İnşallah canım Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin. Böyle çok günlük olmasın ama abiye de olmasın bence :) dizlerinde hanim hanimcik ne güzel olur :) ay özendim valla :)) herkes dert anlatmis içim kararmisti :) senin konun içimi açtı azıcık dertlerimi unuttum. en güzel günler sizin olsun inşallah ne güzel telaslar bunlar takarsin bi yakinini koluna mağaza mağaza bakarsın. eminim ki çok da güzel gönlüne göre bi elbise bulursun hersey istediğin gibi olur. Insanciklar sıcak çorbalarını içerken sen de içten içe ne güzel oldum bugün diye sevinirsin :) :)Annenin ellerinden öpüyorummmmmmmbak büyükler her zaman haklıdır insancıklar uzaktan gelicek kış günü bir sıcak çorba isterler amiiinnn teşekkür ederimmm darısı sana inşallah eğer böyle bir şey yoksa elbise konusunda çok kararsızım zaten ocakta araştırmaya giricem daha başlamıcam ona
hayır ayrıldım ve o kişi 1 ay sonra evleniyorAslında haklısın bende çok paniğim ve korku doluyum bende akışına bırakayımm şuan evlimisin
Aileler önceden tanışıyormuydu peki? Yada damat adayını fln?Bikac ay once kardes evlendirdim :)
Ayri sehirlerde olundugu icin erkek tarafi ogleden sora geldi, yemek yendi sonra sohbet muhabbet, aksam amcam halamlar falan geldi, cay kahve kiz isteme fasli, yuzukler de takilar takildi, gece 12 de de yola cikip evlerine donduler. Bizimkilerin bohca fasli olmadi o yüzden o kisma giremeyecegim (ben de evlenirken bohca istememis/yapmamistim)
Bu arada kardesim kalem elbise ve klasik topuklu ayakkabi giymisti.
Aileler önceden tanışıyormuydu peki? Yada damat adayını fln?
Yani sizinkiler zaten razımızda vermeye yoksa ilk defa mı bir araya geliniyordu?
Hmmm anladım, sizin durum daha iyimiş..Damadi uzun zamandir taniyorlardi, annem de annesiyle tanismisti kardesimin yasadigi yere gittiginde. Babalar o gun tanisti, ama hic tanimiyor olsalardi da kendi hayatini kurmus koskoca insanlarin evlilik kararina karismazlardi.
Hmmm anladım, sizin durum daha iyimiş..
Demesine doğru diyorsunuz da işte benim ailemin beni veresi yok
3 ay önce erkek arkadaşım sizinle tanışmak istiyor gelsin mi dedim, hala cevap yok..
Ha annem "gelipte napıcak" dedi baya.. Yani tanısam da tanımasamda istemiyorum ben isterse dünya iyisi olsun der gibi bir şey
Hal böyle olunca bizim tanışma isteme söz nasıl olcak hiç aklım almıyor, çünkü biz de baya uzağız öyle 3-5saatlik yol da değil
Hayırlısı artık, konu sahibi k bakma canım azıcık kendimi de kattım
Annenin ellerinden öpüyorummmmmmmbak büyükler her zaman haklıdır insancıklar uzaktan gelicek kış günü bir sıcak çorba isterler amiiinnn teşekkür ederimmm darısı sana inşallah eğer böyle bir şey yoksa elbise konusunda çok kararsızım zaten ocakta araştırmaya giricem daha başlamıcam ona
Merhabalar kızlar hanımlar ablalar
Aşırı heyecanlıyım isteme tarihim Allahtan bir mani olmazsa 14 şubat olacakSevgilimin babası yurt dışında olduğu için o gün gelecekler ama ben hiç bir şey bilmiyorum ne giyilir ne yapılır nasıl haraket edilir...
Bu işler nasıl olur bilmiyorum etrafımda da sorabileceğim pek kimsem yok açıkcasıı
Şimdi ilk kez aileler tanışacak o gün geldiklerinde diyorum bir yemek yesinler isteme olsun kahveler içilsin 2 gün sonra gelsinler pasta kesilsin yüzük takılsın ya böyle mi olur bilmiyorum babası 1 haftalığına geliyor birde yaşadığımız şehirler 5-6 saat mesafeli...
Ne yapılır nasıl haraket edilir ne takılır bohça nasıl olur onlar geldikten sonra biz ne zaman gidelim
heyecanımı yaşayan çok iyi bilir vallahi çok cahilim bu konuda
şimdi yüzük takıldığında onlar bana takı takcakmış sevgilimle biz birbirimize takı saat bir şey alıcaz mı
onlar bana ne zaman bohça getirmeliiii
nasıl bir elbise giymeliyim saçım makyajım nasıl olmalııııı
ayyy yardıııııımmmmm
Kendi yaptığımı anlatayım; uygun bir fırsatta çıktık sevgilimle, önce onun ailesinin yanına gittik onlarla tanıştım. Oradan çıkıp benim memlekete gittik onu annemle tanıştırdım. Sonra döndük işimizin başına. (İki aile arasında neredeyse 1000km var) Yani birer kez gördüler bizi.
Daha sonra aileler en azından gelin-damat için bohça yapalım dediler. Bize kalsa yapmayacaktık ama kırmadık, çıktık bir gün sevgilimle, birlikte seçtik aldık ne istiyorsak. İkimizin eşyasını da poşetleyip kargoyla benim memlekete yolladık devasa bir valiz. Tarihi gelince de onlar çıkıp geldiler, aslında gelince 1 hafta kaldılar bizim orada ama ben tören merasim sevmediğim için her şey aynı gün hallolsun, gerisinde de onları gezdirelim, samimi vakitler geçirilsin istemiştim.
Sabah kalkıp kuaföre gittim, sade bir saç ve hafif bir makyaj yaptırdım. Öğleden sonra 13.00 civarı geldiler; isteme esnasında kalabalık olmak istemedim ben; özel bir an neticede, bana yakışıksız geliyor cümbür cemaat orada olunması. Babam olmadığı için kardeşimden istediler; o da verdi sağ olsunArdından 14.00 civarı teyzeler vs geldi yüzükler takıldı. Saat 17.00 civarı da nikah memuru geldi eve; attık imzaları Biraz tebrik kutlamadan sonra millet gitti evine, biz de kv kp annem falan hep birlikte lahmacun söyleyip yedik
Çok şükür her ikimizin ailesinde de öyle bir karşıyı beğenmemeler; artistlik çabaları vs olmadı hiç. Bohçaları biz aynı gün verdik karşılıklı; zira zaten aslında içlerinde ne var biliyorduk kendimiz aldığımız içinAma sağ olsun kv kendisi de bizim aldığımızdan çok ve daha güzel şeyler almış, hatta kızının nişanı benden bir ay önce olan teyzem "Keşke siz önce nişan yapsaymışsınız, neler öğrendik, bizde hiç böyle olmadı" falan dedi, annem dört köşe tabi
Birkaç gün önceden börek falan sarıp atmıştık dolaba, biraz kuru pasta, yaş pasta derken halloldu bizimkisi, şehre daha önce geldikleri için açlık sıkıntısı yoktu zaten. İnternetten de lavanta keseleri almıştım onları dağıttık.
Elbise olarak da sade, yaşınızı fırlatmayacak, dekoltesiz bir şey öneririm.
Ben netameli işleri sevmem, pratik bir insanımdır. Uyandığım sabah sözlü bile değildim, aynı günün akşamı evliydimBahara da düğünümüz var inşallah, düğünü de pratik takılıcaz, size de sakinlik ve kolaylıklar diliyorum. Umarım ne sizin aileniz ne de sevgilinizin ailesi gereksiz kaprislere girmez (siz kendiniz de elbette). Mutluluklar
ben bu kadar pratik yapamamıştım ama özendim şimdi size
biz Mayıs başında karar verip ağustos başında düğün yapmıştık
hazirana da gidip beni isteyip yüzük takmıştık
hatta iş yerinde çikolata dağıttım da eee düğün belli zaten nişan şimdi mi oldu diye kafalar karışmıştı
kendimi gördüm bir anMerhabalar kızlar hanımlar ablalar
Aşırı heyecanlıyım isteme tarihim Allahtan bir mani olmazsa 14 şubat olacakSevgilimin babası yurt dışında olduğu için o gün gelecekler ama ben hiç bir şey bilmiyorum ne giyilir ne yapılır nasıl haraket edilir...
Bu işler nasıl olur bilmiyorum etrafımda da sorabileceğim pek kimsem yok açıkcasıı
Şimdi ilk kez aileler tanışacak o gün geldiklerinde diyorum bir yemek yesinler isteme olsun kahveler içilsin 2 gün sonra gelsinler pasta kesilsin yüzük takılsın ya böyle mi olur bilmiyorum babası 1 haftalığına geliyor birde yaşadığımız şehirler 5-6 saat mesafeli...
Ne yapılır nasıl haraket edilir ne takılır bohça nasıl olur onlar geldikten sonra biz ne zaman gidelim
şimdi yüzük takıldığında onlar bana takı takcakmış sevgilimle biz birbirimize takı saat bir şey alıcaz mı
i
ayyy yardıııııımmmmm
Merhabalar kızlar hanımlar ablalar
ayyy yardıııııımmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?