Nişanlilik bumu demek?

karlarperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
438
1
96
Diğer
BEN NİŞANLIYIM.NİŞANLANMADAN ÖNCE AİLESİ İLE TANIŞMAYA GİTTİM.BABASI HİÇ Bİ,ŞEY YOKKEN DAHA BANA BENDEN HİÇ BİRŞEY İSTEME DEDİ.NEYMİŞ ELTİM BİR SÜRÜ KIYAFET İSTEMİŞ SONRA GİYMEMİŞ KİLO ALMIŞ FALAN FİLAN HİÇ SESİMİ ÇIKARMADIM.DAHA O ZAMAN ANLAMIŞTIM BABASININ BİZE FAYDASI OLMAYACAGINI.SONRA BENİ İSTEMEYE GELDİLER.BABASI BABAMA BEN BÜYÜK GELİNİME NE YAPTIYSAM ONADA YAPICAM DEDİ.BENDE SEVİNMİŞTİM.MEĞER NASILMIŞ ELTİM YATAK ODASINI KENDİ ALMIŞ DİĞER HERŞEYİ KAYINPEDER YAPIYOR AMA GELİNLE DAMADA TAKILAN TÜM TAKIYI ALIYOR AYRICA GELİNİN KOLUNUNDAKİ BİLEZİKLERİDE BORÇ ÖDEMEK İÇİN ALMIŞ.BİZİMKİDE ÖYLE OLACAKMIŞ.BANA E ÇOK GÜZEL DEYEBİLİRSİNİZ.AMA DEĞİL.KENDİ MOBİLYAMI SEÇME HAKKIM YOKMUŞ.ONLARIN İSTEDİĞİ YERDEN GİDİP ALACAKMIŞIM.HEMDE TAKILARIMLA BEN ÖDEYECEKMİŞİM.BENİM YÜZÜME DEMİYORLAR NİŞANLIMA DİYORLAR.TABİ NİŞANLIMADA MANTIKLI GELMİŞ.BEN İSTEMİYORUM DEDİM BEN KENDİ TAKIMLA KENDİ İSTEDİĞİM MOBİLYAYI ALIRIM DEDİM.NEYSE NİŞANLIM KABUL ETTİ.EEŞİMDİDE BÜTÜN HERŞEYE KARIŞMA ÇABALARINDALAR.KARIŞMAYIN BİZE DEDİM EN SONUNDA.KAYINVALİDEM İŞİNİ BİLMEZSEN KARIŞIRIZ DEDİ SİNİRLERDEN KÜPLERE BİNDİM.BEKAR BEN DEN YAŞCA FAZLA BÜYÜK GÖRÜMCEM VAR KENDİSİ MEMUR ELİNİ BİR ŞEYE SÜRMÜYOR NEYMİŞ ELLERİ YIPRANIRMIŞ BULAŞIK FALAN YIKAMAZMIŞ.EVİN ERKEĞİ GİBİYMİŞ O.YA ONUNKİLER ELDE BİZİMKİLER NE ANLAMADIM.NİŞANLIM KİMSE KARIŞAMAZ EZDİRMEM DİYOR CAMİ BÜYÜK OLMUŞ İMAM BİLDİĞİNİ OKUR DİYOR NİŞANLIMI ÇOK SEVİYORUM.AİLESİ BANA DAHA Hİ,Ç BİR HEDİYE NAMINA BİŞEY ALMADI.NİŞAN KIYAFETİMİ BİLE KENDİ PARAMLA ALDIM.SADECE YÜZÜĞÜM VAR ELİMDE.BİRDE NİŞANLIMIN PARASIYLA KAYINPEDREİMİN TAKTIĞI İNCE BİR KOLYE.ELTİM AYAKLARINDA DÖNÜYOR.EV HANIMI KENDİSİ.BENDEDE AYNI ŞEYİ BEKLİYORLAR AMA KUSURA BAKMASINLAR DÖNEMEM.TAHAMMÜL EDEMİYORUM.TAKINTILI BİRİ OLDUM ÇIKTIM.NİŞANLIMI SEVİYORUM DEMİŞTİM AMA AİLESİ YÜZÜNDEN ÇOK AGLIYORUM ÇOK TARTIŞIYORUZ.GÖRÜMCE HANIM NİŞANDA SAÇIMI ÇOK ABARTILI BULMUŞMUŞ.YA ALLAHIM DELİRME SAFHALARINA GELDİM.BENDEN ÇOK İLGİ BEKLİYORLAR YA ONLARMI GELİN OLCAK BENMİ SÖYLEYİN LÜTFEN NE YAPACAGIM ARAYA NE GİBİ MESAFE KOYABİLİRİM.NİŞNLIM ONLARLA SIKI FIKI OLMAMI İSTİYOR BEN İSTEMİYORUM.ALLAHIM BANA YARDIM ETSİN ARTIK.:Saruboceq:

Ben bir dakika bile durmazdım böyle bir kişi ile....
Nışan kıyafetini bile sen alıyorsun nışanlında birşey demiyo....
Bu kadar şey hele de daha nışanlı iken çok fazla.....

Ooo somdiden boyleyse sonu nasil olur allah sana kolaylik versin bence iyi dusun tasin erkeler ailesine cok duskun olurlar yeri geldimi senide ezer nisanliyken en iyi haleri evlendiketen sonra cccoooook degisiyorlar valla iyi dusun insallah hakinda en hayirlisi olur

bence kayınpederınız kendını aşmış.
hem onların ıstedıgı yerden mobılya alınacak hemde parası
takılardan cıkacak.sen yak odanıda kendın odemıs olacaksın
evın dıger esyalarııda, getırdıgın dıger çeyızde cabası.
bedavadan gelın sahıbı olmak ıstıyor sanırım senın kayınpeder.
bence aılen ve sen tavrını koy.ıstedıgı yerden ıstedıgım mobılya alınacak de
takılarını onlara verme kenınode mobılyanı
yatak odanıda babana aldırma .al dıger mobılyalarla beraber
esınle beraber odeyın.yanı hersey esıle ortak odensın
sunu sen aldın bunu ben aldım olmasın.
artı sana bı tavsıyem daha sakın ama sakın
içli dıslı olma onlarla.(anladımkı buna musaıt ınsanlar degıller)
tavrını sımdıden koy.
yoksa yarın öbürgün elinı versen kolunu kaptırırsınkaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile
nısan elbısenı sana ödeten ınsanlar gelınlıgıde sana ödetırler.
benceıyı dusun.nısanlınla sorunları coz.
yoksa uzulen sen ve aılen olacak

Son düzenleme:
bu olanların benzeri benimde başıma geldi,evlendim değişmedi herşey dahada kötüye gitti,sonuç tabiki boşanma,çok iyi düşün derim ben huylu huyundan vazgeçmez.Şİmdiki aklım olsa gerçekleri gördüğüm anda bitirirdim herşeyi.Aşk sevgi yetmiyo.Kendini yıpratmaya değmez.Bi düşün koca bi hayat bu aileyle geçmez.Hakkında hayırlısı olsun...

cnm bence yol yakınken iyi düşün.bunlar şimdiden böyleyse evlendikten sonra düşünmek bile zor.bide acayibime giden kayınvalidenin işini bilmezsen karışırız lafı ay bi acayip oldum.siz işinizi çok iyi biliyonuz derdim herhalde o sırada.gerçekten işlerini iyi biliyolar.sen hep çeyizi getir,hem baban yatak odasını alsın diğer mobilyalar onların istediği gibi olsun ama senin takınla ödensin valla işlerini iyi biliyolar.nişan kıyafetinide kız alıcak ne bu ya anlamadım? ogullarınıda hint kumaşı filan mı sanıyolar.bu şartlarda herkes herşekilde evlenir valla.allah kolaylık ve sabır versin cnm.

allah sana sabır veriyo sanırım canım nişanlılık dönemi aileyi ve nişanlını tanıma dönemidir sen gayet de ii tanımışsın
ve buna rağmen bile bile lades diyorsan kimse bişey diyemez.çünkü evlilik nişanlılık gibi değil.
kendi ailenden çok onları göreceksin ve tahammül edebilecekmisin bence düşün bunları

madem kayınpederinin aldığı mobilyalar senin takılarınla ödenecek sakın
ailene yatak odası aldırma onun parasınıda takılarla öde çok afedersin
ama onlar akıllıda senin ailen aptalmı sakın nişanlın için ailene sırtını
dönme sanırım bu olanlardan ailenin haberi yok derhal haberdar et ailen
olmadan bir adım atma artık yıllar boyu bunlara kulluk edersin eltin gibi
yada en kısa çözüm aman başka adammı yok eminim çok güzelsin
elini sallasan ellisi budevride böle kahır çeken çok az canım ilerde
çok üzülürsün sonra bakdın deli döngeri hoşcakal.

sana bişi söyliyimmi korkutmak i,stemem ama sen evlendiginde durum daha çıkmaza gircek ve sen çokçok bunalcaksın baştan kendilerini belli etmişler onlara d,işli gelin lazım güülüm şimdi sesini kısarsan evlenince daha kötü şeylere tanık olcan eşinde ailesine döncek çünkü çok baskın tipler belliki ipleri eline al sakın yakınlarda oturmayın sakııııııın

Heh...evet...nişanlılık bu işte güzelim.

Sen gör, daha yakından tanı ve kim aslında neymiş anla diye.
Sonra da ona göre tamam mı devam mı bir karar ver diye.

Sana şunu yap bunu yap demek de vardı şurada ama görünen köy de pek kılavuz istemiyor.

Inanin bana yorumlarinizi okurken bile ağliyorum çünkü çok bunaldim.hepinizi ayri ayri kucakliyorum.nişanlimla eşyalarimizi kendimiz almayi planliyoruz artik.kayinvalidemin işini bilmezsen karişiriz nedemek istedi ben hala anlamadim.ben böyle imali sözlere pek anlam veremiyorumda.işini bilmemek ne demek?

bunlar çok önemli şeyler ,,, bi tek çocukla evlenmiyorsunki tüm ailesiyle evleniyorsun... İlerde kötü sonuçlar doğurabilir çok çok ama çok iyi düşünmen lazım . burda evlendikten sonra eşinin tarafıyla olan olumsuzluklar yüzünden yaşanan sıkıntılara çok rastlıyoruz. :uhm:

yol yakınken bi daha düşün derim. sevmek herşey değil evlendikten sonra herşey alışkanlığa döndüğü için seviyorum aşığım falan filan olmuyor yani.kaydirigubbakcemile

Daha yeni başlamışlar. Allah bilir nelerini görürsün daha

Bence yol yakınken dön derim.kaydirigubbakcemile

o yüzükle zincir mi ne zıkkımsa kafalarına calar atardım nişanı:mymeka:

Yavrucugum daha dur hele bir bakalim, daha coookkk yolun basindasin....

Simdiki yaptiklari evlendikten sonra Yaptiklarinin yaninda fissss diye söner...

Nisanlin simdi seni ezdirmiyor hayatim tatlim ballim sen ne desen o olucak diyor ama evlendikten sonra sana deli divane olan ne yeminler eden adam bak gör ailesinin en ufacik bir sözünden cikiyormu!!!:mymeka:

Anneme laf yok, babama laf, ablama laf yok, kes konusma, abartma, saygi duymak zorundasin, onlar benim ailem, essek gibi gideceksin görüseceksin gibi cümlerle seni öyle bir sasirtacaki emin ol bu adam o adammi diyeceksin....:1shok:

Ah ah be güzelim keske daha olumlu seyler söyleyebilseydim sana keske hic merak etme düzelir falan filan gibi seyler söyleseydim ama yüzde 90 bunlari yasicaksin, cünkü millet tutumunu tavrini belli etmis bile...fazla söze gerek yok

Ya hero ya mero

lafı ağzımdan aldın...

ben konuyu açan arkadaşı çok şanslı buluyorum...keşke bende nişanlılık döneminde bu siteyle tanışmış olsaydımda neyin doğru neyin yanlış olduğunu ablalarım bana gösterseydi....maalesef evlilik çok farklı..erkeğinde değişiyor ailesine uyuyor mutlaka...sanma ki yarın bir gün eşin seni bu aileye karşı hep koruyacak.bir bakacaksın onların tarafına geçmiş,sen bir başına mücadele edeceksin...erkeklerin verdiği sözlerede lütfen kanma...o sözler sadece düğün bitene kadar...ne evlendiğini anlarsın ne aile olduğunu..hep başında biterler...devam etsen bile sakın ha sakın yakın oturayım deme bunlara...uzak dur aman aman...( bu arada bende 6 aylık evliyim ama halen evlendimmi anlayamadım ailesi yüzünden)lütfen tüm yazılanları dikkate al ve sana karşı tarafın söylediklerine karşı tek başına hareket etme ailen gereken neyse söylesin...umarım mutlu olursun...

ahh nişanlık tamda bu demek

hele evlilik dersen o daha berbat

benimkinin anası bu senin kaynana namzetinden daha beter canım

ama ben biraz dişliyim galiba ki çok burnumdan getirdi yapmadığını bırakmadı nişanda
ama eşim hep benim yanımdaydı anama bir kere iyi davran falan deseydi fırlatmıştım yüzüğü zaten bu olaylardan nişanlıyken bir kere ayrıldık baktıki anası cadı bana hak verdi

haaa evlendik te ne mi oldu daha beter oldu kadın yılmadı bana ne hakaretler etti ama bende yılmadım aynen cevabını verdim
sonuç itibariyle evliyim ama çok yoruldum herkese laf yetiştirmek sinir hastası etti beni şimdi herşeye kızıp bağırıp çağırıyorum

hakkımızda hayırlısı keşke aşk diye bişi olmasaydı keşke evlilik olmasaydı keşke keşke ama doğanın kanunu bu

ezdirme kendini kısasa kısas yap

ver lafı gitsinler nişanlınada hakettikleri gibi davranıyorum itirazın varsa buyur yüzüğünü dersin zararın neresinden dönülse kardır

allah hakkında hayırlısını versin çok uzattım mutluluklar diyemeyeceğim eminim çok mutsuz olcaksın bu şahıslarla ama herşey seni elinde unutma derim

işini bilmezsen karışırız demekle; senin yaptıklarını, verdiğin kararlarını beğenmediğini ifade ediyor işte. yani "sen anlamazsın, ben anlarım" diyor.
böyle insanları hiç anlamıyorum. sanki gelin değil köle alıyorlar, çocuk evlendirmiyor ticaret yapıyorlar.
biz ne desek boş, hayatını sen yönlendireceksin. ama ilk önce nışanlınla konuş derim ben. yapacaklarınız konusunda bi karar verin. o da ailesine karşı kırıcı olmadan yapmaya başlasın. erkeklere çok iş düşüyor böyle durumlarda. onun düşünmeden söylediği en ufak söz bile ailesinin ömür boyu senden nefret etmesine sebep olabilir. kararlı olması lazım, yeri geldiğinde senin istediğin seyleri bile "ben istiyorum" diye ailesine belirtmesi lazım.
çok zor bu işler çook. hayırlısıyla atlatırsınız inşallah.

Son düzenleme:
walla canım abul edersen bir abla tavsiyesi verecem erkek milleti nişanlılıkta yerine göre senin ailenin yanında bile ailesi hakkında atar tutar nikahı basınca ana baba olur evlenirken sadece bir erkekle değil bir aileylede evleniyorsun nişanlına güvenme derim hem ruh sağlığın için hayal kırıklıklarına uğramanı istemem iyi düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…