nişanlı eltimden duyduğum rahatsızlık

bence söylemelisiniz... boşanmak çok daha zor, şimdiden ayrılması çok daha iyi.. kendi de biraz biraz farkında zaten..

Eger kayninda bir dert var diyorsa bir dahakine soyle. Benimde amcam yillar once nisanlanmisti. Nisanlandiktan sonra baya bi stressli olmaya baslammisti. Sonunda annemle babam oglum ne oluyor, derdin varsa soyle demisti. Bizimkilerde ayni sorunlari goruyordu. Amcam anlatinca onlarda onay verdi ve amcam nisani atmisti. Simdi evlendi ve guzeller guzeli kizi var ve gayet mutlu. Isler daha ilerlemeden soyleyin. Kizin aileside tam bi cakal. Size ne kadar takildigini ogrenip daha fazla isteyeceklerdir.

bbilmiyorum ne karar verdin ama eğer söyleyecek olursan görümcene kendi yorumundan asla bahsetme işte bana şöyle gibi geldiler, çok maddiyatçılar falan ...
sana sorulan sorulardan bahset ama yorum katma

Bence öncelikle eşinize mutlaka anlatmalısınız..
"Kardeşin sordu ama ben çekindim.. Böyle böyle bir durum olmuştu, ben de şu şekil cevapladım" şeklinde açıklayın..
Hem içiniz rahat eder, hem de gerekeni eşiniz yapar.. Ne de olsa eşinizin kardeşi, sessiz kalmaz sanırım..
En azından anne-babasına söyler ki, onlar da temkinli olsun..!
Üstelik yarın öbür gün bir sorun olursa, hatta evlendikten sonra olay çıkarsa "keşke zamanında söyleseydim, bütün bunlar yaşanmazdı" dememek için, hiç değilse eşinize anlatmalısınız..
Sonuçta birlikte büyüdüğünüz ve sevdiğiniz, sizi de seven bir ailenin bireyi olmuşsunuz ve onlara karşı sorumluluklarınızdan biri de, onları gözetmektir. Hem maddi hem manevi..!
Bu kadar güzel bir ailede, yeni katılan gelinde sorun olmasa bile; eğer onun ailesinde sorun varsa, bu hepinize yansır ve huzursuzluk olur.

Ben olsam ilk önce eşime sonrada görümceme anlatırdım ,banada böyle şeyler soruyorlar diye ,kafalarını kurcalayan şeyler var.. belki sizede sorulan şeylerle olaylar dahada netleşecek onların açısından, eşinizin ailesiyle aranız iyi, kötü niyetinizin olmadığını bileceklerdir.. Kötü ilişkileriniz olsaydı bende söylemeyin karışmayın derdim, o zaman ne olacağı belli olmazdı.. ama şu durumda niyetinizden kimse şüphe duymaz

kızlar akşam eşime kendi yorumumu katmadan her şeyi olduğu gibi anlattım
sonra eşim görümcemi bize çağırdı
onunla da yine yorumumu katmadan konuştum
topu üzerimden attım ve açıkçası rahatladım
iki kardeş kaynımla da uygun bir zamanda konuşmaya karar verdiler

dün kaynım zaten çok asabiymiş
görümcemi başka bir şey için aramış, o arada nişanlısı aramış onu
abla bir dk nişanlım arıyor diye telefonu beklemeye almış
sonra devam etmişler görümcemle
başımın etini yiyor ya anlamıyorum hiç bir şey falan demiş
galiba nişanlısı bir şeyleri açıkça dışa vurmaya başladı
artık hayırlısı bakalım
hepinize teşekkür ederim

Bence arayı açan siz olmayın nasılsa her maske bir gün düşer !

Ama merak ederiz biz şimdiii.. : )
Gelişmelerden haberdar edersiniz umarım..: )

tamam canım ederim
çok fena işler ya
insanları anlamak, tanımak zor zanaat

Her ailede olabilecek şeyler ne getirdi, ne götürdü muhabbetleri ama bunlar çok fazla abartmışlar. Doğru zamanda, doğru kişilere sormamışlar soruları. Kaynın bu kızla severek evleniyorsa ki öyle mi anlamadım kurduğu cümleden. “tuhaf bir şey var ama çözemedim” gibi…

Yoksa görücü usulü bir şey mi var?

Başka anormallikleri yoksa ailenin seviyenizi koruduktan sonra bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Arkadaşım, insanlar gizli saklı öğrenmeye çalışmışlar da eşinin ailesi oturup konuşmamışlar mı, üzerimize düşenler bunlar diye. Ben böyle şeylerde açıklıktan yanayım. Demek ki alınacak-verilecek oturup konuşulmadı onlarda gizli saklı öğrenmeye çalışıyorlar. Bence siz görümcenize söyleyin, yeni gelinin ailesiyle hep beraber oturup konuşulsun. Şunları şunları biz yapacağız, diğerlerini gelinimizle-damadımız yaparlar diyin. Ya da takı konusunu merak ediyorlarla konuşsunlar. Az değil ki 7 ay geçmiş. Ortada hiç konu yoksa ve onlar merak ediyorlarsa bence haklılar. Ha, yaptıklarını savunmuyorum, sizi samimi bulup sormuşlar. Erkek tarafının size ne aldığını. Sizin ne yaptığınızı sormuşlar, belkide kendileri yapacakları şeylerde eksik kalmayalım diye. Bence olaya kötü bakmayın.

canım severek nişanlandılar
ama bir süredir araları gergin gibi
hislerim bu yönde yani
haklarında hayırlısı

biz evlenirken de konuşuldu, onlar nişanlanırken de konuşuldu canım
kv ve kp ikisi de emekli
emekli tazminatlarını üç evladına bölmüşler
aynen onlara da bu söylendi
herkes nasıl değerlendirirse öyle değerlendirsin de dediler
ister borçsuz evleneceğiz deyin eşyanızı bu parayla alın, ister borçla eşya alın bu parayı da ev peşinatına verin dediler

anlattıklarınzdan karakterınız çok hoşuma gitti,kaliteli bi insan olduğunuz belli.Allah bozmasın
konuya gelince;bence eşinize söyleyin.eşiniz kardeşine 'kardeşim şöyşe şöyşe olmuş yengen de ablamda söyleyememişler,yengen bana danıştı.bence bilmen lazım'diye izah edebilir.

Hmm... Bilemedim ki şimdi. Dahasını merak ediyorlar demek ki. Siz güzel cevaplar vermişsiniz. Bende diğer arkadaşlara katılıyorum, siz birşey söylemeyin daha. Döner dolaşır sizin canınız sıkılmasın. Nasılsa ki görümcenize yine birşeyler sorarlar, o zaman açık açık konuşsun.

selam kızlar
kaynımla nişanlısı ayrılmışlar
bizim farkettiklerimizi kaynım da farketmiş
ailesine anlatmış
çözmeye de çalışmış, ama kız çok çıkarcı ve maddiyatçı ne bana ne de aileye uygun değil demiş
onlar da sen bilirsin, geçinecek sensin demişler
insanlar asıl karakterini ayrılırken belli eder derler ya hani, kız bu süreçte çirkefleşmiş
karşılıklı verilen hediyeleri geri vermemiş
bizim de taktıklarımızla birlikte 6000 liralık altının da üzerine yatmış
yasal yollardan çözümü olsa da kaynım çok fena oldu ben hiç mi tanımamışım diye çok üzüldü
al başımızın gözümüzün sadakası olsun demiş
kendisine takılan saati, künyeyi, nişan yüzüğünü ve hediyeleri buna rağmen yolladı
allah iyi insanlarla karşılaştırsın
görümcemin bir duyumuna göre daha önce de kız ayrıldığı nişanlısına güya aynı şeyleri yapmış
bilemiyorum ki
inanması zor şeyler yaşandı, ne kaynım ne aile bunları hak etmedi
bundan sonra inşallah güzel insanlarla karşılaşır

Bu da kaynınızın sınavıymış işte ..
Hayat imtihanlarla dolu, iyi ki de yolun başında farketmiş ..

şimdi son yorumuzunu okudum.hayırlısı buymuş demekki allahın sevdiği kuluymuşki erken göstermiş yüzünü sizde kötü olmadan sorunlar çözülmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…