Daha iyi tanımam gereken birşey kaldığına artık inanmıyorum 1 seneden sonra tanıdım ve son 1 sene hep aynıydı ve hep de aynı hiçbirşey değişmedi çok iyi tanıyorum onu zaten 3 senedir tanışıyoruz . Okulumu zaten okuyacağım ama açıktan işte bölümüm hiç güzel değildid ve bıraktım . Şimdi açıktan okuyacağım e açıktan okurken de önümde hiç bi engel olmuyo yani . Zaten evlilik olursa da anca 2014 eylül ekim gibi olur . yani o zaman da 4 sene olmuş olacak toplam . Ve sizce 4 sene bi insanı tanımak için yetersiz mi ? çok aşırı her adımını kimse kimsenin bilemez ama iyi tanımak kavranımın karşılığını bence karşılar 4 sene .
Merhaba.
Sen buraya bir konu açmışsın, ve aslında istediğin tek sey, "nişanlanacagınızı ailenize nasıl söylersiniz" sorusu olmuş. Daha doğrusu ilk okundugunda böyle anlaşılıyor.
Ancak senin istediğin, daha önce birkaç arkadaşta daha gördüğüm "bana istediğim şeyi söyleyin" sorunsalı. Sana fikir vermemizi ya da verilen fikirlerin beğeneceğin cinsten olmasını istiyor gibisin.
Öncelikle sana sunu soyleyeyim; burada kimse senin ilişkine karısmaz; yalnızca fikir verirler ve sen ister uygular ister yine kafanın dikine gidersin. Burdaki kimse müneccim değil. İlişkini de senden daha iyi kimse bilemez. Öncelikle bunu hatırlamanı isterim. Cevaba gelince, Ben nişanlanacak olsam, zaten nişan öncesi erkek arkadaşımı ailemle tanıştırmış ve ailesiyle de tanışmış olurdum. Daha sonra ortak bir şekilde ilan ederdim. Ben önerimi vereyim de, eleştirime geçeyim.
Evleneceğin yaşı sen seçersin; Keza öyle bir tavırdasın ki, bu ortamdakiler bile sana bir şey demeye çekinir olmuş. Senden korktukları için değil; tavrını itici buldukları için. İnsanların fikirlerini önemsemiyor, eleştirilerini kabullenemiyorsan burada birilerinden sana yardım etmesini talep etmemelisin.
Erkek arkadaşını 4 sene içinde tanımış olmana şaştım doğrusu. Bravo.. Ben 27 yaşındayım, ben bile her gün kendimde yeni bir huy keşfediyorum. Annem ve babam 35 senedir evliler ve her gün yeni bi huylarını öğrendiklerini söylerler. Demem o ki, insanoğlu değişkendir. Evlilik için bir insanı tanımak tek kriter değildir.. İki kişinin de beraber yaşamaya, her an her koşulda beraber yaşayabilme olasılıklarının güçlü ve uyumluluğudur. Ben düz insanım arkadaş; 4 senede tanıdın madem, atıyorum 40 sene evli kalacaksın; Napıcaksın 40 sene; "tanıdım bitti" mi olacak? Farkında değilsin, "küçüksün" denince kızıyorsun.. Ama sana söyleyeyim;umarım olmaz ama, ilerde gelecekteki eşine, o 4 senede tanıdıgın erkege
"Beni hiç tanımamışsın.." ya da
"Seni tanıyamıyorum" gibi cumleler edersen üzülme.
Fazla bir şey yazmayacağım, zira bana da, diğer arkadaşlara olduğu gibi pek de hoşgörülü olacağını sanmıyorum.
Bilirsin belki bir söz var; "kapının arkasında bir çok dünya var; ama büyümeden giremeyiz."
Her şey gönlünce olsun.