madem arada mesafe cok ve senın ıcın mustakbel kp yurt dısından gelecek uzatmayın işi, hersey bir gecede olsun.. bizim öyle olmuştu ama aileler ıkımızı bılıyor ve tanıyordu, sadece ıkı aıle bırbırı ıle tanısmamıstı...Merhabalar kızlar hanımlar ablalar
Aşırı heyecanlıyım isteme tarihim Allahtan bir mani olmazsa 14 şubat olacakSevgilimin babası yurt dışında olduğu için o gün gelecekler ama ben hiç bir şey bilmiyorum ne giyilir ne yapılır nasıl haraket edilir...
Bu işler nasıl olur bilmiyorum etrafımda da sorabileceğim pek kimsem yok açıkcasıı
Şimdi ilk kez aileler tanışacak o gün geldiklerinde diyorum bir yemek yesinler isteme olsun kahveler içilsin 2 gün sonra gelsinler pasta kesilsin yüzük takılsın ya böyle mi olur bilmiyorum babası 1 haftalığına geliyor birde yaşadığımız şehirler 5-6 saat mesafeli...
Ne yapılır nasıl haraket edilir ne takılır bohça nasıl olur onlar geldikten sonra biz ne zaman gidelim
heyecanımı yaşayan çok iyi bilir vallahi çok cahilim bu konuda
şimdi yüzük takıldığında onlar bana takı takcakmış sevgilimle biz birbirimize takı saat bir şey alıcaz mı
onlar bana ne zaman bohça getirmeliiii
nasıl bir elbise giymeliyim saçım makyajım nasıl olmalııııı
ayyy yardıııııımmmmm
Şimdi bizde olsa söyle olurdu madem ilk kez 14 şubatta tanisilacak önce erkek tarafı bize gelirdi oturmaya sonra biz onlara giderdik 3.sefere onlar istemeye gelirdi ama sizde süre kısıtlı galiba babası yurt dışına geri gidecektir.Merhabalar kızlar hanımlar ablalar
Aşırı heyecanlıyım isteme tarihim Allahtan bir mani olmazsa 14 şubat olacakSevgilimin babası yurt dışında olduğu için o gün gelecekler ama ben hiç bir şey bilmiyorum ne giyilir ne yapılır nasıl haraket edilir...
Bu işler nasıl olur bilmiyorum etrafımda da sorabileceğim pek kimsem yok açıkcasıı
Şimdi ilk kez aileler tanışacak o gün geldiklerinde diyorum bir yemek yesinler isteme olsun kahveler içilsin 2 gün sonra gelsinler pasta kesilsin yüzük takılsın ya böyle mi olur bilmiyorum babası 1 haftalığına geliyor birde yaşadığımız şehirler 5-6 saat mesafeli...
Ne yapılır nasıl haraket edilir ne takılır bohça nasıl olur onlar geldikten sonra biz ne zaman gidelim
heyecanımı yaşayan çok iyi bilir vallahi çok cahilim bu konuda
şimdi yüzük takıldığında onlar bana takı takcakmış sevgilimle biz birbirimize takı saat bir şey alıcaz mı
onlar bana ne zaman bohça getirmeliiii
nasıl bir elbise giymeliyim saçım makyajım nasıl olmalııııı
ayyy yardıııııımmmmm
Sanırım mesafelerden dolayı
Tanışma, söz, nişan birden çıksın demek istiyorsun
İlk gün tanışma olsun madem öyle
Yemek, kahve, isteme faslı olsun. Sen sade ve zarif bi elbise giyin dizlerinde, damadın kahvesine tuz koyma
İkinci gün söz nişan bir arada olsun
Çayın yanına bol bol hamur işi çeşitleri yapın, güzelde bir pasta sipariş edin. Evde olacak sanırım ve en yakınlar olacak sadece
Yüzükler kesildikten sonra da takmak isteyen bişeyler takabilir
Çok yüzeysel anlattım ama heyecandan detay vermemişsinbunlar tahminen yazdıklarım hani
Nişanda elbisen biraz daha gösterişli olabilir, saçını da elbiseye uyumlu yaptırsan fena olmaz
bence de mantıklı 2 gün arayla olması. sonuçta bir anda hepsini aynı güne yüklerseniz koşturmadan birşey anlamazsınız :)
madem arada mesafe cok ve senın ıcın mustakbel kp yurt dısından gelecek uzatmayın işi, hersey bir gecede olsun.. bizim öyle olmuştu ama aileler ıkımızı bılıyor ve tanıyordu, sadece ıkı aıle bırbırı ıle tanısmamıstı...
evde kuru pasta turevı atıstırmalıklar hazırlayın(kek-börek-mercımek koftesı vs..), bırde yas pasta yaptırın kesmek ıcın, yanına suslu ıkı kadeh ve suslu bır söz tepsısınıde hazır edın, seversenız su konusma balonlarından alabılırsınız, ufakta hedıyelıkler yapabılırsınız mısafırlere dagıtmak ıcın...
onlar gelırken cıkolata-cıcek-soz bohcası ve bır takı setı ıle gelır zaten... sızde damata bır kol saatı alabılırsınız.
ıstersenız soz tepsılerı var , uygun fıyatlı suslu puslu seyler (içinde havlu-corap, mendıl ve tesbıh var, tulle ve ıncılerle suslenmıs bır tepsı) onlardan alıp karsı tarafa verebılırsınız, söz kesıldı manasında bırsey.
gelırler aıleler tanısır, bıraz muhabbet, sonra kahveler yapılır, ıstenme olur. ardından pasta ve yuzuk takma merasımı ve sonra ıkramlar dagıtılır, yanına ıster cay ıster soguk mesrubat ıkram edersınız.
oynamak ıstersenız bırkaçta oynamalık muzık ayarlayın...
kıyafet olarak ıse tek parca sade bır elbıse ve ona uygun bır ayakkabı, dagınık topuz ya da salık bır sac modelı, frenc yapılmıs tırnaklar ve hafıf makyaj en ıdealı olur.
umarım yardımcı olmuşumdur.
Şimdi bizde olsa söyle olurdu madem ilk kez 14 şubatta tanisilacak önce erkek tarafı bize gelirdi oturmaya sonra biz onlara giderdik 3.sefere onlar istemeye gelirdi ama sizde süre kısıtlı galiba babası yurt dışına geri gidecektir.
Ayrı gün gelmesinler bence isteme.söz .nisan hepsi aynı gün olabilir çevremde ki çoğunluk böyle yapıyor artık.
Yemek yerine daha aparatif yiyecekler olabilir.
Yaprak sarmasi+patates salatası+Yoğurtlu bir meze+ kisir+ mercimekli kofte kek+borek+poğaça +yas pasta ve kuru pasta ve baklava bizde baklava olur mutlaka :)
şehirler arası 5-6 saatmiş, tanışma ve isteme arasındaki o 2 günde nerde kalcaklar, bu kadar mesafe varken hepsi aynı günde olsa daha iyi olur sanki. onlar bohçalarıyla gelirler. ayrı nişan yapmayı düşünüyosunuz saati takıyı falan nişanda takarsınız, düşünmüyosanız o gün hepsini takarsınız.
poğaça kek börek pasta sarma yapılabilir.
elbisede sade şık bişey güzel olabilir
Bohça vs takılma şimdiden
Mesafe uzak adam yurt dışından geliyor
Gelecekleri saate göre yemek vs hazırlarsınız
Siz eve birilerini çağıracak mısınız yoksa iki çekirdek aile mi olacak
Maksat tanışmak ise biz dayımlarda vs öyle yapmıştık gittik yedik içtik akşama kadar kahveyi içince kızı istedik taktık yüzüğü takıyı vs zaten kız ve nişanlısı almıştı kalktık geldik geri kalanı da ikisi organize etti
Sanırım mesafelerden dolayı
Tanışma, söz, nişan birden çıksın demek istiyorsun
İlk gün tanışma olsun madem öyle
Yemek, kahve, isteme faslı olsun. Sen sade ve zarif bi elbise giyin dizlerinde, damadın kahvesine tuz koyma
İkinci gün söz nişan bir arada olsun
Çayın yanına bol bol hamur işi çeşitleri yapın, güzelde bir pasta sipariş edin. Evde olacak sanırım ve en yakınlar olacak sadece
Yüzükler kesildikten sonra da takmak isteyen bişeyler takabilir
Çok yüzeysel anlattım ama heyecandan detay vermemişsinbunlar tahminen yazdıklarım hani
Nişanda elbisen biraz daha gösterişli olabilir, saçını da elbiseye uyumlu yaptırsan fena olmaz
Damadın kahvesine tuz koymayımmııı koyucam doldurucam tuzusadece aile arasında olacak onlar ve bizimkiler
kimse yemek yapın dememiş de buraya takıldım yaa adamlar aç gelicek ayıp olmaz mı kuru kuru çay börek
cevaplarınız için teşekkür ederiiiiimmm
uzaktan geldikleri için yemek ikramı olmalı bence..herkesin eli öpülüyor işte sonra ikram faslı..abiye giyme bence..şık bir elbise giy..Allah tamamına erdirsin..şimdiden mutluluklar..
Bikac ay once kardes evlendirdim :)
Ayri sehirlerde olundugu icin erkek tarafi ogleden sora geldi, yemek yendi sonra sohbet muhabbet, aksam amcam halamlar falan geldi, cay kahve kiz isteme fasli, yuzukler de takilar takildi, gece 12 de de yola cikip evlerine donduler. Bizimkilerin bohca fasli olmadi o yüzden o kisma giremeyecegim (ben de evlenirken bohca istememis/yapmamistim)
Bu arada kardesim kalem elbise ve klasik topuklu ayakkabi giymisti.
Ben tuz koymadım gereksiz bulduğum için ama sen bilirsin :)
Yemek işi biraz kültür, ille de bizde pilav üstü olur diyosan yap yedir
Ama hamurişi zeytinyağlılarla da doymak mümkün
ay ne güzel tatlı telaşlarrrrr... bende istiyorummmm... askerim gelsin bian önceeee
Daha iyi olur evetTuzlu kahve adet ya ondan hevesliyim ben
yemekde hani şöyle düşünüyorum uzak yoldan gelecekler falan ya ayıp olur diye düşündüm börek pasta yüzük takacakları gün verilir daha iyi olmazmıı
Uzaktan gelecekler yemek olmalı bence ..
Tanışın , söz , nişan ..
Hayırlı uğurlu olsun canım.. ❤
Güzel sade ve şık olmalısın. .
Daha iyi olur evet
Başka sormak istediğin varsa sor ben gördükçe 'kendimce' cevaplarım
Tek tek ayrıntı aklıma gelmiyor
Kayınpederden bahsetmişsin kayınvalide yok mu
Bohça sormuşsunda ordan kayınvalideye bağlıyorum konuyu çünkü genelde kadınlar rağbet gösterir çünkü
Kayınpedere göre zımbırtı
Anladım, rica ederimo gelmicek büyük ihtimal yani kesin çünkü aramız kötü fazlasıyla anne baba zaten ayrı ayrıca sevgilimde görüşmüyor annesiyle baya sorunluyuz onunla teşekkür ederim
makyajımı kendim mi yapayım kuaföre mi yaptırıyım birde elbise olarak ne renk seçmeliyim sence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?