorsa nişanlanmam olur biter sonuçta nişanlanınca da uzak oluyoryz yine aynı evde yaşayamıyoruz bir günü sabahtan akşama kadar yine birlikte geçiremiyoruz hiçbirşey değişmiyo . Ciddiyet olmamış oluyo sonra da buraya şöyle şöyle diye konu açınca ciddiyet yokki bırak gitsin diyorlar . Şuandada bırakıp gitmek benim için kolay değil nişanlı olmaktan pek bi farkı olmayacak düşüncelerimin yalnızca sorumluluklar artacak ama burda öyle söyleniyor bırak gitsin aranızda hiç bi cidddiyet bile yok adı konulmamış deniliyor . İnsan o kadar şey paylaşıp hala daha adı konulmamış bi ilişki yaşıyorsun çok basit öenmsiz amann bırak gitsin denildiği zaman gerçekten üzülüyo .
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz tanıştığımızda da ben 19 yaşındaydım, evlendiğimizde 8 yıl olmuş olacak. Ve bu durumda olan çok kişi var...

17-18 yaşındayken bakıp da "E bu yaşa gelmiş, neden hala evlenmiyor?" dediğim insanların yaşındayım şimdi, yani 27... O yaşlarda hayat daha kolay gözüküyor insana, ne olursa olsun. Bir de "İnsanlar plan yapar. Ve Tanrı güler..." diye bir söz vardır ya, ne anlama geldiğini o kadar iyi anlıyorsun ki... Şimdi bakıyorum da çocukça geliyor o zamanki planlarım. Ha şimdi herşeyi biliyor muyum? Tabii ki hayır... 10 sene sonra şimdiki aklımı beğenmeyeceğim belki. Ama öğrenip deneyimlemedikçe yıllanıp yaşlanmanın ne anlamı var zaten?

Benim amacım burda kimseye laf yetiştirmek ya da nebiliyim üzmek değildi ki . Zaten konuyu da biraz genel olarak açmıştım hemen şimdi gidip anneme pat diye anne ben nişanlanmak istiyorum demeyecektim ama çok fazla tepki gördüm ve üzüldüm açıkçası .
Yani sevgilim annene söyle ben söyldim dediğinde ona ben şimdi anneme söylesem okulu da yeni bıraktım senin etken olduğunu sanacak ve daha da kötü olacak 10 ay sonra falan söylerim dedim ve o da haklısın deyip kabul etti .

Ben de erkek arkadasimla 7 bucuk senedir birlikteyim, muhendisim ve calisiyorum. Erkek arkadasim da 4 senelik isletme mezunu ve calisiyor yani bir engelimiz yok gibi. Ancak biz seneye, belki de sonraki sene dusunuyoruz evliligi cunku daha 24 yasindayiz. Tum ailem biliyor, babam dahil. Ama nisani bile erteliyoruz cunku omuzlarimiza binecek sorumluluklardan korkuyoruz. Ve ben ailemle zaman gecirmek istiyorum, bu yasa beni onlar getirdi..Tum hayatimi sevgilimle gecirecegim zaten, simdi heyecanli heyecanli mesajlasarak, beni ozledigini soyledigi mesajlari okuyarak cok mu cok mutlu oluyorum cunku ilerde evliyken bunlat olmuycak. Evlilere niye ozeniyosun onlar bize ozensin. Bir suru arkadasim evli ve ben is cikisi alisverisimi yapip sevgilimle kahve icerken onlar yemek yapmak icin eve kosturuyor. Sen saniyo musun ki birkac aydan sonra tum esler battaniye altinda romantik film seyretmeye devam ediyor? Hayir, kavga gurultu de basliyor.

Sana tavsiyem, acikogretimi kesinlikle kucumsemiyorum, ama orgun ogretim sansin varken sakin bu sansi kacirma. Dikey gecis yap, hemen evlenme oku sadece oku. Cunku insanin kendini cekip cevirecek kadar para kazanmasi nasil bir guven veriyor ve guclu hissettiriyor bunu sana anlatamam. Ilerde (umarim olmaz) kocan aldattiginda, sorun yasadiginizda para vermeyi kestiginde ne yapacaksin? Nasil olsa bana muhtac diye dusunecek ve onun rahatligini yasatacaksin ona. Sirf onlisans acikogretim okuyarak bu ulkede karin doyurulmaz once bunu anla. Birsuru muhendis arkadasim issiz geziyor benim.

Sana abla tavsiyesi, umarim ters cikmazsin. Senin yaslarindayken ben de cok isterdim evlenmeyi, hala da istiyorum. Ama bu zamanlarimin kiymetini de biliyorum cunku ailem de benim icin cok onemli. Sevgilini hayatinin merkezine koyma, acikogretimi sirf onunla 1 sene erken evlenebilmek icin tercih ettigini dusundum cunku ben...

Ben de erkek arkadasimla 7 bucuk senedir birlikteyim, muhendisim ve calisiyorum. Erkek arkadasim da 4 senelik isletme mezunu ve calisiyor yani bir engelimiz yok gibi. Ancak biz seneye, belki de sonraki sene dusunuyoruz evliligi cunku daha 24 yasindayiz. Tum ailem biliyor, babam dahil. Ama nisani bile erteliyoruz cunku omuzlarimiza binecek sorumluluklardan korkuyoruz. Ve ben ailemle zaman gecirmek istiyorum, bu yasa beni onlar getirdi..Tum hayatimi sevgilimle gecirecegim zaten, simdi heyecanli heyecanli mesajlasarak, beni ozledigini soyledigi mesajlari okuyarak cok mu cok mutlu oluyorum cunku ilerde evliyken bunlat olmuycak. Evlilere niye ozeniyosun onlar bize ozensin. Bir suru arkadasim evli ve ben is cikisi alisverisimi yapip sevgilimle kahve icerken onlar yemek yapmak icin eve kosturuyor. Sen saniyo musun ki birkac aydan sonra tum esler battaniye altinda romantik film seyretmeye devam ediyor? Hayir, kavga gurultu de basliyor.

Sana tavsiyem, acikogretimi kesinlikle kucumsemiyorum, ama orgun ogretim sansin varken sakin bu sansi kacirma. Dikey gecis yap, hemen evlenme oku sadece oku. Cunku insanin kendini cekip cevirecek kadar para kazanmasi nasil bir guven veriyor ve guclu hissettiriyor bunu sana anlatamam. Ilerde (umarim olmaz) kocan aldattiginda, sorun yasadiginizda para vermeyi kestiginde ne yapacaksin? Nasil olsa bana muhtac diye dusunecek ve onun rahatligini yasatacaksin ona. Sirf onlisans acikogretim okuyarak bu ulkede karin doyurulmaz once bunu anla. Birsuru muhendis arkadasim issiz geziyor benim.

Sana abla tavsiyesi, umarim ters cikmazsin. Senin yaslarindayken ben de cok isterdim evlenmeyi, hala da istiyorum. Ama bu zamanlarimin kiymetini de biliyorum cunku ailem de benim icin cok onemli. Sevgilini hayatinin merkezine koyma, acikogretimi sirf onunla 1 sene erken evlenebilmek icin tercih ettigini dusundum cunku ben...

Gerçekten sırf bi sene daha erken evlenebilmek için tercih etmedim açıktan okumayı . Sadece bölümü çok isteyerek değil de sırf açıkta kalmıyım mantığıyla yazmıştım ve böyle olunca da pişman oldum . Bir de oranın ortamnı hiç sevmedim ççevreyi de öyle . Alışamadım da alışmak da istemedim . Açıktan okuyacağım bölüm ötekinden kat kat daha iyi bi bölüm . Bu yüzden açığı seçtim .
Bence de eşler arasında kavga gürültü de olur şuan da da olmuyor değildir ya da bi ben de değil sevgilier arasındada oluyordur . Ama sadece bunu örnek vermek de olmaz . Yani tamam eve gidip yemek telaşı da oluyordur ama buraya yazıyorlar o aradaki yakınlık sevgiliykenki gibi olmuyo kat kat fazla ve daha farklı ve daha da güzel oluyo . Bu kadar çok sevip buluşmalardan sonra ayrılmak gerçekten zor oluyo .

Ben erkek arkadaşımla tanıştığımda gıdıp pat dıye söylemıştım baba sevgılım var dıye
hata manıta yaptım demıştım..

eğer nışanlancak olsam aynı şekılde bız nışanlanmak ıstıyoruz derım.
Babanla aranda kı ılışkıye bağlı bence

Back
X